FrIkO Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Witam. Wlasnie chce sobie kupic mobo do nowego kompa. Mam max 60zl do wydania i mysle ze na plyte obslugujaca Athlona/Durona 1300 (albo wiecej) starczy. Widzialem na allegro ECS'y K7S5a 1.3 ale czytalem troche ze czesto padaja i psuja sie bez powodu... Najlepiej by bylo jakby plytka obslugiwala DDR'y i byla na jakims znanym chipsecie - SiS/VIA. Fajnie by tez bylo jakby plytka miala jakies mozliwosci O/C. Moj kolega ma plyte Mercury KT266a, ale po tym co mowil to lepiej jej nie grac :D (zero mozliwosci O/C) Wiec co polecacie? PS. Plyta ofkoz uzywana.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Nic nawet średniego nie kupisz za tą cene. Właściwie to tylko zostają sam używane złomy i czy też te które się nie sprzedały a nie są produkowane od paru lat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 patrzylem na allegro i same goofna :/ :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 :) Za 60zł to możesz wsiąść dziewczynę do kina bo i tak żadnej płyty za to nie kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 MSI 6380 na allegro, ale nawet trzeba trochę grosza dorzucić lub Asrock K78X, ale trzeba mieć przynajmniej 90 zł. Pozdro. Edit: Ale jakby co żeby nie było, że to dobra płyta :!: To takie tanie goofienko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 W tej cenie polecalbym SHUTTLE AK32 - fajna płytka na VIA KT266. Wsadzisz na nią zarówno DDRy jak i SDRy. Przewaga nad K7S5A to FSB 166 mhz. Chociaz ECSa sam posiadam i nie jest taki zły jak go malują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 W tej cenie polecalbym SHUTTLE AK32 - fajna płytka na VIA KT266. Wsadzisz na nią zarówno DDRy jak i SDRy. Przewaga nad K7S5A to FSB 166 mhz. Chociaz ECSa sam posiadam i nie jest taki zły jak go malują :) Chyba masz na myśli całkiem inną płyte. Mam zepsutego Shuttle AK32 na szafie i dobrze pamiętam, ze obsługiwała tylko DDR'ki i tak jak wszystkie mobo na kt266A - pracowała na FSB 133 nie 166. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 W tej cenie polecalbym SHUTTLE AK32 - fajna płytka na VIA KT266. Wsadzisz na nią zarówno DDRy jak i SDRy. Przewaga nad K7S5A to FSB 166 mhz. Chociaz ECSa sam posiadam i nie jest taki zły jak go malują :) Chyba masz na myśli całkiem inną płyte. Mam zepsutego Shuttle AK32 na szafie i dobrze pamiętam, ze obsługiwała tylko DDR'ki i tak jak wszystkie mobo na kt266A - pracowała na FSB 133 nie 166. nie wiem... czytałem tylko specyfikacje, moge się mylić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Któryś z wyżej oznaczonych modeli, jakiś AK35 czy 36, miał obsługe DDR i SDR, pewnie o to chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 rzeczywiście max to 133 mhz, mój błąd :) ale nie zmienia to faktu że oprócz ESC K7S5A to najsensowniejszy wybór w kategorji ~ 60 zł edit: Ak32 napewno ma wsparcie dla DDR i SDR. Jest to "odgrzewana" wersja modelu Ak31, który miał tylko DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Imo lepszy będzie Asrock K7VT2 sam go mam służy mi jako płyta rezerwowa :) godna polecenia za 60zł napewno ją gdzieś wynajdziesz. A wsadzić do niej można nawet A2800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 No, a ja mam AK 31, mea gulpa, można zapomnieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 a chcesz mercury?? mam taką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 asrock gownienko ? zartujesz :P zobacz jak jade na nim a tylko tyle kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 asrock gownienko ? zartujesz :P zobacz jak jade na nim a tylko tyle kosztuje Mówiłem o tej MSI. Do asroczka nic nie mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 ecs K7S5A w takiej cenie to praktycznie jedyny sensowny wybor moze K7S6A by ktos za tyle jeszcze sprzedal Mercury ,PCchipsy pozbawione sa praktycznie o/c raz na allegro koles za 60pln wystawil Epoxa 8K3A i nikt nie wzial tej plyty :lol: mialem ja brac ale polowalem akurat na ecsa i nic nie kupilem ,a taka fajna plytke bym mial (druga bo to to samo co 8KHA+) wlasnie mozesz polowac na allegro czasami 8KHAL sa ,tylko za 60pln wyrwac to szczescie trzeba miec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...