Klosiak Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Hm...wczesniej pisalem o problemach z moja karta Leadtek A6600GT 128MB AGP + nF3 :) Po instalacji sterownikow tak jak pisal leborg problem rozwiazal sie czesciowo bo jednak czasem notowalem zwisy :mur: Wczoraj w przyplywie zlosci wywalilem sterownik GART.Mialem go w wersji 4.40 a zastapilem go sterownikiem w wersji 4.36 WHQL ktory znajduje sie w paczce sterownikow do nForce3 w wersji 5.10 dostepnej na stronie nV :) Na noc zostawiem demo 3DMarka2003 w petli i rano komp dalej chodzil a wczesniej sie zawieszal po pewnym czasie. Jak pojechalem do szkoly to zostawilem demo loop 3DMarka 2001SE i jak wrocilem komp talej sobie generwoal demko czyli nie bylo zwiech :P Oba dema krecily sie kolo 6-7h wiec calkiem sporo :) Mam nadzieje ze to zakonczy moje problemy ;) Oto jakie mam ustawienia: -sterownik GART v.4.36 WHQL -Fast Write wylaczone w BIOSie -napiecie AGP 1.50v -napiecie nForce3 1.60v -AGP Aparature Size 128MB -sterownik 81.98 ze stronki nVidii -karta chodzi na taktowaniach 525/1000MHz ze standardowych 500/900MHz Pozdrawiam! Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 klosiak widzisz czasem trzeba zmienic stery:) @andrzej_ka maswz moze jakies wyniki wmakach jakie osiagnales taktowania i jakie miales standardowe? mocno zamalowales? na ile V mas zGPU? kurcze bo w sumie z moim chlodzenie proca nie mam jak siegnac miernikiem na sprawdzenie napiecia jzu sie przymierzalem do tego nie raz ale skoncyzlo sie na nerwaach bede musial keidys kompa wystawic z obudowy @Umbrella ciekzo by CI bylo bez miernika choc na lyk szczescia bys musial liuczyc gdybys sie uparl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 mam cosik takiego jak ELECTON 40AC jak bym tym potraktowal rezystor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 http://www.cyfronika.com.pl/kleje_przew.htm powinno byc dobre ale musisz to doklandie robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) a wiec posmarowalem ten rezystorek tym klejem zapodalem marka przelecial 3razy przy zegarach 610/1200 wczesniej mialem 575/1200 ale narazie zmylem ten klej zmywaczem do paznokci bo sie boje jak bede mial miernik to jeszcze raz zamaluje aha jeszcze chcialem sie dowiedziec jakie max bezpieczne napiecie bedzie Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 to jak to jest ? im wiecej razy zamaluje ten odcinek tym wyzsze napiecie bedzie na rdzen ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) @andrzej_ka maswz moze jakies wyniki wmakach jakie osiagnales taktowania i jakie miales standardowe? mocno zamalowales? na ile V mas zGPU? kurcze bo w sumie z moim chlodzenie proca nie mam jak siegnac miernikiem na sprawdzenie napiecia jzu sie przymierzalem do tego nie raz ale skoncyzlo sie na nerwaach bede musial keidys kompa wystawic z obudowy Malowałem do momentu, ąż zmienił się opór. 3dMark 2k3 bez OC - 8015; po OC 609/1026 - 9180pkt. (szkoda, że pamięci nie pójdą wyżej - mam Infineon'y 2.0) Jadę na sterownikach 77.77 i myślę, że są najwydajniejsze (przynajmniej pod 3dMark'a) a wiec posmarowalem ten rezystorek tym klejem zapodalem marka przelecial 3razy przy zegarach 610/1200 wczesniej mialem 575/1200 ale narazie zmylem ten klej zmywaczem do paznokci bo sie boje jak bede mial miernik to jeszcze raz zamaluje aha jeszcze chcialem sie dowiedziec jakie max bezpieczne napiecie bedzie Napięcie GPU mam 1.51V. to jak to jest ? im wiecej razy zamaluje ten odcinek tym wyzsze napiecie bedzie na rdzen ??Dokładnie tak jak piszesz. Ponadto, gdyby rysowanie po rezystorze nie dawało efektu, można jeszcze rysować w rogu między rezystorem, a płytą. Jeszcze jedna ważna sprawa: wszystkie luźne drobiny grafitu należy dokładnie usunąć!!! Edytowane 17 Stycznia 2006 przez andrzej_ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Umbrella a jakie miales temp po tesstach? bo w sumie v nie zaboja tylko temperaturka andrzej_ka o bosze ale fatalne pamiatki az mi Cie zal ale tez mozna moda zrobic na pamiatki wie cjest rada ale infineon keidys byl dobry ale chyba nie na ddr3 mzoe wlasnie nie sa dovolotowane, a probowales tesowac wyzej pamieci bez podnoszenia mhz gpu? moze sie gryza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Umbrella a jakie miales temp po tesstach? bo w sumie v nie zaboja tylko temperaturka andrzej_ka o bosze ale fatalne pamiatki az mi Cie zal ale tez mozna moda zrobic na pamiatki wie cjest rada ale infineon keidys byl dobry ale chyba nie na ddr3 mzoe wlasnie nie sa dovolotowane, a probowales tesowac wyzej pamieci bez podnoszenia mhz gpu? moze sie gryza temperaturki mialem stress 80 ale na mojej karcie to jest normalka jak gralem w FEAR to za pomoca riva tuner oczywiscie orginalny cooler to mialem 98 czasami 100pare i ani jednego zwiecha teraz zalman i max jakie zanotowalem to wlasnie 80 po modzie ale sprawdzilem dzisiaj miernikiem bez moda karta w 2D ma 1.33v 3D 1.5v dziwne bez moda po modzie 1.59v badz tu madry moze ten miernik przeklamuje ale 610 poszla a wczesniej max to stabilne 570 sorka za pisownie aha napiscie jakie macie napiecie w 3D bez tego moda bo te 1.5v to troche dziwne w biosie pisze ze ma byc 1.4v Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 hmm wysokie te naiecia i wysokie temp kurcze mzoe ze zalozyles zalmanka? ja nie mam tyle na mim standardowym chlodzonku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Mi na standardowym chłodzeniu temp dochodzi do 87 - pewnie nawet 90, jak już zresztą kiedyś pisałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 hmm wysokie te naiecia i wysokie temp kurcze mzoe ze zalozyles zalmanka? ja nie mam tyle na mim standardowym chlodzonku! bez tego vmoda mam 39-idle 57-stres w zapentlonym marku 3-godzinnym ale na orginalnym chlodzonku jak wiatrak byl zakurzony na maxa to 100-stopni zanotowalem no a fachowcy z leadteka odpowiedzieli mi ze wszystko ok ale dziwne jest jedno bo jak 100-stopni mialem oczywiscie wszystko stabilne to cooler byl cieply ale nie parzyl oczywiscie cooler orginalny byl dobrze zalozony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Umbrella a jakie miales temp po tesstach? bo w sumie v nie zaboja tylko temperaturka andrzej_ka o bosze ale fatalne pamiatki az mi Cie zal ale tez mozna moda zrobic na pamiatki wie cjest rada ale infineon keidys byl dobry ale chyba nie na ddr3 mzoe wlasnie nie sa dovolotowane, a probowales tesowac wyzej pamieci bez podnoszenia mhz gpu? moze sie gryza Próbowałem wszystkiego z pamięciam. Na standardowym taktowaniu GPU również nie chcą pójść wyżej. Jeżeli znasz metodę podniesienia napięcia na pamiątkach to byłbym bardzo wdzięczny za info. Mam założone radiatorki (troszkę przycięte :D) na pamięci, więc wytrzymają większe napięcie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 boshe jak to czytam to az mnie krew zalewa .. ten mod jest jush dla mnie za cienki .. :] po uzyskaniu napiecia 1,7 wiecej jush nie daje rady . . aa mi przydalo by sie ok 2V :D hehe aa jak chcescie to moge wam powiedziec jakie jest napiecie przy jakiej rezystancji ;] bo zapisywalem sobie ;] aaaa bylo pytanie czy czym wiecej pomaluje to czy mam wieksze napiecie .. to odpowiedz brzmi TAKKKK bo wtedy mniejsza sie rezystancja tego rezystorka ja max ile zmniejszylem to z 420 na cos ok 360 ...:] aa jak pomalujecie rto oczywiscie w grafice 3D bios karty automatycznie doda jeszcze 0.1V aa napiecie 1.6 uzyskacie jush przy 385ohma nie macie sie co bac o spalenie .. :) tylko uwazajcie na te rezystorki obok . .aa w necie jest tesh olowkowy mod na pamieci tylko ze ja nie moge u siebie znalesc tego rezystorka ;( buu.. ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 pipanol-pl a jak zrobisz mostek na tym rezystorku lutownica to jakie bedziesz mial napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 pipanol a mozesz dac link do tego moda na pamiatki? kurcze jalkos nie mam czasu na to zalozenie chlodzenia bvo teraz siostra lezy w szpitalu w bardzo pwoaznym stanie kurcze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 pipanol-pl a jak zrobisz mostek na tym rezystorku lutownica to jakie bedziesz mial napiecie hee no tego nawet nie proboj ;] ehhe bo to tak samo jak by nie nylo tego rezystorka :) hehe poprostu zewzesz koniec :) ja mam jush opracowany mod z potencjometrem ale jak narazie to nie mam czesci .. :/ wrr.. pipanol a mozesz dac link do tego moda na pamiatki? kurcze jalkos nie mam czasu na to zalozenie chlodzenia bvo teraz siostra lezy w szpitalu w bardzo pwoaznym stanie kurcze! http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=48932 zobacz sobie bo ja nie za bardzo moge sie tam doczytac czegos konkretnego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 pipanol a mozesz dac link do tego moda na pamiatki? kurcze jalkos nie mam czasu na to zalozenie chlodzenia bvo teraz siostra lezy w szpitalu w bardzo pwoaznym stanie kurcze! OT: dzizas chopie, u Ciebie jakies same tragedie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) nom kurcze i jesce wujek dzisaj do spzitala wypadek samochopdowy kurcze nom ja nie wiem zajmuje sie nie wiem czm nawet tweakem aby niemyslec! sorki za ot ale chialem sie wyzalic http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...600gt-oc_4.html wlasnie lookam Edytowane 18 Stycznia 2006 przez pcmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 ale to jest karta na pci e wiec odpada :( szkoda ze na agp jest tak malo modow ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 nom albo trudniej odszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 robil jush ktos testy w 3dmarku 06 ?? :D hehe bo chcial bym wiedziec jakie sa wyniki na default .. tylko nie w sli :) hehe tutaj to jush kompletne slajdy beda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 oto wykresik z zaprzyjaznionego serwisu pclab'u http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/pila/3dma...ark06-score.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 ee co tak malutko :( aa myslicie ze jest realne 2 k w pojedynke :] hehe wynik podobny jak na moim ti 4200 tylko ze w 2003 :D hehe udalo mi sie przekroczyc 2 k :D hehe to teraz tesh sie uda :P hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Mark zassany... moje ostatki z 6600GT... biorę się za walkę o punkciki...z oc mojej karty więcej niż 1800 pewnie nie wyciągnę, ale...zobaczymy...ok 23:oo napiszę jak poszło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 heheno to czekam .. ;] ja marka bede mial dopiero za jakies 4 h .. .wiec dopiero jutro wieczorem sie pobawie :D hehe .. no ciekawy jestem jak bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Nie mów hop zanim nie przeskoczysz...<_< przy próbie rozpakowania wywala mi takie cuś - 3dMark06blablabla.exe is not supported archiwe...:|... pomoże ktoś ??... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) moja wynika http://service.futuremark.com/compare?3dm06=8248 Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 moje wyniki takie niezbyt zadowalajace .. wieczorem siepobawie i bedzie wiecej napewno :) http://service.futuremark.com/compare?3dm06=15218 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 moje wyniki takie niezbyt zadowalajace .. wieczorem siepobawie i bedzie wiecej napewno :) http://service.futuremark.com/compare?3dm06=15218 jakie zegary miales bo jak to przy 640/1350 to troche malo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...