S.W.A.T Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 daj link do tego nv5 !!! plz!! bo akurat chce nv5 do 6800~@ AGP!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no decyzja zapadla na 6600gt, gecube sprzedany! mysle nad galaxy 6600gt na 1.6ns, jednak czy to jest dobry wybor? czy mzoe wziazc cos innego? w sumei chyba tylko galaxy jest na tak szybkich pamieciach... prosze o konkretne rady, moze ktos widzial jakis test porownawczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no decyzja zapadla na 6600gt, gecube sprzedany! mysle nad galaxy 6600gt na 1.6ns, jednak czy to jest dobry wybor? czy mzoe wziazc cos innego? w sumei chyba tylko galaxy jest na tak szybkich pamieciach... prosze o konkretne rady, moze ktos widzial jakis test porownawczy? Noo karta fajna jest, tylko gry się tną :/ Podkręciłem na 590:1200 i mam w najnowszej wersjii 3dMark03 8940ptk. http://service.futuremark.com/compare?2k3=4533539 Baardzo obszerny test jest na guru3d.com, poszukaj sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Noo karta fajna jest, tylko gry się tną :/ Podkręciłem na 590:1200 i mam w najnowszej wersjii 3dMark03 8940ptk. http://service.futuremark.com/compare?2k3=4533539 Baardzo obszerny test jest na guru3d.com, poszukaj sobie. jak, wszystkie? czy warhammer tylko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 daj link do tego nv5 !!! plz!! bo akurat chce nv5 do 6800~@ AGP!! Już Ci daje, jest to link do forum gdzie jest tabelka z wynikami :D o to i link: http://www.pcinpact.com/forum/sujet_49305_20.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) daj link do tego nv5 !!! plz!! bo akurat chce nv5 do 6800~@ AGP!! Sczerze powiedziawszy w żadnym wypadku nie kupiłbym zadnego Silencera,a już sczególnie na 6800.Dlaczego? Konstrukcja tego chłodzenia ma pewną wadę,a mianowicie przykrywa układ zasilania na karcie tzn.tranzystory mocy.Bywa,że niechłodzone mosfety wręcz wtapiaja się w płytkę PCB.Zdarzało się to dość często w Galaxy Glacier,oraz Radeonach 9800 co zresztą znajduje potwierdzenie w postach na tym forum. Co do głosności,jest ona subiektywna,i może zależeć od konkretnego egzemplarza(serii),ale słyszałem kilka sztuk-i w/g mnie poziom głosności -szczegolnie w nocy jest- nieakceptowalny -przynajmniej dla mnie. Co do Zalman vs Pentagram,generalnie to praktycznie to samo.1 stopień roznicy w wydajności, to śmiech ,bo może wynikać z wielu czynników(mniej/więcej pasty,inaczej -mniej rownowmiernie nałożona itp). Wybierając Zalmana płacisz nie tylko za marke - jak niektorzy piszą,ale za wysoką jakość,precyzyne wykonanie,przemyślany oraz łatwy montaż i dopiero na końcu za napis Zalman na każdym finie. Pentagram?Jeżeli chcesz mieć tą samą wydajność(lub lepszą?) za mniejsze pieniądze ,akceptujesz niedoskonałości XC,to ten wiatrak jest dobrym wyborem.Osobiście wybrałbym Zalmana,ale np.jeśli w sklepie akurat by go nie mieli to biorąc Pentagrama wcale nie miałbym odczucia ,że to zły wybór-wręcz przeciwnie. Ale jeżeli szukasz czegoś naprawdę wyjątkowego to TO Jest w wersji Ultra z dodaną rurką Heatpipe .Standartowa V1 jest w zupełnosci wystarczjaca. W/g mnie ,to obecnie jedno z najlepszych rozwiązań do chłodzenia GPU. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez BezbronnyPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Wielka prośba do posiadaczy GF6600GT PCI-E GALAXY ULTIMATE samsung 1.6ns! Prosiłbym o podesłanie biosu z karty na mail, byłbym bardzo wdzieczny, chce wgrac go do mojego GE, a ze mam pamięci równiez 1.6ns myslę ze mogłbym bardzo mocno je podkrecic, ale seryjny bios ma blokade powyzej 1160 ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 witam, mam cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80588339, czy bedę mial duzo roboty żeby zmiescić na nią coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79373649 pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jak, wszystkie? czy warhammer tylko?W zasadzie, to zauważyłem coś takiego tylko przy warhammer40k. Ut2k4 chodzi lepiej niż na radeonie 9600pro którego miałem wcześniej, nie weim jak w innych doś nowych grach... Dzisiaj sprawdzę na Dungeon Siege 2, ale to raczej jakaś wina niekompatybilności tej karty z warhammerem. Ogólnie wydaje się być niezła, i za 585zł które dałem w sklepie - najlepszy zakup. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__laska__ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam wszystkich:) Mam małe pytanko. Mam zamiar kupić sobie GF6600 albo 6600GT i powiedzcie mi co bedzie lepszym rozwiązaniem. Kupno tego Gigabyte 6600 za 450zł http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=227 czy lepiej bedzie dołożyć około 120 zł i kupić 6600Gt Winfasta http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=140 albo Galaxy http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=496 Powiedzcie czy to się opłaca bo już sam nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 SZALA a dlaczego tam jest 50dBA? toz to glosne jak ,.............:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 laska bierz winfasta ja bym tak zrobil mam ta karte i jestem z niej zadowolony teraz planuje zmienic chlodzenie co sie opoznia bo lezalem 7 dni w szpitalu i dzisaj wrocilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De_Xter Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 SZALA a dlaczego tam jest 50dBA? toz to glosne jak ,.............:D Cos im sie powalilo, NV Silencer ma z 23 dB a nie 50 :/. Co do zalmanow to na high potrafia zapodac szumem :] Ale tez nie az takim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indus Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 witam, mam cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80588339, czy bedę mial duzo roboty żeby zmiescić na nią coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79373649 pzdr Robotzya duo nie bedzie, ale zastanow sie cz karta wytrzyma taki nacisk. Ja się zastanawiałem, czy nie wrzucić sobie qc 80alcu a on już waży ponad 400 gram, a wersja miedziana będzie miała ponad 600 gram :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a jak planujesz ja umiejscowic (zamontowac)? bo w sumie wiem ze jest pare metod i nie wiem ktora zastosowac bo ja chce zalozyc radiator od p4 i do tego jakis nadmuch:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam. Przymierzam sie do kupna 6800 , ale z tego co widze to coś ich mało no i troche drogo jak na moją kieszeń :-| I tak myśle że być może na moje potrzeby wystarczy 6600GT. Napiszcie czy w typowej rozdzielczości 1024/786 100Hz i przy max. detalach da się znośnie pograć w Americas Army , COD2 i Battlefield 2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Przymierzam sie do kupna 6800 , ale z tego co widze to coś ich mało no i troche drogo jak na moją kieszeń :-| I tak myśle że być może na moje potrzeby wystarczy 6600GT. Napiszcie czy w typowej rozdzielczości 1024/786 100Hz i przy max. detalach da się znośnie pograć w Americas Army , COD2 i Battlefield 2 ? Americas Army-z tych rzech tytułów ma relatywnie najmniejsze wymagania,jest w wiekszym stopniu uzalezniony od szybkości CPU niż COD2 i Battelfield2.Na pewno pograsz w najwyższych detalach +FSAA x2/4 +FA 4/8.W zasadzie nawet w 1280x1024 nie powinno byc problemów(jedynie FSAA+FA trzeba zredukować). COD2-ta gierka ma tak skopany silnik,że nawet na 7800 nie chodzi jakoś specjalnie szybko-choć zadowalajaco. Także cudów nienależy się spodziewać ale ,nie powinno być żle-jedynie tekstury bedą w nizszej rozdzielczości z uwagi na 128MB VRAM na pokładzie. Battelfield2-oprócz rozdzielczości tekstur gdzie na karcie ze 128MB nie ma co jej ustawiać na High,to pozostałe opcje w wiekszości mogą być ustawione na najwyzszą jakość(geometria,teren,zasięg widoczności,filtrowanie tekstur -High pozostałe raczej na Medium i FSAAx2 może x4). Generalnie na 6600GT da się pograć-wydajność tej karty jest niemalże identyczna jak standartowego i niepodkręconego GF6800,a po OC może byc nieco szybsza nawet w 1280x1024- zobacz ten test A ponieważ masz/mialeś FX5200 to skok wydajności będzie ogromny-sięgający kilkuset procent w aplikacjach dx9. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez BezbronnyPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Chyba silencera biore... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Trochę głupio pytać... ma ktoś namiary na bios 6600 pcie (np. leadteka) z 1.4/1.5V ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mi sie wydaje, że to jest w innej normie bo są różne dba dBa itp, ale dokładnie sie na tym nie znam :). A co do mojego problemu to jutro będe miał już wymienionego GF'a :D z czego sie bardzo ciesze :) mam nadzieje że nie będzie problemów z 550/1100 bo na tam tym coś pamięci nie chciały iść dalej(arty) ale były też strasznie gorące może to przez to...No i zastanawiam sie czy podjąć próbe instalacji Pentaka na nim :) pokombinuje coś z zapinką, troche podpiłuje w jednym miejscu no i nie będe dokręcał jak tam tym razem :). Pożyjemy zobaczymy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ostatnio chyba moda sie zrobila na te biosy do 6600 link byl pare stron wstecz z egieldy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam Padl moj GF6600 Gigabyte Turbo Force PCI-e :/ Kumpel w sklepie zaproponowal mi wymiane za doplata 50-80zl na (linki podaje z roznych stron): GeForce 6600GT Microstar 128MB (128-bit) TV&DVI BOX (PCIE) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15971 lub GeForce 6600GT Gigabyte 128MB TV/DVI (PCI-E) BOX http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14731 GeForce 6600GT Gigabyte Silent Pipe 128MB (500/1000) TV/DVI (PCI-E) BOX http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23380 lub Galaxy GF 6600GT 128MB 128bit PCI-E Ultimate http://proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+6600GT+12+U+P I tu zaczynaja sie schodzy - KTORA? Ktora bedzie sie lepiej krecila - wydaje mi sie ze ta galaxy z racji pamieci 1,6ns - inna rzecz ze nie wiem i nie mam jak spradzic jakie pamieci maja pozostale 3 :(. Dlatego tych ktorzy je maja - prosze o pomoc - informacje na temat pamieci - oraz pomoc w wyborze... Prosze poleccie cos... Z gory serdecznie dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naimad Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Trochę głupio pytać... ma ktoś namiary na bios 6600 pcie (np. leadteka) z 1.4/1.5V ?Zmiana biosu na tych kartach nic nie da jezeli chodzi o napiecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 witam gf 6600 nie GT !!! jeszcze pomecze was o tego ledateka.... spotkalem sie w necie ze wersja agp kijowo sie OC, a wersja pci dobrze??? chodzi o gpu. tutaj ktos powiedzial ze bios 1.4V i gpu leci na 500mhz. mam pytanie na jakim napieciu pracuja inne modele gf??? mam wrazenie ze to nizsze OC ledateka to poprostu nie dovoltovanie rdzenia - to dodatkowe zasilanie (molex) moze sie nie sprawdza do konca.... jakie zasilanie rdzenia ma w biosie np gigabyte. a i jeszcze jedno, znalazlem tez opinie ze na spodzie radiatora ledateka znajduje sie jakas syfiasta guma i podobno po jej usunieciu jest juz lepiej. spotkal sie ktos z tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Nikt jeszcze nie kupil 6600 512MB ? :mrgreen: test - http://egielda.com.pl/?str=art&id=590 Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Overclocked Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 rip bierz Galaxy GF 6600GT 128MB 128bit PCI-E Ultimate najwydajniejsze no i dobrze sie kreci wiem ze keidys mowilem o leadteku ale teraz ceny sie wyrownaly wiec warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) moze mi ktos wytlumaczyc, co to za galaxy, jakies inne chlodzenie niz w ultimate: KLIK! poza tym ludziska rzucili sie na te karty, jak mozna sporo tanie j kupic :/ typ, ktory to sprzedaje handlowal tez radkami 9800 od palita, skrzetnie ukrywajac w opisie ze to kastraty... Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Mazzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 rip bierz Galaxy GF 6600GT 128MB 128bit PCI-E Ultimate najwydajniejsze no i dobrze sie kreci wiem ze keidys mowilem o leadteku ale teraz ceny sie wyrownaly wiec wartoSerdecznie dziekuje :) - bedzie Galaxy :) BTW widze ze cena tych 6600GT od MSI MOCNO SPADLA - w hurcie KT 479zl ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 a mzoe lepiej od galaxy 6600gt ultimate na agp wziazc to. ze stowke wiecej, ale moze bardziej oplaca sie :/ aj zwatpilem juz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 nom mozesz ale duzo kasy dajesz wiecej tak jak che doplacac to wez x800GTO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...