PiPoL Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Chodzi OK. A ile fps to nie wiem :D Można to jakoś sprawdzić? Tak jak np. Far Cry czy Doom III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Sciagnij Frapsa - to taki maly programik do pomiaru FPS, robienia screenow itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 szukam po necie, karty ale nigdzie nie ma innej firmy narazie niż Gainward :( macie jakiś sklep oprócz Tweak gdzie są jeszcze te karty (nie Gainward)?? heh ale ten Sparlke ma brzydki wiatrak feeee 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 No jednak się przeliczyłem troche co do FPS... Na sterach ForceWare 70.90 z najlepszą jakościa obrazu w ustawieniach sterów i max detalami w grze: 1280x1024 + 4AA + 16AF 15-20 FPS (myślałem że jest więcej) 1280 x 768 + 4AA + 16AF nie schodzi poniżej 20 FPS 800 x 600 + 4AA + 16AF nie schodzi ponizej 24 FPS Co ciekawe po obniżeniu AA i AF o połowe praktycznie nic się nie zmienia... Chyba przetestuje inną gre :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ciekawi mnie jeszcze jakość obrazu w NFSU2 z AA - w jednej z recenzji napisano, że obraz był rozmyty - może to była wina sterów - nie wiem, stąd prośba byś zrobil jakiś zrzut z gry i wkleił na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Tutaj recenzja 6600GT AGP (moze nie wszyscy widzieli) Miejscami jest szybszy od wersji PCI-E :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Eeee, a jak mam to zrobić? Nie ma tu nigdzie opcji dodawania, a nie mam gdzie go zamieścić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Eeee, a jak mam to zrobić? Nie ma tu nigdzie opcji dodawania, a nie mam gdzie go zamieścić... Wrzuc na jakis serwerek i daj link w i bedzie widac :D Sam chetnie zobacze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 1280x1024 + 4AA + 16AF + max detale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 No jednak się przeliczyłem troche co do FPS... Na sterach ForceWare 70.90 z najlepszą jakościa obrazu w ustawieniach sterów i max detalami w grze: 1280x1024 + 4AA + 16AF 15-20 FPS (myślałem że jest więcej) 1280 x 768 + 4AA + 16AF nie schodzi poniżej 20 FPS 800 x 600 + 4AA + 16AF nie schodzi ponizej 24 FPS Co ciekawe po obniżeniu AA i AF o połowe praktycznie nic się nie zmienia... Chyba przetestuje inną gre :wink: no te wyniki sa juz bardziej ok niz tych "na oko"...jak pisales ze ci super chodzi w 1280x1024 max detale AAx4 i AFx16 to az zglupialem..to mi nie chodzi IDEALNIE plynnie w takich ustawieniach a zobacz roznice naszych kart... a tak btw masz racje przetestuj inna gre...nfsu2 ma cos spierdzielony silnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Czy ta karta firmy Sparlke ma tylko wyjścia DVI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Nie - ma DVI i VGA. Jakos nikt sie jeszcze nie zdecydowal na zrobienie wersji 2xDVI (to co jest w zachodnich testach to karta referencyjna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 1280x1024 + 4AA + 16AF + max detale Cos z tym obrazem jest nie tak - podobnie jak w tej recenzji LINK :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Cos z tym obrazem jest nie tak - podobnie jak w tej recenzji LINK U mnie tak wygląda obraz na LCD bez AA hehe :) w 1024 hehe... Recenzja Gainward 6600GT 6600GT - AGP (pewnie sparkle albo gainward bez OC) 6600GT - PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 w krakowie jest Sparkle za 860 i niedługo trza będzie zasówać do sklepu po karte 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 w krakowie jest Sparkle za 860 i niedługo trza będzie zasówać do sklepu po karte 8) www.pcprojekt.pl - też :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 PiPoL sprawdzilbys jak ta karta sie kreci. Na jakich jest pamieciach itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 właśnie, właśnie, sprawdź jak się kręci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 hehe właśnie chodziło mi o pcp bo nie widziałem w żadnym innym sklepie tej karty 8) na pcp jest inna fotka karty może to z takim wiatrakiem bo ten z doomem jest obrzydliwy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Qrde fajnie by było jakby powychodziły pod te karty jakieś :niekonwencjonalne" chłodzenia... zalman jakiś czy co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Pewnie w koncu wyjda. Ale najpierw musza sobie one zdobyc duza popularnosc, nie tylko u nas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Witam. No to jeśli chodzi o podkręcanie to działa stabilnie przy 535mhz procek i 940mhz pamięci. Więcej nie robie narazie:) Przy pamięciach na 1000mhz w 3D Mark 03 są artefakty... NBA Live 2005 test: 1280 x 1024 detale na max AA max i AF max, nie schodziło poniżej 30 FPS, najczęściej pomioedzy 40-60 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Szkoda ze pamieci nie wchodza na 1000mhz :evil: . PiPoL mozesz jeszcze sprawdzic jakie sa na nich oznaczenia? Wychodzi na to, ze ten Sparkle to ogolnie bez rewelacji :(. Trzeba bedzie czekac na inne firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Można kupic gainwarda GF 6600GT GS za kosmiczną sumę:) i wtedy powinien ladnie isc jednak mysle ze leadtek jak zwykle pokaze klase i bedzie wymiatał:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 A może szczęśliwi posiadacze karty przetestowali by ją na Doom 3 i Half-Life 2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Kolejny test. Tym razem PoP:2 Demo. Max detale i rozdziałka 1024 x 768 (wyżej sie nie dało) gra nie schodziła poniżej 29 FPS. Co do testów HL2 i DOOM 3, to niestety nie posiadam HL, a DOOM mi sie rozjebały płytki :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Małe pytanko. Myślę o zakupie tego GT Sparkle z pcserwis. Mam teraz gf4ti4200 z Zalmanem ZM 80C z wiatraczkiem. PiPol jak wyskoki jest ten radiatorek na mostku HSI? W ogóle da się założyć jakieś alternatywne chłodzenie na te 6600GT? Qrcze bo zależy mi na ciszy zestawu a widziałem test na anandtech'u i ten sparkle miał 40dB :? Dzięki z góry za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Sparkle 6600 GT AGP - 845zl :twisted: http://www.computer.istore.pl/sklep,740,10...n,145137,0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 ehh cos czuje, że po nowym roku skusze się jednak na 6800 a nie na 6600gt... no chyba, że 6600gt będzie po ok 700zeta a "zwykłe" 6800 po ok 1200... tak sczerze to wydajność tego 6600gt jakoś mnie nie powala, jest ok na dzień dzisiejszy ale jakoś brak w niej "zapasu mocy"... no cóz zobaczymy ceny po nowym roku, bo moje 4ti trzeba by już po 2,5 roku wysłać na emeryture... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Eliasz.... Z tego co ja widze to ten Sparkle ma ponad 50 db.... Ja osobiście bym zaczekał na Leadteka...W momencie kiedy wejdą do sprzedaży karty GF6600GT tej to cena -znając Leadteka- będzie oscylowac w granicach 850-900 złe albo i niżej.... A jest to jak narazie zdecydowanie najlepsza karta z układem GF6600GT na AGP..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...