Skocz do zawartości
turtles5

Cpc Czyli Po Prostu Nie Wierze

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, od tygodnia po mieście krążą monterzy z TPSA i rypią wszystkim linie albo tajemnicza firma stawia urządzenia generujące fale elektromagnetyczne obok każdej centrali w wawie. To brzmi przekonująco. Tak się składa że ze znanych mi osób które maja neo wszystkich ostatnio rozłączało a mieszkamy w różnych punktach miasta i mamy różne centrale.

1316434[/snapback]

Zglaszeles to na infolinie ? Bo cos mi sie nie wydaje podaj date i godzine.

Co do CPC moze to i racja to nie moje pieniadze, ale rownie dobrze mozesz porownac Focusa RS do Audi RS i tez Audi bedzie na czolowce ale to chybe nie oto chodzi. Artykul ma pokazac jak to jest naprawde. Obejrzyj TOP GEAR to pokaza ci kupe samochodow GT, Leon, Golf 3, Ibiza, a i tak zademonstruja ci ze Golf 1 ich objezdza ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje ci sie, jak zalozyli komus telefon i dali obejscie na PCM-ke to mogli zrypac a monterzy z 9393 nie patrza ze jest neo, trzeba im to mowic. Mogl ktos potezne urzedzenie kolo lini postawic co generuje duze fale elektromagnetyczne na przewodzie, bo swiatlowodu ten problem juz nie dotyczy. A powiem ci ze neo to zle na wiochach dziala, w miastach tez czasami zale to 99% da sie naprawic. Do tego jak masz linie > 4km to neo tez sie wali to samo jest z linia napowietrzna.

1316389[/snapback]

no u mnie pada od samego poczatku ,ale po pierwszym miesiacu juz mi sie znudzilo dzwonic do infolini

linie zakladala TPSA wiec jak zwalili to oni ,domek jednorodzinny i nik wiecej nie podlaczony ,a linia jest napowietrzna

bledy wyskakuja przerone ,w tym 629 ,ale rzadko

czesciej 645 ,tak samo po rozlaczeniu zawsze najpierw wyskoczy 645 ,a dopiero pozniej sie polaczy ,albo 680 i trzeba kompa restartowac

po ok piatym padzie zawsze 680 i juz tylko restart i chodzi

problem na 3 kompach o roznych plytach glownych ,wiec to nie problem USB

wiec jak widac problem jest zlozony

ten wielki koles z TOP GEAR to pajac ,niedojze ze nie ma gustu to jeszcze sie na samochodach nie zna i zawsze wygrywaja angielskie

wiec najpewniej to Rover Mini by je objechal :]

Edytowane przez KGB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no u mnie pada od samego poczatku ,ale po pierwszym miesiacu juz mi sie znudzilo dzwonic do infolini

linie zakladala TPSA wiec jak zwalili to oni ,domek jednorodzinny i nik wiecej nie podlaczony ,a linia jest napowietrzna

bledy wyskakuja przerone ,w tym 629 ,ale rzadko

czesciej 645 ,tak samo po rozlaczeniu zawsze najpierw wyskoczy 645 ,a dopiero pozniej sie polaczy ,albo 680 i trzeba kompa restartowac

po ok piatym padzie zawsze 680 i juz tylko restart i chodzi

problem na 3 kompach o roznych plytach glownych ,wiec to nie problem USB

wiec jak widac problem jest zlozony

ten wielki koles z TOP GEAR to pajac ,niedojze ze nie ma gustu to jeszcze sie na samochodach nie zna i zawsze wygrywaja angielskie

wiec najpewniej to Rover Mini by je objechal :]

1316625[/snapback]

Linia napowietrzna to nie wiem wogole po co ci zalozyli neo ;/

Co do TOP GEAR mam podobne zdanie ale ja dalem tylko przyklad artykulu. Ale nie powiesz ze DB9 jest kiepski ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linia napowietrzna to nie wiem wogole po co ci zalozyli neo ;/

1316800[/snapback]

w koncu kabel to kabel ,czy w ziemi czy na slupie ,wiec jezeli bedzie odpowiedniej jakosci (grubosci ,izolacja) to powinno dzialac

a zalozyli bo widac uznali to za mozliwe :blink: -dobrze ze umowa tylko do czerwca ,a pozniej znowu kombinowac z siecia radiowa

dziwne tylko ze modem 33600 chodzil dobrze kiedys

Ale nie powiesz ze DB9 jest kiepski ;]

1316800[/snapback]

nie powiem Edytowane przez KGB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zglaszeles to na infolinie ? Bo cos mi sie nie wydaje podaj date i godzine.

Co do CPC moze to i racja to nie moje pieniadze, ale rownie dobrze mozesz porownac Focusa RS do Audi RS i tez Audi bedzie na czolowce ale to chybe nie oto chodzi. Artykul ma pokazac jak to jest naprawde. Obejrzyj TOP GEAR to pokaza ci kupe samochodow GT, Leon, Golf 3, Ibiza, a i tak zademonstruja ci ze Golf 1 ich objezdza ;/

1316487[/snapback]

Zgłaszałem dzisiaj pod 0800102102 poradzili żebym sobie sterowniki przeinstalował, odinstalował program dołączany przez TPSA do neostrady i utworzył ręcznie połączenie (właściwie to już tak miałem zrobione od dłuższego czasu bo wkurzał mnie ten ich program w pasku zadań). Na pytanie po co go dołączają skoro potem radzą odinstalować nikt nie potrafił udzielić mi sensownej odpowiedzi, normalnie mega LOL :mur: . Właściwie mozna by powiedzieć że tepsa to coś jak CPC: kiepska jakość dla naiwnych w dodatku jeszcze za wygórowaną cenę. No ale dobra, przeinstaluje i sprawdzę wszystko, moze nie mam racji i coś się u mnie pochrzaniło, kto wie zobaczymy... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAHAHAAAA CPC JEST THE BEST Wiem bo mam!!!

1342708[/snapback]

Biedny człowiek..może buduj już arke bo czeka cie potop :P

Zawsze znajdzie sie jakis nieświadomy tego jakie ma badziewie..

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedny człowiek..może buduj już arke bo czeka cie potop :P

Zawsze znajdzie sie jakis nieświadomy tego jakie ma badziewie..

1342779[/snapback]

HEHE przykro mi ze tak wielu daje robic sobie wode z mózgu ... swoją drogą byłeś juz u psychiatry...?!? :P

Ehh zycie czy to nie ironia losu że tak wielu ma "w głębokim poważaniu" to co twierdzą inni. CPC is the BEST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu tak niektórzy narzekają na to CPC z powodu powodzi. Ilu osobom się to zdażyło? Mi się też zdażyło, ale to nie dlatego, że blok się rozlutował, tylko dlatego, że nie założyłem zacisków (bo myślałem, że to wystarczy) i przesuwałem obudowę i pudełko, tak że rurki się napręzyły i jeden wężyk spadł i z bloku lało mi się na kartę graficzną (procek był chłodzony cały czas). Karta poszła do wymiany, ale to była moja głupota. Raz na samym początku żona mi odłączyła zasilanie od pompki a miałem seti zapuszczone i blok nagrzał się tak, że rurki się nadtopiły, ale wody nie puściły. Pytałem się potem tego gościa z CPC jaką temperaturę wytrzymują te wężyki, to powiedział, że producent podaje, że 125 stopni, to ciekawe jaką temperature miał blok i procesor (procek rzeżył ale później temperatury były już cały czas wysokie aż w końcu padł). Także byłbym daleko od wniosków "powodziowych". Obecnie zmieniłem CPC na powerX ze względu na wysoką temperaturę mojego CPU. A i byłem użytkownikiem CPC przez ponad 2 lata.

Edytowane przez BQB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie nie zamierzałem zabierać głosu w tej dyskusji, ale może powiem jak to było u mnie. Ponad 2 lata temu, zupełnie zielony w temacie, postanowiłem zainteresować się WC. Znalazłem to forum i jeszcze kilka innych, oczywiście znalazłem też w sieci CPC ;) Było wtedy kilkakrotnie tańsze niż najprostrzy zestaw - nazwijmy to - profesjonalny. Pooglądałem sobie reklamy, zdjęcia m.in. z allegro i zestaw ten od razu skreśliłem. Ani to dobry (tani) start, bo z niczym nie kompatybilne, ani wydajny zestaw, kilometry węży, które mogą się załamać, jakieś pudełko, słabiutka pompka a bloki też mocno niespecjalne - jakieś blaszane puszki. Zaznaczam, że CPC oceniałem wtedy nie z punktu widzenia użytkownika WC, bo miałem o nim raczej kiepskie pojęcie. Lubię porządnie wykonane, solidne rzeczy a ten zestaw od początku tak nie wyglądał. No i cena 99 zł. Zdecydowanie bym tego nie kupił i nie kupiłem, ale bynajmniej nie mam do innych pretensji, że kupują. Jeżeli w dodatku są zadowoleni to wszystko ok. Jest forum, są strony o chłodzeniu wodnym. Odrobina chęci i można być prawie ekspertem od watercoolingu i wyboru systemu dokonać mniej lub bardziej świadomie. A że są ludzie, którzy tego nie robią i kupują w ciemno... to normalka. Zobaczcie ile kompów schodzi w supermarketach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie nie zamierzałem zabierać głosu w tej dyskusji, ale może powiem jak to było u mnie. Ponad 2 lata temu, zupełnie zielony w temacie, postanowiłem zainteresować się WC. Znalazłem to forum i jeszcze kilka innych, oczywiście znalazłem też w sieci CPC ;) Było wtedy kilkakrotnie tańsze niż najprostrzy zestaw - nazwijmy to - profesjonalny. Pooglądałem sobie reklamy, zdjęcia m.in. z allegro i zestaw ten od razu skreśliłem. Ani to dobry (tani) start, bo z niczym nie kompatybilne, ani wydajny zestaw, kilometry węży, które mogą się załamać, jakieś pudełko, słabiutka pompka a bloki też mocno niespecjalne - jakieś blaszane puszki. Zaznaczam, że CPC oceniałem wtedy nie z punktu widzenia użytkownika WC, bo miałem o nim raczej kiepskie pojęcie. Lubię porządnie wykonane, solidne rzeczy a ten zestaw od początku tak nie wyglądał. No i cena 99 zł. Zdecydowanie bym tego nie kupił i nie kupiłem, ale bynajmniej nie mam do innych pretensji, że kupują. Jeżeli w dodatku są zadowoleni to wszystko ok. Jest forum, są strony o chłodzeniu wodnym. Odrobina chęci i można być prawie ekspertem od watercoolingu i wyboru systemu dokonać mniej lub bardziej świadomie. A że są ludzie, którzy tego nie robią i kupują w ciemno... to normalka. Zobaczcie ile kompów schodzi w supermarketach ;)

1344057[/snapback]

;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli sugerujesz Eddy to co myślę. To też jestem za tym, żeby CPC sprzedawać w supermarketach. Coś a la starter przed zbudowaniem prawdziwego WC.

Wtedy wszystko było by na swoim miejscu.

1344622[/snapback]

tja, najlepiej jeszcze na wage, co by kazdy mogl od razu zadecydowac ile metrow weza chce miec :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPC przedstawia teraz absolutną nowość czyli zestawy typu compact (pompa zintegrowana z chłodnicą. Do tego poprzez słomki podłącza się wiadomo jakie bloki (daruję sobie opis turbulizatorów :lol: i dysz :lol: ). W kwietniowym chipie musiałem niestety wziąć ten wynalazek do tabelki, ponieważ od Mate'a przyszła kupka elementów mająca być zestawem, którą cudem złożyłem w działające WC.

Za to zjebki dla MCS.

A CPC bardzo dba o swój wizerunek, zawsze do testów przysyła wszystko w komplecie i w terminie, który jest ustalony, więc nie dziwcie się dlaczego tak często w CHIPie przewalali CPC.

Oni nie mieli innego wyjścia. Robili artykuły z tego co im przysłano.

Takiego podejścia do promocji życzę wszystkim innym firmom konkurującym z CPC, bo wiele im jeszcze brakuje do profesjonalizmu CPC.(tylko pod względem promocji)

1313410[/snapback]

Ich profesjonalne porady to osobiście mam w głębokim poważaniu.

Opisuję tylko suche fakty. Kolesie sprzedają towar wiadomo jaki. NIe rozwodzę się nad parametrami bo większośc z was doskonale je zna. CHodziło mi tylko o profesjonalne podejście do promocji tegoż towaru. Pod tym względem wyprzedzają o parę kroków co niektóre znane wam firmy.

Wiadomo, że bloczek od MCS będie wydajniejszy i solidniejszy, ale mając taką a nie inną politykę wobec prasy komputerowej sami kopią sobie dołek.

1313829[/snapback]

oj Beniu - chyba muszę sie dziś z Tobą zgodzić

Sorki, ale na kogos trafic musialo bo jak czytam te wasze monotonne wypociny to sie w czlowieku gotuje - na kims trzeba sie w koncu wyladowac! :x

No i powiedz cos ty takiego udowodnil? Chyba tylko to ze nie umiesz rozumowac innym tokiem jak swoim wlasnym, jedynym slusznym... :roll: Sprobuj wykazac sie obiektywizmem! Nie dociera do ciebie ze niektorym twoje rozwiazania nie odpowiadaja? :| Ze jednym niechce sie robic bieszczadzkich samorobek, a innym po prostu nie zalezy na wydajnosci, jedynie na ciszy? Czlowieku, zachowujesz sie jak babcia pod kosciolem zbierajaca podpisy dla LPRu - wszystkim probujesz wmowic ze twoja opcja jest najlepsza :P.

1314574[/snapback]

a Ty koleś nie rozumujesz tokiem własnym - jedynym słusznym? nas to nie obchodzi tylko cisZa ale cisza i wydajność ... tylko cisza to interesuje jedynie ciebie więc kto tu rozumuje tendencyjnie? czy ty czasem nie próbujesz t uwszystkim wmówić, ze twoja opcja jest najlepsza? my tylko uważamy, ze nawet nie jest dobra z naszego (czyli nie mojego ale duzej liczby userów) punktu widzenia

wiesz co to jest koleś obiektywizm? widać, ze nie bardzo :) obiektywne podejście do sprawy polega na tym, że analizuje sie absolutnie wszystkie czynniki nie tylko wybrane - a ty każesz nam skupić się tylko na ciszy .... obiektywnie rozumując jest to zwykła manipulacja, obiektywizm polega na braniu pod uwagę absolutnie wszystkich argumentów i stron medalu... ty jesteś ideologiem, który na siłe próbuje wykazać przydatność czegoś takiego jak CPC .... wszyscy ci tu udowadniają, ze CPC jest mało wydajne wiec przyjąłeś strategię szczura... olałeś wydajnośc i skupiłaę sie tylko na ciszy... bo żadnych innych argumentów nie posiadasz :) a ja ci mówię, ze z tą cenę są rozwiazanie równie ciche i równie wydajne ...

a co do tylko wydajności - powiem tyle... Arctic Freezer ma wyższą a jest tańszy - a to tego wcale nie głośniejszy ... napewno bardziej bezpieczny :) bo nic absolutnie nie ma prawa z niego wycieknąć chyba, ze przywalisz w niego młotkiem i pójdą kanaliki heatpipeów...

Ty naprawde jestes taki ciemny jak wygladasz czy tylko takiego udajesz? :? Jesli ktos chce sobie robic zlomowiec z kompa to napewno nie bedzie zainteresowany CPC, artykul jest kierowany do innego odbiorcy - takiego ktory chce kupic caly zestaw a nie bawic sie w kompletacje z 10 roznych zrodel! A skoro w cenie zadnego z zestawow CPC nie ma alternatywnych gotowych rozwiazan to po co o nich wspominac? Uzyj mozgownicy :| i pomysl jaki efekt uzyskasz prezentujac zestawy po 500-600 zl obok najdrozszego chocby CPC. Cos mi sie zdaje ze odwrotny od zamierzonego... :roll:

I jeszcze jedno: co cie obchodza NIE TWOJE ciezko zarobione pieniadze? Ty sie wpierw naucz bic we wlasna piers, nie w cudza! Zajmij sie swoim interesem... :P

1316471[/snapback]

bić we własną pierś sie tu ktoś ma a niby czemu? czy to nasza wina, ze CPC to kiła?

dalej twierdzę, ze za cenę CPC kupi się równie wydajne AC - Freezer itp :)

a co do tego, ze CPC jest skierowane do kogoś kto chce kupić cały zestaw i mieć spokój - a co nas to obchodzi? czy to my umieszczamy w testach teksty typu: "zabójca AC", nas to zupełnie nie obchodzi - rozumując twoim sposobem :)

równie dobrze jeśłi ktoś skieruje jakiś produkt do niszy zajmowanej przez tzw. idiotów, np. chłodzenie wodne - to czy ma to oznaczać, ze ktoś kto sie w tej niszy nie znajduje - nie moze skomentować jakości tego produktu? przecież rozumując w twój sposób można by autorytarnie stwierdzić, że jeśłi produkt jest skierowany dla "idiotów" to żadne ktyteria sie nie liczą bo idiota nie rozumuje logicznie i kupi wszystko :) a każda krytyka takiego produktu byłaby bezcelowa bo niby na czym to się oprzeć i czego przyczepić? produkt przecież jest dla idiotów więc nie musi byc ani cichy ani wydajny ani ergonomiczny : ) ważne ze jest i ze ma sie sprzedać a idiota ma go kupić :)

skoro ktoś twierdzię i wypisuje bzdury o swoim produkcie to ktoś inny ma prawo wskazać i wykazeć wszystkie jego wady i niedoróbki - na tym polega właśnie obiektywizm .... a jeśli producent byłby obiektywny a nie starał sie robić frajerom wodę z mózgów - to wyrażnie zaznaczyłby, że jego produkt nie jest najlepszy - skor o taki nie jest ... skoro są rozwiazania AC równie dobre ....

jeśli mi ktoś twierdzi, że jeśli CPC ma wyższe temperatury od innego WC o 4-5 *C i to mu odpowiada to ja równie dobrze mogęstwierdzić, ze skoro moje tanioe AC ma temeratury wyzsze tylko o 2 * C od tego CPC (a są AC dające temeratury porównywalne albo i niższe przy takim samym poziomie hałasu) to chyba też jest dobre o ile nie lepsze skoro nie ma zadnego pieprzenia siez wodą i ryzyka zalania sprzętu

a co do pieniędzy - kogo tu obchodzi na co kto je wydaje... jak chcesz to sobie rób z nich wycinanki ... ja i koledzy możemy mówić tylko o naszych pieniądzach - wolałbym je przepić niż wydać na CPC - skoro na Arcticu Freezerze (niesłyszalnym) mam identyczne lub niższe temperatury od tego szmatławego chłodzenia wodnego... a wcześniej na innym AC miałem temperatury wyższe zaledwie o 2*c (przy takim samym poziomie hałasu) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG i co oni sobie o Polsce pomyślą ? :( :D

1368745[/snapback]

ze polska to kraj kombinatorow , oszustow i naciagaczy. a kazdy polak tylko patrzy jak by tu wspolziomka przekrecic :mur: zreszta takie opinie niestety jeszcze o polsce i polakach kraza po swiecie :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze polska to kraj kombinatorow , oszustow i naciagaczy. a kazdy polak tylko patrzy jak by tu wspolziomka przekrecic  :mur:  zreszta takie opinie niestety jeszcze o polsce i polakach kraza po swiecie  :sad:

1368794[/snapback]

Sczerze mówiąc nie są to opinie całkiem bez pokrycia... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw czy kapneli sie do czego jest 5 metrów węza ?? :lol:

1368920[/snapback]

gdybym nie przeczytal opisu na stronce cpc to do glowy by mi nie przyszlo, ze to moze sluzyc jako wymiennik ciepla. mam nadzieje, ze nie znaja na tyle polskiego, zeby do tej informacji dotrzec :)

moga sobie pomyslec, ze tyle weza jest po to zeby .... cholera, nie wiem po co :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche sie posmiali z 30E ,troche im sie pomerdalo z 99E ,ale prawda jest taka ze gdyby kosztowalo 99E to by nie stekali

w koncu zagraniczne zestawy sa do poopy i tam CPC by wymiatalo w testach

wiec my sie smiejemy z nich ,oni z nas ,a najwazniejsze to potrafic smiac sie z siebie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fotki, gdzies na forum byly. no chyba, ze ktos je zdjal, co by nie gorszyc spoleczenstwa. ewentualnie, zeby przypadkiem nowi uzytkownicy wc nie pomysleli, ze tak wygladaja wszystkie bloki wodne :)

obra, glupoty wypisuje, ale to z niewyspania :) fotki gdzie sa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi