yngwie Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 piszac sterownik mam na mysli sterownik urzadzenia, a nie dodatkowy soft do obslugi ;) nie uswiadczysz ich w menedzerze zadan np spotkalem sie z sieciowka belkina ktora powodowala kilkusekundowe freezy w regularnych odstepach - reset sterownika, i gonila normalnie az znowu jej sie odwidzialo ;) to czekamy na testy z innym serwerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMko90PL Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 nowy trop co jakiś czas z jednostki centralnej wydobywa się taki dziwny dźwięk jakby komputer tracił moc,,,jakby hmmm ciężko to opisać,,jakby coś się resetowało,, trwa on z 1-2 sekundy i właśnie czasami (np. podczas oglądania filmów,,,podczas tego dźwięku towarzyszy również zatrzymanie pracy komputera),,,, nic się nie dzieje po tym dźwięku, wszystko pracuje dalej tak jak pracowało.. co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 heh, poruszanie sie po omacku ;) jedyne co mozemy zrobic to strzelac :) nie mialem nigdy hd 3xxx ale moja poprzednia 4850 pstrykala w czasie restartowania mozesz sprawdzic z inna grafa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMko90PL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 natomiast kolega mówi że te lagi mogą być związane z svchost'em,,,,,ale z dokładnie którymi jego usługami to nie wiem,,,, hmmmm no gdzieś leży jeszcze radeon 9600 pro,,,,,,,,ale jakoś wątpię aby to karta graficzna wydawała taki nawet głośny dźwięk,, tak czy siak,,,,dzięki za pomoc,,,można powiedzieć że za dużo roboty,,doszukiwania się gdzie leży bąbel więc nauczę się z tym żyć, grać się da,,,,,jakby ktoś chciał pograć na spoko serwerze z 1000fps, starszymi mapkami to pisać na gg; 6099044 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMko90PL Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 odświeżam temat: Podczas gry ustawiłem program monitorujący aktywność procesów i wyszło że lagi które otrzymuje co kilka-kilkanaście minut w cs są spowodowane przez svchost a dokładnie C:\Windows\System32\svchost.exe -k LocalSystemNetworkRestricted przeszukałem aktywne usługi które są powiązane z -k LocalSystemNetworkRestricted i oto one: Konstruktor punktów końcowych audio systemu Windows - AudioEndpointBuilder Menedżer sesji Menedżera okien pulpitu - UxSms Połączenia sieciowe - Netman Windows Driver Foundation — User-mode Driver Framework - wudfsvc Wstępne ładowanie do pamięci - SysMain Centrum zabezpieczeń - wscsvc Dziennik zdarzeń systemu Windows - eventlog Klient DHCP - Dhcp Windows Audio - AudioSrv pytanie teraz jak sprawdzić która z tych usług faktycznie powoduje tego laga? mógłbym po kolei wyłączać i testować ale większość z tych usług są powiązane relacjami z innymi usługami,,, które z tych usług są zbędne? Wesołych Świąt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zrób sobie screeny jak masz obecnie ustawione i powyłączaj te usługi. Wiem że dziennik zdarzeń jest krytyczną usługą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMko90PL Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 dobra działa,,,,,,,okazało się że problemem była usługa 'Wstępne ładowanie do pamięci - SysMain',,to ona powodowała skoki procesora co parę, paręnaście minut ps. ta usługa jest istotna? niby ma przyspieszać pracę systemu,,, pozdrawiam i dzięki za pomoc,,,raczej już bez odbioru ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...