zeli Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Witam! Pomysł miałem juz dawno :D Wygladało by to tak Kazdy sklep internetowy miałby swój temat i tam mógby zabieszcac swoja opinie/potyczki z wymienionym sklepem...Czy jest uczciwy itd. Proponowałbym usuwanie pytan w stylu "moge im zaufac?" Beda tam tylko opinie Co wy na to? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...st=0&p=1551486& Ozczedziło by to bałagan na oślej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 A jestem na NIE ponieważ oszczędzić to Ośla, ale zrobi bałagan na głównej forum. Ludzie (niezbyt adekwatne słowo) i tak nie trafiaja na odpowiedni dział juz teraz, a z dziesiątkami podfor, podstron i tak dalej bedzie jeszcze gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 A jestem na NIE ponieważ oszczędzić to Ośla, ale zrobi bałagan na głównej forum. Ludzie (niezbyt adekwatne słowo) i tak nie trafiaja na odpowiedni dział juz teraz, a z dziesiątkami podfor, podstron i tak dalej bedzie jeszcze gorzej. 1551514[/snapback] Też prawda Jest tu dużo subfor i nowym napewno ciezko jest spamietac wszystkie i zakładaja tematy w nieodpowiednich dzialach Moze jakas redukcja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nie wiem jak inni, ale mi wlasnie wygodniej poruszać sie po forum z dużą ilościa subfor. Przeciez wcale nie trzeba "pamietać" gdzie co jest, gdyż subfora nie sa rozmieszczone w jakis przypadkowy sposob. W każdym razie popieram inicjatywe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Też prawda Jest tu dużo subfor i nowym napewno ciezko jest spamietac wszystkie i zakładaja tematy w nieodpowiednich dzialach Moze jakas redukcja? 1551684[/snapback] No czemu nie... Nvidia i ATI da sie spowrotem do KART GRAFICZNYCH.. Podzaił na AMD i INTEL zamieni sie na PROCESORY.. (a niektórzy źli userzy chcą jeszcze bardziej podzielic te subfora na platformy... ) Wszystkie rodzaje coolingu i modyfikacji da sie do PRZERÓBEK.. Zasilacze/cdromy/myszki itp da sie do AKCESORIA.. Wtedy będzie porządek i będzie można załozyć takie potrzebne i pomyslowe subforum SKLEPY... Od czego jest wg Ośla Łączka jezeli nie od takich problemów... Żeby jakies bzdety pisac jak np. jaki dzien tygodnia lubisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) No czemu nie... Nvidia i ATI da sie spowrotem do KART GRAFICZNYCH.. Podzaił na AMD i INTEL zamieni sie na PROCESORY.. Wszystkie rodzaje coolingu i modyfikacji da sie do PRZERÓBEK.. Zasilacze/cdromy/myszki itp da sie do AKCESORIA.. Wtedy będzie porządek i będzie można załozyć takie potrzebne i pomyslowe subforum SKLEPY... No, a teraz rozważ taki scenariusz: Nvidia i ATI da sie do KART GRAFICZNYCH, w ktorych to bedą odpowiednie SUBFORA (tak jak teraz jest ;) ). AMD i INTEL wrzuci sie do PROCESORÓW, gdzie po wejściu użytkownik zobaczy kolejne subfora - INTEL i AMD (ktore rowniez mozna dalej dzielic na sockety). Itd, itd. Własnie największa zaletą forum ipb jest możliwosc robienia subfor, bowiem im wiecej logicznie rozmieszczonych subfor, tym wiekszy porzadek. Takie jest moje skromne zdanie. Edytowane 17 Lipca 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 No czemu nie... Nvidia i ATI da sie spowrotem do KART GRAFICZNYCH.. Podzaił na AMD i INTEL zamieni sie na PROCESORY.. (a niektórzy źli userzy chcą jeszcze bardziej podzielic te subfora na platformy... ) Wszystkie rodzaje coolingu i modyfikacji da sie do PRZERÓBEK.. Zasilacze/cdromy/myszki itp da sie do AKCESORIA.. Wtedy będzie porządek i będzie można załozyć takie potrzebne i pomyslowe subforum SKLEPY... Od czego jest wg Ośla Łączka jezeli nie od takich problemów... Żeby jakies bzdety pisac jak np. jaki dzien tygodnia lubisz? 1551800[/snapback] To tylko propozycja, czemu od razu tak nerwowo :blink: Ja lubie piątek bardzo, a na oślej juz gorsze tematy były...(gdzie kupic chleb?) Nie to nie...mozna zamknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jestem za pomysłem @żeli i oby admini i moderatorzy pzremyśleli tę sprawę :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 nie będzie redukcji subfor, są one tak wymyślone aby ludzie rozumni, którzy jednak mają coś w tej głowie, przeczytali napis Zasilacze i obudowy to wiedzieli, że tm znajdą odpowiedź lub mogą zadać pytanie a nie w dziale powiedzmy karty graficzne pytać się, czy zasilacz wytrzyma 8) Co do samych sklepów to można pomyśleć, lecz chyba to nie wypali bo temat taki jest i tylko i wyłącznie bałagan w nim jest robiony przez użytkowników, a rozgraniczenie jeszcze na sklepy może nie wypalić bo będą gorsze teksty niż na testowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 To jak wam sie nudzi do moge zrobic FAQ na oslej o sklepach co Wy na to? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Możesz napisać, tylko zapodaj pierw jak chcesz, aby to wyglądało na PW lub na forum i jeśli uzyskasz akceptację to możesz pisać. Czekam na wyniki w pracach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) nie będzie redukcji subfor, są one tak wymyślone aby ludzie rozumni, którzy jednak mają coś w tej głowie, przeczytali napis Zasilacze i obudowy to wiedzieli, że tm znajdą odpowiedź lub mogą zadać pytanie a nie w dziale powiedzmy karty graficzne pytać się, czy zasilacz wytrzyma 8) Co do samych sklepów to można pomyśleć, lecz chyba to nie wypali bo temat taki jest i tylko i wyłącznie bałagan w nim jest robiony przez użytkowników, a rozgraniczenie jeszcze na sklepy może nie wypalić bo będą gorsze teksty niż na testowym. 1556161[/snapback] Co do pierwszej częsci postu zgoda, człowiek rozumny, umiejący czytać wie co gdzi założyć Druga cześć chmmmmmm, trzeba by zrobić spis największych sklepów internetowych i potworzyć owe wątki, np dać ogłoszenie na forum iż tworzone jest owe subforum, którego przygotowaniem zajmnie się XXX (user/mod), do którego np na Pw userzy pisali by adresy sklepów jakie chcieli by/ w jakich dokonali zkupu itp, tematy zostały by potworzone przez XX łacznie ze spisem i obowiązywała by zasada jak w grach jeden sklep= jeden temat Co wy na to??? Troche roboty by było Jeżeli coś jest nie dokońca janse, lub pomysł wam nie podchodzi to napiszcie edit Do każdego takiego topicu można by dorobić ankiete Edytowane 19 Lipca 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 no można nad tym pomyśleć, ale teraz myślę, że może być problem bo kilka osób zajmuje się przygotowaniem zlotu a inni przejeli ich obowiązki. Spis można zrobić i stworzyć pełen opis sklepów i komentarze do nich. Najlepiej zapodaj mi na PW cały plan tego indeksu i swoje przeymyślenia/założenia. Tak przemyśle i dam pod głosowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja bym mógł moderowac to subforum ale nie wiem czy w ogóle mozna teraz zostac modem... Ankieta tak, ale tylko od tych którzy cos naprawde kupili i napisali opinie o tym sklepie. Tak kazdy mógłby oddawac "fake" głosy i zmianiac opinie o nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja bym mógł moderowac to subforum ale nie wiem czy w ogóle mozna teraz zostac modem... Ankieta tak, ale tylko od tych którzy cos naprawde kupili i napisali opinie o tym sklepie. Tak kazdy mógłby oddawac "fake" głosy i zmianiac opinie o nim 1556833[/snapback] A jest to wogóle wykonalne??, jak odróżnisz fake od prawdziwych info?? Pozatym dlaczego miałby ktoś pisać nieprawde, jest już jeden topic o sklepach i ludzie raczej konkretnie wypisuja co kupowali i co się stało, jak potoczyło itp. Owszem znajdą się jakieś ciołki które będa pisać bajki, ale to chyba raczej marginalny element Ja widze to tak jak w poprzednim poście, dajecie ogłozenie iż jest tworzone takie subforum, jeden gostek nim się zajmuje zakłada z 20 tematów o najbardziej popularnych sklepach (na począek żeby np w tym samym czasie nie powstało 10 o Komputroniku np, i ludzie na PM piszą adres sklepu w jakim dokonywali zakupu, dany autor zakłada owy topic i wpisuje go do spisu, to powinno pozwolić na utrzymanie jako takiego porządku, no i oczywiście dane jasno do zrozumienia jeden sklep= jeden temat, jak widać nawet chętny się nam znalzał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 A jest to wogóle wykonalne??, jak odróżnisz fake od prawdziwych info?? Pozatym dlaczego miałby ktoś pisać nieprawde, jest już jeden topic o sklepach i ludzie raczej konkretnie wypisuja co kupowali i co się stało, jak potoczyło itp. Owszem znajdą się jakieś ciołki które będa pisać bajki, ale to chyba raczej marginalny element Ja widze to tak jak w poprzednim poście, dajecie ogłozenie iż jest tworzone takie subforum, jeden gostek nim się zajmuje zakłada z 20 tematów o najbardziej popularnych sklepach (na począek żeby np w tym samym czasie nie powstało 10 o Komputroniku np, i ludzie na PM piszą adres sklepu w jakim dokonywali zakupu, dany autor zakłada owy topic i wpisuje go do spisu, to powinno pozwolić na utrzymanie jako takiego porządku, no i oczywiście dane jasno do zrozumienia jeden sklep= jeden temat, jak widać nawet chętny się nam znalzał :wink: 1556919[/snapback] Dokładnie o to mi chodzi Cos by sie jeszcze wymysliło Np. co oferuje dany skle, jakie formy płatnosci, sposób przesyłki itd. Moze mały ranking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Czyli zrobić w każdym watku mały FAQ o danym sklepie, po jakimś czasie np umieścić w nim + i -, czyli np na plus terminowość/niskie ceny lub np na minus słaby serwis coś takiego edit Fajni by było gdyby się jeszcze kilku modów/adminów wypowiedziało co o tym myślą, tylko że tak jak powiedział "romek" teraz jest ten zlot i może być ciężko Edytowane 20 Lipca 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja jestem za. Każda podobna inicjatywa jest przezemnie oceniana bardzo wysoko. Dobrze jak uczestnicy Tweaka robią coś dla innych, czyli nie tylko biorą, ale dają coś od siebie. Trzeba to jeszcze dobrze przemyśleć, a potem wystarczy wprowadzić to w życie :) Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=144880 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 No to już lepiej zaczyna się robić. FAQ to to nie jest tylko wypis sklepów. Jeszcze przemyślę jak to powinno wyglądać i dogadam się z chłopakami. Inicjatywa na +. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 M@Ly ze swoim indeksem przepadł, ponieważ zapomniał o kulturze na forum. ****************** Pomysł jest taki. Założymy subforum pod tytułem sklepy, znajdzie się w dziale giełda, ośla łączka lub innej, jeszcze tego nie ustaliłem. Subforum będzie zabezpieczone pod takim względem, że użytkownicy nie będą mogli zakładać nowych tematów. Tematy zostaną założone przeze mnie i jeśli będziecie chcieli coś dodać to należy wysłać mi na PW wiadomość o chęci dodaniu sklepu i podaniu linku do niego a ja go dodam. W ten sposób uniknie się baizlu w tym subforum i będzie lepsza dyscyplina. Oczywiście będzie można się wypowiadać na temat danego sklepu bez potrzeby + i - i jakiś rankingów. Powstanie też spis sklepów, aby użytkownik nie szukał i pisał o dodanie sklepu, który już jest dodany. ****************** Co o tym myślicie, jeszcze zastanawiam się, co dodać do tego subforum, lecz za kilka dni będę już zakładał dany temat, jeśli administracja poprze mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Mi sie ten pomysl podoba o wiele bardziej, niz spis z plusami i minusami, ktore raczej nie oddawaly rzeczywistego stanu rzeczy. Wrecz sadze, ze jest on b. dobry ;] Kwestia tylko utrzymania dyscypliny i porzadku, no ale to chyba dla Was (adm./mod.) oczywiste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 O dyscypline nie trzeba się martwić bo jak będzie ktoś robił syf to dostanie kilka dni odpoczynku od forum i odechce się robienia baizlu. Spewnością nie będzie to wyglądało jak testowe, tylko rzeczowe wypowiedzi, będą mnie interesowały i takie będę tolerował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Moim zdanie dobry pomysł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 ****************** Pomysł jest taki. ****************** Co o tym myślicie, jeszcze zastanawiam się, co dodać do tego subforum, lecz za kilka dni będę już zakładał dany temat, jeśli administracja poprze mnie. 1564694[/snapback] Pomysł na +, proponuje zamieścić do każdego tematu ankiete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ankieta w temacie co ma zawierać, jakie dane i co dzięki niej mamy się dowiedzieć? Ciesze się, że pomysł się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Chodzi o ankietę do każdego tematu w nowym subforum - najprawdopodobniej po to, żeby ocenić sklep (zamiast + i - lub dodatkowo oprócz + i -). Poczekajmy na EsiuWWW to nam wytłumaczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 No ok. Powtarzam, ja zawsze moge pomóc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Chodzi o ankietę do każdego tematu w nowym subforum - najprawdopodobniej po to, żeby ocenić sklep (zamiast + i - lub dodatkowo oprócz + i -). Poczekajmy na EsiuWWW to nam wytłumaczy ;) 1565269[/snapback] Crosis ma racje, chodzi o małą ankietę w każdym topicu, odpowiadającą na pytanie "jak oceniasz dany sklep" (oczywiście biorąc pod uwagę własne doświadczenie z danym sklepem) i odpowiedzi góra trzy "pozytywnie", "negarywnie", "obojętnie" Coś w tym stylu, wtedy wchodząc w dany temat, można zerknąc na wynik owej ankiety, no i to już nam może dać jakąś poglądową opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Może tak może nie, dlaczego ? Zakładajmy, że będzie topic o komputroniku i o jakimś małym sklepie mającym oferte w internecie. 200 użytkowników zagłosuje w temacie komputronik.pl większość będzie pozytywnych, natomiast w temacie o jakimś małym sklepie zagłosuje 30 osób i kilka będzie negatywnych co doprowadzi, że osoba która wejdzie do danego tematu stwierdzi, że woli przepłacić w komputroniku niz kupić taniej w innym sklepie bo ma więcej pozytywnych komentarzy. Może nie po gramatycznemu to napisałem lecz nie mam teraz czasu na ubieranie to w piękne słowa. Jeśli już ma powstać ankieta w każdym temacie to jakie opcje należy w niej zawrzeć, jakie odpowiedzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...