Skocz do zawartości
kaer_one

6600gt I 512 Czy Inna Karta, A Wszystko Do 1000zl

Rekomendowane odpowiedzi

A więc:

Moj sprzęt

Celeron D - 2.8ghz

plyta gigabyte nic ciekawego socket 648

DDR 333mhz -256

karta grafiki fx5200 :P

i Jest pytanie mam do wydania 1000zl i zastanawiam sie co zrobic kupic grafike za cala kase (jesli tak to jaka) lub kupic grafike np.6600Gt = 256DDR 333 lub 9800Xt + (po sprzedniaku tego DDR) 512 dobrej firmy.Nie mam pojecia jaka przeczytalem juz chyba wszystko o tej 6600GT niby wszyscy mwia ze jest leopsza od 9800pro i bla bla ale jedna nie widac tego....

Prosze o jakas sensowana odpowiedz gdyz mam problem i na dniach jak mi pomozecie ide na zakupy bo cholera jasna Americas Army mi zacina na tej grafice i pewnie ram tez swoje robi....

Z powazaniem :mur:

Edytowane przez kaer_one

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze wydajniej bedzie kupic 9800xt + wymiana ramu na 512 ddr, 6600 GT nie rozpedzi sie na 256 mb ramu, 9800 zreszta tez nei pokaze pazurkow

z drugiej strony 6600 gt jest troche wydajniejsza, nowsza i bardziej przyszlosciowa, to obecnie hicior do 1000 zl, ale jak bezdiesz kupowal sama grafe to nie 6600 gt tylko kupuj 6800 LE, ktora mozna zmodowac prawie napewno na 12 potokow, mzoe nawet na 16 wtedy 6600 nie bedzie mialo do niej startu

jednak z tych 2 opcji bral bym 9800xy + ram, roznica miedzy 9800xt a 6600gt nie jest duza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu ten problem jak Ci wszyscy zaczna doradzac to sam sie pogubisz. Tez gralem ponad 2 lata w Americas Army, nawet kiedys pierwsi w TWLu bylismy, powiem Ci jedno ta gra jest spartolona po calosci pod wzgledem kodu gry i kodu sieciowego (w szczegolnosci mapa SF-Hospital powyzej 20 osob). 6600GT to dobra oferta. 256MB ramu to duzo za malo by pograc w ta gre. 512 wystarcza, ale aby bylo dobrze niestety potrzebne jest 1GB ramu. Jak mam wybierac miedzy :

6600GT i 256MB, a 9800PRO i 512MB, wybieram bramke nr 2.

Edytowane przez File

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wydaje mi się, że lepiej zrobisz wybierając opcję z Radeon'em i zakupem pamiąci. Przemawiają za tym dwie rzeczy, po pierwsze będziesz miał 512 MB ramu (sam chyba wiesz że to lepiej...), a po drugie nie opłaca się kupować GF ze względu na procka (nie ważne, że to 2,8 GHz, Celeron to nic szczególnego...), po prostu wydaje mi się, że roadek lepiej wykorzysta proca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu, bo mam podobny dylemat. Mam 550zł

Za tą kasę moge kupić:

1. Leadtek 6600 nonGT

2. Radeon 9800 Pro Medion

Co wybrać?

I jeszcze jedno pytanie : opłaca mi się zamieniać mojego 5700 na abita turboguru 9550?

Proszę o konkretne odpowiedzi bo nie wiem co robić - czas mam do jutra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AK47 sredni by sie na tego r9550 oplacalo. kup 6600 z winasta. nie kupuj tego mediona bo one sa do [gluteus maximus], miałem i nie za bardzo. dodatkowo te wykonanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu, bo mam podobny dylemat. Mam 550zł

Za tą kasę moge kupić:

1. Leadtek 6600 nonGT

2. Radeon 9800 Pro  Medion

Co wybrać?

I jeszcze jedno pytanie : opłaca mi się zamieniać mojego 5700 na abita turboguru 9550?

Proszę o konkretne odpowiedzi bo nie wiem co robić - czas mam do jutra

1305259[/snapback]

Dobrze radze z dala od Medionow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak wogóle, to co jest z tymi medionami nie tak?????/

JA WIEM CO JEST Z NIMI NIE TAK!!!!

Otóż osoba, która sprzedaje 500sztuk tych radków na allegro, kupiła je w niemieckim serwisie mediona za 250zł sztuka. Karty leżakowały przez 1,5 roku. Pasta na rdzeniu była zaschnięta na kamień, ale sprzedający już ją wymienił.

POZA TYM KARTY NIE POSIADAŁY PEWNEGO UKŁADU STERUJĄCEGO NAPIĘCIEM RDZENIA(przez to byly niepsrawne) - znajduje się on na tyle karty. JEST TO WADA FABRYCZNA. Gość ponaprawiał karty i teraz ponoć działają całkiem dobrze. Nawet daje gwarancję.

Miałem wziąć mediona za 450, ale chyba łyknę tego winfasta 6600. Wprawdzie 80 zł drożej, ale za to 2 latka gwarki i karta nie ma żadnych wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż osoba, która sprzedaje 500sztuk tych radków na allegro, kupiła je w niemieckim serwisie mediona za 250zł sztuka. Karty leżakowały przez 1,5 roku. Pasta na rdzeniu była zaschnięta na kamień, ale sprzedający już ją wymienił.

POZA TYM KARTY NIE POSIADAŁY PEWNEGO UKŁADU STERUJĄCEGO NAPIĘCIEM RDZENIA(przez to byly niepsrawne) - znajduje się on na tyle karty. JEST TO WADA FABRYCZNA. Gość ponaprawiał karty i teraz ponoć działają całkiem dobrze. Nawet daje gwarancję.

Miałem wziąć mediona za 450, ale chyba łyknę tego winfasta 6600. Wprawdzie 80 zł drożej, ale za to 2 latka gwarki i karta nie ma żadnych wad.

1306923[/snapback]

:lol: a sprzedają się świetnie :lol: . Moje kondolencje

Zapomniałes dodać ze mają do tego zaniżone taktowania i brak dodatkowego zasilania. A potem ludzie narzekają na radki :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1306923[/snapback]

Skad masz takie rewelacje? <_<

Jesli to prawda to byloby ciekawie. Mimo wystzko nadal wygladaja tandetnie, ale skoro maja nie padac to juz zupelnie inna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad masz takie rewelacje?  <_<

Jesli to prawda to byloby ciekawie. Mimo wystzko nadal wygladaja tandetnie, ale skoro maja nie padac to juz zupelnie inna sprawa.

1307046[/snapback]

Rozmawiałem telefonicznie ze sprzedającym i wszystko mi powiedział. Zmyśliłem, że chcę wziąć 50 sztuk, ale zapytałem, czy aby na pewno karty są na 100% sprawne. No i gość mi wszystko powiedział. Może nie padają zbyt intensywnie , bo gość ma zwrot 2 kart na każde 100 sprzedanych. Ale to co wam napisałem o tych wadach, to jest to na pewno prawda - przecież sprzedający by mnie nie oszukał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest to na pewno prawda - przecież sprzedający by mnie nie oszukał

1307197[/snapback]

Heh to zdanie brzmi ciekawie :)

Ale rzeczywiscie cos w tym musi byc. Ja sie zastanawiam nad porownaniem tych kart do mediona 9800XXL, bo takie tez (drozej) trafiaja sie na allegro. R360 i taktowania 9800Pro i spory radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gość po prostu powiedział mi jasno, co jest z tymi kartami, żeby nie było niedomówień. Ale wciąż się zastanawiam nad takim medionikiem - przydałby mi się - przeciez z pewnością jest lepszy od 6600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie najlepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 6600GT winfasta za 799zl i dokupic 256 ??? zmieszcze sie przeciez w 1000 co myslicie?

1307128[/snapback]

6600 gt i 512 mb 6600 gt i RAM razem 1028 zl to komputronik wiec kupujac gdzie indziej w 1000 sie zmiescisz i bedzie goood :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi