Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'napięcia'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Tlen


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Znaleziono 3 wyniki

  1. Mam problem... Zasilacz jak wyżej + Ryzen 2700 + Asus PRIME X470-PRO a w biosie skaczą mi wskazania napięcia 12V. Z 11.968 na 12.033 i tak w kółko. Na 5V mam z 4.986 na 5.014 i tak w kółko. Na 3.3V mam skoki z 3.313 na 3.335 ale to sa minimalne skoki i tym się nie przejmuję. Pytanie co z 12V i 5V ? Wymieniać zasilacz? Jak na razie braku stabilności nie zauważyłem. Doradźcie co robić ...
  2. Witam, mój PC: i5-4690K, płyta MSI Z97-G43, RAM HyperX Savage DDR3 2400 MHz 4x4GB. Postanowiłem mocniej podkręcić mój procesor, niestety martwi mnie wysokie napięcie VCCIN (Input Voltage). Na auto wynosi ono aż 1.904V - zarówno po podkręceniu, jak i bez podkręcania i zwiększania napięć rdzenia. Procesor na 4.4 GHz chodzi stabilnie na 1.240v (+0.08v offsetem). Na 4.5 GHz na 1.3V (+0.14V offsetem). Udało mi się obniżyć napięcie VCCIN do 1.7V - poniżej tego procesor nie jest stabilny. Lepiej zostawić napięcie VCCIN na "auto", czyli na 1.904V? Czy może zostawić je na tych stabilnych 1.7V, albo jakiejś innej wartości? Co daje obniżenie tego napięcia? Procesor będzie się mniej grzał? Ma sens podkręcanie RAM powyżej tych 2400 MHz z profilu XMP? (słyszałem że tych ddr3 za bardzo się nie da się podkręcić). Dzięki za odpowiedzi.
  3. Witam, jest to moja pierwsza wizyta na forum, więc mam nadzieję, że zakładam temat w odpowiednim miejscu. Mam następujący problem, mam radeona 7970 od asusa w z ich autorskim chłodzeniem DirectCuII, producent na stronie z produktem informuje, że istnieje możliwość regulacji napięć. Na początku zainstalowałem sterowniki ze strony AMD i ani za pomocą AMD overdrive ani programem asusa GPU Tweak nie mogłem regulawać napięć a maxymalne ustawienia dla rdzenia Gpu wynosiło 1125Mhz, tą wartośc osiągam bez problemu. Ale karta trochę mnie kosztowała i na różnych portalach z testami, widzę, że autorzy recenzji osiągają dużo większe wyniki własnie, ja nawet nie mogę podnioeść do większych wartości suwak maxymalnie w prawo i jest 1125mhz . Wyczyściłem, więc stery od AMD i zaistalowałem te ze strony asusa, to również nie przyniosło pożądanych efektów. Zwracam się, więc o pomoc, dodam, że po wybraniu w ustawnieniach Asus GPU tweak opcji umożliwiającej regulacje napięc, nic się nie zmienia. Mój PC: CPU: AMD Phenom II x6 1090t 4ghz Płyta:Asus M4A89GTD-PRO/USB3 PAM: Patriot 8gb 1600mhz PSU: Corsair ax650w Dziękuje za pomoc. Załączyłem zrzut ekranowy, może bardziej wyjaśni mój problem.
×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.