dr@bollo Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Czy wszystkie wejścia wyciszyłeś ? ( najlepiej wszystkie suwaki daj na 0 i zaznacz wycisz w regulacji głośności poza wave i głośnością ogólną ) To nic nie daje :? dzwiek dobywa sie ewidentnie z transforamtora w subie! odlaczylem nawet glosniki od kompa i dalej to samo -natezenie dzwieku nie zmienia sie wogole nie wazne jak bardzo odkrece glosnosc! czy to na min czy na max to dzwiek jest ten sam i ma taka sama glosnosc :mur: :mur: jakies sugestie jeszcze??? :sad: Edytowane 11 Czerwca 2007 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 A więc jak i gdzie powinno się je ustawiać? Bo zamierzam takowe kupić :)Po prostu powinien być dystans od ściany ... kilkanaście cm powinno wystarczyć - zresztą wszystko wyjdzie w czasie odsłuchu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Nowy test z dzisiaj na ''IXBT'' głośniki komputerowe aktywne i z wyjściem na suba '' Sven MA-333'' Test tutaj Tak na marginesie wspomnę że przeglądając Rosyjskie fora internetowe można zauważyć że prawie wcale nie ma tam zainteresowania malutkimi głośniczkami Logitecha/Creative ,co wynika prawdopodobnie z faktu że ponoć(TAK SłYSZAłEM) w szkołach jest tam położony mocny nacisk na miernictwo więc prawdopodobnie wiedzą tam jakich parametrów można się spodziewać po malutkich wymiarach i nikt się tam nie sugeruje marketingowym kitem. Typowy przykład biurka na rynek Rosyjski z bocznymi wypustami na większe głośniki komputerowe B-) Link do popularnego Rosyjskiego forum o tematyce audio dla komputera dla zobrazowania jak inny jest to rynek od naszego i jak sie tam rozkłada zainteresowanie na poszczególne marki ,Loga i Creativa prawie brak :wink: poza dźwiękówkami oczywiście . Link do forum Tylko z prawej strony u góry trzeba sobie ustawić ilość czytanych dni ,bo będą wtedy tylko 4 strony forum :D . Edytowane 13 Czerwca 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Moje boje z głośnikami komuterowymi zaczęły się w momencie zakupu zestawu creative inspire 5700 który kupiłem głownie dla wbudowanego dekodera ac3 którego zadaniem miało być generowanie dźwięku z konsoli x-box. Do muzyki te głośniczki się nie nadawały. Słabe satelicki i dudniący bas. Po paru latach męczarni wymieniłem je na g-500 pro gamers. Na przeciwko poprzednich wypadły znacznie lepiej. Zarówno wykonanie jak i brzmienie. Prucz grania można było na nich pokusic się o posłuchanie muzyki czy oglądanie filmów. Oczywiście cały czas poruszam się w sferze szeroko rozumianych głośników komputerowych. Sub w tych głośnikach na tle całej ferajny komputerowych bzyczków grał naprawdę ładnie. Szczerze byłem zadowolony z tego zestawu i myślałem że jest to szczyt muzyki z PC za ta cenę. Jednak to co najbardziej dawało się odczuc na ich niekorzśc był brak sprzętowego dekodera audio, a w konsoli x360 to jedyna możliwośc słuchania 5.1. W nowych produkcjach bardzo tego brakowało. Postanowiłem poszukac jakiegos rozwiązania. Na początku zastanawiałem się nad dokupieniem do g500 dekodera creative jednak jego cena około 450 zł ochłodziła moje zapędy, ampli i kolumny podłogowe nie wchodziły w grę z innych powodów. W pokoju obok stoi dobry sprzęt stereo. Słucham na nim tylko muzyki. Na prawdziwe 5.1 nie mam już miejsca a do komputera pierdziawki z racji wielkości pokoju gdzie stoi wystarczą w zupełności. Po wielu poszukiwaniach zdecydowałem się na z-5500. Po zamówieniu ich na allegro dostałem wielkie pudło, około 1/3 większe niż te od g500. Mówiąc szczerze nie spodziewałem się wiele po nich. Uważałem że grają podobnie do g500. Gdy wyjąłem satelitki z pudełka przeżyłem małe rozczarowanie. Były mniejsze od tych z g500 a same podstawki wykonane z gorszej jakości plastiku. Ale … i tutaj właśnie się zaczęło Same głośniki są wyraźnie cięższe od satelitek g500, mają większą średnicę. To nastawiło mnie już w trakcie instalacji pozytywnie. Sub oczywiście jest wielki i ma naprawdę efekciarski wygląd . Najbardziej z wyglądu w zestawie spodobał mi się panel który w rzeczywistości jest dużo bardziej masywny niż wychodzi na zdjęciach. Dobrej jakości plastik, logiczne i wygodne rozmieszczenie przycisków, spora szybka na irdę dzięki której panel reaguje na pilot nawet pod dużym kontem. Następna zaleta zestawu to oczywiście odłączane kable. Po odpowiednim rozstawieniu głośników i podłączeniu do komputera w którym siedzi x-fi nadszedł czas na testy. Karta była podłączona analogiem z chwilowego braku coax, ale jak się okazało nie było to dużą wada ponieważ karta posiada bardzo dobry przetwornik nie gorszy od tego w głośnikach. Poszła cała lepsza biblioteka, żadnych mp3 ale sam flac, dts (dekodowany na karcie) .Jako player poszedł Foobar2000 z wtyczkami do dts. No i przeżyłem lekki szok. Głośniki grają dużo lepiej od g500 czego naprawdę się nie spodziewałem. Największą różnicę słyszałem w dyskografii Oldfielda. Jeden album nagrany jest 24 bit bez stratnej konwersji. Przede wszystkim dużo ładniej grający centralny, cieplutki muzyczny basik bez łomotania jak w g500. Bas jest bardzo wyraźny ale nie jest to walenie które zagłusza satelitki. Kiedyś nie rozumiałem co mają na myśli recenzenci zestawów 5.1 piszących dobrym wydzieleniu poszczególnych kanałów i ich pozycjonowaniu. Było to dla mnie nie zrozumiałe, przecież każdy gra na oddzielnym kablu Teraz widzę że przy większej głośności g500 robiły z pokoju jedna wielką kakofonię przekrzykujących się źródeł dźwięku. Przy z-5500 mamy równomiernie rozłożoną scenę z dokładnym pozycjonowaniem, idealnie sprawującą się w filmach. G500 przy większej głośności wszystko zlewały w jedno. Zawsze byłem wrogiem tzw. Dźwięku 3d czyli nakładania na muzykę stereo jakiś polepszaczy jak cmss itp. Wbudowane w głośniki dolby pr2 music i movie nie zrobiły na mnie wrażenia. Mogą podobac się np. w filmach posiadaczom starszych kart jak jak a2. Tutaj creative i x-fi mają naprawdę sporo lepsze brzmienie dla miłośników wodotrysków. Film czy muzyka stereo puszczona z x-fi z cmss i svm daje dużo lepszy efekt niż goły sygnał stereo z karty i dolby pr2 w dekoderze głośników. Szczególnie niedoceniany jest svm który nie w muzyce ale w filmach potrafi bardzo ładnie zrównoważyc kiepsko zrippowaną ścieżkę filmu. W większości wypadków jest ona downmixowana z 5.1 na 2.0 przez co efekty tła albo wyciszane są do zera albo zagłuszają dialogi. SVM potrafi naprawdę dobrze wydobyc wyciszone efekty tła nie zagłuszając przy tym dialogów lub odwrotnie. W sumie dekoder dolby pr2 nie zachwyci posiadacza x-fi. Nie mam na myśli oczywiście dźwięku który jest oryginalnie zakodowany w tym systemie, ale jedynie sytuację gdy wykorzystuje się go do rozbicia zwykłego stereo na 5.1. To tyle komputer z dvd i konsolą zestaw sprawuje się rewelacyjnie. Na koniec bardzo miłe zaskoczenie wyjściem słuchawkowym. Dźwięk przechodzi przez wzmacniacz głośników, przez co jest dużo cieplejszy niż gdy podłączymy słuchawki bezpośrednio do x-fi. W stosunku do g500 które w pilocie miały takie wyjście zdecydowana poprawa brzmienia. Nie wiem jak to się dzieje ale dźwięk jest dużo przyjemniejszy niż bezpośrednio z karty. To tyle. Polecam ten zestawik niezdecydowanym. Nie dajcie sobie wmówic ze creative czy geniusy grają tak samo. Logi jak dla mnie to inna klasa. Ale do tego trzeba mieć możliwośc tak jak ja spokojnego posłuchania 2 zestawów, dobrego rozstawienia, te same źródła dźwięku. Na szybko w sklepie z integry geniusy i creativy zagrają tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvo Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Ze swojej strony do małego pokoju polecam Logitechy Z-3 (2.1). Obecnie już chyba nie są w sprzedaży, bo zastąpił je nowszy model, ale to naprawdę kawał dobrej, rzemieślniczej roboty. To głośniki przede wszystkim nastawione na mocne basy, a więc dobrze słucha się na nich muzyki techno/trance czy utworków z gitarką basową w tle. Ale swoją prawdziwą moc pokazują dopiero w grach, zwłaszcza ścigałkach. I choć bas może nie jest w 100% naturalny, mnie tam się podoba. :-) Wady? Basy można ustawiać tylko i wyłącznie za pomocą pokrętła zlokalizowanego z tyłu głośnika niskotonowego. To drobne, ale trochę wkurzające utrudnienie. Więcej grzechów Logitech Z-3 według mnie NIE MA. :-) Edytowane 13 Czerwca 2007 przez Salvo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) ->mpeg-4 No właśnie - dziwię się że w naszym kraju większość maniaków komputerowych wychwala pod niebiosa pierdziawki Logitecha czy Creative ... aż nieprawdopodobne jak nasze społeczeństwo podatne jest na marketingowy kit .... wciskają wszystko co chcą ... nieważne czy gra czy "buczy" :rolleyes: Zawsze jest tak że jeśli jakiś model jest wyjątkowo polecany ( Logi 5500 , 2200 Z 3 itd. ) to kiedy mam możliwość odsłuciach!ę takie zestawy i zawsze kończy się taki seans obrzydzeniem ... co Ci ludzie w nich widzą ?? :unsure: ( ... a raczej słyszą ) Edytowane 13 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 A moge was troche przystopować polecacze wzmaków i głośników ? Otoz kupilem takowy zestaw jak amplituner i glosniki, moze i gra to ładnie... ale niestety biurko raczej jest do sciany prawda ? dlatego moje kolumny muszą stać ze mną i to jeszcze na dodatek przysunięte w prawo i do sciany.... I to jest bezsensu.... Jestem pewien ze lepiej słuchałoby mi sie fajnego zestawiku 2.1 5.1... Mimo ze jest to kupa pitolenia i strata kasy... Zrobie... prznyjamniej wg was krok wstecz sprzedam kolumny i kupie sobie zestaw komputerowy... ooo tak Zrozumcie zestaw komputerowy jest do komputera... a kolumny do duzego pokoju/salonu gdzie mozna je jakos rozstawic naprzeciwko nas. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) A moge was troche przystopować polecacze wzmaków i głośników ? Otoz kupilem takowy zestaw jak amplituner i glosniki, moze i gra to ładnie... ale niestety biurko raczej jest do sciany prawda ? dlatego moje kolumny muszą stać ze mną i to jeszcze na dodatek przysunięte w prawo i do sciany.... I to jest bezsensu.... Jestem pewien ze lepiej słuchałoby mi sie fajnego zestawiku 2.1 5.1... Mimo ze jest to kupa pitolenia i strata kasy... Zrobie... prznyjamniej wg was krok wstecz sprzedam kolumny i kupie sobie zestaw komputerowy... ooo tak Zrozumcie zestaw komputerowy jest do komputera... a kolumny do duzego pokoju/salonu gdzie mozna je jakos rozstawic naprzeciwko nas. Pozdrawiam Jak kupiłeś wielkie kolumny to nie ma się co dziwić że to beznadziejne rozwiązanie - do bliskiego odsłuchu są monitory ... ps. jakie to są głośniki i jaki amplituner ? ps2. ja nawet nie polecam wzmaków i głośników ... raczej aktywne 2.0 bo tanie Edytowane 14 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Kyle - mógłbyś zaproponować jakieś aktywne 2.0 do powiedzmy 400zł? Widziałem te geniusy ale może jest coś lepszego? Nie muszą mieć dużej mocy bo nie słucham głośno (blok), ważniejsza jest dla mnie jakość brzmienia. W grę wchodzą jeszcze 2.1 (myślałem nad logitechami z4). Znalazłem jeszcze coś takiego: http://www.musicaudio.pl/product_info.php/...ts_id/2477.html Edytowane 14 Czerwca 2007 przez Koen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Kyle - mógłbyś zaproponować jakieś aktywne 2.0 do powiedzmy 400zł? Widziałem te geniusy ale może jest coś lepszego? Nie muszą mieć dużej mocy bo nie słucham głośno (blok), ważniejsza jest dla mnie jakość brzmienia. W grę wchodzą jeszcze 2.1 (myślałem nad logitechami z4). Znalazłem jeszcze coś takiego: http://www.musicaudio.pl/product_info.php/...ts_id/2477.html Ten nasz polski rynek zestawów 2.0 jest niestety tragiczny ... Dawniej widziałem u nas jeszcze m-audio - 300 PLN . Jedynie jest ten Genius 1250X ... Rozumiem Twój problem - chcesz coś za 400 PLN jeszcze bardziej dopracowanego ... i nie ma :/ A monitory typowo studyjne do domu średnio się nadają - trudności z regulacją .... ( regulatory są z tyłu każdego monitora ). Zestaw wzmak + kolumny też średni pomysł - czasem chcemy coś nowego a nie kilkunastoletniego z koniecznością wymiany np. kondensatorów. ... no du... zbita po prostu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 W poprzednim poście dałem właśnie linka do m-audio za ~300zł (to chyba te same o których piszesz). Mam tylko jedno zastrzeżenie - nie mają regulacji tonów wysokich i niskich, jedynie głośność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Akurat tych m-audio StudioPro 3 bym nie brał ,są strasznie maleńkie(14 х 20 х 15) i nie sadze żebyś z tak malutkich głośniczków był usatysfakcjonowany ,praw fizyki się nie przeskoczy B-)normalnego basu tam nie uświadczysz ,firma jest co prawda profesjonalna ale ten model akurat jest nieco za mały <_< Masz linka do testu StudioPro 3 Translator Piszą tam o przeznaczeniu tych głośników mniej więcej tak ,tłumaczenie jest moje :D : Firma nie przeznacza tych monitorów do użycia dla profesjonalnych celów. StudioPro 3, jest jest ukierunkowany dla orientacyjnego słyszenia muzyki przy roboczym stole . Edytowane 14 Czerwca 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Akurat tych m-audio StudioPro 3 bym nie brał ,są strasznie maleńkie(14 х 20 х 15) i nie sadze żebyś z tak malutkich głośniczków był usatysfakcjonowany ,praw fizyki się nie przeskoczy B-)normalnego basu tam nie uświadczysz ,firma jest co prawda profesjonalna ale ten model akurat jest nieco za mały <_< Masz linka do testu StudioPro 3 Translator Piszą tam o przeznaczeniu tych głośników mniej więcej tak ,tłumaczenie jest moje :D : Firma nie przeznacza tych monitorów do użycia dla profesjonalnych celów. StudioPro 3, jest jest ukierunkowany dla orientacyjnego słyszenia muzyki przy roboczym stole . Tak to prawda - te m audio to maleństwa ... basu z nich nie wycieknie wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Na liście dystrybutorów firmy '' Swans'' pojawiła :D się też Polska firma z Torunia ,tyle tylko że ich strona int nie funkcjonuje :? Aktywne monitory komputerowe ''Swans'' Swans M-200 Swans M200MKII Lista dystrybutorów Przy wymiarach 178x232x350 mm już można mówić o realnej reprodukcji dźwięku B-) Edytowane 15 Czerwca 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Na liście dystrybutorów firmy '' Swans'' pojawiła :D się też Polska firma z Torunia ,tyle tylko że ich strona int nie funkcjonuje :? Aktywne monitory komputerowe ''Swans'' Swans M-200 Swans M200MKII Lista dystrybutorów Przy wymiarach 178x232x350 mm już można mówić o realnej reprodukcji dźwięku B-) ... i to się nadaje do słuchania ... Nic tylko czekać na pojawienie się przedstawiciela w europie kolejnej firmy - edifier ! ... czy ja dobrze rozumiem : SWANS M200 mają aktywną zwrotnicę ( 4 rzędu z resztą ) i są bi-amp ?? Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Nic tylko czekać na pojawienie się przedstawiciela w europie kolejnej firmy - edifier Co do Edifier S2000 to czytałem na forum IXBT że ponoć bas coś nie brzmi zbyt rewelacyjnie ,a na portalu ''liga-zvuka'' piszą że mają braki które należy usunąć przez modyfikacje ,braki to podobno nie najlepsza przestrzenność i szczegółowość oraz coś jest nie tak z obudowami głośników :? O potrzebnych modyfikacjach tutaj Edytowane 15 Czerwca 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Co do Edifier S2000 to czytałem na forum IXBT że ponoć bas coś nie brzmi zbyt rewelacyjnie ,a na portalu ''liga-zvuka'' piszą że mają braki które należy usunąć przez modyfikacje ,braki to podobno nie najlepsza przestrzenność i szczegółowość oraz coś jest nie tak z obudowami głośników :? O potrzebnych modyfikacjach tutaj Ojjjj - dla mnie przestrzenność jest bardzo istotna ... Ciekawie jak na ich tle wypadają SWANS Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Obadaj ten fragment z tego testu przetłumaczony przez translator: Alas, in spite of its obvious merits (clean, firm and sufficiently dynamic sounding), system also has unpleasant deficiencies. As the minimum, it is necessary to solve the problems of the jingling phase inverters and incorrect filling of housings sinteponom. Also it would be rather well try to poeksperimentirovat' with the crossover and to attempt to save wind tools. But can even, system can be forced to reproduce well the records of symphonic orchestra... This we will study. On the results of our searches you will be able to learn from the following material, dedicated to modification Edifer S2000. Tematy o Edifier S2000 "Активные стереоколонки Edifier S2000" Edytowane 15 Czerwca 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Edifier S2000 Niżej aproksymacja przebiegu który otrzymać powinniśmy po podkręceniu pokrętłem "bass" o 50% ( kolor szary ) kolor biały to położenia domyślne, zielony "max w górę" , niebieski/błękitny "max w dół" ps. zółte linie to +-3dB , czerwona -6 dB Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Czy te Swans tak na dobrą sprawę są gdziekolwiek w Polsce osiągalne? I jaka cena? Bo nie mogę tego znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Czy te Swans tak na dobrą sprawę są gdziekolwiek w Polsce osiągalne? I jaka cena? Bo nie mogę tego znaleźć.Cena to ok 300$ więc w Polsce może w 1K PLN - jednak SWANS MKII mogą być troszkę droższe, ... może o 200 PLN Recenzja Swans M200 ( nie pamiętam czy już był podawany ) http://www.enjoythemusic.com/magazine/equi...01/swanm200.htm i jeszcze troszkę bebeszków : http://www.swans-europe.eu/index.php?id=swansm200 ... toroid ... nieźle B-) Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zawsze jest tak że jeśli jakiś model jest wyjątkowo polecany ( Logi 5500 , 2200 Z 3 itd. ) to kiedy mam możliwość odsłuciach!ę takie zestawy i zawsze kończy się taki seans obrzydzeniem ... co Ci ludzie w nich widzą ?? :unsure: ( ... a raczej słyszą )Czytając uważnie twoje posty doszedłem do wniosku, że ty nie czytasz z równą uwagą postów na które odpisujesz. Zachwalasz pod niebiosa zestawy muzyczne porównując je namiętnie do komputerowych pierdziawek, martwisz się o pieniądze oraz inteligencję ludzi którzy je kupili nie patrząc na swoją. 1. Jest to wątek o głośnikach komputerowych, które są porównywane do głośników komputerowych i do niczego innego, więc porównywanie czy polecanie innego sprzętu audio wychodzi poza ramy tego tematu. 2. Głośniki komputerowe są tworzone nie do nagłaśniania salonów, ale do umieszczenia ich na biurku obok komputera a co za tym idzie i głowy ich usera. Jak różnią się założenia co do akustyki takich urządzeń w stosunku do jakiego kol wiek stacjonarnego zestawu audio jak duże kolumny stereo, prawdziwe wolnostojące 5.1 mające napędzać salon 35m i więcej, nie muszę chyba wyjaśnić. Mam kolegę z bloku który za radą podobnych do ciebie pożegnał się z pierdziawkami i do swojej klitki zwanej pokojem w którym stoi komputer, wstawił niedawno na próbę duże kolumny , a potem dobrej klasy monitory. Sprzęt sam w sobie bardzo dobry umieszczony obok biurka, potem nad nim, a wreszcie za nim brzmiał tragicznie. Powodem tego była za mała kubatura pomieszczenia i złe umiejscowienie (odległość) od głowy słuchacza. Po miesiącu męczarni, za moja radą dokupił do zestawu przyzwoity player CD, przeniósł sprzęt do salonu i gra to cudnie. Nie słucha się na tym mp3 i innych cudownych dźwięków z komputera, ale muzyki. Do tego to zostało stworzone i sprawuje się więcej niż dobrze, prawidłowo rozstawione w pomieszczeniu z metrażem i kształtem w miarę pasującym do tego zestawu. Do komputera zakupił z-540 które jako uniwersalne pierdziawki komputerowe pozawalają na przyjemną grę, zobaczenie divx, słuchanie mp3 na 1/3 głośności w trakcie chodzenia po necie, czatowania czy pisania w Wordzie. Do tego zostały zrobione i nikt nie oczekuje od nich tego co ty czyli dźwięku jak zestaw audio z pokoju obok, a od zestawu audio tego aby elegancko mieścił się przy komputerze i dobrze brzmiał w małym pokoju w odległości 1 m od głowy słuchacza. 3. Pisz na temat w tym temacie albo nie pisz wcale. Z tego co widziałem na tym forum są oddzielne tematy o stacjonarnym sprzęcie audio, tak jak na forach motoryzacji jest temat komunijne skuterki i japońskie ścigacze. Jakoś nikt nie próbuje na nich wmawiać userom tych skuterków że za cenę nowego skuterka kupią przechodzonego giganta. Po prostu oba to inne targety jeżeli chodzi zastosowanie. Moim zdaniem moderzy ludziom piszącym nie na temat jak ty, i prowadzącym swoje audio krucjaty powinni wlepiać procenty. Ja przeglądając temat o sprzęcie audio z chęcią przeczytam twoją opinię o np. jednych monitorach vs drugie, ale nie będę babrał się w przeglądaniu śmieci jakie ty i podobni zostawiają w tematach pisząc nie na temat. 4. Wchodzisz na forum widzisz – komputerowe zestawy 5.1 i 2.1. I jak chcę czytać posty o nich a nie twoje przemyślenia jakie to wszystko do kitu z porównaniem do twojego sprzętu audio. Tak się składa że ja i większośc zdaje sobie z tego sprawę, a to że chce kupić akurat pierdziawy a nie twoje wspaniałe hi-fi. Ja mam pierdziawy do jednego a stacjonarkę do drugiego. Naprawdę nie potrzeba nam twojego uświadamiania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Koperta - od kiedy to takie zestawy komputerowe jak Edirol MA20 , Swans 200 lub Edifier S2000 służą do nagłaśniania salonów !!! I jeszcze piszesz :" pisz na temat" ? A nie piszę ? Zastanów się zanim napiszesz kolejny post nad tym czy ma on jakikolwiek sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Cena to ok 300$ więc w Polsce może w 1K PLN - jednak SWANS MKII mogą być troszkę droższe, ... może o 200 PLN No to widzę, że nie prędko w Polsce pojawią się jakieś dobre zestawy 2.0 bo albo są jakieś przeciętne za 150zł albo zaraz chcą 1k :mur: Za 1k to bym sobie wolał kupić wzmacniacz używany i dwa monitory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Czy te Swans tak na dobrą sprawę są gdziekolwiek w Polsce osiągalne? I jaka cena? Bo nie mogę tego znaleźć. No jest przecież na liście dystrybutorów na Polskę ,tylko nie wiadomo czy firma istnieje ? Exon Computer Systems ul. Widok 16 87-100 Torun, POLAND tel. +48 56 658 39 69 fax. +48 56 639 00 12 email:a.plowucha@exon.pl http://www.exon.pl/ Jeszcze kilka ciekawostek o głośnikach ''Swans '' Na żywo wyglądają całkiem przyjemnie Nieco dokładniejsze fotki wnętrza M200MKII pomiary 1 Pomiary2 w grach też dadzą radę :) Porównanie zwrotnic w M200 i M200MKII Różnice zewnętrzne pomiędzy M200 i M200MKII Porównanie na pomiarach z Edifier S2000V i ESI Near05 Inne ciekawe modele tej firmy: Swans T200A Swans S200A test na xbitlabs Edytowane 17 Czerwca 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Witam! Mam zamiar kupić nowe głośniki do kompa. Chcę wydać na to ok. 500 zł. Jaki zestaw 2.1 lub 5.1 polecacie? Głośniki mają służyć głównie do muzyki i gierek ;). Ja mam na oku 2 zestawy. 1. Logitech Z-2300 2.1 2. Creative GigaWorks Pro Gamer G500 5.1 Z góry dzięki z pomoc. Pozdro Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jak do gier i filmów to G500 są idealne, a jak do muzyki to wielokanałowe komputerowe pierdziawki sobie odpuść... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) potrzebuje jakiś zestaw najlepiej 5.1 bo mam kawałek pokoju (5,4m x 3,7m) tak max 400zł. aktualnie posiadam złom z sygny. Edytowane 20 Czerwca 2007 przez bublus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 potrzebuje jakiś zestaw najlepiej 5.1 bo mam kawałek pokoju (5,4m x 3,7m) tak max 400zł. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=234720 A ja mam pytanie o zestawy 2.0/2.1 - czy do 300-350zł jest coś lepszego od logitech z4e? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=234720 A ja mam pytanie o zestawy 2.0/2.1 - czy do 300-350zł jest coś lepszego od logitech z4e? chyba nie ma Edytowane 5 Lipca 2007 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...