Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Dobra mowie od razu sorry jak to juz bylo... Jestem totalnie zakrecony przez te epoxy mam takiego jednego na oq "Epox 8RDA+ PRO"... Czuje sie totalnie zakrecony po przeczytaniu tych postow o mobach itp. wiec pomozcie dobrzy ludzie w doborze najlepszego mobo pod sempa 2300+ no i reszta jest w sygnie moim... oczywiscie moge przeznaczyc tylko 300 zł, ale mysle, ze za to cos extra tez sie znajdzie... mozecie pisac mi plyty do 350 zł bo wachania w sklepach sa ogromne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Abit NF7!!!! Nie lubisz nf2??? Asus A7V880 MSI KT880 Do zamknięcia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Abita NF7 moge miec za 210 zł, "lubie" NF2, Poza tym ten Abit jest Ok, ale nie ma soundstorma i raidu nie wspominajac juz, ze epox ma 6xPCI + FreWire + czytnik bledow i inne bajery... (niby mi to nie potrzebne),a ja bym chcial juz zeby byla uczciwa karta dzwiekowa wbudowana czyli ten Nvidia SundStorm czy jakos tak. Edytowane 21 Lutego 2005 przez Bartosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 To przecież jest NF7-S i opcjonalnie AN7 Do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 To weż NF7-S(L) będziesz miał SS i S-ATA i IEEE1394... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Rozumiem, ze chodzi o to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7097 no pomysle nad Twoją propo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Tak chodzi o to. Do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Bravo Bravo!!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ma ktos jakies propozycje inne oprocz Abita? wiem, ze to lux firma, ale sa tez epox, dfi BTW: powiedzcie mi, ktora firma jest lepsza dla mnie abit czy epox czyli dla czlowieka co nie bedzie kompa podkrecal na max tylko tak zeby praca byla stabilna przez caly czas... wiecie ocb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 nf7 nie ma soundstorma - czlowieku to plus a nie minus - zygam juz SS do zamkniecia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 a MCP2 to co to niby jest jak nie SS ??;-] Nie zamykac chce dojsc do ladu z tym mobo! <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ale Ty w ogóle nie piszesz konkretów. Więc poczytaj najpierw topiki, poszukaj w necie i wtedy sie zapytaj. A nie tak: Może to, a może tamto, a może coś innego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) A nie doszedłeś do tego, że MCPT2 może być okrojony z SS. Asusy A7N8X chyba też tak mają, tylko nie wiem które :D Do zamknięcia Edytowane 21 Lutego 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 olac ss ,olac FW (jezeli sie nie uzywa) jedynie sata troche szkoda na przyszlosc ale w sumie kontroler na pci kosztuje 100pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 w specyfikacjach sie doczytalem, ze to jest MCP2-T :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stop1990 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 nf7 nie ma soundstorma - czlowieku to plus a nie minus - zygam juz SS do zamkniecia :P 1290026[/snapback] Witam, a ja mam tez pytanko o pl glowna pod athlona xp 1700, tzn jaka plytke kupic dla dziewczynki ktora nie mam zadnych wymagan, po prostu jej asrock z supermarketu sie totalnie popsul !! wiec zaden OC nie jest potrzebny - trwalosc i stabilnosc to najwazniejsze. do plytki ma tylko dysk 40 gb i tyle :) pamieci ma chyba 256 luib 512 ddr ale jakies chyba wolne bo kompa kupowala okolo 2 lat temu. myslalem o np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42825528 lub o http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42698744 lub inne?? co polecacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Stabilność??? Ja bym wybrał jakąś na KT600 => np. A7V600 lub A7V600-X od Asusa => ma wiele opcji w BIOSie które gwarantują stabilność przy różnych nieciekawych RAMkach itd. itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Jesli masz zamiar je qpic na allegro to odradzam bo mozesz qpic w zasadzie nowy, ale uwalony totalnie na max egzemplarz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 ALFABETYCZNIE :lol: : Abit AN7, NF7-S Asus A7N8X DFI Lan Party NFII ULTRA INFINITY EPOX 8RDA+, 8RDA+ PRO EOT!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stop1990 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Juz kupowalem sporo elektroniki na allegro i na razie odpukac - mialem dobre egzemplarze, najwazniejsze to kupowac od sprawdzonych tzw super sprzedawcow...daja pisemne gwarancje itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Asus odpada definitywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 stop1990 jak bez o/c to moze Abit KW7 - w sumie to swiezynka ,ale raczej nie powinna sprawiac problemow (jedynie o/c marne -podobno) cena to 210pln w pewnym warszawskim sklepie - doprowadza cie Znaki :P ze sprawdzonych konstrukcji to epox 8krai - zdaje sie ze 190pln a plytka zadko sprawia problemy (te nowsze pewnie wcale) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stop1990 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 No tez myslalem ze Asus to chyba najbardziej pewna firma... a jak sadzicie ktory chipset jest przyjazniejkszy i stabilniejszy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42686039 czy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42825528 ?? Bo te dwie plytki sa w podobnej cenie wiec...?? Ja mam mojego pentiuma na KT 400 wiec hehe trudno mi cos powiedziec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 ALFABETYCZNIE :lol: : Abit AN7, NF7-S Asus A7N8X DFI Lan Party NFII ULTRA INFINITY EPOX 8RDA+, 8RDA+ PRO EOT!!!!!!!!! 1290072[/snapback] kolego miales ty w rekach 8rda+ czy DFI Infinity ze polecasz je jako bezproblemowe toche praktyki a nie powtarzania co inni powiedza DFI nf2 Infinity nie polacam jako plyty bezproblemowej w szczegulnosci - ona to jeden duzy problem dla uzytkownika - ale jak juz chodzi to smiga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 btw: wiekszosc mowi, ze asusy sa najmniej awaryjne, ale na nich skladalem 3 kompy i w kazdym cos bylo nie tak. nie bede opisywal poszczegolnych przypadkow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 kolego miales ty w rekach 8rda+ czy DFI Infinity ze polecasz je jako bezproblemowe toche praktyki a nie powtarzania co inni powiedza DFI nf2 Infinity nie polacam jako plyty bezproblemowej w szczegulnosci - ona to jeden duzy problem dla uzytkownika - ale jak juz chodzi to smiga :D 1290098[/snapback] No niestety musze cie zmartwic posiadam epoxa 8rda+ od prawie dwoch lat i nie mialem z nia jeszcze wiekszych problemow :) Wszystko chodzi bardzo stabilnie :lol: Co do DFI to nie mialem jej w rekach ale czytajac wiele opini o tej plytce mozna smialo stwierdzic, ze jest godna uwagi i polecenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) No ja A7N8X nie mniałem w ręku, ale A7V600 => 3 egzemplarze, A7V600-X 2 egzemplarze, A7V8X => 4 egzemplarze i A7V8X-X 1 egzemplarz, plus A7M266 i wszystkie były bezawaryjne i nie miałem problemów. Natomiast z NF7-S oj miałem i najbardziej przeszkadza mi brak 1T Command w BIOSie... Tyle czasu minęło, tyle biosów a żaden nie ma tej opcji Aktywnej... Fakt, że do OC to nie są one stworzone, ale na A7V600 leciałem z Bartkiem na 11x200 => i bez problemu (fakt => brak blokady AGP/PCI). A moje 512ki Kingstona CL3 co potrzebowały 2T Command szły równo. A na NF7 miałem problem => i bios trzeba było zmieniać... Edytowane 21 Lutego 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ach z tym miales, mialem w reku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarekpl Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Only Abit , a co do DFI którą sam mam 2 razy do naprawy poszła i w jednym topicu na forum ,można się dowiedzieć że już po kilka razy w naprawie była ta płytka :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ale mam NF7-S i tylko to było problemem => RAMY mam już nowe i na 1T chodzą (CPC ON) i jestem bardzo zadowolony. Jest bardziej wydajna niż moja stara A7V600 => mówię o przepustowości pamięci i o ogóle => lepsze osiągi, no i mogę w końcu wykręcić wyżej, tylko nie mam już BW (pożyczyłem kiedyś) więc teraz mam normalnie 233FSB i to sięga granic temperatury... Nie oddałbym teraz NF7-S => no chyba, że za jakieś 939 dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...