Skocz do zawartości
crux

Odnalezieni Po 60 Latach ... W Dzungli

Rekomendowane odpowiedzi

Rano TVN24 podal informacje o tym iz odnaleziono dwoch japonskich zolniezy ktorzy ukrywali sie na jednej z wysp indonezji od zakonczenia II wojny swiatowej.

Rozumiecie to? Co za ludzie z nich... jak bym mial taki wybor to juz byl wolal zaryzykowac i zginac niz przez 60 lat siedziec w dzungli. Pewnie dezerterzy bo jak by inaczej.

Macie moze jakies namiary na informacje o tym nietypowym znalezisku? Moze jakis serwis szerzej o tym napisal?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno się bali, że jeśli wrócą to zostaną skazani przez sąd za dezercję :|

Władze Japonii mówią (podobno) że takich gości ukrywających się po różnych wyspach może nawet 40 być...

Hmm ciekawe co ich najbardziej zdziwi jak wrócą do kraju...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee tam a mnie to wogóle nie obchodzi ...

kolejny news z TV, nie ma sie czym podniecać ;)

oni przecież nie żyli tam w jakichś obozach/łagrach etc. (chyba ? :lol: )

śmieszne troche IMHO :D

przed chwilą usłyszałem o tym w TV, zagladam na tweaka i juz temat założony :D nie wiedziałem ze kogoś moze takie cos interesowac

jak bede miał jakies sprawdzone info to postaram sie wrzucic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rano TVN24 podal informacje o tym iz odnaleziono dwoch japonskich zolniezy ktorzy ukrywali sie na jednej z wysp indonezji od zakonczenia II wojny swiatowej.

Rozumiecie to? Co za ludzie z nich... jak bym mial taki wybor to juz byl wolal zaryzykowac i zginac niz przez 60 lat siedziec w dzungli. Pewnie dezerterzy bo jak by inaczej.

1467292[/snapback]

Może zastanów się co piszesz (tekst pogrubiony). Nie słyszałeś o takich przypadkach, że kamikadze nie trafili w cel, nie wykonali swojej misji? Ja bym ich dezerterami nie nazwał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos kolo 85 jeden. czytalem o tym wczoraj. coz... podziwiam ich ze tyle zdolali wytrzymac ze soba (bez skojazen prosze). 60 lat obcowac tylko z jednym ziomkiem... w nienajciekawszych warunkach... ponad pol wieku nieustannej walki z dzungla... hmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym w takiej dźungli zrobił park krajobrazowy z jedynymi w swoim rodzaju dzikimi ludźmi :lol:

1468090[/snapback]

:lol: :lol:

no tak by sie im wmawialo ze turysci to amerykanskie Marines i by ludzie mieli niezle przezycia [2*85letni rambo goniacy ich autokarem z dzidami :lol: ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zastanów się co piszesz (tekst pogrubiony). Nie słyszałeś o takich przypadkach, że kamikadze nie trafili w cel, nie wykonali swojej misji? Ja bym ich dezerterami nie nazwał.

1467869[/snapback]

Nie nie slyszlem o kamikadze ktorym sie nie udalo. Pech niesamowity. Dostajesz samolocik i jeszcze misji nie wykonasz... straszne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) w nienajciekawszych warunkach... ponad pol wieku nieustannej walki z dzungla... hmm

1467994[/snapback]

Otóż to, założę się, że większość z nas nie przeżyła by w dzungli nawet tygodnia a oni wytrzymali 60 lat :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p!Ck3r-wyszkoleni?

niewiem co to byli za zolnierze, ale tacy szeregowi z poboru w czasie wojny nie byli zbytnio szkoleni ;)

a co do przetrwania......

wydaje sie to ciezkie, ale jezeli ja z grupa 5 osob przezylismy w lesie 5 dni....

jak juz sie przyzwyczaili to luz, zrobili zapewne jakies chatki itp, dziwie sie tylko ze przezyli tyle BEZ LEKARSTW, JEDZAC DZICZYZNE ITP

ciekaw jestem ile pasozytow mieli w organizmach.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no masz racje, po jakims czasie mozna sie wyuczyc odruchow w danej sytuacji... ale bez szczatkowej wiedzy medycznej, czy znajomosci jakich kolwiek ziol to niemiesci sie w mojej glowie jak zdolali przezyc. i jeszcze stan psychiki po ilus tam miesiacach, czy latach ( vide mysli samobojcze )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mnie to zawsze bawi :D

1468762[/snapback]

No nie powiem zeby to bylo złe :D Przynajmniej nie bede musial kupowac gazety - wystarczy ze na Oslą zajrze i juz wiem co sie na swiecie dzieje :D

Tych dwóch znalezionych tez musieli by tu wpasc i poczytac :ploom:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi