Cappo Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Choć na prockach AMD to zły pomysł bo wiadomo że zawsze chodzą lepiej ( i ram i procek)gdy są synchronicznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item96482054_abit_nf..._ultra_400.html czy oplaca sie brac ta plyte za taka cene ? prosze o opinie fachowcow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item96482054_abit_nf..._ultra_400.html czy oplaca sie brac ta plyte za taka cene ? prosze o opinie fachowcow wg mnie to się nie opłaca. Nowa kosztowała parę miesięcy temu 225zł( sam za tyle ją kupiłem). Już lepiej kupić jakąś MSI na socket 754(nowa koło 160zł) i do tego procek np. sempron 2500-2600(260zł), a to co masz to sprzedać. Będzie przyszłościowo i "nowiej", i potencjał OC bardzo duży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 w tym roku planuje zostac na sokecie A, a w przyszlym roku przejsc na cos nowego, dlatego mysle na kupnem tej plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Kurcze, ja juz mam jej dosyc :/ niczego nie zmienialem a sluchajcie jakie mam z nia przygody. mialem przez rok karte TV winfasta i sie niedawno temu zepsula (tzn system wykrywal ja jako nieznane urzadzenie :/) a dzisiaj jak przekladalem bebechy do nowej obudowy to padla mi karta sieciowa Realtek, ten sam problem - wykrywa jako nieznane urzadzenie :| ... na szczescie poratowalem sie zintegrowana karta... bosze :/ o co chodzi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A na innej płycie sprzęt działa??? Próbowałeś odinstalować i ponownie zainstalować drivery do sprzętu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 czy wszyskie biosy do abita pokazuja ujemna temperatury czy , niektóre mogą mieć z tym problemy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Jak to ujemne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Ujemne? Ja ujemne mam tylko w speedFanie na niektórych czujnikach :D ale to przez to że speedfan to śmieszny program :-D W biosie mam wszystkie dodatnie, nie spotkałem się też żebym kiedykowiek na jakimkolwiek biosie miał ujemne, a miałem już biosików wiele. Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez mrjeremiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) ano ujemne są temperaturki na FC , troche sie zwiodłem bo w idle mialem tylko 0C a w stresie 13 przy 2700mhz i 1,78V , pewnie wina złego gazu w FC :( , dalej sie nie bawiłem bo z dodatnimi temperaturami to mi sie juz nie chciało Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez rhezuz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Na moim mobo NF7 rev.2.0 mam 4pinowe gniazdo ATX12V1. Z instrukcji wyczytałem, że jest to opcjonalna możliwość gdy zasilacz na to pozwoli. Szczególnie zalecana przy bardziej opciążonych konfiguracjach. Bawię sie teraz O/C CPU na tejże płycie. Wyniki pomiarów linii +12 i +5 w stresie wypadą nadwyraz stabilnie (TAGAN 380 U01). Chciałbym sie Was poradzić czy podłączyć jednak to ustrojstwo. Odciązy to w jakimś stopniu linie +12V ... czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Na moim mobo NF7 rev.2.0 mam 4pinowe gniazdo ATX12V1. Z instrukcji wyczytałem, że jest to opcjonalna możliwość gdy zasilacz na to pozwoli. Szczególnie zalecana przy bardziej opciążonych konfiguracjach. Bawię sie teraz O/C CPU na tejże płycie. Wyniki pomiarów linii +12 i +5 w stresie wypadą nadwyraz stabilnie (TAGAN 380 U01). Chciałbym sie Was poradzić czy podłączyć jednak to ustrojstwo. Odciązy to w jakimś stopniu linie +12V ... czy jak? [ciach!]a ile razy trzeba tłuc żebyście pojęli że jak masz to podpinasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Czy można jeszcze gdzieś kupić NOWEGO ABITA NF7-S 2.0?? W Warszawie, albo necie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Raczej trudno o to, sam szukałem jakiś czas temu. Najprostsze rozwiązanie, to chyba kupić na allegro jak najnowszego Abita. Nieraz zdarza się też że jakaś f-ma sprzedaje nówki na allegro, szkoda że się tak cenią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie kupisz już niestety!!! Nie lepiej na allegro używaną? Ceny umiarkowane, już od 190zł na wersję bez S. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez mrjeremiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandaryn Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ponawiam prosbe czemu do radeona 9100,stery akurat 4.2,a nie nowsze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ponawiam prosbe czemu do radeona 9100,stery akurat 4.2,a nie nowsze?? Gdyż to już jest dość stara karta i nowsze stery są robione pod kątem nowszych kart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zobaczcie ile jeszcze ludzie dawają za tą mobo: http://allegro.pl/item84724424_84724424.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zobaczcie ile jeszcze ludzie dawają za tą mobo: http://allegro.pl/item84724424_84724424.html Nom, płytka Linoge. Nie wiem czy sam się nie przesiądę, jeśli dostałbym za nią ~320ziko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 witam! mam pytanie... jestem na etapie wymiany pamięci ram interesuje mnie czy nasz ukochany NF7-S v2.0 gryzie się z jakimiś pamięciami? słyszałem że twinmossy mogą nie działać; czy jeszcze z jakimiś ramami na problem? POzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 witam! mam pytanie... jestem na etapie wymiany pamięci ram interesuje mnie czy nasz ukochany NF7-S v2.0 gryzie się z jakimiś pamięciami? słyszałem że twinmossy mogą nie działać; czy jeszcze z jakimiś ramami na problem? POzdr. Źle słyszałeś. Nie gryzie się z żadnymi memorkami. Najwyżej nie bedą się kręcić. Ogólnie to nForce nie lubi CL3 i takich pamięci się wystrzegaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Zobaczcie ile jeszcze ludzie dawają za tą mobo: 2082096[/snapback] Nom, płytka Linoge. Nie wiem czy sam się nie przesiądę, jeśli dostałbym za nią ~320ziko. nawet nie wiecie jak ciezko bylo sie z nia rozstac :| do dzis mi sie lezka w oku kreci pierwsze prawdziwe mobo jakie mialem :) niestety z tego co wiem trafila do czlowieka ktory nie w pelni wykorzystuje jej potencjal :| eh jeszcze te pytania dotyczace jej sprzedazy:"Co to sa za druty co wystaja na jej srodku ? "= bloczek na nb, "Po co tyle radiatorow ?" ... itd Pozdrawiam Wszystkich Abitowcow :) wesolych Swiat :) Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Siemano, szukałem w tym temacie, ale nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc. Mam NF7-SL i nastepujący problem z dzwiękiem. Mam podłaczone słuchawy pod jedno z wyjść karty (zielone), a pod drugie (pomarańczowe) mam podłaczony wzmacniacz. Opcje dzwięku ustawiłem na 4 głośniki i klonowanie. I teraz wszystko jest ok jak słucham mp3 czy ogladam filmy w divixie, znaczy się mam dokładnie to samo na obydwu wyjściach (słuchawy i wzmacniacz), zdażają się jednak gry lub filmiki, w których dzwięk słychać tylko na słuchawach, a nie slychać go w głośnikach podłaczonych do wzmacniacza pomimo że jest ustawiona opcja klonowania czyli podawania dokładnie tego samego na dwie pary głośników. Mam jakiś oryginalny bios abitowski i stery nForce 5.10, ale stery nic tu nie zmieniają. Ktoś ma jakiś pomysł czemu tak się dzieje i jak to wyleczyć? Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 te anomalie sa spowodowane tym ze czesc filmikow gier ma dziwiek w standardzie quadro albo 5.1, wiec sterowniki nie podaje "przodu" na "tyl" bo cos juz tam jest albo moze byc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Kurcze coś nie chce mi się wierzyć, że jakiś na przykład filmik z google videos o rozszerzeniu flv ma specjalną czterokanałową ścieżkę dzwiękową, ale kto wie, ja myślalem że to być może określony program korzysta z jakiś swoich sterowników zamiast z tych do karty, ale boli mnie to, że ja przynajmniej nie potrafię zupełnie nic na to poradzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayday1983 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 witam! mam pytanie... jestem na etapie wymiany pamięci ram interesuje mnie czy nasz ukochany NF7-S v2.0 gryzie się z jakimiś pamięciami? słyszałem że twinmossy mogą nie działać; czy jeszcze z jakimiś ramami na problem? POzdr. DObrze słyszałeś są problemy z twinmosami ale nie ze wszystkimi to zalezy jaka seria i na jakich kościach są dane moduły pamięci (czyt. który tydzień produkcji) Najczęsciej problem ten obejmuje z moduły 2x512MB w dualu. Ja pare miechów temu kupiłem 2x512Mb Twinmosy i sypały mi artami w memtescie i goldmemory az miło, a po przesiadce na Kingston 2x512MB arty znikneły. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 DObrze słyszałeś są problemy z twinmosami ale nie ze wszystkimi to zalezy jaka seria i na jakich kościach są dane moduły pamięci (czyt. który tydzień produkcji) Najczęsciej problem ten obejmuje z moduły 2x512MB w dualu. Ja pare miechów temu kupiłem 2x512Mb Twinmosy i sypały mi artami w memtescie i goldmemory az miło, a po przesiadce na Kingston 2x512MB arty znikneły. Pozdrawiam Arty w memteście :lol: TwinMOS lubi prąd nie ważne czy na winbondach czy na M.Tecach. Z całym szacunkiem jeden ptaszek wiosny nie czyni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Kurcze coś nie chce mi się wierzyć, że jakiś na przykład filmik z google videos o rozszerzeniu flv ma specjalną czterokanałową ścieżkę dzwiękową, ale kto wie, ja myślalem że to być może określony program korzysta z jakiś swoich sterowników zamiast z tych do karty, ale boli mnie to, że ja przynajmniej nie potrafię zupełnie nic na to poradzić.kwestia kodekow, jesli Ci bardzo na tym zalezy poszukaj wtyczek czy pogrzeb w ustawieniach aby dzwiek bym downmixowany do stereo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayday1983 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Arty w memteście :lol: TwinMOS lubi prąd nie ważne czy na winbondach czy na M.Tecach. Z całym szacunkiem jeden ptaszek wiosny nie czyni. heh "lubia prąd" czyli jak dotkniesz swoich modułów pamięci to cie kopnie prąd?? Fakt faktem jest ze kazde praktycznie każde pamiatki lubią sporo mocy w zapasie dlatego do kręcenia zaisłka 400 W jest obowiązkowa. Chciałbym jeszcze sprostowac ze nie tylko ja miałem problem z pamięciami firmy TwinMos(gdybys śledził wątek o pamięcich to byś o tym wiedział :)), jesli ty nie miales problemów to nieznaczy ze inni tez na 100% nie będą mieli zadnych problemów. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 heh z tym pradem to wes zart ... moc zasilki nie wiele mowi o tym jak sie zachowa pod obciazeniem ;] zreszta pamieci nie biora duzo pradu a sa zasila dodatkowo chyba z najsilniejszej podwzgledem amperow lini w psu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...