Skocz do zawartości
mak777

Wii

Rekomendowane odpowiedzi

no co, kazdy probuje zarobic :)

tak patrze na to wii i jej pada i powiem szczerze, ze to jedyna konsola z "calej trojki" ktora wygladu wstydzic sie nie musi B)

mozna powiedziec, ze jest w sam raz na 2007 rok, o ile x360 wygladem nie odstrasz, o tyle ps3 to juz w ogole jakis krok milowy ... wstecz...

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

news z gram.pl

Będzie nowe Wii

Wtorek, 14 listopada 2006, godzina 14:53, autor: Domek

Nintendo potwierdziło, że w przyszłym roku do sprzedaży w Japonii i USA trafi nowa wersja konsoli Wii, potrafiąca... odtwarzać filmy na DVD. Czyżby okazało się więc, że "sprzęt tylko i wyłącznie do gier" nie był tak doskonałym pomysłem, jak początkowo mówiono?

Kiedy Nintendo informowało o szczegółach technicznych swojej nowej konsoli, trudno było nie zauważyć tego jednego szczegółu - Wii pozbawione zostało możliwości odtwarzania filmów na DVD. Taka decyzja ze strony japońskiej firmy dziwiła choćby dlatego, że przecież tę funkcjonalność miały już konsole poprzedniej generacji, a w świetle posunięć konkurencji, myślącej już raczej o nowych formatach (HD-DVD i Blu-Ray), wydawała się jeszcze bardziej absurdalna.

Growy światek jakoś to jednak przetrawił, szczególnie, że Japończycy z Nintendo mieli niezłe wytłumaczenie, dobrze się wpisujące w ogólną strategię firmy. Powtarzali, że nowa platforma to sprzęt stricte do gier i tym ma pozostać, odróżniając się od multimedialnych kombajnów konkurencji. No i nie brzmiało to tak źle - w końcu czytniki DVD są już dość powszechne i raczej nikt nie zrezygnuje z kupna konsoli dlatego, że nie będzie ona w stanie zastąpić stacjonarnego odtwarzacza.

Czytnik HD-DVD do Xboksa 360

Warto tu też wspomnieć niedawną wypowiedź jednego z przedstawicieli Nintendo - Pierre'a-Paula Trépaniera z kanadyjskiego oddziału firmy - krytykującą konkurencję za tworzenie problemów nieobchodzących specjalnie graczy i zajmowanie się sprawami tak nieistotnymi, jak formaty zapisu filmów. "Kiedy kupuję konsolę do gier, obchodzą mnie przede wszystkim gry" - mówił. Fakt, że chodziło mu o czytniki następnej generacji i "wojnę na górze", w którą wciągani są gracze, ale w kontekście ostatniej decyzji firmy brzmi to mimo wszystko dość zaskakująco.

Decyzji, w której konsekwencji w przyszłym roku (i to raczej w jego drugiej połowie) na półkach sklepowych pojawi się ulepszona wersja Wii. Kosztować będzie więcej od podstawowej i pozwoli na odtwarzanie filmów na DVD. I rzecz jasna nie ma w tym pomyśle niczego złego, ale trudno oprzeć się wrażeniu schizofreniczności posunięć Nintendo. Można też na koniec zaryzykować stwierdzenie, że chyba lepszym pomysłem było trzymanie się oryginalnej strategii i utrzymywanie, że tej funkcjonalności miało nie być od początku, niż dawać nabywcom pierwszej serii Wii do zrozumienia, że kupują wersję zubożoną...

dla mnie to malo wazne ,bo wole do dvd stacjonarny player

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzałem video recenzje http://www.gamespot.com/dl_movie/169_redst..._wii_111806.mpg

zalowato ta gra wygląda :( nawet walka z użyciem mieczyka wygląda kiepsko. najgorsze w tym wszystkim jest to że miecz samurajski nie przeciął bejzbola lol

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im blizej do premiery tym byłem mniej zainteresowany Wii...

Gry zbierają jak narazie wysmienite oceny, grafa ssie...zobaczymy jak bedzie dalej...Rozczarowalem sie mimo ze nie mialem tej konsolki jescze w rekach :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry zbierają jak narazie wysmienite oceny, grafa ssie...zobaczymy jak bedzie dalej...Rozczarowalem sie mimo ze nie mialem tej konsolki jescze w rekach :lol:

Nie tak wyśmienita ocena http://www.gamespot.com/wii/action/redstee...mp;subj=6162018

A gra zapowiadała się tak dobrze :wink:

http://www.gamespot.com/reviews.html?type=...p;platform=1031 z reszty gier Zelda się wyróżnia.

Na razie telewizor a jak ktoś przypadkiem walnie swoje rodzeństwo albo wyleci przez okno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie takie same mam odczucia - na początku zapowiedzi Wii już w myślach kupowałem tą konsole... później w miarę jedzenia (filmiki, zapowiedzi) apetyt - wbrew przysłowiu - malał. Teraz patrzę na Wii dość sceptycznie - wolę kupić PS2 (dla MGS3) :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo u mnie, minus Zelda - GC nie posiadam i poki co sie nie zanosi ;)

jesli ci sie trafi okazyjnie kupic za pare groszy , to jest kilka tytulow ktore warto posiadac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Część osób, która zostawiła swoje Wii podłączone do WiiConnect 24, może pożegnać się ze sprawnie działającą konsolą. Uszkodzenie systemu jest jak na razie niełatwo naprawialne i tylko przez profesjonalne serwisy Nintendo.

Error Code 110213 to teraz zmora wielu posiadaczy Wii. Aktualizacja (automatyczna w WiiConnect 24) uszkadza system konsoli. Nintendo każdemu poszkodowanemu obiecuje nową konsolę, której wysłanie zajmuje około 3-10 dni. W przypadku chęci odzyskania danych z maszynki, należy odwiedzić serwis Big N i czekać na wyniki jeszcze dłużej."

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,31749;core.html

Jezeli to prawda to ladnie nintendo pojechalo z ta aktualizacja:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oceny gier wg. Famitsu

- Necro Nesia :  8 / 7 / 6 / 7 - (28/40)

- Super Monkey Ball : Banana Blitz: 8 / 8 / 8 / 7 - (31/40)

- Wing Island : 5 / 6 / 6 / 5 - (22/40)

- Cororinpa:  6 / 6 / 6 / 6 - (24/40)

- SD Gundam G Breaker :  8 / 8 / 9 / 8 - (33/40)

- Ennichi no Tatsujin:  7 / 7 / 7 / 6 - (27/40)

- Tamagotchi :  7 / 7 / 7 / 5 - (26/40)

- Red Steel :  8 / 9 / 9 / 8 - (34/40)

- Trauma Center : Second Opinion :  8 / 9 / 8 / 7 - (32/40)

- Elebits:  8 / 8 / 8 / 8 - (32/40)

- Super Swing Golf Pangya :  8 / 7 / 7 / 7 - (29/40)

- WarioWare : Smooth Moves :  8 / 9 / 8 / 9 - (34/40)

- The Legend of Zelda : Twilight Princess :  9 / 10 / 9 / 10 - (38/40)

- Crayon Shinchan :  7 / 8 / 7 / 6 - (28/40)

patrząc na kilka ocen ciekawi mnie ile Famitsu dostaje pieniędzy od nintendo za promowanie gniotów. szczytem jest Red Steel (nie przepuszczę tej grze :D ) który otrzymuje noty pokroju 5/10.

edit.

pomyłka! szczytem jest Mobile Suit Gundam: Crossfire na PS3, który dostał 8 / 8 / 8 / 8 gra która zwalnia nawet w menu :D średnia ocena na gr to 3/10.

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze kazdy z producentow postawil sobie za punkt honoru spieprzyc cos na starcie konsoli :lol:

Czekamy tylko na info o awariach w PS3, zeby bylo do kompletu ;)

Patrzac na oceny gier - dziekuje, postoje. Dla samej Zeldy kupowal nie bede, jak fajna by nie byla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy widzieliscie http://nexgenwars.com/

costi - ja kupie wii na pewno, dla zeldy naprawde warto. Lepsza jedna gra niz 20 gniotow. Dla mnie to nowa jakosc grania. Kazda zelda byla warta zakupu konsoli nintendo i jak do tej pory zaliczylem kazda. Nie grac w zelde to jak nie miec dreamcasta i nie przejsc shenmue. Bez tego nie jest sie graczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi - ja kupie wii na pewno, dla zeldy naprawde warto. Lepsza jedna gra niz 20 gniotow. Dla mnie to nowa jakosc grania. Kazda zelda byla warta zakupu konsoli nintendo i jak do tej pory zaliczylem kazda. Nie grac w zelde to jak nie miec dreamcasta i nie przejsc shenmue. Bez tego nie jest sie graczem.

na razie jestem rozczarowany Wii-nowa Zelda wyladuje w wersji GC bo jak to nie kupic nowej Zeldy!! :)- a co do sterowania z Wii to obejdzie sie ,GC wersja tez wyglada pieknie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba troche przesadasz... w Zelde nie gralem zadna, ba - nie gralem w zadna gre z Dreamcasta czy Gacka. Tak samo jak i nie gralem w zadnego MGSa, a z Final Fantasy tylko w X (a i to nie do konca, bo zacialem sie na walce w Zanarkand), jakos sie jednak za gracza uwazam ;)

Co do kupowania konsoli za 1000zl dla jednej gry - dziekuje, postoje. Szczegolnie, ze za te sama kase kupie X360, na ktorego jest masa fajnych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi