Spanky000 Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Co myslicie o tych plytkach . Czy ktos ma ktoras z nich jak tak to niech cos o nich powie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Płytki fajne imho jedne z najlepszych pod AMD.Mają bardzo duże możliwości overclockingu Vcore 2.325 robi wrażenie Vdim 3.25. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 obydwie mobo to dzisiejszy top płyt pod amd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Mam do czynienia tylko z odpowiednikiem AT7 - MAX pod Intela (IT7) ale nie przypuszczam zeby roznice byly wielkie. Troche zaluje ze zabraklo mi cierpilwosci aby czekac na wersje max2 swojej plyty bo zabawa z klawiatura przez przejsciowke PS2-USB bywa w paru westiach klopotliwa. Ale AT7-MAX2 ma porty ps2 wiec tu nie bedzie klopotu. Plyta ta ma kilka fajnych bajerow takich jak np. ustawienie na sztywno czestotliwosci PCI/AGP przy jednoczesnych duzych mozliwosciach krecenia FSB. O stabilnosci tej plyty powie ci chyba kazdy kto mial z nia do czynienia. Dla mnie ciekawa opcja jest tez mozliwosc podlaczenia wielu napedow (HDD, CD) do plyty. Mam czesto podlaczone 5-6 napedow i wszystkie w trybie Master. W AT7 da sie tak podlaczyc 4 (w ogole 6 - w IT7 az 12). Do tego dochodzi jeszcze Serial ATA - w przyszlosci moze sie przydac. Niektorych denerwuje dlugie ladowanie systemu. U mnie trwa to ok. 1 min (WinXP Pro) z czego 1/3 zajmuje przeszukanie kontrolera Raid. Jesli cena cie nie odstrasza to polecam zakup AT7-MAX2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Abit AT7 max2 jest poprostu zaje...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Abit AT7 max2 jest poprostu zaje......to prawda-tylko ta cena-moim zdaniem nie warto dawac za nią ok.900zeta- za chwilę bedzie kt400a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Bierz pod uwagę tylko wersję ABIT AT7 Max 2. Z pierwszą wersją tej płyty jakieś jaja się działy z sieciówką i z biosem. Abit wymieniał te płyty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Miałem max a teraz mam max 2. Powodem dla którego wbrałem maxa był 4 kanałowy raid hpt374. Jak dla mnie jest to jedyna istotna rzecz która odróżniała go od KX7R(hpt372).Natomiast AT7 MAX2 mimo wbudowanego kontrolera HPT374 ma tylko 2 kanały, zamiast tego ma jakiegoś marvell-a i dwa kanały serial ata które są bezużyteczne!(przynajmniej na razie). Ten mały "zong" postrzegam jako największy mankament tej płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Acha i jeszcze jedno. Z powyższej przyczyny wybrał bym obecnie KD7-Raid. Dlatego, że od AT7-MAX2 różni się jedynie brakiem IEEE1934a(który jest np. na audigy),bezużytecznym marvellem i zapomnienia godnym wsparciem kompactów(no chyba ,że ktoś używa kompakt flashów i innych cudów). No i w KD7 ostał sie 1COM i LPT co nie jest dla niektórych bez znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Mam pytanko czy jest obsługa dzielnika 1/6. Gdzieś czytałem że można ustawić ale płyta nie rusza więc tak jak by go nie było? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Mam pytanko czy jest obsługa dzielnika 1/6. Gdzieś czytałem że można ustawić ale płyta nie rusza więc tak jak by go nie było? w starym biosie był i nie działał a w nowym nie ma go wogóle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć dlaczego Max 2 kosztuje prawie czy nawet ponad 1000zł ?!?!?!?! Dla mnie to absurd, lepiej wziąć najlepiej wyposażonego nowego Epoxa na KT400 - prawie 300zł taniej, a jaka płyta! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć dlaczego Max 2 kosztuje prawie czy nawet ponad 1000zł ?!?!?!?! Dla mnie to absurd, lepiej wziąć najlepiej wyposażonego nowego Epoxa na KT400 - prawie 300zł taniej, a jaka płyta! :Dw hurcie max 2 kupisz za około 890brutto -ale czemu tyle kosztuje????tego nie wie nikt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Jakoże wymieniam właśnie czwartą AT7 MAX teraz będę miał AT72 więc za niedługo podziele się wrażeniami o tej tandecie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Aha byłbym zapomniał jeżeli ktoś jest zainteresowany to sprzedam tą AT72 nowiutką jak tylko dostanę ze sklepu ewentualną chęć zakupu proszę kierować na emial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Mam KD7-Raid i jesten an razie bardzo zadowolony :D Do ostatecznej decyzji jednak muszę poczekać jak odblokuję procka. Dogłębne info na temat tej płyty znajdzie TU Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Interloper ,przy 3-ciej wymianie mogles zadac zwrotu kasy..... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Wiem mogłem ale nie mam co za tą kasę kupić za AT7 dałem 700zł a teraz dostanę At72 warte 900zł sprzedam i pomyślę co dalej..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...