jediknight Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Skoro tak bardzo chcecie... :wink: odczyt 6918 MB/s zapis 2380 MB/s nie jedźcie mnie że są niskie... ja nad tymi pamiątkami dopiero pracuję :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 247MHz @ 3.33V 2-2-2-5-7-16-2-2-1-1-4128-1-E-DS-0-L7-L2-7-5-16-E-16-7-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Patrzcie go... ma 2x256MB i sie bedzie popisywal :lol: właśnie, jest opcja w biosie HellFire pod tytułem "DRAM Response Time", co polecacie tam dać? Normal czy Fast? W innych biosach tego nie ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 A ja troche do [gluteus maximus] mam bo na DFI ladnie ida tylko na div180 przez co procka nie moge puscic wyzej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) mialem i 2x512 ale w dualu byly marne przez jedna kostke , opisywalem to w tym temacie juz :) czy memtest windowsowski moze byc tez wyznacznikiem stabilnosci pamieci ?? B) :wink: Edytowane 31 Maja 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 to raczej podobnie jak u mnie jedna (jak narazie) dziala na 252MHz druga na ~233, no ale to jeszcze musze duzo potestowac i zobaczymy... co do wygrzewania pamieci, mam halogen 50W niezle grzeje, ile powinno trwac wygrzewanie? czy pare minut czy pare godzin? bo dosc czesto o tym slysze od bardzo dawna ale sam nie probowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Tu raczej chodzi o to aby te pamieci pochodzily maksymalnie obciazone na wysokim napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Eh te wasze teorie. Sprawa jest prosta jak GM wywali nawet 1 błąd to coś jest nie tak wiec takie mówienie do 35 błędów jest OK jest trochę śmieszne, inna sprawa że PI i prawdopodobnie Prime będzie biegać, ale jak błędy zaczynają się już na 122 teście to dla mnie takie ustawienie w ogóle się do niczego nie nadaje, ale wasze kompy, wasze systemy, wasze dane, wiec róbta co chceta… @binek: Na poprzedniej stronie napisałem na co zwrócić uwagę aby uzyskać podobne MHz na div166 co na div180. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 a czy moze ktos zalawtwic 2x256 czegos na AA4T ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 masz w imperium.net.pl Ja tez uznaje golda. Co z tego ze 3dsmarki i inne badziewia przechodza mi na 250 2-2-2 skoro w goldzie sypie bledami :| PS Przypiete. Prosze trzymac sie tematu, nie tak ja z Venicem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieloryb Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Witam ponownie. Ponawiam pytanie o 2x512mb UTT. Boxster bedziesz cos mial na zbyciu? Albo Robot, czy PITer? Najlepiej żeby to byly 2 kostki z kolejnym numerem seryjnym,(równo podkręcalne) czekam na dobre newsy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Poszukaj na allegro, w dziale sprzedam, oraz kontaktuj sie na PW... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Witam ponownie. Ponawiam pytanie o 2x512mb UTT. Boxster bedziesz cos mial na zbyciu? Albo Robot, czy PITer? Najlepiej żeby to byly 2 kostki z kolejnym numerem seryjnym,(równo podkręcalne) czekam na dobre newsy... 1476136[/snapback] kolejne nr seryjne moga miec malo wspolnego mialem parke z parke z kolejnymi 87 i 88 i ta 88 miala problemy prz 220 a 87 smiga 255, ale mam juz 86 i chodzi jak ta 87 wiec jest to dual, nr kolejne robiace 255Mhz 3.3v tyle ze 2x256 Edytowane 1 Czerwca 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Offtop. Eh te wasze teorie. Sprawa jest prosta jak GM wywali nawet 1 błąd to coś jest nie tak Ależ ja wiem co jest nie tak, wystarczy, że obniże V-core (ciut przydużo tego) i już moge sobie puścić całkowicie czystego golda, a jednocześnie nie odpale nawet systemu, albo jak przełoże ramke do złego slotu, też kaplica. Śmiało moge powiedzieć, że coś jest nie tak ale nie z ramami :) [qoute]wiec takie mówienie do 35 błędów jest OK jest trochę śmieszne, inna sprawa że PI i prawdopodobnie Prime będzie biegać 35 błędów na całego golda? To nie tylko na sumper pi i inne bzdury (benchmarki) starczy a i na każdy inny program czy gre. NIC się nie sypie (pomijając to co wysypuje niezależnie od sprzętu). Choć oczywiście Twoje doświadczenia mogą być inne. Koniec Offtopa :unsure: Edytowane 1 Czerwca 2005 przez Hamil_Hamster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Dzisiaj troche wiecej czasu znalazlem i potestowalem pamieci, no i jak zawsze wiadomo ze po drodze sa problemy... w singlu (jedna kosc 512) powiedzmy na 225MHz dziala bezproblemowo w dual channel sypie bledami, dlaczego? Aha co do div 166 probowalem wiele ustawien i sypie bledami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 GM 2541MB/s GM 2544MB/s 1473771[/snapback] Czemu u Ciebie jest tylko około 2500 MB/s ?? U mnie na tych samych ustawieniach jest ok 3000 MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 No wkoncu ktos przylepil. Lepiej pozniej niz wcale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Czemu u Ciebie jest tylko około 2500 MB/s ?? U mnie na tych samych ustawieniach jest ok 3000 MB/s. 1476840[/snapback] Bo przy 2x512 na starcie w goldzie dostajesz 1000MB Gratis :) kosci 512MB calkiem inaczej sie zachowuja w Goldzie. Np zjechanie z Twtr Trtw z 2/2 na 1/1 w przypadku 512 powoduje wzrost przepustowosci w Goldzie o jakies 200MB natomiast w przypadku kosci 256MB nie ma takiego skoku. Max Async Latency i read preamble: W zaleznosci od taktowania niekiedy ustawienia 7/6ns sa wydajniejsze od 9/8 a innym razem na odwrót, roznice potrafia wychodzic do 150-200MB wg Golda. Refrash Period (Tref) Na 2x512MB sa duzo wieksze róznice pomiedzy poszczegolnymi ustawieniami niz w przypadku 2x256. Wymienione wyzej róznice zauwazylem tylko w samym goldzie (w windzie nie sprawdzalem). 2X256vs2X512mb w Everescie na identycznych ustawieniach zapisa 2300MB/S vs 3300MB/S Edytowane 2 Czerwca 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 a czy moze ktos zalawtwic 2x256 czegos na AA4T ?? 1475250[/snapback] A czemu nie weźmiesz winbondów BH5 na 1A4T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) bo z tego co czytam to jednak troszke lepiej sie kreca, choc nie ma dla mnie znaczenia tak na prawde jaka seria, tylko wyniki jakie potrafia zrobic, interesuje mnie 2-2-2 na 250 fsb na 3,2V na nf2 Edytowane 2 Czerwca 2005 przez paczka01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 nie wiem czy uda ci sie uzyskac 250MHz FSB przy 3,2v i jeszcze pewnie 2-2-2-5 , ale moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 akurat mi zalezy bardziej na 2-2-2-11 teraz wszysyc walcza o 2x512, podczas gdy mi spokojnie 2x256 wystarcza, w dodatku z tego co mi sie wydaje to jednak kostki 256 sie lepiej krecą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 akurat mi zalezy bardziej na 2-2-2-11 teraz wszysyc walcza o 2x512, podczas gdy mi spokojnie 2x256 wystarcza, w dodatku z tego co mi sie wydaje to jednak kostki 256 sie lepiej krecą 1477042[/snapback] No to mam dla Ciebie ciekawa oferte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 2x256 250fsb przy 3.2 v raczej ciezko bedzie - pozatym na nf2 pamieci troche gorzej sie kreca niz na a64 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Dzisiaj troche wiecej czasu znalazlem i potestowalem pamieci, no i jak zawsze wiadomo ze po drodze sa problemy... w singlu (jedna kosc 512) powiedzmy na 225MHz dziala bezproblemowo w dual channel sypie bledami, dlaczego? Aha co do div 166 probowalem wiele ustawien i sypie bledami... 1476741[/snapback] teraz przez pamiec nie moge podkrecic procka bo na innym div niz 180 trudno ustabilizowac, jesli w ogole mozna je jakos ustabilizowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 gdzies chyba mardok dawal ustawienia do innych div niz 180 zeby pamieci dobrze chodzily - bo miedzy 180 a innymi bylo nawet 20mhz roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 gdzies chyba mardok dawal ustawienia do innych div niz 180 zeby pamieci dobrze chodzily - bo miedzy 180 a innymi bylo nawet 20mhz roznicy 1477328[/snapback] To trzeba samemu potestowac, stary winbond, nowy, BH5, CH5, 256, 512 kazda inaczej sie zachowuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 probowalem podobnych ustawien do mardoka (mianowicie pare opcji ktore mial inaczej testowalem po kolei) wali bledami w goldzie (z 500 errorow) ale dalej nikt mi nie odpowiedzial dlaczego pamieci sypia bledami w dual channel juz na 225MHz a w single dzialaja obie oddzielnie o wiele wyzej, wiele prob konfiguracji, juz jestem bezsilny, a moze potrzebuje motywacji :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 moze kontroler pamieci procka nie trawi 2x512 i 1T ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 probowalem podobnych ustawien do mardoka (mianowicie pare opcji ktore mial inaczej testowalem po kolei) wali bledami w goldzie (z 500 errorow) ale dalej nikt mi nie odpowiedzial dlaczego pamieci sypia bledami w dual channel juz na 225MHz a w single dzialaja obie oddzielnie o wiele wyzej, wiele prob konfiguracji, juz jestem bezsilny, a moze potrzebuje motywacji :rolleyes: 1477688[/snapback] Ustaw 2-3-5-2 Wlasnie dorwalem druga kostke do pary AA4T i aby chodzila stabilnie musialem zmienic TRCD z 2 na 3, na 2 w goldzie sypal full bledów na 122 tescie, na 3 jest ok. Po zmianie z 2 na 3 nie ma róznicy w wydajnosci ( narazie stwierdzam to na podstawie Golda i Everesta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...