soulburner Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam! Jutro lub pojutrze będę zmieniał swojego ECS K7VZA @ KT133A na ASRock'a K7VT4A+ @ KT400A, w związku z tym mam pytanie - czy taka zmiana wymaga przeinstalowania systemu, czy wystarczy tylko zaktualizować pakiet VIA Hyperion? Z góry dzięki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 jaki system? jak 2kx/xp to na 99% nie wstanie i będzie trzeba strzelić format Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Różnie to bywa. jak zmienisz to zobaczysz. jaki problem? Po co wogóle ten temat. Jak nie wstanie to przeinstalujesz, więc nikt Ci tu nie pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Hej, to jest wbrew pozorom poważny problem :P Wolałbym, żeby obeszło się bez reinstalki (nie chce mi się wszystkiego od nowa ustawiać :D)... w sumie to ten sam producent chipsetu i tak na mój chłopski rozum, zmiana powinna odbyć się bez większych problemów... System to Win2000 z SP4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Masz jakies 80% szans ze wszystko pojdzie bez problemu :wink: ja zmienialem wlasnie kt 133 na kt 400a i obylo sie bez reinstalki nie liczac zminy via. Natomast w przypadku via na nf2 jak kazdy zapewne wie reinstal jest nieodzowny. btw. Temat byl juz poruszany przynajniej 2 razy(tyle ja odpowiadalem) wiec wystarczylo uzyc szukajki B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Wstanie i nawet bedzie stabilny ale przed zmiana musisz uruchomic w "awaryjnym" i odinstalowac wszystko co sie da. Mam tak zrobione i od 3 miesiecy jest ok. Ps mialem na SIS'a > teraz via Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggrabaa Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 B) różnie bywa , ja robiłem to kilka razy , raz był stabilny a innym razem nie fiknął . Powodzonka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Eh dziwna ta sprawa z systemem, ja raz zmieniłem D600 na XP1600+ i sys się haczył jak wściekły ;/ Reinstal i z głowy a potem zmieniłem mobo z jakiegoś ESC (nie pamiętam dokładnie) na GB KT400 i chodziło bez problemów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 wchodzisz do menedzera urzadzen, zmieniasz kontroler dysku na 'standardowy kontroler dysku twardego', zamykasz system, zmieniasz graty i odpalasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 A jeśli zmienie z KT400A na KT880 i nie ruszy, to jak spowrotem zmienie na KT400A to ruszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Masz jakies 80% szans ze wszystko pojdzie bez problemu :wink: ja zmienialem wlasnie kt 133 na kt 400a i obylo sie bez reinstalki nie liczac zminy via. Natomast w przypadku via na nf2 jak kazdy zapewne wie reinstal jest nieodzowny. btw. Temat byl juz poruszany przynajniej 2 razy(tyle ja odpowiadalem) wiec wystarczylo uzyc szukajki B) 1264302[/snapback] Bzdura, mialem taka przesiadke w 2003 roku, system mial juz wtedy 15 miesiecy, bez problemu bez reinstalki chodzil jeszcze 8 miechow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ja wczoraj zmienialem asrocka k7s8x (sis746) na gigabyte na kt600 i system nie wstal, w polowie ladowania windowsa sie komp restarowal. Z kolei w drugim kompie ten asrock dziala bez klopotu a system jest "po" ecs k7s5a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Problemy robicie wystarczy dac "napraw" windowsa i sobie wszystko zainstaluje od nowa. Sprawdzalem wydajnosc w 3dmarku po takim czyms i nie bylo roznicy miedzy swierzym windowsem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeHardi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 A jeśli zmienie z KT400A na KT880 i nie ruszy, to jak spowrotem zmienie na KT400A to ruszy? 1265907[/snapback] Nie wiem jak przedstawia się sprawa z KT880, ale przy K8T800Pro i KT400A nie miałem problemów przy przesiadce (w obie strony) - mój XP wymagał tylko ponownej aktywacji. -- LeHardi Jarek Kus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fintik Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam! Jeżeli chodzi o systemy Windows 2kX oraz XP system nie wstaje jeżeli nowa płyta jest na innym chipsecie np: z VIA na SIS itp. !!! Jeżeli jest na takim samym powinno nie być większych problemów. A co do tego że odpalisz potem na starej płycie powinno pójść bez problemu :) -pozdrawiam i powodzenia :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Problemy robicie wystarczy dac "napraw" windowsa i sobie wszystko zainstaluje od nowa. Sprawdzalem wydajnosc w 3dmarku po takim czyms i nie bylo roznicy miedzy swierzym windowsem. 1266421[/snapback] Dokladnie takiej opcji nalezy uzyc... :D HEHEHE, po cholere od razu formatowac :P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Ja przy przesiadce z KT600 na nForce2 musiałem robić Napraw => ale i tak skończyło się reinstalką totalną => bo wydajność spadła a sama winda powiększyła rozmiar (niepotrzebnie) Natomiast przy smianie z KT333 na KT600 nie było żadnych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 jak zmieniłem asusa kt 880 na abita nf7 to format był niepotrzebny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 jak zmieniłem asusa kt 880 na abita nf7 to format był niepotrzebny :) 1268633[/snapback] Formata nie trzeba zwykle robić - wystarczy naprawić system. Jeśli komp na nowej płycie nie wstaje, odpalić instalatora windy. Gdy zapyta, czy chcesz naprawić instniejący system wybrać tak (pyta kilka razy - za pierwszym razem odp. nie, za drugim tak). Wskazac starą instalacje windy. Potem wygląda jakby się instalował na nowo - ale po całej operacji wszystkie aplikacje, ustawienia zostają :) Trzeba tylko na nowo HotFixy dograć. Wypróbowałem już kilkakrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopmark1 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 A ja chcę wymienić DFI AK75EC na Gigabyte GA-7VT600 1394. przed wymianą chcialbym usunąc stery od płyty, tylko które to są?. Wiem ze wchodze do menedżera zadań i.... no wlaśnie co usunąc żeby potem nie żałowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a jak ja bym zmienil swoja plyte konfig :] na asrocka k7vt4a ??:> tez bym musial formata strzelac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 konkretnej odpowiedzi chyba nei da sie udzielić :P po prostu trzeba samemu sprawdzić... ja przesiadałem się z celerona 1.3ghz i i815 chyba na nforce2 i axp 2500+ i jakoś system przeżył :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...