lspider Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Benedykt XVI zgodził się na natychmiastowe rozpoczęcie procesu beatyfikacyjnego Jana Pawła II. Swą decyzję ogłosił nieoczekiwanie w piątek przed południem podczas spotkania z duchowieństwem rzymskim w bazylice świętego Jana na Lateranie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 I bardzo dobrze. Taki człowiek jak nasz Jan Paweł II zasługuje na szybką beatyfikację - chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Znajdzie sie ktos taki. Podejrzewam, ze bruce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Znajdzie sie ktos taki. Podejrzewam, ze bruce ;) 1442782[/snapback] Tja i jego idol Jerzy Urban :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Lol, i jego piękna gazetka - "NIE" .... Ja wątpliwosci nie mam, ale nie traktował bym tego jako dobry gest Benedykta XVI, tylko jego powinnosc... Edytowane 13 Maja 2005 przez emilooos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Benedykta XVI, jezeli juz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 literofka ;] A gdzie ja tak napisałem :lol: :lol: :lol: ? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A czy ktos moze mi powiedziec co to jest ta beatyfikacja i co ona za soba pociaga, boe nie bardzo orientuje sie w chrzescijanskich okresleniach typu j.w. czy kanonizacja itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 ja tez powiem nie , i co ? a co to k..a jest beatyfikacja? czy bycie swietym odrazu zmienia tego czlowieka?jego dokonania?sprawia ze jest bardziej wartosciowy? smieszni i zalosni jestescie , ciemnogrod po stokroc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) ja tez powiem nie , i co ? a co to k..a jest beatyfikacja? czy bycie swietym odrazu zmienia tego czlowieka?jego dokonania?sprawia ze jest bardziej wartosciowy? smieszni i zalosni jestescie , ciemnogrod po stokroc :? Licz sie ze słowami :evil: Czy to, ze ktos chciałby beatyfikacji Jana Pawła II czyni z niego, jak to napisałeś, "śmiesznego i żalosnego"? Kim jesteś, zeby tak mowic?? Ja nie jestem katolikiem i data beatyfikacji Jana Pawła II mi zwisa i powiewa, a mimo to wqrwiles mnie tym stwierdzeniem :evil: . Uwazasz, ze kazdy katolik to "ciemnogrod po stokroć"?! Obys sie kiedys ostro przejechał na takim generalizowaniu.... Edytowane 13 Maja 2005 przez und3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) heh , pisze to bo mam prawo do wlasnego zdania . poza tym nie napisalem ze KAZDY katolik jest taki , tylko ze WY , ktorzy piszecie m.in 'koniecznie ! nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej' lub cos o podobnym sensie. POZA TYM odpowiedz mi szczerze , co da TOBIE i Karolowi Wojtyle to ze zostanie beatyfikowany? Edytowane 13 Maja 2005 przez rout Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Czy ty przeczytałes w ogole co napisałem?? nie jestem katolikiem i data beatyfikacji Jana Pawła II mi zwisa i powiewa Chodzi o to, ze sposob w jaki odnosisz sie do ludzi jest ponizej pewnego elementarnego poziomu - to, ze masz prawo to wlasnego zdania nie oznacza wcale, ze mozesz obrażac innych. EDIT: ...tylko ze WY... Jacy "WY"?! Gdzie ja cos takiego napisałem?! Zresta mniejsza o mnie - gdzie KTOKOLWIEK napisał coś takiego?? Moze przeczytałbys najpierw watek, zanim napiszesz taka bzdure, bo tylko sie pogrązasz. Edytowane 13 Maja 2005 przez und3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Szymon : beatyfikacja to uczynienie kogoś świętym, przez innego nie świetego za jego "zasługi" , tak że jak Benedykt uczyni Jana Pawła świetym to zasiądzie on po prawicy Pana. Ja katolikem nie jestem, nigdy nie byłem odkąd zaczełem jako tako czytać, tak że mi to zwisa, chodź naprawde poważam Jana Pawła jako człowieka, był bardzo mądrym gościem i niezwykle inteligentnym. To tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Naprawdę się macie o co kłócić ..... Po pierwsze - wiadomo było że będzie beatyfikowany (albo jak to tam zwał) Po drugie - wiadomo było że to przyspieszą Po trzecie - to nic nie zmieni - tyle ludzi ma po domach obrazki z JP II - kult półboga zostanie po prostu oficjalnie zatwierdzony (tzn będzie można budować kościoły pod wezwaniem itp). Jeden święty więcej czy mniej ...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Kurczę kolejny wątek o JPII i znowu jakieś spory ... Takie topici nie powinny miescic się na forum, kazdy powinien to zachować dla siebie... BTW: bardzo ciekawy ten topic bedzie nie ma co, jeden mowi ze dobrze drugi ze zle, niekatolicy sie douczają, czemu ma to sluzyc? @rout - jeżeli nie wiesz co to beatyfikacja to nie powinienes wogole zaglądać do tego topicu, uzyj sobie googli ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Rout wie co to jest beatyfikacja.... Weź przeczytaj ten topic... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Ok, informacja ukazała się na forum... i na tym się zakończy. Temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...