Skocz do zawartości
Lemik

3dmark03

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewnie problem, kupiłem nowiutki sprzęt i gdy robię testy w 3Dmarku03 to wyxhodzą mi bardzo zróźnicowane wyniki

7 razy rozbiłem już testy i różnica w najmnijeszym i największym wyniku wynosi aż 2700 pkt !! Na 7 razy raz miałem ok.8700 pkt, raz ok.9000, raz ok.7200 i aż 4 razy ok. 6300 pkt !!

Czym jest to spowodowane, że wyniki są aż takie zrużnicowane?? Jestem w szoku !!

Czy coś źle zrobiłem?? Jakieś pomysły??

Edytowane przez Lemik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnych robaków czy takich nie przewiduję, bo system instalowałem na goły dysk, sformatowany, i nic takiego nei isntalowałem z progsów, tylko podstawowe rzeczy od grafy i odpłyty głównej...

A co do chlodzenia GF-a to nie wiem,

Ale powiem tyle, że podczas marków, gdy przechodzi do testów CPU, starasznie się tnie obraz, raz jest 50-100 klatek, by w nastęonej sekundzie było 0 klatek i takie zacięcie trwa nawet kilka sekund !!

W sumie to w dziale testów CPU w 3dmark03 obraz stoi prawie cały czas, co nie raz tylko poakzuje test... :(

Macie jeszcze jakies pomysły?? Co zrobić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podkręcałem nic a nic... :(

A co do chłodzeń to na procku ArtcticCooling Frrezer 64, na grafie ArcticCooling Silencer R6.2.

Komputer nie restartuje mi się ani trochę...

:(

:mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak myślicie, czy coś takie może mi pomóc??

Dołączona grafika

tu jest opis

Podobno stabilizuje nowe lepsze karty graficzne...

Aha i jeszcze jedno, takie coś gdzie podlączyć do karty graficznej na PCIE ?? :blink:

Bo jakoś nie widać żeby było jakieś wejście??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ty chcesz od karty graficznej skoro to na testach procesora ci sie cos kielbasi? Pusc prime95 i super pi i zobacz czy masz procek stabilny. Ewentualnie moglbys puscic memtest zeby wykluczyc wade pamieci.

Edytowane przez !exec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jednak znalazłem, mam takie wejście na brzegu karty na górze, takie cienkie, grubości karty. Wejście jest typu męskiego...

A co do Super PI, to zapóściłem na wartościach 1MB i 2MB i było OKI. Czy na większych też trzeba sprawdzić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co on ma to wgrywać ?? Sterownik do procesora... hehe

1471292[/snapback]

Naprawdę jesteś aż tak wielką lamą czy tylko się zgrywasz? :blink: Masz a64 i nawet nie wiesz co jest na www amd. Żałosne... hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powtarzam swoje CPU Driver wgrany?

1471241[/snapback]

stery do procesora wgrane, najnowsze

a bios pod Venice wgrany ?

1483934[/snapback]

no tego to nie rozumiem, bios do Venice?? a procki też mają biosy?? zapewne chodziło Ci o płytę główną??

A patch do 3DMarka wgrany  :?: 

Sproboj na 2k1 i 2k5 - czy beda tez takie objawy  :?;

1484006[/snapback]

patche nie pomagają, n grach jest to samo, co chwilę gra zwisa na kilka sekund...

Jeszcze z tydzień temu SUPER PI mi szło na 16MB, na dzień dzisiejszy przy 16MB wywala mi się zaraz na początku z błedem :(

A może to chipset?? Bo na procku mam temeraturkę 25-27 stopni, a na chipsecie waha się od 46 do 53 stopni !! Może za dużo dla chipsetu i się przypala??

No ale na razie spróbuję wgrać nowy BIOS do płyty głównej, może faktycznie nie przystosowana jet do VENICE

:mur:

Kurna, na GF4 i Athlon 2000+ najnowsze gry trochę klatkują, ale da się grać, także w starsze. A na tym nowym, o niebo lepszym sprzęcie kłopoty, co za czasy... :mur: :mur: :mur:

Edytowane przez Lemik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem zasilacz, procek, kartę grafiki, no i pamięć. I padło na to ostatnie.

No i problem rozwiązany. Powodem przycinania były pamięci Kingston DUAL (0124 MB.

Nie znam powodu, czy też źle współpracuje z AMD63 VENICE, czy też dlatego że nie mam radiatorów na pamięciach, ale fakt faktem że dwie kostki w dualu tną się i to strasznie. A jedna kostka 512 MB chodzi wyśmienicie.

Także topik można już zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...