Gość Dawidsfuturx Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 a nie wydaje wam sie ze one na pci-e jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Jednak na Pci-e szkoda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishartes Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 A może to się będzie nadawać: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17425 niby piszą że kompatybilne, na Cooler mastera stronie nic dokładnie nie wyczytałem poza tym, że pasuje prawie na wszystkie. Może ktoś gdzieś dokładnie znajdzie czy na nasze też. Mowa o Vga Cool-Viva Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Mam wrażenie ze model115 wrócił w postaci wincento101. Znów pojawia sie odwoływanie do beznadziejnej karty Mediona. Trzeba jeszcze raz napisać do Admina zeby zablokował rejestrację z jego adresu IP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Oj chyba mała ujma na honorze naszych GeForce 6600. Ciekawy artykulik, http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=169 ale czy taka architektura w Geforce 6600 występuje to nikt nie wie na prawdę, nie wliczając nVidi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Oj chyba mała ujma na honorze naszych GeForce 6600. Ciekawy artykulik, 1400029[/snapback] Tak na prawdę to co napisałem ja potwierdziły wcześniej inne serwisy, tyle, że nie wyciągnęły odpowiednich wniosków i nie zbadały tego tak szczegółowo :) Moim zdaniem jest to ujma jedynie w kwestii nazewnictwa i marketingu - sama karta na tym nic nie straciła :) Jest to nadal bardzo dobry GF 6600 (GT), którego nadal polecam jako, że ma bardzo dobry współczynnik wydajności do ceny. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Pclab to szczegółowo zbadał. Dlaczego się śmiejesz(tak to zrozumiałem) z innych serwisów, jeżli z tego co pamiętam, to twierdziłeś, żę ma 4x2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Pclab to szczegółowo zbadał. Dlaczego się śmiejesz(tak to zrozumiałem) z innych serwisów, jeżli z tego co pamiętam, to twierdziłeś, żę ma 4x2. 1400045[/snapback] PC Lab tego nie zbadał - on tylko stwierdził, że tak jest. Nie podał żadnyc argumentów. Choć nie mam osobiście nic ani do Pawła Pilarczyka, ani do samego serwisu, jednak w tym artykule nie napisano nic na poparcie swoich tez. Tymbadziej, że w co najmiej jednej kwestii się mylił. Przeczytaj dokładnie jego artykuł i później mój i zwróci uwagę na znaczenie ROPów to zobaczysz gdzie się on mylił. Zaś co do 4x2 - hmmmm nie jestem w stanie udowodnić, że jest 4x2 i wygląda, że tak nie jest - przyznaję się do błędu. Jednak 8x1 również nie jest. Poczytaj dokładnie mój artykuł - tam wsyztko wyjaśniam - razem z DOWODAMI :) Pozdrawiam Edit Przerabialiśmy to na forum nVision.pl - tam tez się udzielałeś w tej kwestii i myślałem, że wszytko ci wyjaśniłęm odpowiednio :) Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez focus_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Oj przeczytałem, twój artykół i to nie raz. Twierdzisz, że jeśli nazywamy karte 8-potokową to nie chodzi tylko o to, ze musi mieć 8 jednostek teksturujących, ale i 8 rop-ów. Wg mnie to jest dobre stwierdzenie, choć mogą Ci niektorzy nie uwierzyć, bo troszke zawiodłeś ich tym 4x2. Co do wydajności tych kart. Karty sie dobrze zachowują jak jest dużo cienie, itp dlatego te ropy nie są tak wtedy zapychane(na pclab napisano, że nvidia tka zrobiła, bo to nie ma różnicy, bo wszyscy sie żucają za ps) ale jeżeli karta trafi na duzo światełek, mało cieni do sie dławi i zachowuje się dokładnie jak karta 4x1. Taka jest mniej wiecej moja teza i co sie potwierdza w testach. Aha jak będziesz robił kiedys test k.graf. to zrób takie porównanie x700 x gigabyte(ta pasywna wersja), x700le z asusa, do tego 6600(ale dobrego, czyli winfasta podkreconego), x700pro, 6600gt. Wyjasnie sie moze wreszcie sprawa wydajnosci tych kart i spadków fps, oczywiscie musiało by byc w tescie uwzglednione oc i to w duzym stopniu. Wg mnie ten art miał by duuużą oglądalność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Dokładnie, wyjaśniliśmy sobie wszystko. Przeczytaj mpjego poprzedniego posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Oj przeczytałem, twój artykół i to nie raz. Twierdzisz, że jeśli nazywamy karte 8-potokową to nie chodzi tylko o to, ze musi mieć 8 jednostek teksturujących, ale i 8 rop-ów. Wg mnie to jest dobre stwierdzenie, choć mogą Ci niektorzy nie uwierzyć, bo troszke zawiodłeś ich tym 4x2. Co do wydajności tych kart. Karty sie dobrze zachowują jak jest dużo cienie, itp dlatego te ropy nie są tak wtedy zapychane(na pclab napisano, że nvidia tka zrobiła, bo to nie ma różnicy, bo wszyscy sie żucają za ps) ale jeżeli karta trafi na duzo światełek, mało cieni do sie dławi i zachowuje się dokładnie jak karta 4x1. Taka jest mniej wiecej moja teza i co sie potwierdza w testach. Aha jak będziesz robił kiedys test k.graf. to zrób takie porównanie x700 x gigabyte(ta pasywna wersja), x700le z asusa, do tego 6600(ale dobrego, czyli winfasta podkreconego), x700pro, 6600gt. Wyjasnie sie moze wreszcie sprawa wydajnosci tych kart i spadków fps, oczywiscie musiało by byc w tescie uwzglednione oc i to w duzym stopniu. Wg mnie ten art miał by duuużą oglądalność. 1400076[/snapback] W kwestii cieniów masz racje i ja to tez napisałe. Ale te ROPy mają kolosalne znaczenie np. w AA - co widzisz na dwóch filmikach - DOOM 3 z AA oraz Codecreatures z AA, czego nie zauważyli inni i to właśnie chodzi. Zaś co do tego 4x2 - ja nie obstaje bo wygląda, że tak faktycznie nie jest, aczkolwiek jakoś nie zdziwie się jeśli komuś sie to uda udowodnić, ale to nie jest już takie ważne. Na dzień dzisiejszy uzjanę, że to była moja pomyłka za co przepraszam. Co do testów - odpowiedni sie szykuje :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Ściągnołem ten duży plik i było to tam widac, że z aa troszke gorzej sobie radzi, tak "troszke", a o 4x2 nic Ci nie mówię, bo udowodniłeś, że jesteś dobrym recenzentem i wydaje mi się, że chyba najbliżesz przedstawiłeś architektura nv43. Polarny nic w tym kierunku nie zrobił, pclab tzn Pan Piła też to dośćdobrze wyjaśnił, chociaż nie zagłębił się aż tak w temat. Z mobo test gotowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Ściągnołem ten duży plik i było to tam widac, że z aa troszke gorzej sobie radzi, tak "troszke", a o 4x2 nic Ci nie mówię, bo udowodniłeś, że jesteś dobrym recenzentem i wydaje mi się, że chyba najbliżesz przedstawiłeś architektura nv43. Polarny nic w tym kierunku nie zrobił, pclab tzn Pan Piła też to dośćdobrze wyjaśnił, chociaż nie zagłębił się aż tak w temat. Z mobo test gotowy? 1400095[/snapback] ściągnij sobie filmik doom3_aa.avi :) Co do testów mobo - właśnie skonczylem testować dwa gigabyte'y na nforce4 ultra i i jeden na SLI - wszytkie równo idą na jakieś 290 MHz - 295 MHz Także moim zdaniem ciekawe są to propozycje. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Post wyżej jest autor recenzji, więc wszelkie pytania do niego :lol: a co do tych plyt to hmmm słabno troszke, zalezy jaka jest ich cena, bo jezeli cos okolo 500zł to sie nie oplacaja(dfi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Post wyżej jest autor recenzji, więc wszelkie pytania do niego :lol: a co do tych plyt to hmmm słabno troszke, zalezy jaka jest ich cena, bo jezeli cos okolo 500zł to sie nie oplacaja(dfi) 1400211[/snapback] Wiesz DFI owszem rządzi jeśli chodzi o O/C ale ja bawiłem się hmmm gdzies tak z 6 płytami DFI i każdy z nich miał jakiś feler - nie w sensie, że coś jest zepsute i podlega gwarancji tylko zawsze coś nie działa jak powinno. To jest moja subiektywna opinia :) sbchp250 Słucham? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 tzn ten gigabyte byłby dalmnei akurat, tylko ze on ma chyba napiecie do 2.9 ale nie jestem pewien, popraw mnie jak zle mowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol87 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Witam wszystkich i prosze was o pomoc. Wgrałem do karty bios z edysku przez narzedzie winfox i teraz nie rozpoznaje mi karty i co za tym idzie nie moge wgrac standartowego biosa. Wiem ze mozna flashowac biosa spod dosa programem nvflash ale nie wiem jak to zrobic, napiszcie co i jak. Naprawde bardzo prosze o pomoc. Moj adres : k.sk@op.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Do admina: Usuń moje posty w których odsyłam do artykułu o architekturze nv43 (dobrego artykułu), zostaw tylko ten pierwszy. Miałem i nadal mam małe problemy z aktualizacją stron (przez operę 8, wczesniej miałem 7.54) i nie widziałem zadnych postów włacznie z moimi dlatego napisałem kilka innych, dopiero teraz użyłem firefoxa. EDIT: @focus_ fajny artykuł o architekturze nv43, kilka tygodni temu napisałes fajny artykuł ale przydał by sie taki z OC i powinien być ujęty w teście R. 9800 i geforce 6600 oczywiście obie karty po OC, pomyśl o tym i w miare możliwości zrób taki teścik. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RockMan Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Miramp, mam pytanko, czym różni się BIOS "WF10DE00F2_Najlepszy.zip" od pozostałych umieszczonych przez Ciebie na edysku. Chodzi mi głównie o to, czemu tylko on przyjmowany jest przez moją kartę „Winfast a6200TD”. Podczas próby flashowania np. „A6600TDnewTimings2.zip” wyskakuje mi błąd o niezgodności BIOS-ów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 mam takie pytanie ... mam leadteka A6600TD i nie iwem dla czego od pewnego czasu w windowsie robi mi sie na kilka sekund czarny ekran w grach wszystko jest spoko tylko tak jakby ciagle sterki od karty sie przeladowywaly;/ niekiedy 3 razy na mintue niekiedy raz na godzine ........ co to moze byc? 3dmark dziala normalnie 0 krytykow tylko takie mryganie ekranu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) Na edysk.pl login miramp hasło a6600td są nowe poprawione biosy Leadtek A6600TD Najnowsze BIOSY.zip. Każdy z nich idze powyżej 500 MHz przy standartowym chłodzeniu. Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez miramp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 mam takie pytanie ... mam leadteka A6600TD i nie iwem dla czego od pewnego czasu w windowsie robi mi sie na kilka sekund czarny ekran w grach wszystko jest spoko tylko tak jakby ciagle sterki od karty sie przeladowywaly;/ niekiedy 3 razy na mintue niekiedy raz na godzine ........ co to moze byc? 3dmark dziala normalnie 0 krytykow tylko takie mryganie ekranu ? 1404352[/snapback] Czasami nie dzieje się tak kiedy klikasz prawym na pliki .avi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ja tak mam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Na edysk.pl login miramp hasło a6600td są nowe poprawione biosy Leadtek A6600TD Najnowsze BIOSY.zip. Każdy z nich idze powyżej 500 MHz przy standartowym chłodzeniu. 1404405[/snapback] czym sie roznia poszczegolne wersje 1.5 1.6 1.7 1.8 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 czym sie roznia poszczegolne wersje 1.5 1.6 1.7 1.8 ? 1404490[/snapback] Napięciami. Dostałem właśnie od gościa xtremetheme z mvktech.net 2 nowe biosy, które podobno trzymają napięcie i nie znikają opcje z winfoxa i jest wykrywany monitor. Na edysku zamieściłem "Stabilny_1_WF10DE00F2.zip i Stabilny_2_WF10DE00F2.zip" A oto opis jak je robił: "The original voltage table was '0200038200820300000000' See the 02 says it has 2 entries, the 03 says which kind of Bit combinations the voltage regulator chip uses. With 03 there are VIDs possible 00-03. The first entry is 8200, which says for Voltage 82 (=1,3V) use VID of 00. The second entry is 8203, which says for Voltage 82 (=1,3V) use VID of 03. Obviously it was not clever filled by the vendor However the driver will use the first finding of 82 so VID 00 in both modes of the original BIOS. Your friend changed it to the following '040003780082018C029603' Four modes now, and all VID 00-03 available in table now. However the first error is the labeling, he did 78 (1,2V) = 00 82 (1,3V) = 01 8C (1,4V) = 02 96 (1.5V) = 03 It is that way on some BIOS files, but not on all. As not using an multimeter he just guessed the combination voltage and VID. The second error is that increasing the label voltages doesnt increase the real voltage. E.g. writing 8C02 must not mean VID 02 gives 1.4V, it can in reality just give 1.2V or something. If you write B402 that wont give you 1.8V either, if VID 02 is set to 1.2V it will give 1.2V no matter what it is labled. And the only thing we know from the table itself is that 00 = 1,3V or/and 03 = 1,3 dont know what the vendor did there. The value combinations should be measured to write a correct table for this BIOS. It is likley that VID 03 is really something like 1.5V or atleast higher then the orignal voltage, thats why he could overclock more. It could also be that the card did not even get 1.3V standard, as VID 00 may mean something lower, that could also explain the big oc increase. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Napięciami. Dostałem właśnie od gościa xtremetheme z mvktech.net 2 nowe biosy, które podobno trzymają napięcie i nie znikają opcje z winfoxa i jest wykrywany monitor. Na edysku zamieściłem "Stabilny_1_WF10DE00F2.zip i Stabilny_2_WF10DE00F2.zip" Przeanalizowałem, mają na stałe ustawione 1.4V w tablicy napięć. Czy to wogule działa ? Czy karta będzie miała na stałe napięcie 1.4V? Gucio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsuyoshi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Testowalem ten bios Stabilny 1 przy ustawieniu 500 na gpu powoduje jednymi slowy zwieszke zaraz przetestoje ten 2 ale obawiam sie ze tez bedzie lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Napięciami. Dostałem właśnie od gościa xtremetheme z mvktech.net 2 nowe biosy, które podobno trzymają napięcie i nie znikają opcje z winfoxa i jest wykrywany monitor. Na edysku zamieściłem "Stabilny_1_WF10DE00F2.zip i Wgrałem Stabilny 1 i zero roznicy max kręcenie 430MHz napięcie mierzone miernikiem 1.33V 2D i 3D:( Gucio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Testowalem ten bios Stabilny 1 przy ustawieniu 500 na gpu powoduje jednymi slowy zwieszke zaraz przetestoje ten 2 ale obawiam sie ze tez bedzie lipa. 1404663[/snapback] u mnie to samo :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...