Qlawy Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 nie właczaj HDR nie opłaca sie !! dałe prawda troszeczke ale nie opłąca sie lepiej bez tego wodotrysku a o 2-4x wicej fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 mam pytanko czy lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> gigabyte gf 6600gt pciexpress czy sparkla? chodzi w szczegónosci o oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 nie wiem jak gigabyte ale u mnie sparkla na standardowym chłodzeniu wyciagnałem jak w podpisie i choidz stabilnie miałem kiedyś wiecej ale było baardzo zimno w domu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 panowie wiem jedno : Mostek na tej karcie sie grzeje jak CHOLERA !! A jak podloze systemowego coolera pod nia to mostek jest zimny ale dalej mam te włosy jakies inne tzn: w tym jednym miejscu : poslkuchajcie SPARKLOWICZE !!mozecie zrobic screena w 3d amrku 2003 jak ta babka juz wejdzie i jej morde pokaza oraz jak wchodzi i taki cien przeklatuje prez drzwi ?? bardzo prosze :) a co do tego mostka to u mnie sie grzeje jak cholera "_ goracy jak .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Skoro juz o smarkach to ja na 580/580 wyciagnelem: 3d mark 2003 - 9135 pkt 3d mark 2005 - 3931 pkt Poniewaz przy rdzeniu na 580 pojawiaja mi sie arty po minucie-dwoch pracy wiec zastosowalem 80x80 i bylo ok. Ale to jeszcze nie ostatnie slowo - schlodze pokoj i wtedy zobacze na ile mi pojdzie. Musze w 05 dojechac do 4000 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Jak już jeśteśmy przy benchmarkach to moje wyniki wyglądają następująco: Sterownik 71.84, jakość HQ, brak artefaktów podczas testów. Mark 01: 23550 Mark 03: 9706 Mark 05: 4073 AquaMark3: 64582 Codecreatures: 64.2 :legal: :mrgreen: Edytowane 5 Marca 2005 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Wysoko - nie da rady dogonic ciebie epoxer - za wysokie fsb i za szybkie pamieci masz(edit: chodzi o pamieci karty) :P A zreszta otwieram okno schlodze pokoj i zobacze jak wyniki :rolleyes: Edytowane 5 Marca 2005 przez !exec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 panowie jak myślice czy ja załoze to na mojego 6600gt to bedzie dobrze B) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 chciałem ci zapodac ale niestety nie robi mi screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Qlawy powiedz mi czy u ciebie mostek na grafice gdzeje sie mocno ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Grzeje sie oj grzeje,tez mam Sparkla,w 3d marku 03 na wlosach ta laska u mnie ma jakies paski na wlosach ale na 9800 pro i na innej karcie u kumpla tez tak jest :) Edytowane 5 Marca 2005 przez per3z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Qlawy powiedz mi czy u ciebie mostek na grafice gdzeje sie mocno ?? 1312130[/snapback] tak nawet w 2d ale jak sie postawi na grafice zimne piwo to jest lepiej :D a tak na serio to jest dość ciepły ale jak zapakuej chodzenie od prescota to napewno bedzie chłodniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) mam takie pytanko czy to chłodzenie--> http://sklep.benchmark.pl/pelny_16046.html wejdzie na 6600GT bo szukam czegoś alternatywnego na mojego Winfasta EDIT yeah wejdzie to chłodzonko na GT więc chyba sobie takie coś sprawie Edytowane 5 Marca 2005 przez milan655 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 epoxer kurde mam podobnie ale nieco odstajesz!! -Qlawy smiało polecam Gigabyte ,bez problemu lata 580/1200 AC na WC 607/1200 bierz śmiało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 nie wie ktoś może co dobrego można załadować na SPARKLE GF 6600GT AGP 8x ?? Chodzi mi o chłodzonko : BRIDGE-a , VPU i RAMU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 nie wie ktoś może co dobrego można załadować na SPARKLE GF 6600GT AGP 8x ?? Chodzi mi o chłodzonko : BRIDGE-a , VPU i RAMU :) 1312446[/snapback] krowa ci na oku usiadla czy jak ?? post nad toba jest ladne chlodzonko zalmana na gpu a na mem to kazdy radiatorek jaki ci sie wymarzy wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Teraz to ja mam problem na NFSU2.Podczas gry na sterach 71.90 WHQL w 1024x768 AA MAX FULL DETALE po 2-3 okrazeniach na ekranie pojawiaja sie dziwne pasy,obraz skacze i zanika.Dzieje sei to w ulamkach sekund wiec screenow nie nadazam robic,powtarza sie to co pare sekund.Wina karty engina gry czy moze zbyt wysrubowanych ustawien co do AA?Jeszcze pozostaje kwestia sterow.Srednio ok 33 fps,ale co z tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebra Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A ja mam problem, moze nie do konca do tematu. Mianowicie gdy wylaczam gre PRINCE OF PERSIA WARIOR WITHIN (bez roznicy jak dlugo gram) lub SPRINTER CELL PANDORA TOMARROW komputer mi sie sam resetuje (przy innych grach tak niemam). Nie wiem co sie dzieje mam kompa od 5 dni i nie wiem co sie dzieje. Mozecie mi powiedziec co moze byc przyczyna? Za slaby zasilacz? Zly cooling podzespolow (wszystko leci na boxowych coolerach), czy co sie moze dziac? Moze to wina Windy (oryginal XP HOME). PORADZCIE COS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Sprawdzales inne gry albo Marki? Jesli dzieje sie tak we wszystkich, to wina zasilki. Inna rzecz, ze patrzac na Twoj konfig to IMHO zasilka do wymiany - nie ma bata, zeby pociagnela bezproblemowo taki sprzet na dluzsza mete... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 kiedys, kiedys, kiedy jeszcze mialem intela mialem taka akcje ze tylko w grze project igi mi resetowalo kompa, wywalalo niebieskie erkary itd. mialem wtedy rive2, ale to nie oto chodzi chyba. pozyczylem zasilacz od kumpla, oczywiscie jego byl jakis firmowy, a problem jak reką odjąl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Tracer TRO 858 400W i wszystko jasne, prawdopodobnei nie trzyma napiec i resetuje kompa z tego powodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez1982 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Witam posiadam tez Sparkle 6600gt i apropo 3dmark 2003 to przy włosach tej babki wszystko jest oki tzn nie ma jakis dziwnych rzeczy które sie pojawiaja u was. Mam tez pytanko a mianowicie czy ktos testował juz stery Xtreme G 71.84 wersja 27Mb z guru?? Bo mi w 3dmark2003 po zmianie ze sterów 66.33 własnie na te spadło z 8242 na 8068 :( gry chodza stabilnie a ilosci klatek nie miałem czasu przetestować. Inne stery które sprawdzałem miedzy innymi 75.90a 71.90 u mnie bynajmniej nie działaja stabilnie co prawda daja zwyzke w marku ale w grach sie zawiesza komp a np w farcry na ziemi widac czarna siatke. I na koniec jeszcze mam małe pytanko jakiego programu uzywac do sparwdzania temp karty bo jeszcze nie jetem az tak w tym obcykany do krecenia uzywam riva tuner dzieki za odp pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 I na koniec jeszcze mam małe pytanko jakiego programu uzywac do sparwdzania temp karty bo jeszcze nie jetem az tak w tym obcykany do krecenia uzywam riva tuner dzieki za odp pozdr 1314340[/snapback] Pierwszorzędnie ... monitoring temperatury też tam jest i to bardzo przejrzysty z możliwością ustawinia sobie skali i parametrów pomiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez1982 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Dzieki za odp no jak mówiłem jeszcze sie w tym wszystkim nie orientuje tak dobrze jak co nie którzy tutaj a chyba własnie po to jest to forum zeby sie czegos dowiedziec i wymienic poglady w kazdym razie dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) Sprawdzałem jaki jest napis na kościach pamięci mojego A6600GT-TDH 128MB 500/900 AGP i tam jest coś takiego GC20 Czy to oznacza że pamięci są 2.0 ns? a więc domyślnie powinny pracować na 500 a nie na 450? czyli jest sztuczne zaniżenie? Edytowane 7 Marca 2005 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolos Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Jestem nowy na forum i już mam problem z kartą sparkle geforce 6600gt. Problem dotyczy konkretnie podrasowania rdzenia karty. Rdzeń mam ustawiony standardowo na 500mhz a gdy podrasuje go o 5mhz więcej, w grach mam zastoje na pare sekund, i akcja jedzie dalej. Czym to jest spowodowane i wjaki sposób mam to zmienić :cry: ? PS zasilacz chieftec 360w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 jesli amsz tak, hmmm zastoje tzn zacinanie czy tak jakby freezy, wg mnie jest to od przekrecenia karty, ale dzine troszke :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertas Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Ja mam to samo ale na standartowych ustawieniach karty(300/550).Obraz idzie kilka sekund,potem staje na kilkanaści i idzie dalej(na kilku sterownikach próbowałem i to samo).Już mam tego dość,dziś lub jutro karta idzie do serwisu. :mad: Nie mam już pomysłu na tą kartę(chyba próbowałem już wszystkiego-stara idzie dobrze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 nie nie musza pracowac z 1000 domyslnie :mur: to tak jakbys potrafił biegac 50km\h i musiał cały czas tak biegac. 500/900 jest bo tak zazyczyla sobie nvidia, zeby pkazac "wyzszosc" 6600gt na pciexpress ktore ma taktowania 500/1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...