Skocz do zawartości
mak777

Wii

Rekomendowane odpowiedzi

a na tym padzie od Wii,będzie można normalnie grać siedziąc wygodnie na krześle a nie stojąc i wykonując ruchy,na pół pokoju?.

8 grudnia 2006 będzie miała miejsce europejska premiera Nintendo Wii. Cena podstawowego zestawu to 179.99 funtów... Czyli drożej niż w USA...

W europejskim zestawie Wii znajdziemy:

Wii (białą)

Wii Remote

Nunchuk

Wii AC Adapter

Wii Stereo AV Cable

Wii Stand

Wii Stand Plate

Wii Sensor Bar

Sensor Bar Stand

AA Battery

Wii Sports game (baseball, tennis, kręgle, boks, golf)

żródło:gry.wp.pl

Edytowane przez RALF11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma odtwarzać gry z gacka

ale tak sobie myślę - skoro konsolka ma mieć napęd DVD to pewnie kwestia odpowiedniego softu i będzie można odpalać filmy, razem z divxem :D

jak sie zbiorę i zakupie TV LCD to Wii będzie mój B)

RALF11 - trochę spóźnione te twoje niusy

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, szkoda

To jest jakas kipna z tym odtwarzaniem DVD. Jak znam zycie, to i zaden dodatkowy scalak nie bylby do tego potrzebny, kwestia tylko i wylacznie softu. Nawet pilot jest w komplecie :wink:

IMHO takie teksty to po prostu maskowanie lenistwa lub gapiostwa tworcow konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bylem zdecydowany na Wii ponieważ, myślałem że będzie odtwarzał DVD. Mam trochę filmów na DVD które od czasu do czasu lubię obejrzeć(stacjonarnego DVD nie posiadam już niestety). Jak dla mnie to nie jest trafna decyzja ze strony nintendo. W tych czasach powinno się dążyć do tego aby urządzenie było jak najbardziej funkcjonalne i żeby jedno urządzenie zastępowało inne. Po co mam mieć osobno konsole + odtwarzacz Dvd + blee blee jak można mieć wszystko w jednym ?!

Zobaczymy po starcie konsoli, może jacyś zapaleńcy zaraz wymyślą jakiś firmware który będzie umożliwiał oglądanie filmów. Wtedy dopiero zakupie Wii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponował bym zwykły TV, bo na LCD bedziesz miał kiepską jakość, niestety wii nie bedzie obsługiwał wysokiej rozdziałki, i na lcd bedzie ten sam efekt co na kablówce, ps2 czy TV naziemnej

ale ja chcę kupić LCD ze względu na X360 lub PS3, a na początek Wii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe co wam tak zalezy na tych filmach dvd. przecie odtwarzacze sa juz takie tanie ze w hipermarketach juz prawie za darmo je rozdaja >.<

pozatym to wplynelo by na polityke firmy ktora od X lat jest niezmienna aka lubimy byc do tylu xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że nie chcą płacić tantiem dla konsorcjum DVD , które zbiera sobie jakąś sumke od każdego urządzenia mającego możliwość odtwarzania tego formatu.

Producentom odtwarzaczy za 99zl w Auchan (lub innym) jakos to widac nie przeszkadza...

@kim - a przyszlo Ci do glowy, ze nie kazdy lubi miec stos urzadzen wokol TV i plataniny kabli wychodzacej z calego tego sprzetu? Poza tym odtwarzanie DVD to juz w zasadzie pewien standard w konsolach, tylko Nintendo jak zwykle musi isc pod prad :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze ze nie ma dvd playera. Po co to komu?

Przeciez to jest konsola do gier a nie odtwarzacz dvd.

Calkiem niezlego dvd mozna kupic za okolo 300-400. Taki odtwarzacz bedie 100 razy wygodniejszy do ogladania filmow niz jakakolwiek konsola. Zapewni tez duzo lepsza jakosc obrazu.

Widzieliscie z ps2 czy z xboxa dvd? Przeciez to zenada jest. Wyglada tak slabo jak z jakiejs manty i czy innego badziewai za 100 pare zetow.

Poza tym mamy rok 2006 i naprawde jeszcze nie dorobiliscie sie dvd playera? Jakos nie chce mi sie wierzyc.

BTW to przeciez na konferencji nintendo wyraznie mowili - to bedzie konsola tylko do grania wiec nie rozumiem rozczarowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Przemol^N

Przeczytaj co napisał " COSTI ".

Może nie którzy wolą mieć pod TV jedno urządzenie. Technologia idzie do przodu, więc wymagamy od Nintendo możliwości ogladania filmów. Głupota wogóle... montują napęd DVD , ale nie można oglądać filmów ... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technologia idzie do przodu, więc wymagamy od Nintendo możliwości ogladania filmów. Głupota wogóle... montują napęd DVD , ale nie można oglądać filmów ... :mur:

Jasne. Lepiej ogladac marna jakosc filmow niz postawic sobie player pod telewizorem. Nintendo to sprzet do gier a nie do filmow. Ciezko to zrozumiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie nie jest dla Was Wii.

Wybierzcie konkurencyjne nextgeny. Szukacie sprzetu do wszyskiego a nie do gier. Nintendo od zawsze robi sprzet do gier i do niczego wiecej. Uwielbiam ta firme za gry. Nie chcce odtwarzacza filmow itp, dla mnie sie liczy zelda i metroid. Dla Was sie licza filmy dvd kiepskiej jakosci. Wasz wybor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolaczam sie do klotni ;-).

Podzielam zdanie humaksa - nintendo jak najbardziej powinno miec mozliwosc odtwarzania DVD.

Wystarczy spojrzec na Xboksa i Xbox Media Center, ktory oferuje mozliwosci i funkcjonalnosc o wiele wieksza niz np. KiSSy czy inne "odtwarzarki" DivXow/XviDow i wszystkich innych formatow (mp4, mkv itd.).

Jakosc DVD jest minimalnie gorsza niz na stacjonarnej nagrywarce DVD Sony za 6500zl z kinem domowym (kupiona 2 lata temu).

Wszystko smiga pod 42" Plazma Panasonica 42PV60E przez kabel Component - gry, filmy (HR, XviDy, DVD) wygladaja slicznie i do kina nie chce juz sie chodzic ;-).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie nie jest dla Was Wii.

Wybierzcie konkurencyjne nextgeny. Szukacie sprzetu do wszyskiego a nie do gier. Nintendo od zawsze robi sprzet do gier i do niczego wiecej. Uwielbiam ta firme za gry. Nie chcce odtwarzacza filmow itp, dla mnie sie liczy zelda i metroid. Dla Was sie licza filmy dvd kiepskiej jakosci. Wasz wybor.

Ooooo, z grubej rury wyjechales. Normalnie strach sie bac ;)

Rozumiem wiec, ze po zakupie Wii nie odpalisz ani razu wbudowanej przegladarki WWW? W koncu to sprzet tylko do grania.

Tak ciezko zrozumiec, ze skoro juz ten czytnik DVD tam jest, to chcialoby sie miec mozliwosc "nakarmienia" konsoli filmem? Chociazby jadac np. na dzialke i biorac konsole ze soba (w koncu Wii duze nie jest, wozic je bedzie latwo) chcialoby sie czasami obejrzec film, a nie tylko grac.

Jak dla mnie teksty o "konsoli tylko do gier" (co jest wierutna bzdura, vide wbudowana przegladarka WWW) to tylko i wylacznie maskowanie nierobstwa i zadne gornolotne dyrdymalki, ktore Nintendo wymysli na swoje usprawiedliwienie raczej do mnie nie trafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooooo, z grubej rury wyjechales. Normalnie strach sie bac ;)

Rozumiem wiec, ze po zakupie Wii nie odpalisz ani razu wbudowanej przegladarki WWW? W koncu to sprzet tylko do grania.

Tak ciezko zrozumiec, ze skoro juz ten czytnik DVD tam jest, to chcialoby sie miec mozliwosc "nakarmienia" konsoli filmem? Chociazby jadac np. na dzialke i biorac konsole ze soba (w koncu Wii duze nie jest, wozic je bedzie latwo) chcialoby sie czasami obejrzec film, a nie tylko grac.

Jak dla mnie teksty o "konsoli tylko do gier" (co jest wierutna bzdura, vide wbudowana przegladarka WWW) to tylko i wylacznie maskowanie nierobstwa i zadne gornolotne dyrdymalki, ktore Nintendo wymysli na swoje usprawiedliwienie raczej do mnie nie trafia.

Święta racja !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wygląda. Dużo osób twierdzi że Wii będzie słabe, nie sprzeda się ponieważ ma słabą grafike w porównaniu z xbox360 i nadchodzącym Ps3. Ale .... spójrzcie co się dzieje między NDS a PSP ?! Moim zdaniem będzie hit, mimo grafiki która nie zachwyca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.......... hmmmmmmmmmmmm bo w wii nextgenowy jest tylko kontroler, a moc sprzetu niestety jest oldgenowa.........

mimo calego szacunku dla nintendu za wieeeele wspanialych gier (oj spedzilem z n64 wiele czasu) to troche po malej linii oporu poszli ubierajac gacka w nowe ubranko z fajnym kontrolerem, jesli RARE robi gry na inne platformy a N stracilo exclusivy na residenty to chyba jest to cos niepokojacego.

pozdro 4@ll

PS pewnie wii i tak kupie bo tanie bedzie........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie dokupuję trochę części do kompa, zerkam na forum i co widzę? Temat o Wii. W ogóle nie spodziewałem się tego na forum PC-maniaków. Bardzo miło.

BTW: Mój stosunek do next-genów jest taki. Jeżeli lepsze grafika to nowa generacja, to za 20 lat zaleje nas fala nudnych, ale pięknie wyglądających gierek. Wii za to wprowadza coś INNOWACYJNEGO do rozgrywki.

Zapraszam do Wii Center - www.wiicenter.pl

Edytowane przez Moloch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wii jest troche tak jak z kobietami. Poznajemy jakas i na pierwszy rzut oka nie jest dla nas piekna, ale z kazdym dniem obcowania z nia mamy coraz wieksze watpliwosci co do naszego pierwszego spostrzezenia. I po pewnym czasie nasze zdanie ulega calkowitej zmianie i zauwazamy prawdziwe jej piekno, bo ono wywodzi sie z duszy, a nie ciala. ;] Co mi po extra wygladajacych gierkach jak nie beda mialy duszy? Wiele wskazuje na to, ze wii owa dusze bedzie posiadac i dlatego jest to sprzet warty uwagi. ;] To taki moj maly offtopiczny wywod. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wii jest troche tak jak z kobietami. Poznajemy jakas i na pierwszy rzut oka nie jest dla nas piekna, ale z kazdym dniem obcowania z nia mamy coraz wieksze watpliwosci co do naszego pierwszego spostrzezenia. I po pewnym czasie nasze zdanie ulega calkowitej zmianie i zauwazamy prawdziwe jej piekno, bo ono wywodzi sie z duszy, a nie ciala. ;] Co mi po extra wygladajacych gierkach jak nie beda mialy duszy? Wiele wskazuje na to, ze wii owa dusze bedzie posiadac i dlatego jest to sprzet warty uwagi. ;] To taki moj maly offtopiczny wywod. :P

idac tym tropem,mozna powiedziec ze Nintendo im starsze tym lepiej smakuje ;),a tak swoja droga powstanie Wii i jego premiera w tym roku bardzo powaznie opoznila wydanie nowej "Zeldy" na GC ,za co mam troche zalu ,bo juz od pol roku moglbym sobie w ta pozycje pograc ,a tak musze czekac do premiery Wii ktore oczywiscie kupie razem z "Zelda" i pogram w nia uzywajac nowego kotrolera,ale co stracilem wczesniej to stracilem-no i jeszcze pozostaje sprawa uzytkownikow GC ktorzy zostaja na lodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi