LukeXE Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, po małych bojach udało sie uruchomić i zmusić do działania 1stage :) :banana: :banana: :banana: http://ocmaster.webpark.pl/pict0284.jpg No i nowy nabytek, palnik na propan + tlen ;) Izolacja szczątkowa, nie miałem tasmy zeby zakleić dobrze, jutro wszystko będe dopieszczał, dziś wszystko robione po to, żeby zobaczyć czy to działa ;) Cisnienia : Wysokie 14bar, niskie ~0 bara. :plum: BTW: Agregat nabity Propanem-butanem, jutro także kapilarkę skrócę dość znacznie, filtr ułożę za skraplaczem zaraz ;) Edytowane 9 Listopada 2005 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Zdjecia nie dzialaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 no wszystko byloby OK gdyby tylko fotki dzialaly! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 To chyba nie przypadek, bo u mnei tez nei dzialaja zdjecia... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) dolaczam sie do prosby o foteki ;) aha 420 przekroczony limit transferu Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony. Strona ponownie będzie widoczna po upływie czasu obowiązywania limitu. Spróbuj później, jeśli chcesz zobaczyć tę stronę. Edytowane 22 Września 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 OCMaster daj zdjecia na http://www.imageshack.us bo na webparku czy republice sa zbyt niskie limity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 fajne szkodaze nie ma fotek wpadne pooglądać jak coś sie pojawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Kurcze ja caly czas widze fotki... NIE WIEM co u was ale u mnie sa !!! WSZYSTKIE ! Na ostatnim jest -31,5 st C napisane :P A wczesniej to same oszronione rurki :P No i niezaizolowane jeszcze jest ale tak to widac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Kurcze ja caly czas widze fotki... NIE WIEM co u was ale u mnie sa !!! WSZYSTKIE ! Na ostatnim jest -31,5 st C napisane :P A wczesniej to same oszronione rurki :P No i niezaizolowane jeszcze jest ale tak to widac! 1662267[/snapback] 420 przekroczony limit transferu teraz spróbuj ... jasne są od 24 do 10 ... bez sensu - już koledzy podpowiedzieli gdzie bez limutu wrzucić można ... Edytowane 22 Września 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Są już fotki :) Odświeżył się transfer godzinny :) Wygląda to całkiem... mroźnie :D Pozwoliłem sobie zapisać fotki i wrzucić na imageshack, na wypadek gdyby za chwilę znowu skończył się limit transferu: http://img397.imageshack.us/my.php?image=17nz.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=23aw.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=39xu.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=42df.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=56te.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=67ok.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=71pr.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=85ux.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=99ns.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=107xd.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=112df.jpg edit: OCMaster zmienił serwer, więc miniaturki już zbędne. Zostawię jednak same linki na wszelki wypadek :) Edytowane 22 Września 2005 przez PSYLO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 O, przepraszam serdecznie...mam problemy z wrzuceniem czegokolwiek na serwer FTP, a ze przypomnialem sobie o koncie na WebPark (dupne jak widać) to wrzuciłem...zaraz poprawię wszystko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Te - 31,5C to aktualnie bez obciążenia? Na jakim procku zamierzasz to wypróbować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Bez obciążenia, pierwszy stopień w trakcie finalizacji (to co jest oszronione) - zatem temperatura będzie jeszcze niższa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Te - 31,5C to aktualnie bez obciążenia? Na jakim procku zamierzasz to wypróbować? 1662630[/snapback] Tak jak Tonic mówi, to narazie tylko pierwszy stopień...w ciągu tygodnia mam nadzieje złoże drugi :) Po dzisiejszej zabawie z 1 stage: 2m kapilary, nabita propanem-butanem, ciśnienia 8bar/0,2bar. Edytowane 22 Września 2005 przez OCMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Witam Nastapiło parę zmian, między innymi teraz są 2 skraplacze połączone równolegle, porządny wentylator na nich, zrobiona mieszanka r290/r600 + co2.... Doszła paczka od Ravena ze stuffem potrzebnym, jutro porobię fotki i zaczynam 2 stage :) BTW: Mam TXV Danfossa ale cholera cieknie na kielichach, a nie mam kluczy zeby pożądnie dokręcić nakrętki :mur: :mur: :mur: Edytowane 4 Października 2005 przez OCMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 a nie mam kluczy zeby pożądnie dokręcić nakrętki :mur: :mur: :mur: 1683325[/snapback] o kurcze, to dopiero kalectwo ..nie miec kluczy ...wspolczuje :-| Moze poprostu kielich nie taki ? Skad cieknie ? Z gwintu czy spod kielicha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 o kurcze, to dopiero kalectwo ..nie miec kluczy ...wspolczuje :-| Moze poprostu kielich nie taki ? Skad cieknie ? Z gwintu czy spod kielicha ? 1683405[/snapback] Niestety, stary pryk zwany także moim ojcem wszystko powynosił do jakiegoś kółka wzajemnej adoracji zwanego "warsztatem samochodowym"....fak... Cieknie i spod kielicha i z gwintu...u Ravena było wszystko ok, stawiam na 100% ze to wina niedostatecznego dokręcenia...(dokręcałem dłonią :/ ) Narazie cały czas kapilara jest, nie mam siły znow tego rozbierac i spawac od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 ja ich mocno nie dokrecalem bo u mnie mozne dokrecenie oznacza zjechanie nakretki wiec juz bys tego nie odkrecil raczej :P, przykrecisz kluczami i bedzie gitez, powodzenia z kaskada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Po środowym spawaniu: I nie mam ochoty tego do konca czyscić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Narazie bez separatora oleju, wiec sie zatyka...jutro sie pobawie jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Lubie widoki takich surowych i zmrożonych agregatów :lol: Jak wyglądają temperaturki w tym wczesnym stadium rozwoju :wink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A tak: Potem dam więcej fotek lepszej jakości.... Aż wstyd taką izolację pokazywać...znajdzie sie sponsor na armaflex ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 piękny wyniczek :D a ta izolacja to co? daje rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) piękny wyniczek :D a ta izolacja to co? daje rade? 1691681[/snapback] Oczywiście że nie daje rady :mur: Poci sie cholernie...mam nadzieje, że na dniach coś załatwię :cry: Edytowane 9 Października 2005 przez OCMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 z tą izolacje ro rzeczywiście :P choć mam taką samą na kontenerze do di (dwie warstwy) ale to wszytsko dlatego że u mnie w mieście nie znalazłem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Jak postepy ? Te 94,6 to ostatni wynik ? :> Calkiem mocny masz ten sprzet........ pelen podziw. Zarzuc fotami jak to teraz wyglada, czy zrobiles juz porzadna izolacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Jak postepy ? Te 94,6 to ostatni wynik ? :> Calkiem mocny masz ten sprzet........ pelen podziw. Zarzuc fotami jak to teraz wyglada, czy zrobiles juz porzadna izolacje ? 1705519[/snapback] Jutro będe mial troszkę otuliny od Adasiego (4m) to poizoluje...dzis dostalem od Piotresa tasmę z armaflexu, jutro, moze w srodę chce wszystko izolowac poządnie... Zrobilem naprawdę dupny separator oleju, ale znowu Muciek przysyla mi srebro to przylutuje profesjonalny Temprite 340A ;) I oczywiscie mialem nieszczelnosc, ale szybciutko sobie z nią poradzilem...narazie najnizsza temp jaka osiągnąłem to -95,3*C....będzie -100*C...musi byc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 a przekladajac to na moc mozliwa do odprowadzenia... to ile szacujesz W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Jutro będe mial troszkę otuliny od Adasiego (4m) to poizoluje...dzis dostalem od Piotresa tasmę z armaflexu, jutro, moze w srodę chce wszystko izolowac poządnie... Zrobilem naprawdę dupny separator oleju, ale znowu Muciek przysyla mi srebro to przylutuje profesjonalny Temprite 340A ;) I oczywiscie mialem nieszczelnosc, ale szybciutko sobie z nią poradzilem...narazie najnizsza temp jaka osiągnąłem to -95,3*C....będzie -100*C...musi byc ;) 1705527[/snapback] dobra izolacja i lekka kalibracja freonu,.... no ja stawiam ze dasz rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) a przekladajac to na moc mozliwa do odprowadzenia... to ile szacujesz W ? 1705534[/snapback] Trudno powiedzieć... na 1 stage zwykle są obciążenia rzędu 300W...dlatego tak malo kapilary... na 2 stage...to i mysle (choc zanim nie sprawdzę tego w realu to w ogole nie ma sensu tego mowic) ze "moze" te 150W-200W schlodzi przy -70*c ;) Edytowane 17 Października 2005 przez OCMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...