crux Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Rano TVN24 podal informacje o tym iz odnaleziono dwoch japonskich zolniezy ktorzy ukrywali sie na jednej z wysp indonezji od zakonczenia II wojny swiatowej. Rozumiecie to? Co za ludzie z nich... jak bym mial taki wybor to juz byl wolal zaryzykowac i zginac niz przez 60 lat siedziec w dzungli. Pewnie dezerterzy bo jak by inaczej. Macie moze jakies namiary na informacje o tym nietypowym znalezisku? Moze jakis serwis szerzej o tym napisal? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Podobno się bali, że jeśli wrócą to zostaną skazani przez sąd za dezercję :| Władze Japonii mówią (podobno) że takich gości ukrywających się po różnych wyspach może nawet 40 być... Hmm ciekawe co ich najbardziej zdziwi jak wrócą do kraju...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Temat na film :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 pierwsze co ich zdziwi to sklepy ;] a tak na powage to jakiś samochód nowoczesny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Taki jak z Twojego ava np ;) :lol: Szkoda, ze nie beda go produkowac :( Edytowane 27 Maja 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 jak zobacza kompy to dopiero bedzie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 ee tam a mnie to wogóle nie obchodzi ... kolejny news z TV, nie ma sie czym podniecać ;) oni przecież nie żyli tam w jakichś obozach/łagrach etc. (chyba ? :lol: ) śmieszne troche IMHO :D przed chwilą usłyszałem o tym w TV, zagladam na tweaka i juz temat założony :D nie wiedziałem ze kogoś moze takie cos interesowac jak bede miał jakies sprawdzone info to postaram sie wrzucic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 przyjezdza taki do tokio, widzi swiecace bilbordy, internet, komputery..... przeca taki stary dziadek na zawal padnie jak objawia mu sie takie cuda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Rano TVN24 podal informacje o tym iz odnaleziono dwoch japonskich zolniezy ktorzy ukrywali sie na jednej z wysp indonezji od zakonczenia II wojny swiatowej. Rozumiecie to? Co za ludzie z nich... jak bym mial taki wybor to juz byl wolal zaryzykowac i zginac niz przez 60 lat siedziec w dzungli. Pewnie dezerterzy bo jak by inaczej. 1467292[/snapback] Może zastanów się co piszesz (tekst pogrubiony). Nie słyszałeś o takich przypadkach, że kamikadze nie trafili w cel, nie wykonali swojej misji? Ja bym ich dezerterami nie nazwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Kiedys bylo cos podobnego, ale gosciu ukrywal sie po wojnie w wietnamie :] Ale po 60latach od II WS to jest dopiero hardcore :D To ile oni mieli lat? 80-90? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 podobno obaj mają ~85lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 cos kolo 85 jeden. czytalem o tym wczoraj. coz... podziwiam ich ze tyle zdolali wytrzymac ze soba (bez skojazen prosze). 60 lat obcowac tylko z jednym ziomkiem... w nienajciekawszych warunkach... ponad pol wieku nieustannej walki z dzungla... hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 pewnie przy uzyciu swojej zardzewialej broni terroryzowali okoliczne wioski :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 ja bym w takiej dźungli zrobił park krajobrazowy z jedynymi w swoim rodzaju dzikimi ludźmi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 ja bym w takiej dźungli zrobił park krajobrazowy z jedynymi w swoim rodzaju dzikimi ludźmi :lol: 1468090[/snapback] :lol: :lol: no tak by sie im wmawialo ze turysci to amerykanskie Marines i by ludzie mieli niezle przezycia [2*85letni rambo goniacy ich autokarem z dzidami :lol: ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Może zastanów się co piszesz (tekst pogrubiony). Nie słyszałeś o takich przypadkach, że kamikadze nie trafili w cel, nie wykonali swojej misji? Ja bym ich dezerterami nie nazwał. 1467869[/snapback] Nie nie slyszlem o kamikadze ktorym sie nie udalo. Pech niesamowity. Dostajesz samolocik i jeszcze misji nie wykonasz... straszne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (...) w nienajciekawszych warunkach... ponad pol wieku nieustannej walki z dzungla... hmm 1467994[/snapback] Otóż to, założę się, że większość z nas nie przeżyła by w dzungli nawet tygodnia a oni wytrzymali 60 lat :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 jakbysmy byli tak szkoleni jak oni to dalibymy rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 p!Ck3r-wyszkoleni? niewiem co to byli za zolnierze, ale tacy szeregowi z poboru w czasie wojny nie byli zbytnio szkoleni ;) a co do przetrwania...... wydaje sie to ciezkie, ale jezeli ja z grupa 5 osob przezylismy w lesie 5 dni.... jak juz sie przyzwyczaili to luz, zrobili zapewne jakies chatki itp, dziwie sie tylko ze przezyli tyle BEZ LEKARSTW, JEDZAC DZICZYZNE ITP ciekaw jestem ile pasozytow mieli w organizmach..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 no masz racje, po jakims czasie mozna sie wyuczyc odruchow w danej sytuacji... ale bez szczatkowej wiedzy medycznej, czy znajomosci jakich kolwiek ziol to niemiesci sie w mojej glowie jak zdolali przezyc. i jeszcze stan psychiki po ilus tam miesiacach, czy latach ( vide mysli samobojcze ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Jeden ma 85lat drugi 87lat. W sklepie w gazecie przed chwila czytalem.. A tutaj juz topic na tweak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 W sklepie w gazecie przed chwila czytalem.. A tutaj juz topic na tweak :D 1468722[/snapback] Tez mnie to zawsze bawi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Tez mnie to zawsze bawi :D 1468762[/snapback] No nie powiem zeby to bylo złe :D Przynajmniej nie bede musial kupowac gazety - wystarczy ze na Oslą zajrze i juz wiem co sie na swiecie dzieje :D Tych dwóch znalezionych tez musieli by tu wpasc i poczytac :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 To oni teraz : 2x rambo lub 2x tarzan władca małp :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 pewnie przy uzyciu swojej zardzewialej broni terroryzowali okoliczne wioski :> 1468050[/snapback] Moze mieli HAMMERAID na rdze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Moze mieli HAMMERAID na rdze :D 1468939[/snapback] Chyba z zywicy pedzony :] A swoja droga, duzo bym dal za widok wyrazu ich twarzy gdy zobacza jak teraz wyglada Tokio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...