Skocz do zawartości
cavarr

Driver 4

Rekomendowane odpowiedzi

witam, panowie mam maly problem, mianowicie chodzi mi o misje "air mail" jezdze motocyklem za helikopterem i zbieram paczki, w koncu dojezdzam do ktorejs z kolei, wyglada mi ze ostatnia bo helikopter dalej nie leci i nie wiem jak ja wziac bo jest ona na budynku, zjezdzilem budynek caly do okola i nie widze tam zadnej skoczni, pomozcie, na codzien pracuje i jak wroce mam godzinke na gre i tu jeszcze taka lipa z zacinka w grze, mecze sie juz ze 3 dni:))

no i jeszcze jak by ktos mogl tak na powaznie powiedziec co zrobic z ta niewidzialna bronia, z gory dzieki, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jeszcze jak by ktos mogl tak na powaznie powiedziec co zrobic z ta niewidzialna bronia, z gory dzieki, pozdro

Na tym forum nie można o tym czymś rozmawiać, więc powinieneś się domyślić o co chodzi i poszukać rozwiązania na własną rękę :wink:

Albo możesz zrobić tak jak powiedział mastertab:

Kupiliśmy oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem troche w tego Drivera i musze powiedziec, ze nawet przyjemnie sie gra. Zauwazylem, ze jest strasznie duzy ruch uliczny, bez porownania do tego z San Andreas czy innej czesci GTA. Coś czuje jednak, ze szybko mi sie to znudzi. Dobrze, ze gra jest krotka ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie o to krzaczki graficzne w niej.

W prawym dolnym rogu ekranu caly czas cos mi mruga, jakby cos z pulpitu (oczywiscie to nie to). W dodatku...nic kurde chyba nie poprawili tego drivera w stosunku do 3ki. Tnie sie na moim sprzecie, 2GB Ramu a po prostu doczytuje w locie i zaciachy sa takie non stop. nie na sekunde czy dwie ale ulamki sekund. A to jeszcze gorsze, zero komfortu :/ Tez tak macie czy tylko u mnie sie sypie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie chodzil dobrze na gf6200. i reszcze z podpisu. wiec mysle, ze to cos u ciebie

taaa, a świstak ... znaczy 10 fps z doczytkami co 5 sek na minimalnych i 800x600...

brat ma 9800 pro i mu na 1024x768 na medium skakało ze sie grac nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz już bez przesady, mogło mu chodzić w miare nawet. Co brat ma za CPU? Przy 9800...agp, to już starocie przecież. Socket A? Tu masz SanDiego3700 a proc czuje w tej grze mocno się napracowuje. Grafika swoją drogą. Ale kurcze nie wiem czemu mi w takim razie tak tragicznie to chodzi. Może windows po prostu? Ty fugs masz nawet słąbszego gracika niż ja, jak ci chodzi ten D4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Carl Orff

taaa, a świstak ... znaczy 10 fps z doczytkami co 5 sek na minimalnych i 800x600...

brat ma 9800 pro i mu na 1024x768 na medium skakało ze sie grac nie da

zdziwlibys sie jak wiele gier na tym szlo. problem zaczynal sie przy TDU, DiRT, SC;DA, R6 Vegas :D ja nie potrzebuje 50 fpsow do gry. rozdzialka 1024x768 i bylo git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Carl Orff

Czyli 15,20 fps ci wystarcza w takim razie

Czy można w tej gierce latać helikopterami?

sry, ale ja nie widze roznicy miedzy 20 a 50. pewnie ze fajniej miec na liczniku frapsa 50 i wiecej. gra nie zwalnia nie zacina, czyli mozna grac. :]

nie mozna latac. bynajmniej ja nie uswiadczylem tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sry, ale ja nie widze roznicy miedzy 20 a 50. pewnie ze fajniej miec na liczniku frapsa 50 i wiecej. gra nie zwalnia nie zacina, czyli mozna grac. :]

nie mozna latac. bynajmniej ja nie uswiadczylem tego.

A widzisz jakbyś miał te 50 FPS to wtedy mógłbyś latać helikopterami, a tak masz 15-20 i możesz tylko jeździć samochodami :)

Wybacz ale musiałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mów mi że nie widzisz różnicy między 20 a 50, nie przesadzaj.

co mam zrobić aby pojeździć czołgiem o ile sie da

Wysil się i poszperaj w poprzednich wątkach.

Najpierw musisz ukończyć grę, jak to zrobisz to w grarażu będzie na Ciebie czekał czołg. Wystarczy, że go wybierzeż ze swojej listy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sry, ale ja nie widze roznicy miedzy 20 a 50

pójdź koniecznie do okulisty...

poza tym na tym 6200 wątpie żeby udało ci sie te 15-20 fpsow uzyskac w 1024x768 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak ty komfortowo grasz na tym 6200, bo u mnie na 7300GT co prawda 1024x768@AAx4 i high detail, ale momentami rwie....pograć naprawde komfortowo w wysokich detalach można dopiero na 2-gim kompie z podpisu ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, zrobiłem (po kilku m-cach! :( ) defragmentację dysku no i coś już lepiej działa :D

Ogólnie dałoby się grać, ale muszę powiedzieć, że jednak znowu...spartolili silnik i tyle...co jest z nimi to ja nie wiem, nie potrafią dobrze tego Drivera zrobić :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znowu az tak źle nie jest z optymalizacją, jeszcze im daleko do DiRTa :-P no ale jaką grafe ma dirt a jaką ten driver :blink:

ale tak czy inaczej na sprzecie z podpisu gra smiga 1024x768 aax4 + max detale 40 fps , zdarzaja sie czasem drobne zacinki ale taki urok gry..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty pewnie widzisz roznice pomiedzy 50 a 52. nie bede dalej ciagnal tego tematu bo to nie ma sensu. Bez AA tez mozna grać, w koncu to nie grafa czyni gre grywalna.

nie wciskaj kitu ze nie widzisz roznicy miedzy 20 a 50 fps bo to smieszne jest.. widocznie zawsze miales tak slabego kompa ze osiagasz max 20 fps i nigdy nie zaznales komfortu grania z 50 fps-ami :mur:

jesli dalej utrzymujesz ze nie widzisz tej roznicy to faktycznie cos jest z toba nie tak...

czuje ze jeszcze dlugo pograsz na tym 6200 :P w koncu on taki dobry jest a ty nie potrzebujesz 50 fpd do gry, bedziesz ciupał w Crysisa na max detlach i aax4 ;D

Edytowane przez fuqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a widzisz co jest w podpisie? czy musisz isc do okulisty?

nie musisz sie podniecać takim sprzetem,nie wszyscy pakują całą kase w kompa, to po co w tym watku piszesz o 6200 skoro masz 8800 ?

nie jest tak ze nie widzisz roznicy miedzy 20 a 50 , jest tak ZE NIE CHCESZ WIDZIEC roznicy miedzy 20 a 50 fps. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm po dwóch dniach grania to tak:

Zalety:

Niektóre kawałki muzyczne fajne

Cut-scenki ciekawe

Próba innowacji - wtedy/teraz(lata 70 i wiek 21)

Wady:

Oprawa video - gra potrzebuje nowego silnika graficznego...

Dźwięk słaby.

Sterowanie postacią jak i strzelanie

Modej jazdy pojazdami - niektóre freeware mają lepszy

Przycinanie gry, spowodowane ciągłym doczytywaniem z dysku

Ogólnie gra taka 5/10, byłoby 4, ale +1 pkt za brak problemów z zapisem gry... (jak to w TDU czy DiRT bywa).

Ogólnie gra wygląda jak Driver 1 z teksturami w wyższej rozdzielczości, dodanymi paroma efektami graficznymi i paroma drobnymi poprawkami...

Misje to taki remix misji z GTA i poprzednich części Driver'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HA

HA

HA

Tyle mam do powiedzenia na dzien dzisiejszy. ;)

A tak wogole to wątpie żeby gra (jeśli by wyszła) została zrobiona na PS2 i Xboxa - raczej będą ją robić pod konsole Next-gen :)

Mimo wszystko chyba sie troche pospieszyles z tym tematem :P

tak i ja w to watpie moze na ps3 co do PC to ok :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio troszkę w to pograłem i mogę coś już na ten temat powiedzieć:

1. GTA:SA ma naprawdę dobra grafikę jak na dwu latka ... Driver Parallel Lines w pojedynczych ujęciach wygląda fajnie, ale całościowo do [gluteus maximus] ...

2. Prowadzenie pojazdów bardzo mało zróżnicowane, a dźwięki są identyczne (no chyba, że to wina mojej wersji )

2.1. Śmieszne prowadzenie ... a motory to już ogólnie porażka ...

3. Gra podobnie jak GTA:SA nie jest liniowa (w przeciwieństwie do Driv3R'a)

4. Driv3R był chyba lepszy od Parallel Lines

5. Jeżeli nie macie w co grać to można tą grę przejść ... bo nie ma powodu by w nią grać po jej ukończeniu

6. Pozytywny jest ruch, naprawdę natężenie samochodów jest ogromne!!

7. Zmiana pojazdu powoduje, że policja przestaje być nami zainteresowana! Chodzi w okół samochodu poprzedniego (tego podejrzanego), a my sobie możemy chodzić czy odjechać innym (WARUNEK policja nie może widzieć naszej postaci jak popełniamy przestępstwo)

8. Podoba mi się ogólnie fabuła, coś jak film interaktywny

Tutaj filmik z gry (22minuty) <link>, pewnie na YouTube jest tego masa, ale ja stawiam na jakość, więc to nie jest filmik 240x180 i walka pikseli ... tylko 640x480@30 i jakość jak dobrego filmu

hasło: tupac

Na filmiku można zobaczyć ogólnie jak gra się przedstawia, miasto pełne życia, zniszczenia samochodów, fizyka (np. zderzenia z innymi pojazdami), jak wygląda strzelanie, itd.

PS. Nie uważam, że info w poście to super nowe informacje ... porostu wyraziłem swoją opinię, a dodatkowo film dorzuciłem bo oficjalnie w Polsce o ile wiem to dopiero w połowie sierpnia wyjdzie ... no a tu wszyscy kupują oryginały przecież ...

Edit:

Im dłużej gram tym więcej plusów widzę, naprawdę wg. mnie jak ktoś jedzie bardzo po grze to znaczy, że nie grał ...

Edytowane przez acp___

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja im dłużej grałem tym bardziej się nudziłem, doszedłem do "nowych" czasów, troche pograłem i odpuściłem sobie. Strzelanie nudne, jazda samochodem też po pewnym czasie nudzi, GTA:SA jest milion razy lepsze.

Do tego mało misji, zaledwie pare zółtych kropeczek na mapie, nudne to jakieś też... a kumpel tak mi te gre polecał że mało się nie posikał. A wg. mnie poza głównymi misjami niema prawie nic do roboty w tym mieście :/.

Ale trzeba napisać, że soundtrack daje rade, chociaż nie ma sensu porównywać go do tego z SA. Tam czuło się klimat miasta, ogólnie to wszystko wciągało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja im dłużej grałem tym bardziej się nudziłem, doszedłem do "nowych" czasów, troche pograłem i odpuściłem sobie. Strzelanie nudne, jazda samochodem też po pewnym czasie nudzi, GTA:SA jest milion razy lepsze.

Do tego mało misji, zaledwie pare zółtych kropeczek na mapie, nudne to jakieś też... a kumpel tak mi te gre polecał że mało się nie posikał. A wg. mnie poza głównymi misjami niema prawie nic do roboty w tym mieście :/.

Ale trzeba napisać, że soundtrack daje rade, chociaż nie ma sensu porównywać go do tego z SA. Tam czuło się klimat miasta, ogólnie to wszystko wciągało.

w ten sam sposób można powiedzieć, że GTA jest nudne ...

dla mnie np. w GTA za dużo jest strzelania ... wolę jeździć niż biegać z dużą giwerą ...

ja tam w skali od 2.0 - 6.0 dałbym spokojnie 5.0, jak kogoś bardziej bawi latanie z bazuką niech pogra w GTA i tyle - to tak jak kogoś interesują rajdy to nie gra w NFS, tylko w Colina czy RBR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi