Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze sterowniki do serii 6xxx to Forceware 76.45 Win2000/XP WHQL

COLORFUL = BajerFull  B)

1462543[/snapback]

Nie wiem jak 76.45 ale pewnie jest podobnie jak na 76.50 a na tych mialem w swat4 jakies przeklamania w teksturach gdzieniegdzie a w css na italy np. mialem bledy w cieniowaniu. Jedyne szybkie i calkowicie bezproblemowe stery jaki mialem dotychczas to 71.84.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze sterowniki do serii 6xxx to Forceware 76.45 Win2000/XP WHQL

1462543[/snapback]

Zainstalowałem XG 76.45b i jestem z nich zadowolony. Nie zauważyłem żadnych przekłamań ani błędów w wyświetlanym obrazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haj, mama problem jak ustawie zegary na 545/1150 (nie che weicej isc) (obecnie mam drivery XG 76.45b)to mi na pierwszym tescie w 3dmarku03 komp sie zwiesza i musze reseta strzelac :( co jest ?? a najlepsze jest to ze 3dmarka05 przechodz bez zadnej zwiech i bez zadnych artów

Moj konfig:

sygnaturka procek na napieciu 1,65V

HELP ME 1 :P

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem sobie na testy Gibabyte'a 6600GT PCI-E.

Prosze napiszcie jakie sa najlepsze stery pod 3d marka 03.

Na tych co wiszą na stronie NVidii (71.89) ukulałem 9471 punktów.

Nie jest to max tej karty, wiec testy trwaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten test sprawdza też proc, a poza tym nie rób resetu tylko poczekaj chwile gra pójdzie dalej tylko oczywiście stracisz kilka tysiecy pkt ;) Ale jeżeli przechodzi 2k5 to nie przejmój sie tak bardzo, sprawdź jeszcze jak sie zachowują gry przy takich ustawieniach jak masz "zwis" w 2k3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

możecie polecić jakies chłodzenie na grafike?? Raczej chce zalmana VF700.

Tylko niewiem jaki ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> czu AlCu czy Cu.

Duża jest różnica między nimi w wydajności?? Bo w cenie 32zł. Coprawda jest to nawet duża różnica. Czy VF700AlCu wystarczy do 6600GT do OC i cichej pracy??

P.S Jeśli wiecie cos o 6600GT Colorful to piszcie.

THX za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze cu. miedz zasze lepiej odprowadza cieplo

1465013[/snapback]

Z tego co mi wiadomo jest akurat odwrotnie. Miedź odprowadza ciepło wolniej niż aluminium. Za to dużo lepiej je pochłania, co przy aktywnym chłodzeniu (radiator+wiatrak) jest rozwiązaniem wydajniejszym.

Edytowane przez suchyjastrzab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślicie te radiatorki na pamięci od zalmana VF700 będą wystarczajce do OC 6600GT?? Czy moga byc zasłabe i trzeba będzie je wymieniac na cos mocniejszego tzn. większego ??? :blink:

Mysle że i AlCu mi wystarczy 32zł drogą niechodzi dokładam 20zł i mam chłodzenie na CPU np. takiego QC-80AlCu :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślicie te radiatorki na pamięci od zalmana VF700 będą wystarczajce do OC 6600GT?? Czy moga byc zasłabe i trzeba będzie je wymieniac na cos mocniejszego tzn. większego ??? :blink:

Mysle że i AlCu mi wystarczy 32zł drogą niechodzi dokładam 20zł i mam chłodzenie na CPU np. takiego QC-80AlCu :razz:

1465121[/snapback]

nie mysle ze nie wystarczy musisz sobie kupic radiatory takie jak te montowane w motorach albo kosiarkach do trawy :mur: Edytowane przez !exec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo śmieszne :cry: :cry: :cry:

Jak wiesz to mógłbyś powiedzieć czy starczą czy nie. A nie jajka sobie urządzać.

I jeszcze mam takie pytanko z czego jest pasta termoprzewodźąca dodawana do VF700?? Jesli możecuie to napiszcie czy ja używać czy lepiej kupić AS5??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo jest akurat odwrotnie. Miedź odprowadza ciepło wolniej niż aluminium. Za to dużo lepiej je pochłania, co przy aktywnym chłodzeniu (radiator+wiatrak) jest rozwiązaniem wydajniejszym.

1465107[/snapback]

no własnie ten zalamn jest z wentylkiem wiec only CU. A co do twojej teorii to chaba zartujesz :) poszukaj sobie radiatorów miedzianych i poczytaj sobie ich opisy miedz jest lepszym przewodnikiem ciepla cie i lepiej je odprowadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyy.. nie bardzo mieź bywa gorsza od alu ponieważ bez wentyla potrafi ugotować układ, dlatego zawsze jest chociaż lekki przewiew przy radiatorach z Cu

1465219[/snapback]

dokładnie tak

miedz tylko przy nawiewie , alu lepiej sprawuje sie jako pasywka

wracajac do pytania - róznice miedzy zalmanem CU a ALCu to góra 1-2st zarówno idle i stress - imo nie warto dopłacac 30zł do wersji Cu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi