Blah Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 no :) skoro fajnale - takie super gry z mnóstwem wstawek filmowych, muzyki , itd zajmowaly w poprzedniej generacji 4GB (na PSXie 2GB) to czemu niby teraz nie miałyby zajmować 8GB - toż to wejdzie na DVD :) albo nawet niech zajmują 16GB - zaszkodzi komuś w połowie gry zmienić płytkę? Ale o czym my tutaj rozmawiamy?:) Co z tego ze fajnal wyszedl na jednym dvd? :blink: Dla mnie jest to porazka i przegieciem ze w rok po starcie konsoli ktorej naped dvd mial byc wystarczajacy i wrecz nabijano sie z konkurencyjnych "za duzych i nikomu nie potrzebnych pojemniejszych plyt ktore tylko niepotrzebnie podnosza cene konsoli" wychodzi gra na kilku dvd. Tobie moze sie to podobac ale dla mnie jest to kpina fakt że wstawienie HD DVD do iksa załatwiłoby sprawę, ale wystarczy sobie zadać pytanie - czy warto czekać prawie 2 lata dłużej na konsole i płacić ok. 200$ więcej tylko po to, żeby w kilku grach nie zmieniać płytek? Sam hd dvd wszedl bodajze w 2005 roku. A biorac pod uwage ze nie bylo zbyt duzo konsol X0 na starcie watpie w jakies wielkie opoznienia tej konsoli. tak jak mówiłem, MS poszedł łatwiejszą drogą - postawił na tani, sprawdzony napęd dzięki czemu mógł taniej i szybciej wypuścić konsolę... czy to źle? I to niestety widac. Chocby po tym sprawdzonym i cholernie glosnym napedzie ktory siedzi w klocu..... A czy to zle? Zalezy dla kogo. Jak juz pisalem na sama mysl o przerzucaniu plyt w konsoli mnie skreca:) Ale nie chodzi juz nawet o to tylko jak juz pisalem(znowu) o fakt ze ms zaslanial swoje skapstwo bajeczkami o wspanialosci dvd..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) fajnie sobie pogadaliscie, a jak ja to widze? ...Dla mnie jest to porazka i przegieciem ze w rok po starcie konsoli ktorej naped dvd mial byc wystarczajacy i wrecz nabijano sie z konkurencyjnych "za duzych i nikomu nie potrzebnych pojemniejszych plyt ktore tylko niepotrzebnie podnosza cene konsoli" wychodzi gra na kilku dvd...fajnie, ze to zauwazyles, konsola ma juz rok wiec "troche" czasu od jej stworzenia na papierze i wyprodukowania elementow skladowych uplynelo, jezeli mialbym doplacac do "blurajow" i innych, a dodatkowo wplynelo by to na start konsoli, ktora zaliczala by obsuwy jak ps3 i zostala by wyprodukowana w "sladowych" ilosciach to jestem zdecydowanie na NIE i popieram zagrywke MS zgadzam sie z toba, ze byc moze za rok nie styknie 1 dvd na wybajerzone gierki, ale nie ma problemu - masz naped hd, jezeli rzeczywiscie tak wagowe gierki zagoszcza na stale i nie beda to wyjatki typu blue dragon to czemu sobie go nie kupic - cena tego napedu na dzien dzisiejszy "gdzie nie jest nikomu do niczego potrzebny" to 199e + konsola wersja premium 449e - na dzisiaj tyle samo co wydatek za ps3 z "blurajem" z ta roznica, ze uzytkownicy x360 graja sobie od roku, a ps3 przechodzi etap problemow wieku dzieciecego, tym samym uwazam, ze MS od strony marketingowej zachowal sie bardzo profesjonalnie nie pakujac sie w wynalazki rodem z kosmosu, a dzieki temu dzisiaj Bill zaciera raczki na widok danych sprzedazy X-a nie zapominaj tez ze gdy wychodzila poprzednia generacja konsol to standard dvd byl obecny w naszych domach, na czas wypuszczana xa nie bylo zadnej technologi ogolnodostepnej ktora mozna bylo zastosowac bez narazania konsoli na obsuwy, o cenie zaporowej nie wspomne, czego najlepszym przykladem jest to, ze 12 miesiecy pozniej ps3 wraz z jej swietnym napedem ma ogromne problemy z zaopatrzeniem rynku w swoj produkt co do robienia z mozgu wody to sie zgadzam, ale sony tez nie jest lepsze, tez robi wode z mozgu klientom zapychajac sztucznie plyty jakims gownem: Prawdziwym szokiem niemal dla wszystkich była wieść, iż najnowsza gra firmy Insomniac Games zatytułowana Resistance: Fall of Man będzie zajmować aż 22 GB na pojedynczej płytce Blu-Ray. Okazuje się bowiem, iż ripując płytkę z grą pod Linuxem można dowiedzieć się, iż ponad 17 GB danych na płycie to zwykłe śmieci mające za zadanie sztucznie podbić pojemność programu. Stanowi to 81% dysku. *Aktualizacja* Według przedstawicieli firmy Insomniac Games Resistance faktycznie nie osiąga rozmiaru 22GB lecz „tylko” 16GB, a ilość plików zbędnych waha się wokół 420MB na region. wiec tutaj jest 1:1 Edytowane 8 Grudnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Ale o czym my tutaj rozmawiamy?:) Co z tego ze fajnal wyszedl na jednym dvd? :blink: to z tego ze z 5 letnia roznica mozna zrobic bardzo dobra gre, z mnsostwem filmikow, muzyki, etc ktora zajmuje TYLE SAMO, więc skoro dzisiaj gry na iksa (poza jedną) mieszą się na DVD, to zapewne będzie się dało także za 4-5 lat zmieścić gry na DVD btw. wiekszosc dzisiejszych gier na iksa zajmuje 5-6GB (nawet GoW zajmuje 6GB!) czyli 60-70% pojemności płyty ;) jeszcze trochę zapasu jest - zobaczymy czy starczy Dla mnie jest to porazka i przegieciem ze w rok po starcie konsoli ktorej naped dvd mial byc wystarczajacy i wrecz nabijano sie z konkurencyjnych "za duzych i nikomu nie potrzebnych pojemniejszych plyt ktore tylko niepotrzebnie podnosza cene konsoli" wychodzi gra na kilku dvd. Tobie moze sie to podobac ale dla mnie jest to kpinaMS nigdy nie powiedział że HD DVD nikomu nie jest potrzebne, gdyby tak było strzeliłby "gola do własnej bramki" (MS nalezy do "obozu" HD DVD i zalezy im na wygranej tego standardu). mówili jedynie, że HD DVD do gier nie jest niezbędny! Sam hd dvd wszedl bodajze w 2005 roku. A biorac pod uwage ze nie bylo zbyt duzo konsol X0 na starcie watpie w jakies wielkie opoznienia tej konsoli.pierwszy napęd HD DVD pojawił się w 2 kwartale 2006 -.- jakbyś nie wiedział to iks miał premierę w 2005 roku Jak juz pisalem na sama mysl o przerzucaniu plyt w konsoli mnie skreca:)w konsoli czy w iksie? a mysl o przerzucaniu płyt w psx/ps2/dc ci nie przeszkadza? Ale nie chodzi juz nawet o to tylko jak juz pisalem(znowu) o fakt ze ms zaslanial swoje skapstwo bajeczkami o wspanialosci dvd.....swoje skąpstwo? gdyby wypuscili HD DVD w iksie to: a) "upiekli by 2 pieczenie na jednym ogniu" jak sony ze swoim blu-rayem, nie dość że maja pojemny napęd w konsoli to jeszcze promują własny standard b) cena by wzrosła więc MS by więcej nie stracił Stracilibyśmy jedynie my - userzy - gdyż musielibyśmy czekać dłużej na konsolę i płacić za nią więcej! Edytowane 8 Grudnia 2006 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 zgadzam sie z MacOSek. Jak by klocek mial wbudowane hd DVD to cena bo poszybowala BARDZO wysoko. Dzisiaj konsola jest BARDZO atrakcyjna cenowo i duzo osob moze sobie na nia pozwolic. Jak bedzie sens i potrzeba to hd-dvd mozna dokupic w pozniejszym terminie jak bedzie kosztowac juz male pieniadze, i dalej bedzie mial gracz wybor, albo sie bedzie decydowal na wersje dvd i zonglowanie plytami albo hd dvd (tak jak kiedys bylo ze byly gry pc-cd rom i pc-dvd rom) Uwazam ze polityka z wersja bez dysku kosztujaca 800zl a dysk we wlasnym zakresie tez jest BARDZO dobra. Nie podoba mi sie tylko abonament za granie online. Tutaj przegieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blah Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 O ile sie nic nie zmienilo to oficjalne stanowisko brzmi "oddzielny naped hd dvd bedzie sluzyl tylko do odtwarzania filmow". Jezeli dojdzie do takiego czegos ze gry zaczna wychodzic na hd dvd to bedzie kpina do szescianu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Co do pojemnosci plyty i rozmiarow gier. Sposrod skladnikow gry, z ktorych mozna cos uciac, najwiecej miejsca na plycie zajmuja tekstury i meshe obiektow. A jak mozna cos zaoszczedzic? W przypadku tekstur mozna zastosowac parallax mapping, bump mapping, normal mapping i inne mappingi ;) ktore zajmuja duzo mniej miejsca, gdyz do ich opisania wystarczy rownanie matematyczne i kilka instrukcji. Polecam sciagnac i obejrzec gierke kkrieger na PC, w ktorej nie ma ani jednej tekstury - wazy ok. 100 KB, a wyglada calkiem zacnie. Minusem sa duze wymagania sprzetowe (cos te wszystkie shadery musi policzyc w czasie rzeczywistym). Swoja droga, mam wrazenie, ze taki manewr do pewnego stopnia zastosowano w GOW - slabe tekstury o malym rozmiarze i duzo map i shaderow na nie nalozonych. Stad gdzieniegdzie (tam, gdzie akurat shaderow nie bylo) wylazily brzydkie tekstury. To oczywiscie tylko moja spekulacja. Co do meshy, to tutaj mozna w pewnym stopniu wykorzystac geometry shader do generowania obiektow w locie na podstawie podanych rownan opisujacych ich powierzchnie. luki2 sie smial z kompresji - czemu? Jesli wiemy, ze ladujemy do konsoli nosnik o skonczonej pojemnosci, to IMO wziecie pod uwage mozliwosci kompresowanai danych i dekompresowania ich w locie przez jeden z rdzeni jest jedym z najprostszych rozwiazan tego problemu. Po prostu M$ przyjal takie, a nie inne, zalozenie odnosnie nosnika i do tego zalozenia dopasowal rozwiazania problemu pojemnosci. Sony odwrotnie - postawilo problem objetosci gier i dopasowalo do tego nosnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkyFox Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 . Sony odwrotnie - postawilo problem objetosci gier i dopasowalo do tego nosnik. tylko ze ten "problem" byl zalezny tylko i wylacznie od polityki marketingowej sony-mial pomoc wypromowac standart B-R,dobro graczy i wygoda pracy developera nie miala nic do tego. Najpierw dobro firmy pozniej dobro reszty-jesli przy okazji uda sie polaczyc w jakis sposob politykie firmy i dobro gracza to tym lepiej Podzielam tez wypowiedzi MacOska i Kucyka odnosnie zachowania Microsoftu wzgledem x360 i napedu DVD. A nawet gdyby Microsoft zdecydowal sie wprowadzic gry na nosniku HD-DVD to nie czulbym sie oszukany , bo zanim do tego dojdzie (gry na hd-dvd) to wojna cenowa zmusi obnizenie playera hd-dvd do ok 150-100$ co z pewnoscia bedzie cena wrecz smieszna za technologie HD. W ten sposob bede posiadal player HD kiedy naprawde zacznie byc potrzebny a filmy bede dostepne powszechnie i w duzym wyborze.A przy okazji jesli Microsoft wypusci gry na HD to nic na tym nie strace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 nie zapominaj tez ze gdy wychodzila poprzednia generacja konsol to standard dvd byl obecny w naszych domach pudlo - Japonce z poczatku kupowali PS2 jako odtwarzacz DVD. PS2 kosztowalo tyle samo, co stacjonarne odtwarzacze, a prawdziwy boom na gry na PS2 zaczal sie dopiero wraz z MGS2 i FFX. to PS2 wypromowalo standard DVD - PS3 ma to samo zadanie odnosnie B-R. czy sie uda - sie przekonamy ;-) BTW - filmy na dyskach B-R w sieciach Virgin juz sa dostepne i sa w tej samej cenie, co filmy na HD-DVD i tylko 10-15% drozsze niz te na DVD. wiec moze byc ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 pudlo - Japonce z poczatku kupowali PS2 jako odtwarzacz DVD. PS2 kosztowalo tyle samo, co stacjonarne odtwarzaczepudło - "By the end of 2000, players were available for under $100 at discount retailers." nie mówiąc już o tym, że funkcjonalnością i jakością taki stacjnoarny DVD przebija PS2 to PS2 wypromowalo standard DVDznowu pudło - "DVD did not take off quite as fast as some early predictions, but it has sold faster than videotape, CD, and laserdisc. In fact, before its third birthday in March 2000, DVD had become the most successful consumer electronics entertainment product ever." a tutaj dane jak w 2000 roku (start PS2) wyglądała sytuacja DVD na rynku: 8.5 million DVD-Video players shipped in the U.S. (Installed base of 13,922,000.) About 46 million DVD-ROM drives worldwide. Over 10,000 DVD-Video titles available in the U.S. Belgium: 100 thousand installed base France: 1.2 million installed base Germany: 1.2 million installed base Italy: 360 thousand installed base Netherlands: 200 thousand installed base Spain: 300 thousand installed base Sweden: 120 thousand installed base Switzerland: 250 thousand installed base UK: 1 million installed base prosze nie ściemniać o zbawiennym wpływie PS2 na "wypromowanie" DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 to pokaz mi w tej wyliczance Japonie :) ja pisalem o tym, ze to Japonce kupowali PS2 jako odtwarzacz DVD. w roku 2000 rownie popularny jak DVD byl Laser Disk - nie chce mi sie szukac danych, na pewno Wikipedia bedzie pomocna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 to pokaz mi w tej wyliczance Japonie :)nie mam zadnych danych z Japonii, aczkolwiek Japonia pępkiem świata nie jest ;) ja pisalem o tym, ze to Japonce kupowali PS2 jako odtwarzacz DVD.raczej kupowali dla np. Tekken Tag Tournament oraz z nadzieją na coraz lepsze gry, kolejne fajnale, itd jakby chcieli DVD to mieli dużo tańsze i lepsze odtwarzacze na rynku w roku 2000 rownie popularny jak DVD byl Laser Disk - nie chce mi sie szukac danych, na pewno Wikipedia bedzie pomocna :)jesli mowimy tylko o Japonii to możliwe, ale danych konkretnych tez nie mam ;) co do reszty świata - w Europie LD praktycznie nie istniało, a w USA jak tylko wyszło DVD to laserdisc poszedł w odstawkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 tak na marginesie...nie wiem czy ktos juz o tym wspomnial ale zdaje sie ze ps2 ( nie wiem czy nowe modele tez ) mialy zabezpieczenie tzn zielony kolor przy odtwarzaniu filmow DVD przez euro.. i gdzie tu promowanie standardu dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 tak na marginesie...nie wiem czy ktos juz o tym wspomnial ale zdaje sie ze ps2 ( nie wiem czy nowe modele tez ) mialy zabezpieczenie tzn zielony kolor przy odtwarzaniu filmow DVD przez euro.. i gdzie tu promowanie standardu dvdbzdura Gdy odtwarzales DVD ze swojego regionu to nie było zadnego zielonego koloru. Dopiero gdy przerobiles konsole, co pozwalało m.in. odtwarzanie DVD z całego swiata, to przy odtwarzaniu np. DVD z USA na kablu Euro dodawanym do konsoli (a raczej czincz na przejsciowce do euro), obraz był zielony. Gdy sie miało kabel RGB (ktory tez przeciez jest na euro) to problemu juz nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) A jak ktoś nie miał kabla RGB to wystarczyło jedną ścieżkę połączyć do masy (w konsolce offcourse) i RGB FIX gotowy! ;) Edytowane 8 Grudnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 wcale nie, pamietam jak dzis kumpel kupil ps2 ( dal 1500zl ) i testowalismy ja ... odpalamy film dvd a tu zielen... a z tego co wyczytalem to zielen w filmach dvd po kablu euro mozna zlikwidowac przerobka, rgbfixem albo specjalnym kablem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 wcale nie, pamietam jak dzis kumpel kupil ps2 ( dal 1500zl ) i testowalismy ja ... odpalamy film dvd a tu zielen... a z tego co wyczytalem to zielen w filmach dvd po kablu euro mozna zlikwidowac przerobka, rgbfixem albo specjalnym kablem...to mial chyba totalnie dupiasty telewizor typu Rubin + Euro złącze albo zwaloną konsole. Jak zyje nie spotkalem sie z takim czyms w konsoli PS2, gdy konsola byla normalnie podłaczona i na ktorej był odpalany film z regionu dla ktorego konsola była przeznaczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 jakis philips to byl .. kolorki byly takie jak powinny ale w grach w filmach po euro zielen po chinchu normalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Panowie, to nie jest temat do takich rozwazan chyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) fajnie sobie pogadaliscie, a jak ja to widze? fajnie, ze to zauwazyles, konsola ma juz rok wiec "troche" czasu od jej stworzenia na papierze i wyprodukowania elementow skladowych uplynelo, jezeli mialbym doplacac do "blurajow" i innych, a dodatkowo wplynelo by to na start konsoli, ktora zaliczala by obsuwy jak ps3 i zostala by wyprodukowana w "sladowych" ilosciach to jestem zdecydowanie na NIE i popieram zagrywke MS zgadzam sie z toba, ze byc moze za rok nie styknie 1 dvd na wybajerzone gierki, ale nie ma problemu - masz naped hd, jezeli rzeczywiscie tak wagowe gierki zagoszcza na stale i nie beda to wyjatki typu blue dragon to czemu sobie go nie kupic - cena tego napedu na dzien dzisiejszy "gdzie nie jest nikomu do niczego potrzebny" to 199e + konsola wersja premium 449e - na dzisiaj tyle samo co wydatek za ps3 z "blurajem" z ta roznica, To chyba nie wymaga komentarza. Przeciez zmiennosc zdania niektorych posiadaczy iksa jest zenujaca(no chyba, ze od poczatku tak pisales to te zdanie do dotyczy ciebie). Praktycznie iks jest bez wad, bo co z tego, ze konsola powiedzmy w wersji premium padnie? Przeciez to zloty interes, bo wystarczy kupic wersje core, a dysk zostaje z wersji premium! SUPER! Poza tym, albo przede wszystkim ile to bedzie miejsca zajmowac to szkoda gadac, do tego dodatkowy wentylator pewnie znowu jakies delty za 5zł/szt. :? . Ja jednak wolalbym rok zaczekac i nie kupowac konsoli w wersji beta. Choc M$ zrobil dobry krok(dla samego siebie), bo najtrudniejsze ma juz za soba w przecwienstwie do sony... A, ze ma kasy w brud to sobie moze robic co chce. Co do ceny to ps3 kosztuje 600 dolcow, wiec iksa wypada drozej :blink: Ba! nawet wersja premium bez HD-DVD jest zblizona cenowo do ps3, wiec porazka. wiec tutaj jest 1:1Otoz NIE. M$ wyraznie dalo do zruzumienia, ze HD-DVD bedzie potrzebny tylko do odtwarzania filmow. Ludzie im zaufali, a tu nagle sie okazuje, ze po roku pojawila sie gra, ktora zajmuje 3x wiecej! Jest to klamstwo, ktore niestety, ma juz negatywny wplyw na wygode grania. Do tego jak takich gier bedzie wychodzc wiecej(co jest bardzo mozliwe w chwili obnizki cen napedu HD-DVD) to M$ sie po prostu osmieszy i chyba nikt trzezwo myslacy nie bedzie w takiej sytuacji bronil M$. Napisz mi teraz co z tego, ze Resistance zamiast 22GB zajmuje 16GB?? Przeciez jakby nie bylo to i tak na jednaj plycie DVD9 by sie gra nie zmiescila Jesli to ma byc klamstwo to takie, ktore nie ma kompletnie na nic wplywu, wiec ja chce wiecej takiego typu klamstw. Idac twoim tokiem rozumowania kazda gre, ktora na nosniku 50GB bedzie zajmowac mniej miejsca, mozna bedzie traktowac jako oszustwo ze strony sony :blink: 1:0 dla sony. Taki jest moje zdanie. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deckard Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 raczej 10:1 dla Microsoftu, bo jedno klamstwo/zmiana polityki MSu, drogi "fanboyu" konkurencyjnej konsoli nie ma nawet startu do wyczynow nawiedzonego Kena. ;) Deck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) raczej 10:1 dla Microsoftu, bo jedno klamstwo/zmiana polityki MSu, drogi "fanboyu" konkurencyjnej konsoli nie ma nawet startu do wyczynow nawiedzonego Kena. ;) Deck W aspekcie napedu dla scislosci. Czytaj ze zoruzmieniem. Akurat co jak co, ale BD jest dobrym ruchem ze strony sony, a reszta to coz... Zobaczymy za rok moze dwa :wink: , bo chyba wtedy juz wszytsko bedzie w 100% jasne kto wygral ta batalie. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deckard Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Za rok? Smiem watpic. W ciagu nastepnych dwunastu miesiecy obie (wszystkie trzy:D - a co posiadaczowi Wii nie wolno pomarzyc?:P) konsole wgryza sie w rynek. Jak obie strony wyciagna ciezka artylerie (DMC,Tekken,MGS, FF, GT vs PGR,Ninja Gaiden, Halo, Forza, BD) szale zaczna przechylac sie w jedna strone. Chyba, ze wydarzy sie jakis kataklizm - typu 1mln uszkodzonych ps3. I nie mow mi o czytaniu ze zrozumieniem. Piszesz "1:0 dla sony." a ja stwierdzam fakt, ze Sony zaliczylo juz mase wjeb (od opoznionej premiery i ceny po brak wibry), ktorych wiekszosci MS szczesliwie(?) uniknal. Teraz wychodzi kwestia nosnika - jesli gry powiedzmy za dwa lata zaczna byc wydawane w dwoch wersjach - HD-DVD i 3xDVD9 a nowe Xy premium beda wypuszczane z czytnikiem HD, nie widze problemu. Naped zewnetrzny pewnie mocno potanieje do tej pory i ludzie wciaz beda mieli do wyboru: mocna konsole z paroma minusami za malenka cene + mozliwosc rozbudowy jak bedzie kasa/ochota lub wypasionego potwora odpowiednio drozszego. Sony za to uporczywie wciska nam opcje 2 ktora mi np. srednio pasuje. Bo nie chce ogladac filmow na ich beznadziejnym playerku a nie mam nic przeciwko temu, zeby raz na pare tygodni ruszyc tylek z fotela i zmienic plyte. Co do filmow - to jak narazie (i niewiele sie w tej kwestii jak narazie zmieni) HD DVD oferuje znacznie wyzsza jakosc, co sklania do zakupu ksiazki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Napisz mi teraz co z tego, ze Resistance zamiast 22GB zajmuje 16GB?? Gwoli scislosci, to Ressitance zajmuje niecale 8GB - po ripie sie okazalo, ze reszta zawartosci plyty to padding, czyli niewykorzystywane smieci, majace tylko przesunac wlasciwa tresc w obszary plyty o lepszym transferze. A 8GB to juz na DVD9 wejdzie. IMHO nie ma co robic scen na razie - jedna gra reguly nie czyni. Swoja droga, ciekaw jestem jak by zareagowali fani Sony, jakby sie okazalo, ze FF13 wyjdzie na dwoch plytach BR? Dopiero by sie przetaczaly flame'y i smiechy po forach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deckard Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 costi: zgadzam sie w zupelnosci. A Resistance to kolejny piekny zonk $ony (haaa slodka zemsta za m$ :P). To info jest pewne? czytalem na paru forach ale gdzieniegdzie paru "geekow" powatpiewalo i uznawalo te rewelacje za news sponsorowany przez wujka Billa. Ludzie ktorzy przeszli, mowili ze tych 14 dodatkowych giga nie bylo widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Panowie. Dajcie już spokój. Przecież to jest ewidentna wojna! :) Każdy próbuje narzucić swoje racje. I po co? Ktoś komuś płaci? Cieszcie się posiadanym sprzętem a nie walczcie o wyższość jednych świąt nad drugimi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 To ja ponownie, nieśmiało zapytam o bardziej przyziemny problem: to jak to w końcu jest z tymi słuchawkami? Można do pada podłączyć dowolne czy tylko oryginalny headset? Sorry, że się wtrąciłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Gwoli scislosci, to Ressitance zajmuje niecale 8GB - po ripie sie okazalo, ze reszta zawartosci plyty to padding, czyli niewykorzystywane smieci, majace tylko przesunac wlasciwa tresc w obszary plyty o lepszym transferze. A 8GB to juz na DVD9 wejdzie.To jest pewne na 100%?? Bo chyba sa co do tego pewnie niescislosci. Swoja droga, ciekaw jestem jak by zareagowali fani Sony, jakby sie okazalo, ze FF13 wyjdzie na dwoch plytach BR? Dopiero by sie przetaczaly flame'y i smiechy po forach :)To zalezy do jakiej pojemnosci plyty jest wstanie odtwarzac naped BD w ps3. Jak 100GB to nie widze problemu. luki2 sie smial z kompresji - czemu? do tego nosnik.Ale kiedy "sie smial"?? Nie podejmowalem dyskusji na ten temat. Teraz dopiero o cos spytam, zeby nie bylo OT. Otoz niektorzy(nie ja bynajmniej) pisza o slabej jakosci niektorych tekstur w GOW spowodowane wielkoscia nosnika(przynajmniej na to zwalaja wine). No, ale przeciez M$ ma na to "rewelacyjne" rozwiazanie w postaci kompresji w locie, ale w takim razie gdzie ono ma zastosowanie?? GOW powinno w takim przypadku miec wszystkie tesktury super, duper high tak? Moze ktos to rozjasnic?? filmow - to jak narazie (i niewiele sie w tej kwestii jak narazie zmieni) HD DVD oferuje znacznie wyzsza jakosc , co sklania do zakupu ksiazki. :lol: To zes teraz pojechal. Jeszcze jakis noobek wejdzie i w te farmazony uwierzy. Narazie rzetelna ocena jest praktycznie niemozliwa. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) niestety nie dam sobie na luz, bo jak czytam brednie jakie wypisuje ten gość pod moim adresem to muszę to skomentować: To chyba nie wymaga komentarza. Przeciez zmiennosc zdania niektorych posiadaczy iksa jest zenujaca(no chyba, ze od poczatku tak pisales to te zdanie do dotyczy ciebie). bingo! nie wiem o co ci chodzi, ogólnej rozmowy na temat xa nie prowadziłem, tym bardziej nie rozmawiałem o napędach Praktycznie iks jest bez wad, bo co z tego, ze konsola powiedzmy w wersji premium padnie? Przeciez to zloty interes, bo wystarczy kupic wersje core, a dysk zostaje z wersji premium! LOL, a gdzie ja tak napisałem? jeżeli do mnie coś bełkoczesz to niech to ma pokrycie w rzeczywistości, bo takie bajki to ja sobie też mogę zacząć wymyślać, zdanie o xie mam wyrobione, bo go używam od jakiegoś czasu - głośne chłodzenie i jeszcze głośniejszy napęd awaria - a niech się psuję, co mnie to obchodzi, może paść razem z tv i głośnikami, dostaną kopa na gwarancję i tyle przy okazji muszę skomentować twoje wypowiedzi na temat sprzedaży x360 - że ms być może wlicza wymienione konsole, a tych przypada 2-3 na usera - MEGA LOL, prowadzisz takie statytyki dotyczące 8mln sprzedanych konsol? :lol: Ja jednak wolalbym rok zaczekac i nie kupowac konsoli w wersji beta.stary ty to możesz czekać nawet na ps15, co mnie to obchodzi, a konsole z beta softem to sobie możesz kupić na dzień dzisiejszy jedną Co do ceny to ps3 kosztuje 600 dolcow, wiec iksa wypada drozej blink.gif Ba! nawet wersja premium bez HD-DVD jest zblizona cenowo do ps3, wiec porazka. co ty mi porównujesz? ceny w usa z cenami rynku eu? no przecież robisz z siebie w tej chwili idiotę na oczach całego forum... premium jest zbliżone do ps3? lol XBOX PREMIUM - 405e PS3 - 629e wiesz co, te ponad 200 euro to wciągam w dwa dni pracy, a i tak dla mnie to jest kolosalna różnica, przelicze Ci to na złotówki - 800 złotych więcej, dokładnie pół konsoli od MS więcej więc do *** o czym ty mówisz do mnie? Napisz mi teraz co z tego, ze Resistance zamiast 22GB zajmuje 16GB?? Przeciez jakby nie bylo to i tak na jednaj plycie DVD9 by sie gra nie zmiescila Jesli to ma byc klamstwo to takie, ktore nie ma kompletnie na nic wplywu, wiec ja chce wiecej takiego typu klamstw. tak jak costi napisał - zajmuje 8gb, a teraz wytłumacz o co ci chodzi z tymi kłamstwami których cchesz więcej - LOL jak nie ma wpływu, jak kilka postów wyżej siejesz zamęt, że gra na dvd by nie weszła :lol: "kłamstw" ms nie chcę mi się komentować, bo normalnie ktoś kto tego słuchał i im uwierzył to chyba luki2 miał na ksywkę :lol: ciebie pewnie też nie przekonali, że białe jest białe, a czarne jest czarne? to co mówiono przed premierą o ps3, w to też uwierzyłeś? nie czujesz się oszukany :lol: podsumowując - nie kompromituj się dziecko już w tym temacie, bijesz do mnie z tekstami których nigdy nie wypowiedziałem, w temacie o x360 się nie udzielałem prawie wcale, za to o ps3 dość często broniąc tej konsoli więc fanboy to sobie możesz wołać co najwyżej na swoje odbicie w lustrze, zachowujesz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy przytaczając rzeczy które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a najzabawniejsze jest to, że jedyną konsolę na dzień dzisiejszy jaką posiadasz to cmd w windowsie :lol: Edytowane 9 Grudnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deckard Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) luki2: moze nie pisz o czyms o czym nie masz pojecia? HD-DVD reprezentuje duzo wyzsza jakosc. To fakt stwierdzony i udowodniony dawno. Mam Ci to dokladnie opisac, czy moze kredkami narysowac? Jedyny "noobek" jakiego widze, to poki co Ty, bo wyskakujesz jak z Filip z konopii z jakimis farmazonami. EOT. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Deckard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 19.979 GB Blue Dragon :lol: użytkownicy neo strzeżcie się :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...