Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Po lekkim OC.

Przed OC i 512MB ramu, w 3dmarku03 mialem 8401 ale na starszych sterownikach XG76.41.

W grach nie zauwazylem wiekszych zmian po OC. Jedynie dodatkowe 512 ramu bardzo podniosly komfort grania. Juz sie tak gry nie przycinaja.

1383523[/snapback]

Qrdeeeeeee! :mur: :mur: :mur:

Masz identycznego procka,tyle samo ramu(512) i podobny zasilacz (ja mam Chieftec 420 DF) a reszta to juz szczegol....to dlaczego Ty masz 8400 a ja 7800?! Dziwne...ALE SIE WKURZYLEM :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrdeeeeeee! :mur:  :mur:  :mur:

Masz identycznego procka,tyle samo ramu(512) i podobny zasilacz (ja mam Chieftec 420 DF) a reszta to juz szczegol....to dlaczego Ty masz 8400 a ja 7800?! Dziwne...ALE SIE WKURZYLEM :angry:

1384437[/snapback]

To moga byc szybsze sterowniki i/lub ustawienie w sterach jakosci obrazu na "wydajnosc" - to daje sporo punktow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moga byc szybsze sterowniki i/lub ustawienie w sterach jakosci obrazu na "wydajnosc" - to daje sporo punktow

1384456[/snapback]

Stery do grafy to "XG-76.10" do mobo "5.10"! Jeszcze sprawdze ustawienia w sterach...

EDIT: Ustawilem w sterach z "jakość" na "wydajność" i dostalem o 100 pkt mniej!!!

Edytowane przez DeeJayWaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooooo to dzis odebralem paczke od kuriera, ktory przyniosl mi wkoncu mojego gainwarda 6600gt od mmv (tamtego starego oddalem w ramach reklamacji - kondensator odpadl). montuje. wlaczam jakas gre 3D - pogram 15-60sek i zwiecha. ekran sie zatrzymuje. w komputerze wszystko dziala, wiatrak na gpu sie kreci wiec nie przegrzewa sie (temp kolo 45st), proc sie nie przegrzewa (kolo 35st). nawet przycisk restart nie pomaga. musze przytrzymac przycisk power on pare sek. poczym dopiero sie komp wylacza. no i jestem w kropce. na poprzednim egzemplarzu nic takiego sie nei dzialo. konfiguracja jest dokladnie ta sama (podana w podpisie). w biosie nic nie zmienialem nic nie podkrecalem (timingi pamieci 3-3-8-3 2.6V). grrrrrrrrrr

dwa tyg. czekalem na karte i qpa.

aaa zapomnialem dodac - dziala mi tylko jedna gra - tez 3d ale chyba malo wymagajaca dlatego moze sie nie wiesza (bynajmniej po 15 min nie zwiesila sie jeszcze) - QuakeWorld - a dokladniej klient MQWCL. :/

macie jakeis pomysly? stery do karty najnowsze 71.84. grrrr.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam problem stały jak sam s[ciach!]y*** :(

co do Alcapone to masz zkopaną grafikę :) weż ją na słabszy sprzęt to zoabczysz że artylami będzie sypać jak skur....

ja tez mam juz 2 grafe i tez coś mi sie chrzani :( ale u mnie podejzewam teraz plyte albo procka :) ram i grafe sprawdzalem i to samo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę do użytkowników karty graficznej Gigabyte 6600 GT na agp  GV-N66T128D. Interesuje mnie jaki poziom hałasu jest tej karty?

Chcę kupic coś w miarę cichego, a jednocześnie w miarę dobrego.

Pozdrawiam

1385102[/snapback]

Ta karta jest dosc cicha lecz slyszalna! Mialem wiele kart ale ta jest najcichsza! Wiec polecam...

PS.Cisza to obszerne slowo dla jednego cisza to odglos odkurzacza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurcze ja nie wiem co macie z tymi grami.

Vietcong chodzi miodzio Anizo4X AA4X

UT2004 Max chodzi miodzio, nawet sie nie zajaknie

Doom3 High chodzi miodzio

Jedyne co od czasu do czasu sie tnie to Battlefield Vietnam jak ustawie wszystko na maxa.

Wszystko na sterach 76.44. Zreszta na poprzednich tak samo bylo. Te stery jedynie lepiej wykazuja w 3dmarkach

3dmark03 ~8600

3dmark05 ~3800

Mi dokladnie tak samo, tyle ze mam 6200. Jakies komentarze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziwne :( ja wzucilem dzisiaj GIGA RAMU i mimo tego nie wlaczalem tez ANISO ani Filtrowania to i tak na 1024x768 (LOW DETAILS!!!) miałem cięcia delikatne :( hmmm jak na poczatku gry w doomie stoi ten gostek i taka jakas metalowa szafa czy cos to jak sie patrze na nia i ruszam się (podaje przyklad) w lewo lub w prawo to mam jakby mniej wyrazny obraz i jakby nie bylo przyspieszenia teksturowania AGP :( cos takiego mam :)

THAT'S ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziwne :( ja wzucilem dzisiaj GIGA RAMU i mimo tego nie wlaczalem tez ANISO ani Filtrowania to i tak na 1024x768 (LOW DETAILS!!!) miałem cięcia delikatne :( hmmm jak na poczatku gry w doomie stoi ten gostek i taka jakas metalowa szafa czy cos to jak sie patrze na nia i ruszam się (podaje przyklad) w lewo lub w prawo to mam jakby mniej wyrazny obraz i jakby nie bylo przyspieszenia teksturowania AGP :( cos takiego mam :)

THAT'S ALL

1385417[/snapback]

A sprawdzales np w everescie czy wykrywa ci ta karte jako karte agp? I czy w dxdiag wszystko w porzadku? Kurde ja na 1280 na high nie mam przyciec w doomie wiec cos masz ostro nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem stary :) mam o grafie dobrze ALL :) a w dxdiag tez :) sądzę że to już na 100% mobo jeba**

dzis nawet wwalalem GIGA RAMU i tak :

w DOOMIE 3 na 1024x768 (low details) cielo sie

i jakby nie bylo przyspieszenia teksturowania AGP

cos takiego

nawet juz ciapie mi sie gra z 99 roku oraz ciapie mi się THPS4 , THPS3 , VIETCONG

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta jest dosc cicha lecz slyszalna! Mialem wiele kart ale ta jest najcichsza! Wiec polecam...

PS.Cisza to obszerne slowo dla jednego cisza to odglos odkurzacza...

1385211[/snapback]

A mogę w razie czego założyć na tą kartę Zalmana VF700-Cu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem stary mam o grafie dobrze ALL a w dxdiag tez sądzę że to już na 100% mobo jeba**

dzis nawet wwalalem GIGA RAMU i tak :

w DOOMIE 3 na 1024x768 (low details) cielo sie

i jakby nie bylo przyspieszenia teksturowania AGP

cos takiego

nawet juz ciapie mi sie gra z 99 roku oraz ciapie mi się THPS4 , THPS3 , VIETCONG

FarCry 1.1

Resolution: 1280×1024

Ultra quality option, Direct3D renderer

Level: Pier, demo: 1.tmd

Pixel shader: default model

Antialising: 4×

Anisotrophic filtering: 4×

HDR: disabled

Geometry Instancing: disabled

Normal-maps compression: disabled

Score = 25,22 FPS

mało ?? nawet jak gram i mam te 70 klatek to i tak mam te przyciecia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanie - czy da sie w sterownikach lub gdzies indziej zmienic ustawienie, ktore wyeliminuje takie sytuacje, jak skokowe polepszanie sie geometrii obiektow (np CSS, dust2 - ide z respa terro na brame i skaly za brama w jednym momencie zmieniaja sie na bardziej szczegolowe) lub samych tekstur (np zblizam sie do ogniska w MoH PA i wybrane obiekty, np kamien, w pewnym momencie zyskuja efekty oswietlenia przez ogien lub inne zrodlo swiatla bedac wczesniej zacienione). Strasznie denerwuje mnie ten efekt a poki co nie wiem jak sobie z nim poradzic.

Edit - stery najnowsze WHQL 71.85 czy jakos takos:)

Edytowane przez GregK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

1385745[/snapback]

Sluchaj - nie wiem jak to z tym far cry ale jak ci w doomie tnie to cos nie tak masz :] Po prostu musisz sprawdzic u kogos ta karta.

Ja juz sie pogubilem ale chyba mowiles ze sprawdzales inna karte u siebie na plycie i bylo tak samo - to w takim razie musisz sprawdzic swoja karte na innej plycie zeby wiedziec co wymienic ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzales np w everescie czy wykrywa ci ta karte jako karte agp? I czy w dxdiag wszystko w porzadku? Kurde ja na 1280 na high nie mam przyciec w doomie wiec cos masz ostro nie tak...

1385580[/snapback]

eee...no mi w everescie w zakladce Komputer->Podsumowanie wykrywa: Ekran->Akcelerator 3D - nVidia GeForce 6600 GT PCI-E

to dobrze czy zle? (chyba nie musze mowic ze mam 6600gt na agp?:))

dalej mam natychmiastowe zwiechy po odpaleniu jakiejkolwiek gry (oprocz jednej). zmienilem juz sterowniki na 67.03, wylaczytlem fastwrite w biosie itp....ehh...

Edytowane przez alcapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to normalne, żeby karta graficzna Winfast PX6600GT Extreme (550/1120 standard) przegrzewała się przy zamkniętej obudowie kompa ? W trybie 3D bardzo szybko pojawiają sie artefakty, zmierzyłem, że dzieje się tak przy temp rdzenia 85C (przekracza nawet 90 a potem komp się wyłącza). Czy to możliwe żeby rdzeń normalnie osiągał takie wysokie temp. i te artefakty (bo wysoka temp. mi nie przeszkadza). Jak zdejmę obudowę to jest OK (temp. ok 81C w 3D oczywiście, noramalnie przy otwartej ma 47 a przy zamkniętej 63). Czy to karta jest uszkodzona czy może słabo zainstalowane chłodzenie, a może tak ma być i wszyscy się chwalą podkręcaniem i dużymi wynikami przy gołym sprzęcie i 10 wiatrakach. Nie mniej wg mnie karta powinna normalnie pracować w kompie bez znaczenia jak jest tam ciepło i przy zamkniętej obudowie, coś jest nie tak, pomóżcie ! (myślałem nad Zalmanem VF700 i radiatorami na pamięci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie masz fabrik feler z chłodzeniem, może być zbyt mały docisk radiatora do rdzenia, za mała ilość pasty termoprzewodzącej, cokolwiek. Jeśli jesteś w stanie sam usunąć usterke (przesmarować i dokręcić) to proszę bardzo, ale jeśli obawiasz się utraty gwarancji to na serwis z tą kartą. U mnie temperatura w stersie nie przekracza 65*C, w idle około 50*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee...no mi w everescie w zakladce Komputer->Podsumowanie wykrywa: Ekran->Akcelerator 3D - nVidia GeForce 6600 GT PCI-E

to dobrze czy zle? (chyba nie musze mowic ze mam 6600gt na agp?:))

1385832[/snapback]

Pewnie masz starą wersję Everesta, najnowsza beta

TUTAJ.

Sprawdź co masz w sterownikach NVidii w zakładce Ustawienia AGP. O ile się nie mylę ta zakładka uaktywnia się po zaaplikowaniu Coolbits (nie pamietam bo pierwsza rzecz jaką robię po instalacji nowych sterów to wgranie Coolbits. :)

Edytowane przez Zebius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie przed chwila zauwazylem, ze jesli odpale ta jedyna gre, ktora sie nie wiesza, temperatura nie wychodzi powyzej 46st. z kolei odpalilem ta sama gre ale innego klienta do gry w sieci - bardziej wymagajacego (zawiera wszystkie ficzersy z nowych gier mimo ze sama gra jest z '96 roku :)) i doslownie po 2 sek przebywania w menu dalem alt tab i temperatura rdzenia wynosila juz 50st, po czym od razu zaczela spadac do ~44 (wiadomo - tryb 2d itp)

powtorze sie - wiatrak na karcie sie kreci normalnie, zasilanie do karty jest podlaczone :) zasilacz mam taki jaki w podpisie ale to nie on powinien byc problemem poniewaz przed reklamacja mialem ten sam model karty (inny egzemplarz) i karta dzialala normalnie - wszystko sie slicznie bujalo (w poprzednim egzemplarzu mialem prawy gorny kondensator dolutowany recznie, po jakims czasie trzymal sie na jednej nozce /wszystk dalej dzialalo normalnie/ a momencie gdy pakowalem karte do paczki odpadl calkowicie)

nowy everest - faktycznie - wykrywa juz ja jako AGP.

nie mam sil :) dzis sprawdze ta karte u mnie w caffe - potem moze pojde do sklepu gdzie kupowalem kompa i sprawdze na jakims innym zasilaczu (420W or smth)

...zzzZZZzzzZZZzzz....

a tak wogole co masz na mysli mowiac co mam w zakladce AGP?

o to co mam :>

MOZLIWOSCI --- PROC. GRAF. --- CHIPSET --- OS --- OPTYMALNY

wersja agp --- 8x --- 8x --- 2x --- 8x

maks. dl. kolejki --- 256 --- 32 --- 32 --- 256

szybkie zapisy --- tak --- nie --- nie --- nie

adresowanie pasmem bocznym --- tak --- tak --- tak --- tak

Edytowane przez alcapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj - nie wiem jak to z tym far cry ale jak ci w doomie tnie to cos nie tak masz :] Po prostu musisz sprawdzic u kogos ta karta.

Ja juz sie pogubilem ale chyba mowiles ze sprawdzales inna karte u siebie na plycie i bylo tak samo - to w takim razie musisz sprawdzic swoja karte na innej plycie zeby wiedziec co wymienic ;]

1385791[/snapback]

to logiczne :) przeciez wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie przed chwila zauwazylem, ze jesli odpale ta jedyna gre, ktora sie nie wiesza, temperatura nie wychodzi powyzej 46st. z kolei odpalilem ta sama gre ale innego klienta do gry w sieci - bardziej wymagajacego (zawiera wszystkie ficzersy z nowych gier mimo ze sama gra jest z '96 roku :)) i doslownie po 2 sek przebywania w menu dalem alt tab i temperatura rdzenia wynosila juz 50st, po czym od razu zaczela spadac do ~44 (wiadomo - tryb 2d itp)

powtorze sie - wiatrak na karcie sie kreci normalnie, zasilanie do karty jest podlaczone :) zasilacz mam taki jaki w podpisie ale to nie on powinien byc problemem poniewaz przed reklamacja mialem ten sam model karty (inny egzemplarz) i karta dzialala normalnie - wszystko sie slicznie bujalo (w poprzednim egzemplarzu mialem prawy gorny kondensator dolutowany recznie, po jakims czasie trzymal sie na jednej nozce /wszystk dalej dzialalo normalnie/ a  momencie gdy pakowalem karte do paczki odpadl calkowicie)

nowy everest - faktycznie - wykrywa juz ja jako AGP.

nie mam sil :) dzis sprawdze ta karte u mnie w caffe - potem moze pojde do sklepu gdzie kupowalem kompa i sprawdze na jakims innym zasilaczu (420W or smth)

...zzzZZZzzzZZZzzz....

a tak wogole co masz na mysli mowiac co mam w zakladce AGP?

o to co mam :>

MOZLIWOSCI --- PROC. GRAF. --- CHIPSET --- OS --- OPTYMALNY

wersja agp --- 8x --- 8x --- 2x --- 8x

maks. dl. kolejki --- 256 --- 32 --- 32 --- 256

szybkie zapisy --- tak --- nie --- nie --- nie

adresowanie pasmem bocznym --- tak --- tak --- tak --- tak

1386496[/snapback]

To dziwne bo u mnie w linijce - maks. dl. kolejki mam 1-1-1-1

a w szybkie zapisy tak-tak-tak-tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Sorki ze zakładam nowy post ale przewertowałem tematy i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, czyli jakiej firmy będzie najleprza karta z procesorem GF 6600GT. Widziałem leadtecka, winfasta ( choć one dwie akurat to chyba niewiele sie rożnia), gainward - ale choc dobry to ceny ma wysokie, i jeszcze Gigabyte. I teraz nie wiem jaka będzie najleprza. Chodzi oczywiście na AGP.

A pytanko pomocnicze: psiadam Gainwarda FX 5900xt GS i czy wymiana na którąś z wyżej wymienionych bedzie znaczącym skokiem jakości i wydajności.

P.S. Jeśli jednak ten temat został joż poruszony to sorki ze zakładam nowy ale jotro mam iść do sklepu i spieszy mi sie z decyzja wiec bardzo dokładnie nieszukałem.

Za odp thx 4 all:)

Edytowane przez OS7RY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ponownie ja i moja karta :E

oto jestem teraz w "mojej" caffe. podlaczylem karte do kompa o konf. athlon 1700+ xp, plyta jakas gigabyte nie wiem jak dalej, zasilacz standardowy z obudowy midi tower (pewnie cos kolo 300W) i komp sie odpala ladnie.

temperatura rdzenia w windowsie jest kolo 43-48st czyli wiecej niz u mnie (u mnie jest kolo 41st).

najpierw odpalilem cos malo wymagajacego - counterstrike 1.5 w 1280x960

temp rdzenia oscyluje (zaraz po wyjsciu alt tabem do windy) kolo 46-47st. no ale ani razu mi sie nie zwiesil

potem counter strike 1.6 - rowniez rozdzialka 1280x960 do tego 32 bitowe text.

temp. rdzenia po zalozeniu gry i pobieganiu z 10 sek (temp nie jest dokladna poniewaz komp jest troche wolny /malo ramu/ i kolo 1sek trwa zanim pojawi sie pulpit wiec temp spada juz do nizszej) wynosi 48st i wiecej. raz mi sie zwiesil a raz nie (po ponownym wlaczeniu kompa)

potem odpaliem call of duty united offensive - rozdzialka 1024x768 wszystko na HIGH, 32 bitowe text. itp itd. pogralem z 30 sek (w ciagu tych 30 sek gra chodzila CUD MIOD - tylko ze doczytywalo mi ze wzgledu na 256 ramu :/) po czym sie gra zwiesila.

zaraz po tym dotknalem druga czesc karty, w miejscu gdzie po drugiej stronie jest radiator i wiatrak. byla bardzo goraca. naprawde. moim zdaniem chyba tak nie powinno byc co?

macie jakies pomysly dalsze? ja juz w tej chwili jestem zdecydowany wyslac ja w piatek ponownie do MMV do wawy :/

Edytowane przez alcapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi