Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Hm...wczesniej pisalem o problemach z moja karta Leadtek A6600GT 128MB AGP + nF3 :)

Po instalacji sterownikow tak jak pisal leborg problem rozwiazal sie czesciowo bo jednak czasem notowalem zwisy :mur:

Wczoraj w przyplywie zlosci wywalilem sterownik GART.Mialem go w wersji 4.40 a zastapilem go sterownikiem w wersji 4.36 WHQL ktory znajduje sie w paczce sterownikow do nForce3 w wersji 5.10 dostepnej na stronie nV :)

Na noc zostawiem demo 3DMarka2003 w petli i rano komp dalej chodzil a wczesniej sie zawieszal po pewnym czasie.

Jak pojechalem do szkoly to zostawilem demo loop 3DMarka 2001SE i jak wrocilem komp talej sobie generwoal demko czyli nie bylo zwiech :P Oba dema krecily sie kolo 6-7h wiec calkiem sporo :) Mam nadzieje ze to zakonczy moje problemy ;)

Oto jakie mam ustawienia:

-sterownik GART v.4.36 WHQL

-Fast Write wylaczone w BIOSie

-napiecie AGP 1.50v

-napiecie nForce3 1.60v

-AGP Aparature Size 128MB

-sterownik 81.98 ze stronki nVidii

-karta chodzi na taktowaniach 525/1000MHz ze standardowych 500/900MHz

Pozdrawiam!

Edytowane przez Klosiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klosiak widzisz czasem trzeba zmienic stery:)

@andrzej_ka maswz moze jakies wyniki wmakach jakie osiagnales taktowania i jakie miales standardowe?

mocno zamalowales? na ile V mas zGPU?

kurcze bo w sumie z moim chlodzenie proca nie mam jak siegnac miernikiem na sprawdzenie napiecia jzu sie przymierzalem do tego nie raz ale skoncyzlo sie na nerwaach bede musial keidys kompa wystawic z obudowy

@Umbrella ciekzo by CI bylo bez miernika choc na lyk szczescia bys musial liuczyc gdybys sie uparl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec posmarowalem ten rezystorek tym klejem

zapodalem marka przelecial 3razy przy zegarach 610/1200 wczesniej mialem 575/1200

ale narazie zmylem ten klej zmywaczem do paznokci bo sie boje

jak bede mial miernik to jeszcze raz zamaluje

aha jeszcze chcialem sie dowiedziec jakie max bezpieczne napiecie bedzie

Edytowane przez Umbrella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@andrzej_ka maswz moze jakies wyniki wmakach jakie osiagnales taktowania i jakie miales standardowe?

mocno zamalowales? na ile V mas zGPU?

kurcze bo w sumie z moim chlodzenie proca nie mam jak siegnac miernikiem na sprawdzenie napiecia jzu sie przymierzalem do tego nie raz ale skoncyzlo sie na nerwaach bede musial keidys kompa wystawic z obudowy

Malowałem do momentu, ąż zmienił się opór.

3dMark 2k3 bez OC - 8015;

po OC 609/1026 - 9180pkt. (szkoda, że pamięci nie pójdą wyżej - mam Infineon'y 2.0)

Jadę na sterownikach 77.77 i myślę, że są najwydajniejsze (przynajmniej pod 3dMark'a)

a wiec posmarowalem ten rezystorek tym klejem

zapodalem marka przelecial 3razy przy zegarach 610/1200 wczesniej mialem 575/1200

ale narazie zmylem ten klej zmywaczem do paznokci bo sie boje

jak bede mial miernik to jeszcze raz zamaluje

aha jeszcze chcialem sie dowiedziec jakie max bezpieczne napiecie bedzie

Napięcie GPU mam 1.51V.

to jak to jest ? im wiecej razy zamaluje ten odcinek tym wyzsze napiecie bedzie na rdzen ??

Dokładnie tak jak piszesz. Ponadto, gdyby rysowanie po rezystorze nie dawało efektu, można jeszcze rysować w rogu między rezystorem, a płytą.

Jeszcze jedna ważna sprawa: wszystkie luźne drobiny grafitu należy dokładnie usunąć!!!

Edytowane przez andrzej_ka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umbrella a jakie miales temp po tesstach? bo w sumie v nie zaboja tylko temperaturka

andrzej_ka o bosze ale fatalne pamiatki az mi Cie zal ale tez mozna moda zrobic na pamiatki wie cjest rada ale infineon keidys byl dobry ale chyba nie na ddr3 mzoe wlasnie nie sa dovolotowane, a probowales tesowac wyzej pamieci bez podnoszenia mhz gpu? moze sie gryza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umbrella a jakie miales temp po tesstach? bo w sumie v nie zaboja tylko temperaturka

andrzej_ka o bosze ale fatalne pamiatki az mi Cie zal ale tez mozna moda zrobic na pamiatki wie cjest rada ale infineon keidys byl dobry ale chyba nie na ddr3 mzoe wlasnie nie sa dovolotowane, a probowales tesowac wyzej pamieci bez podnoszenia mhz gpu? moze sie gryza

temperaturki mialem stress 80 ale na mojej karcie to jest normalka

jak gralem w FEAR to za pomoca riva tuner oczywiscie orginalny cooler to mialem 98 czasami 100pare i ani jednego zwiecha

teraz zalman i max jakie zanotowalem to wlasnie 80 po modzie

ale sprawdzilem dzisiaj miernikiem bez moda karta w 2D ma 1.33v 3D 1.5v dziwne bez moda

po modzie 1.59v badz tu madry moze ten miernik przeklamuje

ale 610 poszla a wczesniej max to stabilne 570

sorka za pisownie

aha napiscie jakie macie napiecie w 3D bez tego moda bo te 1.5v to troche dziwne w biosie pisze ze ma byc 1.4v

Edytowane przez Umbrella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm wysokie te naiecia

i wysokie temp kurcze mzoe ze zalozyles zalmanka? ja nie mam tyle na mim standardowym chlodzonku!

bez tego vmoda mam 39-idle 57-stres w zapentlonym marku 3-godzinnym

ale na orginalnym chlodzonku jak wiatrak byl zakurzony na maxa to 100-stopni zanotowalem

no a fachowcy z leadteka odpowiedzieli mi ze wszystko ok

ale dziwne jest jedno bo jak 100-stopni mialem oczywiscie wszystko stabilne to cooler byl cieply ale nie parzyl

oczywiscie cooler orginalny byl dobrze zalozony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem wszystkiego z pamięciam. Na standardowym taktowaniu GPU również nie chcą pójść wyżej.

Jeżeli znasz metodę podniesienia napięcia na pamiątkach to byłbym bardzo wdzięczny za info. Mam założone radiatorki (troszkę przycięte :D) na pamięci, więc wytrzymają większe napięcie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe jak to czytam to az mnie krew zalewa .. ten mod jest jush dla mnie za cienki .. :] po uzyskaniu napiecia 1,7 wiecej jush nie daje rady . . aa mi przydalo by sie ok 2V :D hehe aa jak chcescie to moge wam powiedziec jakie jest napiecie przy jakiej rezystancji ;] bo zapisywalem sobie ;] aaaa bylo pytanie czy czym wiecej pomaluje to czy mam wieksze napiecie .. to odpowiedz brzmi TAKKKK bo wtedy mniejsza sie rezystancja tego rezystorka ja max ile zmniejszylem to z 420 na cos ok 360 ...:] aa jak pomalujecie rto oczywiscie w grafice 3D bios karty automatycznie doda jeszcze 0.1V aa napiecie 1.6 uzyskacie jush przy 385ohma nie macie sie co bac o spalenie .. :) tylko uwazajcie na te rezystorki obok . .aa w necie jest tesh olowkowy mod na pamieci tylko ze ja nie moge u siebie znalesc tego rezystorka ;( buu.. ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pipanol-pl

a jak zrobisz mostek na tym rezystorku lutownica to jakie bedziesz mial napiecie

hee no tego nawet nie proboj ;] ehhe bo to tak samo jak by nie nylo tego rezystorka :) hehe poprostu zewzesz koniec :) ja mam jush opracowany mod z potencjometrem ale jak narazie to nie mam czesci .. :/ wrr..

pipanol a mozesz dac link do tego moda na pamiatki?

kurcze jalkos nie mam czasu na to zalozenie chlodzenia bvo teraz siostra lezy w szpitalu w bardzo pwoaznym stanie kurcze!

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=48932 zobacz sobie bo ja nie za bardzo moge sie tam doczytac czegos konkretnego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom kurcze i jesce wujek dzisaj do spzitala wypadek samochopdowy kurcze nom ja nie wiem zajmuje sie nie wiem czm nawet tweakem aby niemyslec!

sorki za ot ale chialem sie wyzalic

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...600gt-oc_4.html wlasnie lookam

Edytowane przez pcmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi