Loozak21 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 jak podkręcić intela 486dx2 100MHz na 133MHz i czy wogóle się da. Proszę o linki do progz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 wez manuala do mobo i albo zmien mnoznik albo fsb zalezy co sie da zmienic na wyzsze o ile wogule sa tam takie ustawienia. Ja kiedys mialem 486 to ta sie tylko na zworkach ustawialo typ prosesora wiec moesz sprobowac ustawic ten wyzszy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FenX Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 hmm.poszukaj na mobo tabelek z opisem zworek..Jeżeli cih nie ma to szukaj zworek jak najbliżej procka i zmieniaj obojętnie jak,wkońcu jak cus się zepsuje to strata niewielka ;).Jak chcesz o tym pogadac to GG:4499499 też zajmuję się starszymi kompikami pmmx.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 sorry, ze pisze lekko nie na temat, ale ten komp ma BIOS? bo jezeli tak to moze da sie cos z BIOSu zwiekszyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 sorry, ze pisze lekko nie na temat, ale ten komp ma BIOS? bo jezeli tak to moze da sie cos z BIOSu zwiekszyc 1365548[/snapback] Nie, w tamtych kompach w BIOSIE nie było takich fajnych zakładek. Najpewniej zmienia się to przez zworki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 podkrecasz zworkami prosta zasada fsbxmnoznik wychodzi ci predkoscproca mozna albo podniesc fsb albo mnoznik Acha i nie bylo dx2 100 - jak juz to dx4 100 ale watpie zeby poszly na 133 Jak bys mial wynalazek amd dx5 133 mhz to realne by bylo 150 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 dawno, dawno temu mialem 486 (nie pamiętam dx ile tam było...) 100, płyta nie dawała możliwości podkręcenia, ale po zmianie generatora (do wymiany poszedł kwarc i 2 kondziorki) procek poszedł na 148 (sprawdzane było oscyloskopem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 jak podkręcić intela 486dx2 100MHz na 133MHz i czy wogóle się da. Proszę o linki do progz. 1362073[/snapback] za duzej roznicy to Ty nie odczujesz na tym kompie po tak extremalnym overclockingu ;) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 no ja nie wiem czy nie duzej ja pamietam kopa ( tak podkrecenie kompa o 1/3 ) to kop przy kompresji wav--mp3 ( hihi wariat bylem , ale i tak nigdzie mi sie nie spieszylo ) na orginalnych ustawieniach 3 min piosenki wav do mp3 @ 128 kompresowalo sie 28 min , po overclokingu 20 wiec zysk spory a co mialem , 486 dx2 80 ( albo jakos tak ) :] i go @ 100 , nawet radiatorek mu dalem z tej okazji , a trzymal sie na tych gumkach z prezerwatyw ( dokladnie 4 ) :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 tylko zadbaj o dobre chłodzenie.. proponuje kupić coś pokroju zalmana 7700B Cu :D P.S A tak bez jaj :) Zobacz w instrukcji do mobo którymi zworkami zmienić mnożnik... i zwiększ go ze standardowaj wartości o 1 jednostkę w górę... Zmiana FSB raczej nie wchodzi w grę, gdyż fsb nie dało się zmianiać z tego co pamiętam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolman Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Sorry że się wtrącam ale co to jest to MOBO A odnośnie procka to w biosie napewno się nie da. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 MOtherBOard, czyli plyta glowna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 loozak spalił DX`a :D .... LOOOOOOOOOZAK - jakieś wieści? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) heh a nie myslałeś zmienić proca ?? ja mam takich kilka :P zostały mi po laptopie - mozesz je na allegro dostac :) 586 pod 486 :) 133Mhz szybszy od pentiumka 75Mhz :D i sie lepiej troche podkręca :D Edytowane 5 Lutego 2006 przez Chemik89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...