Skocz do zawartości
Bunio

Sprzęt Do 8.000 !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Mam do dyspozycji 8.000 zł :D i musze za tą kase złożyć full sprzet dla jednej dziewczyny i chcialbym sie Was poradzic czy dobrą konfiguracje wybrałem !! Aha dodam ze komputer bedzie uzywany nie tylko do grania ale takze do pracy, a podkrecany nie bedzie na 100% !!

Oto moja:

Konfiguracja komputera

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Typ produktu-----------|----------------Produkt----------------|--------------Wartość----------|

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Procesor---- Intel Pentium 4 640 (S775) 3.20 GHz HT (2MB cache) BOX---- 1269.00 zł

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Płyta główna---- Abit AA8XE Intel 925XE-------------------------------------------------560.00 zł

Pamięć RAM ---- GeIL Dual 2x 512MB DDR2 533 MHz--------------------------------709.00 zł

Karta graficzna----Radeon X800XL HIS 256 MB PCI-E IceQ II Turbo-----------1555.00 zł

Obudowa----Logic Q11 czarna L350------------------------------------------------------ 270.00 zł

Napędy optyczne ---- LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B bulk black-------238.00 zł

Klawiatura ---- Logitech UltraX Flat Keyboard OEM ------------------------------------- 100.00 zł

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mysz ---- Microsoft OEM IntelliMouse Explorer 4.0 USB------------------------------102.00 zł

Głośniki ---- Creative Inspire™ T7900 7.1 BOX---- ------------------------------------ 411.00 zł

Karta muzyczna ---- Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Retail---------------------- 345.00 zł

Drukarka---- Canon PIXMA iP2000 ------------------------------------------------------- 363.00 zł

Skaner ---- Canon LiDE 20 ----------------------------------------------------------------- 229.00 zł

Zasilacz ---- Zasilacz do obudowy Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W ----------- 249.00 zł

Dysk---- Seagate 120 GB Barracuda 7200.7 ST3120827AS 8MB Serial ATA / NCQ---310.00 zł

Listwa antyprzepięciowa---- Ever Internet 3.0 m czarna ----------------------------------- 42.21 zł

Stacja dysków---- FDD 1,44MB 3,5"----------------------------------------------------------- 33.00 zł

Monitor---- LCD17" Samsung SyncMaster 710N silver-black (bez pivota)--------- 1189.00 zł

Razem brutto: 7974.21 zł :blink:

Czekam na Wasze sugestie i mam nadzieje ze bedzie ich jak najwiecej !! :)

PS: Konfiguracja byla robiona w Komputroniku wiec ceny moga byc wyzsze niz w innych sklepach !! :D

Pozdrawiam !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny zabójcze, 3 miechy temu kupowałem chiefa za 230zł :D. Zamiast radka XL kup wersje pro vivo i zmoduj dziewczynie na xt :) . Seagate pod sata chrupie, weź zamiast niego 160gb pod ata lub jakiś inny (of course ja polecam hitachi). Pamięci jakieś tańsze weź, goodramy albo co, jak nie będzie podkręcany to po co "firmowe geil"

aha i jeszcze weź jakiegoś pentagrama zamiast boxowego traktora + 2 arctici do obudowy

Edytowane przez misiom1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do glosnikow polecal bym Logitech Z-5300 THX jak oczywiscie znajdziesz w jakims sklepie (a jak znajdziesz i beda to mi napisz na PW :P bo sam szukam), albo wzmacniacz z 2ma wiekszymi kolumnami. z doswiadczenia wiem ze na zestawie gdzie nadziubdzianych jest kilka slabiutkich glosnikow i slaby sub sluchanie muzzy staje sie takim troche "koszmarkiem" niby to gra, niby ladnie ale zawsze czegos brakuje.

dysk polecam samsunga 160 na ata (taki jak u mnie) - cichy, szybki i niezawodny, albo 2 i w raida :)

nagrywarka... zastanow sie nad soniaczem DRU-700A wypala wszystko czego zapragniez i nigdy nie nazeka :)

procek - podeslij mi go, a ja podecle Ci mojego :P

plyta - za bardo nie wiem co Ci polecic

Ram - fakt jak nie krecone nie ma sesu geili kupowac, usz lepiej monitor 19" zakupic bo "siedemnastka" to sie do maszyny do pisania nadaje :)

co do klawirki to polecam TO.mysze to bierz taka ja ta (obudowa) tylko laserowa bezprzewodowanp. Wireless IntelliMouse Explorer 2.0!!! po wuja sie z kablem meczyc! mam to w zestawie, dziala na jednym odbiorniku i zajebiscie jest z drugiego konca pokoju miec dostep do kompa a jak odbiornik przez okn o na balkon wywale to spokojnie w duzym na tv sobie wszystko robie no i oczywiscie baaaardzo wygodne i dlugo trzyma baterie.

Edytowane przez Tsoushi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz mi wytlumaczyc bo nie podales do jakiej pracy ma sluzyc kompa? Lekkie granie www, mp3 filmy f@jneg kompa mozna miec za 3000zl : O A nie za 8k.

No chyba ze zajmuje sie profesjonalnie praca przed kompem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!

...Aha dodam ze komputer bedzie uzywany nie tylko do grania ale takze do pracy, a podkrecany nie bedzie na 100% !!...

1379941[/snapback]

podane

Aurora ---> pamietaj jednak ze kompa czasem sie kupuje by wkleic go w koszty - wtedy cena jest jak najbardziej uzasadniona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem bo sam tak dzialam przy zakupie sprzetu ale jakos chyba nie w tym przypadku ale wole sie mylic. Kurde 8000zl to ja bym spedzil 2 miechy w egipcie 6****** i all inclusiv i nurkowania codziennie :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukas-comp: dlaczego radzisz mu kupno drozszej, a zarazem wolniejszej vga?

1386182[/snapback]

a czy wiesz, ze je mozna ustawic na 6800 ultra :>

ewentualnie te: http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1316

duzo tansza i kazde sa modowalne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i mozna ja ustawic nawet na megahiperultra 6800- tylko co z tego???

1387126[/snapback]

to, że jest wydajniejsza :> i ma ps3.0 :P

800 XL wydajnościowo jest porównywalny GeForce 6800 GT, a te można podkręcić do wersji Ultra lub kupić wersje LE i zmodować na GT i wtedy jesteś do przodu 300zł :]

aha i ten GF jest tańszy o 5zł :lol: , więc nie widze gdzir tu "tani" konkurent ATI

Edytowane przez lukas-comp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi