R.i.P. Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) jak juz pisalem na poprzedniej stronie (edit: tzn 2-3 strony w tyl bo wskoczylo mi juz na nowa strone) przy XG 76.50 mam freezy w markach :P ciekawe, chyba musze sobie zarezerwowac termin na instalacje windowsa :) Edytowane 26 Maja 2005 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Dla mnie XG nie są najlepszymi sterami... Freezów nie miałem, ale słabe wyniki i problemy z DivXami i innymi. Jeśli już to wolę zwykłą serię 76 lub nVidiowską 71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Hmm no nie wiem wlasnie.. sam teraz lece na 76.50 by NGO i jak poprzednio mialem w 3dm05 4052 to teraz mam 3532.. w grach (glownie BFV) dziwne freezy, takze chyba ten numerek nie jest za dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) jak juz pisalem na poprzedniej stronie (edit: tzn 2-3 strony w tyl bo wskoczylo mi juz na nowa strone) przy XG 76.50 mam freezy w markach :P ciekawe, chyba musze sobie zarezerwowac termin na instalacje windowsa :) 1464866[/snapback] Ciekawe objawy cos jak u mnie :D, ja mam kastrata v9999GT i o ile freezy sa spowodowane glownie jesli FW jest w biosie wlaczone to i tak u mnie wystepuja jesli podkrece karte - na default jest zupelnie ok Sprawdz jeszcze jedna rzecz jak mozesz, bo u mnie pamieci taktowane powyzej 400 (800 mhz) w divx'ach zaczynaja latac kolorowe kwadraciki, ale w 3dmarkach i grach jest ok - spada tylko wydajnosc i bywaja freezy. Odkrec karte zupelnie i zobacz jak bedzie, podejzewam ze nie bedziesz mial problemow z zacinaniem obrazu. Ja w zaden sposob nie moge tego przeskoczyc dlatego w ogole nie podkrecam tej karty. Edit: Sterowniki 76.50 ustawienia high performance 3dmark 2005 350/700 - 4219 pkt 385/800 - 4643 pkt Edytowane 26 Maja 2005 przez KruK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A moim zdaniem po prostu trzeba dobrać dobre sterki. Zrezygnowałem z XG a na innych (wyżej) mam dobre wyniki i zero cięć. Przy tym wydajność w grach jest zadowalająca i nie ma problemów z wyświetlaniem obrazu ani "zacinkami" podczas ładowania np. meczu w FIFA2005. Testy różnych sterów na podstawowych taktowaniach również w moim wypadku potwierdziły, że XG nie są dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Testy różnych sterów na podstawowych taktowaniach również w moim wypadku potwierdziły, że XG nie są dla mnie. 1465286[/snapback] U mnie z kolei XG wypadaja.. najlepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 U mnie z kolei XG wypadaja.. najlepiej ;) 1465291[/snapback] Puki co to i u mnie sprawuja sie najlepiej, a sprawdzilem juz sporo sterownikow. Czy wasze asusy tez wydaja jakies takie syczenie (pisk) przy zmianie obrazu 2d/3d ? - np. moja karta tak ma <_< Slysze to bardzo wyraznie bo karta chlodzona woda, na boxowym chodzeniu asusa nic nie slychac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Tylko przy Smarkach przy ładowaniu testu W gierkach nigdy Swoją drogą to śmieszne, że u Was najlepiej a u mnie najgorzej :D Ciekae dlaczego??? Teoretycznie nie powinno tak być... :? Edytowane 26 Maja 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Testy różnych sterów na podstawowych taktowaniach również w moim wypadku potwierdziły, że XG nie są dla mnie. 1465286[/snapback] XG mają ustawione "load bias" poniżej zera - może dlatego. I wyłącz (w RT) kompatybilność z chipsetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ale właśnie kompatybilność z Chipsetem na każdych innych strach powoduje wzrost wydajności u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ale właśnie kompatybilność z Chipsetem na każdych innych strach powoduje wzrost wydajności u mnie. 1465589[/snapback] To spróbuj jeszcze z tym loadbias, ustaw na "0". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A czym dokładnie jest Load Bias i co on zmienia/powoduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A czym dokładnie jest Load Bias i co on zmienia/powoduje 1465612[/snapback] Puść smarka na "+3" a potem na "-3" to zobaczysz :D , ogólnie spada poziom szczegółów na ustawieniach dodatnich. W RT jest to wyjaśnione po kliknięciu na "?". Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Nie tyle spada poziom szczegółów co lekko rozmywają się textury ale poprawia się gładkość => jednak okrągłe krawędzie wyglądają lepiej. Na 71.89 zmiana nie powoduje takich zchowań jak na XG. Po prostu tamte sterki nie nadają się dla mnie. Edytowane 26 Maja 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Witam jest tu gdzies opisane jak i co poustawiac w tej rivie?dzieki za linka tylko jak jest to prosze bez linka search.moze ktos wie co i jak i napisze dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Hej, Dzisiaj jadę po ASUSa v9999le, mam nadzieję, że odblokuję w nim wszystkie potoki i będzie się pięknie kręcił :D Z tego co czytałem to ta kara ma jeden minus - chłodzenie. Mam takie pytanie, czy montował już ktoś radiator od Athlona? Mam coller mastera, który się marnuje leżąc na półce, zamiast tego po małej przeróbce mógły chłodzić GF6800 :wink: Wcześniej miałem Titana na R9500 i pięknie chodził :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Hej, Dzisiaj jadę po ASUSa v9999le, mam nadzieję, że odblokuję w nim wszystkie potoki i będzie się pięknie kręcił :D Z tego co czytałem to ta kara ma jeden minus - chłodzenie. Mam takie pytanie, czy montował już ktoś radiator od Athlona? Mam coller mastera, który się marnuje leżąc na półce, zamiast tego po małej przeróbce mógły chłodzić GF6800 :wink: Wcześniej miałem Titana na R9500 i pięknie chodził :D 1465944[/snapback] To jest dobry pomysł tylko wywierć w dobrych miejscach radiatora otwory mocujące i do zamontowania mozesz uzyć opasek zaciskowych dostępnych w kazdym sklepie elektrycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) He,he... Ja bym tam im nie zaufał :P Lepiej nawierć otwory (tak na 5 mm głębokości) w radiatorze, wypełnij rozrobionym poxipolem i wtedy w tym osadz sruby :D Miałem tak na radku 9500@9700 , i jak potem chcialem ten radiator zainstalowac na procku z routera - nie mogłem ich ni cholery wyjąć ! :D W końcu obciąłem brzeszczotem :D tylko uwazaj zeby śruby prosto wkleic :D EDIT: Aha - i szerokosc otworów taka jak sruby + ~1 mm Edytowane 27 Maja 2005 przez qba_dx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Spokojnie :) Wiem jak to zrobić, bo robiłem już takowy cooler dla R9500:) Najpierw nawiercę, potem nagwintuję no i przykręce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 prosze maax990 :arrow: >> LINK << B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 @ R.i.P Ale tutaj tylko mówią o Potokach/Vertexach A reszta ustawień RT??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Szczecin to wiocha z tramwajami! Żaden ze sklepów w swojej ofercie nie ma GF6800LE! Jedynie Back-up jest w stanie zamówić takową kartę, ale razem z przesyłka wyjdzie jakieś 850zł! Porażka! Jak dla mnie za drogo, wolę już kupić w sklepie internetowym i taniej wyjdzie :) No cóż pozostaje czekać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 >> TUTAJ << znalazlem cos jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 ups dzieki R.I.P ale to juz przerobilem myslalem ze macie jakies dodatkowe ustawienia w riva tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 dzis ni stad ni zowad wyskoczyla mi taka inf: ktos sie moze spotkal z czyms takim? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ja miałem to kiedyś na GF4 kiedy na chwile podłączyłem kiszkowaty zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Wtam zamówiłem sobie wresznie nową k.graficzną z sirius asusa 6800Le za 808zł oj mażą mi sie te 16 potoków i 6 verteksów ja mam zasilacz chifteca HPC-360-202DF (360w) i reszta konfigu w podpisie wystarczy mi ten zasilacz do tej karty???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 taka zasilka wystarczy jesli jest dobra a ty R.I.P chyba serwis z zasilaczem (: za slaba energia i chyba w gf obcina zegary do slabszych ale mozesz sprobowac zmienic wtyczke do grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 dzis ni stad ni zowad wyskoczyla mi taka inf: ktos sie moze spotkal z czyms takim? :blink: 1467531[/snapback] Ja myślę że wystarczy jak podepniesz kartę graficzną pod wiązkę kabli do której nic więcej nie będzie podpięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ja myślę że wystarczy jak podepniesz kartę graficzną pod wiązkę kabli do której nic więcej nie będzie podpięte. 1468784[/snapback] tak tez zrobilem i nic sie nie dzieje niezwyklego..jeszcze tylko jakbym mial czas zainstalowac ta cholerna winde od nowa to byloby super. ale wczoraj jeszcze tak zapuscilem 3dmarka2003 (na asus 66.97 :)) przy zegarach 380/860 :blink: i wyszedl wynik 11350 (przy 2500mhz). Kurcze musze znalesc ten czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...