Skocz do zawartości
westsajd

Stenes Site

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałbym wam zaprezentować moją stronke domową: http://www.stenesite.prv.pl. Proszę o ocenę ;) Od razu mówie że nie jestem zaawansowanym grafikiem ani programistą html/php :)

Mam mały problemik: stronka jest pisana w html z małą domieszką PHP. Gdy wejdziecie w jakiś długi dział np. mod-fotki to rozsuwają się wszystkie kolumny - newsy i menu. Jak zrobić żeby rozsuwała się tylko kolumna newsów bez menu?

Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy wejdziecie w jakiś długi dział np. mod-fotki to rozsuwają się wszystkie kolumny - newsy i menu. Jak zrobić żeby rozsuwała się tylko kolumna newsów bez menu?

Nie wiem o co Ci chodzi. Może daj jakieś skriny ( :) ).

co do grafiki- nie wypowiadam się. Do całości strony pasuje. Jeżeli nie jest twoja, to podaj źródło pochodzenia. Nie bardzo podobają mi się boczne marginesy- dla mnie są za małe (chociaż może to wina foxa ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz lepiej wygląda?

Nic na niej nie ma bo to jest stronka domowa która niedawno powstała

PS

oglądajcie w IE bo w firefoxie to sie jakoś lipnie wyświetla :/

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądajcie w IE bo w firefoxie to sie jakoś lipnie wyświetla :/

To dopracuj :twisted:

I zmień ten skrypt z datą i czasem, bo mnie śmieszy godzina 9:3 <- niech dopisuje zero w minutach, albo zrób sobie to w php (echo date("H:m:s");).

Tym bardziej że w foxie widać tylko dzień słownie i miesiąć. Poza tym miesiąc pisze się w dopełniaczu przy takim wyświetlaniu danych...

Chyba tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas i data poprawione.

@sgj: gdzie ty widziałeś 105r. ?  :blink:

1485933[/snapback]

Nie poprawione. Zrób sobie to w php, i będziesz miał święty spokój z różnymi przeglądarkami.

podpowiedź:

PHP

<?

$m= date("m");

$d= date("w");

//te 2 switche sluza do spolszczenia daty i dnia

switch($m){

case 1 : $mm= "stycznia"; break;

//

// wypelnij miesiace

//

case 12: $mm="grudnia"; break;

}

switch ($d){

case 0 : $dd= "Poniedziałek"; break;

//

// wypelnij dni

//

case 6 : $dd= "Niedziela"; break;

}

//to jest wypisanie calego tekstu

echo "$dd,".date("j")." $mm ".date("Y, H:m:s");

?>

Jak coś źle napisałem, to niech ktoś uczynny poprawi ;)

W js szkoda się moim zdaniem bawić w twoim przypadku, bo na róźnych przeglądarkach różnie to wygląda, i trzeba mocno kombinować. O ile dobry programista sobie poradzi, o tyle zwykły człek, który ściągnął jakiś skrypt, może mieć z tym niezły problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy ;)

Php nie jest trudne, szczególnie kiedy ma się gotowe funkcje, i wystarczy skorzystać z manuala (po części spolszczonego) żeby wiedzieć jak je zastosować. Tym bardziej że lycos pozwala na korzystanie z php, więc szkoda z niego nie korzystać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi