Skocz do zawartości
rapra

Fajne Wyniki Podkrecania Pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Qrde Mardok te Twoje pamiatki calkiem ladnie brykaja :D

Ja sie jeszce niczym wielkim nie pochwale, ale:

256 MB na 262 z 2-7-12-2-2-5-2-2-1-1 na 3.58 V

Nie sugerujcie sie czasami PI, 256 mega to za malo zeby liczyc 16M.

UPDATE:

Memki poszly na 264

Przy 265 Pi wywalilo sie w ostatnim loopie, wiec to chyba kres mozliwosci memow z takimi timingami i 3.58 V, ale i tak jestem zadowolony.

Kostki wygladaja tak:

Dołączona grafika

Edytowane przez ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nieco walczyłem ostatnio i mam już jakieś efekty, niby „tylko” 1MB ale pracuję nad ustabilizowaniem większej próbki. Na początek poszło tak:

288,1MHz 2-2-2-5-1T Dual 3,6v + 0,03v

Po krótkiej zabawie poszło tak:

290,8MHz 2-2-2-5-1T Dual 3,7v

Winda baz problemów zabotowała i na 292MHz, ale już z PI 1MB ram poradzić sobie nie umiał, no przynajmniej na takim V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nieco walczyłem ostatnio i mam już jakieś efekty, niby „tylko” 1MB ale pracuję nad ustabilizowaniem większej próbki. Na początek poszło tak:

1415298[/snapback]

Nieźle B) Dlaczego 2gi wynik na starszym PI ?? Dłużej liczył ?? <_<

Ja też tak kce :cry:

Jak na razie żadne moje BH5 nie leciały za wiele >260 :mur:

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę programów w tle (firewall, anty-vir), w dodatku przy 290MHz był otwarty ITE Smart Guardian bo chciałem sprawdzić czy napięcie skacze oba nawet bez priorytetu szły czyli na normalnym. I oba wyniki na identycznych tymingach. A że oba wyniki na innych PI to dopiero zauważyłem po wysłaniu screenów, gdyż mam 3x PI koło siebie na pasku i jak mi się kliknie w takim leci, zresztą sam czas nie był w tym wypadku najważniejszy chodziło bardziej o to czy w ogóle przejdzie.

EDIT:

Tu jako ciekawostka screen kategorii „Max Boot” bo nic poza windą nie chodziło:

292,5MHz 2-2-2-5-1T Dual

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo iż to tylko kategoria „Max Boot” to i tak nie źle mnie przytkało…

1416202[/snapback]

:mellow:

po minucie [piszący post zbiera szczękę z podłogi...]

:huh:

Też takie chce... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ram to się cavarr nie bój, nic mu nie jest, a temp ramów podczas testów była bardziej niż niska czyli radiatory zimnie, 2x Delta 120x120 @ 12v robi swoje ;) Marzy mi się nawet w kategorii „Max Boot” wycisnąć magiczne 300MHz, czy się uda nie wiem ale na pewno spróbuję…

"szkoda że to tylko 2x256"

No takie „coś” na 2x512MB BH-5 jest raczej niemożliwe…

EDIT:

No i stało się… 300MHz on BH-5

300,5MHz 2-2-2-5-1T Dual 3,9v

CPU-Z Validator Database

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok >> masakra kosci.

Mozesz mi powiedziec jak udalo Ci sie ustawic dzielnik memow wyzszy niz mnoznik CPU? Bo ja jakos tego nie kumam. (EDIT: Widze ze to z ustawien dzielnikow na DFI wynika?)

Edytowane przez ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh spałem „aż” 3h dziś ale 300MHz poszło powiem tylko że pikawka nieźle biła jak było 3,9v ;)

@yotomeczek:

Już się robi ;)

@Ent:

No normalnie tak jest, włącz „A64 MemFreq v1.1” i podaj tam moje ustawienia z CPU-Z to zobaczysz. Ty też możesz mieć taki dzielnik czyli 180 na Epxie ale chyba tylko z pod windy ustawiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ent:

No normalnie tak jest, włącz „A64 MemFreq v1.1” i podaj tam moje ustawienia z CPU-Z to zobaczysz. Ty też możesz mieć taki dzielnik czyli 180 na Epxie ale chyba tylko z pod windy ustawiony.

1416929[/snapback]

No wlasnie jak napisalem tego posta to wrzucilem ten programik i sobie sprawdzilem :D.

Jeszcze raz GRATZ !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do PI to może być mały problem, ponieważ powyżej 2,8GHz mam straszne problemy z schłodzeniem CPU za to z 2k1 powinno być łatwiej, bo jak ogólnie wiadomo to 2k1 jest mniej wymagający. Marzy mi się wbicie na 3miejsce na mojej 12potokówce w HoF 2k1 ale coś czujem że już wyczerpałem limit marzeń na jakiś czas ;)

No i BIG THX all za wsparcie ;)

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomwer a jak tam Twoje kostki nie pujda tyle??/ 9wiem ze masz jedna taka gut :P)...

1416911[/snapback]

Wkrotce zobacze na co dokladnie stac mojego Infineona, czekam jeszcze tylko na Venice. Mam tez fajnego Twinmosa Bh-6 wiec moze pokaze tez cos na dualu ale do wyniku Mardoka raczej ciezko bedzie dobic :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja mam kostke khx która robi 3mhz wiecej niz Mardokowe bh5 na nf2 3.3v 2-2-2..... :wink:

1417870[/snapback]

Nic ylko zmodowac na wieksze napiecie ikrecic :P... ale wiesz Mardok am DUAL CHANNEL :P...

Tomower - wierze w Ciebie :P...

A ja sam... hmmm Mamm TCCd to neizwalcze o Timingi moze o Mhz.... ale to z nowa plyta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh to max na jakim mogę zabootować windę… 300MHz i 3,9v ale już na 301MHz mam resety nie pojawia się nawet pasek lądowania i zwiększenie V nawet o 0,03v (ten „bajer” z DFI) też nie pomaga a raczej nie walne już 4,0v dla kostek… wiec to już chyba koniec ale i tak jestem szczęśliwy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...