Sysak Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 :* ;) Nie denerwuj się! To testowe tu ludzie są sobie braćmi i nie powinni się wkurzać ;] ------------------------------------------------------- A żeby było na temat: Gdy na obiad są mielone, których nie nawidzę, zawsze śmigam do sklepu po produkty i składam coś takiego: Wg pięter. Górne 1/2 bułki keczup majonez musztarda ser 1/2mielonego(przekrojone w poziomie) musztarda keczup majonez ser sałata druga 1/2 mielonego ser musztarda keczup dolna 1/2 bułki Na 5 min. Do piekarnika żeby bułka przyschła i ser się rozpuścił i już jest mniam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Hmm... będę musiał spróbować ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ale to kroisz jakas normalna bulke? Czy taka mala do burgerow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Normalną szarą typową bułkę ze sklepu. Im taniej tym lepiej... Bułka do burgerów to w końcu zwykła bułka tylko, że z sezamem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Mnie sie wydaje ze jest lepsza, bardziej miekka i nie robi sie szybko twarda jak zacznie stygnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 :* ;) Nie denerwuj się! To testowe tu ludzie są sobie braćmi i nie powinni się wkurzać ;] ------------------------------------------------------- A żeby było na temat: Gdy na obiad są mielone, których nie nawidzę, zawsze śmigam do sklepu po produkty i składam coś takiego: Wg pięter. Górne 1/2 bułki keczup majonez musztarda ser 1/2mielonego(przekrojone w poziomie) musztarda keczup majonez ser sałata druga 1/2 mielonego ser musztarda keczup dolna 1/2 bułki Na 5 min. Do piekarnika żeby bułka przyschła i ser się rozpuścił i już jest mniam! 1383029[/snapback] to wszytsko nie wypływa ?? :unsure: musztardy to ja używam tylko do kiełbaski ;] dobra spadam robić burgerowe hotdogi :lol: jak zjem to się pochwale czy dobre były a co do bułek, zależy jaka piekarnia, w mojej pobliskiej robią bułki zwykłe małe ale do burgerów z sezamem są większe, zaś w innej są zwykłe ale wielkości burgerowej... mi tam bardzie pasują te zwykłe duże, sezamu nie lubie.. w tych wększych miastach można dostać takie bułki jak McD w zwykłych hamburgerach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 w Carrefourze albo nawet w osiedlowy, sklepiq niedaleko mnie są buły do hamburgeruff :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 to wszytsko nie wypływa ?? :unsure: 1387194[/snapback] Jak się nie ma talentu to wypływa, ale na to też jest patent: Wydrążyć "miąsz" z bułki tak, żeby powstała hmm... coś jak łódka. wtedy wszystko jest trochę stabilniejsze. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 wczoraj zrobiłem LOW-ENDową wersje sysakowego pomysłu(buła zwykła + mielony + serek) włozyłem mielonego do bułki na to plasterek serka i do pieca na 5min i mozna powiedziec ze MNIAM :] (bynajmniej nie umarłem :D ) (aha, mieso posmarowalem lekko musztardą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Chce Wam sie grzac piec zeby tylko na 5 minut wlozyc burgera :> Nie lepiej w mikrofali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Chce Wam sie grzac piec zeby tylko na 5 minut wlozyc burgera :> Nie lepiej w mikrofali... 1390574[/snapback] albo nad kuchenką gazową :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) Tudzież palnikiem ;-) Apropos low-endowych wersji: Nie cierpię ich! Musi być tyle szitu, żebym nie czuł oleju i panierki na mielonym :) Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 keczup majonez musztarda 1383029[/snapback] Smaczny taki mix? Ale to kroisz jakas normalna bulke? Czy taka mala do burgerow? 1386819[/snapback] Normalna r00xuje bo jest duża ;) No chyba ze dorwiesz takie duuuuuze do hamburgerów ;) Mnie sie wydaje ze jest lepsza, bardziej miekka i nie robi sie szybko twarda jak zacznie stygnac. 1387050[/snapback] Eeeee... Niekoniecznie ;) trza umieć zrobić ;) Bo twardnieje gdy za bardzo podbrzewasz... Bo paruje wtedy woda... Ja robie tak: "spód" bułki + mięsko jakieś 1,5-2 min wyciagam to, daje salatki/duperelki ;) i "góry" od bułek na 20 sekund do mikrofali ;) i styknie ;) Apropos low-endowych wersji: Nie cierpię ich! Musi być tyle szitu, żebym nie czuł oleju i panierki na mielonym :) 1391052[/snapback] Fajne som mieląąąąne ;) Szczególnie jak dobrze przyprawione & dużo cebulki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Nie jest to nic rewolucyjnego, ale skoro tak wam się mój przepis podoba to skomponuję wam taką wersję low-endową którą bym zjadł Wg pięter. Górne 1/2 bułki keczup musztarda ser 1/2mielonego(przekrojone w poziomie) musztarda keczup ser druga 1/2 mielonego musztarda keczup sałata QUOTE(Sid @ Apr 14 2005, 20:51) keczup majonez musztarda dolna 1/2 bułki Prostsze, tańsze i też ujdzie... Smaczny taki mix? pycha! Najbardziej polecam te komponenty: highend: musztarda:sarepska kamis keczapik: helmans pikantny majonez: kielecki B) lowend:to samo, tylko że z tańszą musztardą i keczupem tortex (królem wśród tanich keczupów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Sysak, dla mnie królem wśród tanich ketchupów jest Madero z Biedronki ;) Taki bardzo pomidorowy - mniam ;] Polecam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 LOW-ENDy roxxujoom :P moja starsza jakoś tak smazy mielone ze oleju nie czuć, a czuc czosnek, cebulke no i mieso :P a na bawienie sie w high-end to nie mam czasu sie babrac wszystkimi skladnikami :P i znajac zycie pewnie jeszcze by mi nie wyszło/sie przypaliło czy jak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Sysak, dla mnie królem wśród tanich ketchupów jest Madero z Biedronki ;) Taki bardzo pomidorowy - mniam ;] Polecam ;] 1391556[/snapback] Ja tylko ten taki "latwy" ;] Co sie nie brudzi "dziubek" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Pracowałem w McD i Wendy's w US i część z przepisu zaciągnąłem do domu. Przede wszystkim mięso musi być wołowe a nie wieprzowe jak kotlety mielone u babci w niedziele. Najlepiej samemu zmielić a jeżeli nie to chociaż nie kupować mielonego w jakichś megamarketach jak np. Tesco bo mięsu i tak urosną nogi i ci samo wyjdzie z lodówki w nocy. Uformować cienkie kotlety i nie dodawać żadnej bułki czy jajka. Soli od razu też nie dodawać tylko już po przysmażeniu jednej strony na patelni (chyba że ktoś używa grilla wtedy jest debeściacko). Co do dodatków to prażona cebulka i sos do hamburgerów Devaluateey'sa (identyczny używają np. w Mc Don.). Najlepsze buły do hamburgerów jakie jadłem w polsce były z firmy Nowakowski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 qbek78 - moj mistrzu pisz dalej cos :> Ja mam takie pytanie. Bulki w Macu smaza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 hmm tak se 3tam wasze burgerowe boje.. i zastanawiam sie czy nie lepiej by bylo wziac talezyk.. sztucce jak w cywilizowanym kraju :) i zjesc te wszystkie skladniji nie brudzac sie przy tym.. mozna zrobic wspaniala surowke.. kotleciki usmazyc.. jakis sosik.. fryteczki z piekarnika i kolacyjka git..:) jestem uprzedzony do burgerow bo zawsze to wszystko mi do rekawu scieka.. bycmoze nie jestem specem od ich prawidlowego szamania.. ale opcja z talerzem i sztuccami bardziej mnie przekonuje..:) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ja mam takie pytanie. Bulki w Macu smaza? 1401314[/snapback] Jeżeli chodzi o McD to większość tak a przynajmniej w US tak jest. Tyle że tam oprócz tradycyjnych bułek są też inne np. typu pita które nie dają się położyć na ruszt. Ale one i tak nie są grillowane "dokładnie". Przychodzą zamrożone, wkładasz je do piecyka a'la mikrofala i później ewentualnie na ruszt. Nie wiem jak jest w naszym McD bo w stanach zupełnie inne kanapki podają. jestem uprzedzony do burgerow bo zawsze to wszystko mi do rekawu scieka.. bycmoze nie jestem specem od ich prawidlowego szamania.. ale opcja z talerzem i sztuccami bardziej mnie przekonuje..:) pozdr 1401459[/snapback] Tak jest jak kupujesz gdzieś w budce pani Halinki coś co udaje hamburgera i może zawierać w sobie oprócz szklanki różnych płynych specjałów kapustę kiszoną albo pora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Tak jest jak kupujesz gdzieś w budce pani Halinki coś co udaje hamburgera i może zawierać w sobie oprócz szklanki różnych płynych specjałów kapustę kiszoną albo pora :wink: 1402112[/snapback] no wiec nie kolego.. qpowalem hamburgery w poznaniu przy teatralce ( podobno najlepszy fastfood w pozq, kazdy student zna to miejsce :) ) owszem dobre byly.. ale wlasnie tak jak mowisz.. nawala ci kapuchy kiszonej i roznych sosow.. papierowa koperta rozwala sie od nasiakniecia sosami i all ląduje w rekawie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 W barku na mojej uczelni kobieta wkładała do hamburgera sałatkę z gotowanej czerwonej kapusty - taki junkfood potrafił wkur..ć żołądek. Ale i tak najlepszą adaptacją amerykańskiego fast food'u na polskim rynku były hot-dog'i ale z sosem pieczarkowym zamiast parówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 W barku na mojej uczelni kobieta wkładała do hamburgera sałatkę z gotowanej czerwonej kapusty - taki junkfood potrafił wkur..ć żołądek. Ale i tak najlepszą adaptacją amerykańskiego fast food'u na polskim rynku były hot-dog'i ale z sosem pieczarkowym zamiast parówki 1403063[/snapback] To w mojej szkole sprzedają bułka taka jakby do hot-dogów, i są dwa warianty: za 1.30zł - buła a w środku keczup + majonez z lider price zmieszany razem co wali smrodem nieziemsko za 1.80 - buła + parówa + keczup i majonez = wali tak na jakies 20m... :lol: a najlepsze jest to ze na duzej przerwie wszyscy to żrą... :mur: :mur: bleeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ja biore troche miesa mielonego formuje z tego hamburgera podpiekam w piekarniku;) potem wrzucam na bule troche serka ketchupu musztardy zgniatam to 2 polowka bulki i szamam;) a na grilla kupuje w tesko hamburgery takie paczkowane na styropianie 1zl sztuka:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) pyszny hamburger: RS ham-pack Kupujemy wołowinki . Mielimy na drobno, mieszamy z drobniutko pokrojona zeszklona na patelni cebulka. + sol + pieprz + przyprawa do grila lub vegeta. Formujemy plaskie kotleciki, obtaczamy lekko w samej mace, podsmazamy na minimalnej ilosci tluszczu (przypieka sie podobnie jak na grillu). Jezeli chcemy zeby byly pikantne to wraz z maka obtaczamy kotlety w sproszkowanej ostrej papryce. Nadmiar kotletow mozemy zamrozic, beda na pozniej. Reszte hamburgera wedle uznania. Polecam ser zolty + podsmazone plasterki boczku + cebulka ogorek i papryczka marynowana + keczup, majonez. Warzywa instalowac przed podgrzaniem tego w piekarniku, nie puszcza soku i nie zflaczeja. Fajnie jest posmarowac bolke - na gorze maslem. w piekarniku sie rostopi i zrumieni bulka bedzie pyszna. Hamburger pierwsza klasa. I mamy ten luksus, ze wiemy co jest w kotlecie. Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Aha! Jeszcze jedno. Zauważyłem, że taki specjalny hamburgerowy smak nadaje mieszanka: ogórek+majonez, więc jeśli będziecie je kładli na burgerka to koniecznie blisko siebie :) Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 I salata oczywiscie. --- Rozumiem ze na zlocie bedziemy hamburgery robic :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 przez was parówy zgłodniałem - ide coś zjeść (np hamburgerka) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Ja wlasnie skonczylem dlatego napisalem w temacie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...