dem Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Pamieci mam na 200MHz 2-2-2-5 @ 2,7v , czyli standardowo, a procka na 1200MHz 6x200 ( do ogladania www w sam raz;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @dem: Hym to może bios ten nie służy twoim mem albo „przegiąłeś” z jakimś timingiem. Wiem że na niektórych bisach niby pod BH-5 moje mem potrzebowały 3,4v aby w ogóle się włączyć na 225MHz ! @Hipo: Jak by ktoś wiedział pewnie by ci już dawno odpisał, ja w ogóle irda nie mam więc ci nie mam jak pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Tak sie dzieje tylko podczas pierwszego wlaczenia kompa, jak zrobie reset to idzie dobrze. Dziwi mnie to, bo wczesniej tego problemu nie bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 A próbowałeś podnieść V dla mem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 No to te tymingi muszą dawać cholernie dużo bo zaba26 ma gafę puszczoną na 600/615 (zgodnie z jego opisem) a ja „jedynie” na 594/584. Ale w końcu cholera wie jak ten 2k1 te pk liczy ;) 1534642[/snapback] Tez jestem takiego zdania, ze tymingi bardzo cholernie wplywaja na liczenie w 2k1,niestety z moich pamieci z tymingow juz wiecej nie wyciagne :mur:, wiec musze sie zadowolic takimi tymingami: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) A próbowałeś podnieść V dla mem ? 1534683[/snapback] NIe, ale wczesniej na 2,6v wsio grało. Edytowane 8 Lipca 2005 przez dem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Pytanko, dziala wam IRDA podlaczona do plyty ? mam biosik XCELL2 i w biosie wlaczona IRDA a nie widzi mi odbiornika system wogole :| 1533322[/snapback] tez mam irde wpieta w plyte ale odkad wrzucilem biosa xcell2 i walcze z pamieciami to nie sprawdzalem czy irda dziala, sprawdze ja dzisiaj po 20. Edytowane 7 Lipca 2005 przez themOn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @dem --> umnie podobnie w tym miejscu pojawial sie ten sam blad jak przecholowalem z pamiatkami albo dalem zle napiecie....komp sie botowal do tego momentu .....potem walił spiocha. Sproboj clear cmos albo wgraj inny biosik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 IMHO to jednak wina jakiegos timingu pamieci. Pierdyknij CMOS Reset i zobacz czy się cos zmieniło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @zaba26: Hym ja na bardzo podobnych, poza TRCD. E-2-2-5-2-7-13-2-2-2-2-4708-1-E-DS-0-L7-L2-08.0-05.5-16-E-16-7-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) @Mardok: Widze ze sa podobne, ale te nieszczesne TRCD no i TRFC masz na 13 a ja juz na 16 <_<, i jakbys mogl sprawdzic np w superpi, czy TRFC jak jest miedzy 13 a 16 czy jest duzy spadek w wydajnosci?? Edytowane 7 Lipca 2005 przez zaba26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @zaba26: TRFC nie ale TRCD już tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) @Mardok: Wiec trudno TRCD musi byc na 3, na 2 za zadne skarby nie chce chodzic :cry: Edytowane 7 Lipca 2005 przez zaba26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Jak na zaledwie SPI1M to różnica dość spora miedzy TRCD 2 a 3 zwłaszcza że wyniki były bardzo powtarzalne. Oczywiście każde ustawienie w biosie i reboot systemu co każdy test. Co prawda to jest na div180 a nie div166 ale różnice powinny być podobne na każdym dzielniku. Edytowane 7 Lipca 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @Mardok Ja mam tylko taka techniczna sprawe co do tej tabeli z mozliwymi Vcore na DFI. Jest np.: 1,508v | [1,450 + 104%] a matematycznie powinno byc: 1,508v | [1,450 x 104%] Taka mała sprawa, ale to pierwsze co zauwazyłem :lol: Może juz ktos to mowił, ale nie przypominam sobie. Nie to zebym sie czepiał i nawet tak moze zostac, bo po co sie meczyc i zmieniac, ale tak na przyszłośc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Chodziło 1,450v plus opcja 104% w biosie a nie matematyczne obliczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @Mardok -> wyjales mi to z ust, chcialem napisac mu to samo a pozatym mam takie jedno pytanko Ktore opcj trzeba zaznaczyć aby udal sie flash biosu pod windowsem przez WinFlash Update Option --- Boot Block --- DMI Block CMOS Option --- Clear CMOS --- CMOS Default Cos zaznaczac czy flashowac bez zaznaczania ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Osobiście mam zaznaczone zawsze tylko „BootBlock” i działa wszystko jak należy a już nie raz flashowałem z pod windy (w zasadzie to zawsze). Chyba że bardzo chcesz skasować sobie ustawienia w biosie to dopiero zaznaczasz „Clear CMOS” i/lub „CMOS Default” choć ja nigdy tego nie używam bo nie chce mi się potem zaś ręcznie alpcha wpisywać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Ja gdzies wyczytalem ze trzeba tak, ale widocznie kazda metoda jest dobra: @Mardok: Widzisz jednak TRCD daje duzo :cry: , wiec musze popracowac na 2k1 poprzez procka :angry: Edytowane 7 Lipca 2005 przez zaba26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja przy flashowaniu zaznaczam opcje, ktore pokazal na screenie Zaba26. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 ja jestem nowicjuszem w tym gronie ale z lekturki manuala pamiętam takie coś ze - nie wszystkie moduły IRDA będące w sprzedaży mają takie ułożenie pinów jak jest to zrobione na mobo - dlatego niektóre mogą niedziałać - i są dwa rozwiązania proste: 1)szukać irdy z takim ułożeniem kabelków jak jest to wyszczególnione w instrukcji 2)przerobić sobie wtyczkę tak żeby pasowała pod mobo ______________ mam rev AB0 ultra-d o którą wcześniej pytałem czy da się zmodować na SLI w tym temacie tak wygląda u mnie chipset: http://micek.no-ip.com/~jastrzab/unckle/000_0171.jpg czyli mostki które cza połączyć są pokryte jakimś klejem który trzeba zdrapać, ja jednak zmieniłem grafike z nvidii (miałem swoje powody) na ati x700pro i narazie SLI nie bedzie mi potrzebne, tak więc moda zrobie dopiero jak zaproszę kogoś z mocnym psu i 2x7800gtx na testy :D zapodaje to jednak bo wielu ludzi szuka o tym informacji i pojawiają sie pytania i jeszcze do powyższego - ktoś pisał ze u niektóych pomimo zdapania tego kleju i połączenia mostków sięmobo nie moduje - prosiłbym o jakieś szczegóły... -a i jeszcze jdno - widzę ze klejem są pokryte jeszcze dwa mostki u góry-do czego one służą? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 hi all mam pytanko co sie lepiej bedzie krecic 2x 1gb a-data 3200 czy 4x 512mb twinmosy cl2.5 na tej mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 hi all mam pytanko co sie lepiej bedzie krecic 2x 1gb a-data 3200 czy 4x 512mb twinmosy cl2.5 na tej mobo? 1535444[/snapback] a-data imho. Poza tym generalnie lepiej krecic 2x512 niz 4x512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qical Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Z gory przepraszam za pytanko. Moze ktos wie gdzie moge w wawie kupic sli-d lub sli-dr? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @Hipo co do biosu xcell2 to rzeczywiście IRDA wpięta w płyte nie działa na nim, wcześniej na 310 nie było problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 acd czytaj dokladnie gl chodzi mi o to czy lepiej sie kreca pamiatki 2x 1GB!! czy 4x512MB!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 acd czytaj dokladnie gl chodzi mi o to czy lepiej sie kreca pamiatki 2x 1GB!! czy 4x512MB!! 1535532[/snapback] Lepiej 2x1GB, niż 4x512MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Lepiej 2x1GB, niż 4x512MB 1535549[/snapback] no tak, maj mistejk:D. Tak czy inaczej lepiej krecic dwie kostki niz cztery. Ale wiesz... reg. nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) :lol: ROTFL Ale się uśmiałem Edytowane 7 Lipca 2005 przez kamilo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Lepiej 2x1GB, niż 4x512MBa dokladnie, ktore 2x1GB bo ja jakos nie znalzalem takich co wiecj niz 220 wyciagna... imho lepiej sie kreca 4x512... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...