marcin_groen Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witam zestaw komputerowy przyniesiony do serwisu, objawy - nie odpala sie ! serwis zwijal sie ze smiechu jak otworzyl bude :):) coz za sprytny montaz radiatora wychodzi na to ze najcieplejsza czescia komputera jest...obudowa :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 To autentyk? :blink: Bo sądząc po wielkiej ilości pasty wokół rdzenia, gdy na rdzeniu prawie nic nie ma, to radiator był założony na tym procku... Pewnie ktoś sobie zrobił zdjęcie dla żartu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 i proba odpalenia by sie skonczyla ostra spalenizna socketa ktorej cos nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Eeee ale jak ten radiator się tam trzyma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 i proba odpalenia by sie skonczyla ostra spalenizna socketa ktorej cos nie widac. 1249389[/snapback] nie jesli plyta ma zabezpieczenia termiczne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Niby tak, ale to zabezpieczenie ma zapobiegać przegrzaniu się procesora przez za słabe / źle założone chłodzenie a nie jego brak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 :)+Feb 1 2005, 02:16--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 1 2005, 02:16) Niby tak, ale to zabezpieczenie ma zapobiegać przegrzaniu się procesora przez za słabe / źle założone chłodzenie a nie jego brak :D 1249419[/snapback] odpalilem na FIC AU13 XP 1700+ raz kompa (w pozycji lezacej - plyta na plasko) i w trakcie pracy zapinka puscila ze az radiator podskoczyl :) nic sie nie stalo - procek sie nawet nie ukruszyl, nie mowiac o spaleniu (a byl krecony na 2,2 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jak nie radiatory do budy przykręcone to podskakują co to się dzieje w tych PC w dzisiejszych czasach ;) Za moich czasów PC to się jakoś normalnie zachowywały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 twoje czasy sa chyba teraz bo ten wypadek mialem poltora roku temu.... ale mialem nerwa wtedy.... poszedlem z nerwow na dol do kuchni cos zjesc, ale nie bylem w stanie wziac chleba do reki i prosilem mame, zeby mi zrobila zarcie - byla szczerze zdziwiona, bo robie sobie sam jesc (poza obiadami) od jakichs dziesieciu z gora lat.... :) a jaki bylem hepi jak wrocilem po godzinie do pokoju i okazalo sie ze wszystko jest OK.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Wlasnie - czy proc sprawny czy sie utlenil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Szczerze mówiąc też tak miałem kiedyś jeszcze na D800 ciąłem mostki, aby mnożnik zmienić a że nie maiłem jakiś specjalnych narzędzi zajmowało to wieki i kiedy w końcu skończyłem koło 6 nad ranem postanowiłem sprawdzić czy działa. Wyczyściłem procesor posmarowałem pastą włożyłem do Socketa ale o wiatraczku już zapomniałem wciskam POWER nagle pisk dym z pasty na procku i komp się wyłączył, zakładam w panice radiator POWER i działa, ale strachu się najadałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 tez masz WC - miales kiedys powodz? ja raz zalalem ASUSa A7M266, wrecz go zatopilem :) po wysuszeniu wszystko ladnie chodzilo (waz zsunal sie z krocca) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Hehe WC to były historie :D Opowiem jedna :P No wiec na jeszcze Epoxie miałem na stale założone 2 bloki razem połączone i nie można było zdając jednego nie ruszając drugiego (CPU i NB). Jako że przyszłą pora na zmianę procesora postanowiłem opróżnić WC i jakoś zdjąć sam blok z CPU. Jak łatwo się domyślić nie za bardzo mi to wyszło, nie dość że zalałem całe AGP to jeszcze nie wiem jakim cudem nawet woda była w dziurach socketa i w slocie ramu. Myślałem, że już „po ptakach”, ale suszarka w dłoń 30min suszenia 1h czekania znowu suszenie i poszedłem z domu na 4h. Wróciłem złożyłem i wszystko ma się dobrze aż do dziś. Mam tylko nadzieję że obecny właściciel tej mobo nie siedzi na tym forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 no moja powodz wygladala podobnie - nawet podobnie sobie z nia radzilem - rozlozylem wszystko, rzucilem na kaloryfery i poszedlem do kumpla pic :) wrocilem rano z kacem, zlozylem wszystko drzacymi lapami z nerwow i przepicia :) ale chodzilo i nadal (no prawie bo radka spalilem :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_pl Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Hehe to ja mialem jakies dziwne problemy z moim frostem mianowicie non stop pekaly uszczelki po kroccami, najczesciej w czasie gdy komp byl zalaczony to byly jaja w sumie 6 razy zalalem mojego epoxa a smiga dalej WATER RESIST ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 No widzisz ja nawet nie policzę ile razy łącznie mi się udało cos wylać (głownie wodę) na moje mobo. Ogólnie nie ma problemu o ile prądu nie podłączysz :D Ja natomiast miałem jeszcze kiedyś na Shuttle „niezłą jazdę” mianowicie miałem tam Super Wydajne i Mega Fajne WC od CPC ;) No i jak to bywa z pompkami nie zawsze się ją podłączy tak wiec włączyłem kompa idę do kuchni, robię sobie kawę, wracam a tu monitor ciemny. Sprawdzam kable wszystko OK. i myślę, o co biega nagle patrzę a pompka niepodłączona wiec szybko kabel w gniazdko i jak woda popłynęła (każdy, kto widział CPC wie jak tam strasznie grube są te węże) zimna wypchała gorącą z bloku a ta przetopiła węża i zaczęła się para ulatniać to był widok. Procesor tego niestety nie przeżył, biedaczek to był, 2000+ ale jeszcze 0,18u. Następnego dnia wyczyściłem go i poszedłem do serwisu udając ze nie wiem, czemu ale się włączyć nie chce i tak po 5dniach (to do tej pory mój nie pobity rekord uznania gwarancji) dostałem nowy procesor. A o pompce pamiętam już zawsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 dziwne troche, bo pasta jest nalozona na jadro, o tym ten ktos wiedzial, ale zeby zalozyc na proca coolera to juz nie? dziwne. ale w kazdym badz razie nie ma nic gorszego jak ktos mowi o czyms, albo bierze sie za cos o czym nie ma zielonego pojecia, to wlasnie znaczy lamerstwo ;F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 BUAHAHAHA, to naprawde? :D LOL :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 A moze to cooler magnezowy (albo chociaz aluminiowy z magnezowym rdzeniem ;-) ) a obudowa jest stalowa........ i sila magnetyczna oderwala cooler z CPU i przytwierdzila go do obudowy :?: Dlatego sie komp "nie odpala" :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) mam jeszcze pare fotke ale strasznie wolno sie laduja :( Edytowane 1 Lutego 2005 przez marcin_groen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 o kur**.. ;D zajebiste ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Pomijając to że wyżej pisali że ktoś to dla jaj zrobili bo to mnie tak nie interesuje jak to jak ten coller się trzyma ? Ja tam żadnej śrubki czy czegoś nie widzę ;) Co ktoś go przykleił ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Nie wydaje mi sie zeby to bylo prawidziwe ... ale jesli naprawde ten koles przyniosl tak zlozonego kompa to RISPEKT dla niego ... :] takich ludzi niecodziennie sie spotyka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) :)+--> CYTAT(Mardok =:)) Pomijając to że wyżej pisali że ktoś to dla jaj zrobili bo to mnie tak nie interesuje jak to jak ten coller się trzyma ? Ja tam żadnej śrubki czy czegoś nie widzę ;) Co ktoś go przykleił ? :D 1250319[/snapback] możliwe że to klej :lol: kumpel kiedyś kupił na giełdzie jakiegoś bzyka 80x80 i przykleił super-glue'em do budy, konstrukcja do dziś się pięknie trzyma, a jak :lol: Edytowane 1 Lutego 2005 przez aRczii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 @aRczii: He he możliwe, pewnie też na paście termoprzewodzącej jest aby lepiej budę chłodzić ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Prawdziwe czy nie i tak wygląda zarąbiście :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 wiecie co rozne rzczy widzialem z roznych mialem polewke ale czegos takiego jeszcze nie bylo .... a dodam jeszcze ze dzis znajomy kazal mi zlozyc dla jego dobrego przyjaciela kompa na CELERONIE D a jak mu zaproponowalem AMD 64 3000+ na s939 + asusa k8n-sli i gf6600 na pci-x to mi powiedzial ze LEPIEJ CELERONA BO SIE MNIEJ WIESZA I LEPIEJ DZIALA BO TO INTEL :EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE wiec dzisiejszy dzien mina pod znakiem " LOL " !!!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 marcin_groen ladne bzdury tu wklejasz :lol: ,chyba pomyliles tematy powinno byc tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=24002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ktoś sobie jaja robi..radiator był na procku bo widać rdzeń. Przy takiej ilości nałożonej pasty wszystko byłoby zapaprane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no wiadomo ze byl ale to jest i tak zajebisty pomysl: zrobic jak na foto, zaniesc komp do serwisu i zobaczyc mine kolesia ktory to otworzy hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...