Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

- MEGA MASS XXL 4800g

- MEGA MASS XXL 3000g

- Olimp Creatine mono 500g

- Olimp Creatine mono 250g

- Olimp Taurine 150 caps

- glukozy ileś tam ;p (wyczytałem by przyjmować z kreatyną 20g)

- omega 3

- Cynk: Zincas forte (0,15g)

- Magnez: Asmag forte (0,50g)

- vit B: Vitaminum B

- vit C: Cerutin

- na wątrobe: Sylimarol 70mg

- multiwitaminka: Vigor complet

Pytanko :] Co do tego jeszcze dołączyć ;-) wiem, wiem, że na początku powinno się na sucho, itd Ale jeśli tego teraz na rynku tyle to czemu sobie nie pomóc w tym ;p HMB, jakieś białko, aminokwasy czy może coś innego ? Z góry dziękuje za pomoc.

Edytowane przez luks__pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w tej calej zabawie i pytaniach o suple itp itd, nie zapominajcie jak wielka wage odgrywaja prawidlowo wykonane cwiczenia!!!

Wiekszosc z was mysli ze wykonuje cwiczenia poprawnie jednak moge sie zalozyc ze conajmniej 90% wykonuje cwiczenia zle!!

dopiero po bardzo dlugim okresie nabywamy pewnego doswiadczenia w technice ,malo tego sami ja z czasem udoskonalamy tak aby byly wieksze efekty

Zla technika to spora strata czasu i wysilku zle wykorzystanego -dlatego jesli jestescie na silce podpatrujcie bardziej doswiadczonych ,zadawajcie pytania,ogladajcie filmy z kulturystami wtedy ten czas "nauki" technik skruci sie bardzo a efekty przyjda wczesniej!!

Sam czesto obserwuje ludzi i za glowe lapie co mozna wyczyniac z hantlami!! ,czesto pomagam co niektorym ktorzy cwiczac nawet i 2 lata po kilku treningach ze mna dopiero naprawde czuli ze cwiczyli- i wcale nie chodzi o zwiekszenie ciezarow tylko o odpowiednia postawe(pozycje) i technikie!!!,goscie dopiero odczuwali pompe -i niejednokrotnie juz slyszalem podziekowania za wskazowki bo ludzie robili przez 3 miechy wiecej niz przez rok- tylko dzieki poprawieniu technik !!

Samo cwiczenie bicepsa moze byc tak rozne u kilku osob mimo ze robia to samo cwiczenie,to samo jesli chodzi o wznosy barkow itp itd

Opowiednia technika moze obnizyc ciezar jakim cwiczylismy dotychczas bo wczesniej przy braku poprawnosci wykonania cwiczenia nie zmuszalismy miesien do odpowiedniej pracy i kiedy zaczynamy robic je tak jak trzeba okazuje sie ze np. musimy zmiejszyc ciezar-ale to norma ,pozniej jak juz nabedziemy wprawy to i masa i wytrzymalosc wzrosna co = zwiekszeniu ciezarow :)

A tak naprawde cwiczyc uczymy sie caly czas ,dlatego obserwujmy jak reaguje nasze cialo na rozne cwiczenia,mozemy wtedy korygowac i technikie i ciezar cwiczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w tej calej zabawie i pytaniach o suple itp itd, nie zapominajcie jak wielka wage odgrywaja prawidlowo wykonane cwiczenia!!!

Wiekszosc z was mysli ze wykonuje cwiczenia poprawnie jednak moge sie zalozyc ze conajmniej 90% wykonuje cwiczenia zle!!

dopiero po bardzo dlugim okresie nabywamy pewnego doswiadczenia w technice ,malo tego sami ja z czasem udoskonalamy tak aby byly wieksze efekty

Zla technika to spora strata czasu i wysilku zle wykorzystanego -dlatego jesli jestescie na silce podpatrujcie bardziej doswiadczonych ,zadawajcie pytania,ogladajcie filmy z kulturystami wtedy ten czas "nauki" technik skruci sie bardzo a efekty przyjda wczesniej!!

Sam czesto obserwuje ludzi i za glowe lapie co mozna wyczyniac z hantlami!! ,czesto pomagam co niektorym ktorzy cwiczac nawet i 2 lata po kilku treningach ze mna dopiero naprawde czuli ze cwiczyli- i wcale nie chodzi o zwiekszenie ciezarow tylko o odpowiednia postawe(pozycje) i technikie!!!,goscie dopiero odczuwali pompe -i niejednokrotnie juz slyszalem podziekowania za wskazowki bo ludzie robili przez 3 miechy wiecej niz przez rok- tylko dzieki poprawieniu technik !!

Samo cwiczenie bicepsa moze byc tak rozne u kilku osob mimo ze robia to samo cwiczenie,to samo jesli chodzi o wznosy barkow itp itd

Opowiednia technika moze obnizyc ciezar jakim cwiczylismy dotychczas bo wczesniej przy braku poprawnosci wykonania cwiczenia nie zmuszalismy miesien do odpowiedniej pracy i kiedy zaczynamy robic je tak jak trzeba okazuje sie ze np. musimy zmiejszyc ciezar-ale to norma ,pozniej jak juz nabedziemy wprawy to i masa i wytrzymalosc wzrosna co = zwiekszeniu ciezarow :)

A tak naprawde cwiczyc uczymy sie caly czas ,dlatego obserwujmy jak reaguje nasze cialo na rozne cwiczenia,mozemy wtedy korygowac i technikie i ciezar cwiczenia

dokładnie! wiele ludzi sobie ceni takie ćwiczenie na biceps jak wyciskanie na modlitewniku.Na pozór wszystko wygląda podobnie jak na stojąco :oops: ale w tym przypadku bardzo trudno o ,,złe"wykonanie tego ćwiczenia.Dlatego jak juz pisałem 20 liter temu to cwiczenie jest tak cenione. Edytowane przez sawyer188

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nice;]

luks wez sie juz uspokoj z tymi suplami ;x

qbass nie chce mi sie zbytnio szukac wstecz, ile Ty wazysz ;o ? Jakos tak marniutko, chudziutko, biceps chyba jedynie poszedl w porownaniu do wczesniejszych...klateczka tez sreeednio, chyba, ze kłaki robią taki efekt ;] ale dobrze, ze nie masz zamiaru sie poddawac;q

jutro dorwe aparat, jutro wrzuce fotki ;]

ps; jak checie wygladac tak jak gladiac to kilka razy dziennie na kibel... chociaz nie, bo mase stracicie;]

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emilooos masz porownanie jak bylo jak jest , ile waze mysle ze z 85kg-86kg zwaze sie we wtorek to wam powiem :) ale przed chodzeniem na silownie wazylem 79 , wiem duzo pracy przedemna i nie mam zamiaru sie poddawac, pracuje nad soba, mimo iz niektorzy na forum tweirdza ze po co cwiczyc? lepiej sie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za siebie i czekac predzej czy pozniej na efekty a nie siedziec bezczynnie, nie wszystko odrazu, sa swierdzam ze moje postepy sa duze od tego od czego zaczynalem, moze to tak latwo powiedziec ale na efekty trzeba cierpliwie czekac, zaczynalem od 72kg swego czasu

Edytowane przez qbass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, może ktoś się z czymś takim spotkał.

Mam od kilku miesięcy taki problem z rękami, mianowicie nie czuję ich, tracę czucie w rękach, w dłoniach, jakbym chciał zacisnąć dłoń to nie potrafię, tak jakbym nie miał siły, niby ciśnienie mam w porządku, ale niekiedy mnie strasznie ręka jedna boli przy środku i nie potrafię nawet talerza unieść. Nie wiem czy iść z tym do lekarza, bo powie pewnie, że wszystko OK itp. Powiem, że trenuję od kilku miesięcy, ręce mam prawidłowo rozwinięte, nie mam zaniku mięśni :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

miałem to samo, tak jakby cie hmm kosc bolała? nie miesien tylko cos w srodku?

miałem to samo przeszło z 2 miechy tego nie miałem znowu wrcoiło, tak ze zrobiłem całe plecy, chcialem zacząć bica, pierwsza seria 2 powtórzenie i bay bay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tak jakby kość bolała, ale niekiedy tak się to nasila, że nie mogę siedzieć na kompie, bo nie potrafię przycisnąć nawet klawisza na klawie, czy ciężko mi ruszyć myszką. Nie przetrenowuje na pewno rąk ćwiczeniami. Raz jak chciałem nieco poćwiczyć to same mi się ręcę załamały i nie potrafiłem się podnieść przy robieniu kilku pompek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie po ćwiczeniach strasznie mi żyły wychodzą na rękach, tak jakbym miał coś z ciśnieniem.

masz maly bf :) ciesz sie ja wlasnie daze do tego by byc caly w zylach:>

gladiac: pozbyles sie troszke tluszczyku?? bo duzo lepiej teraz wygladasz..przy pierwszych fotach wydawales sie troszke zalany.

BTW fajne okablowanie lapki:)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka mala rzezba ;)

waga - 105

bic prawy- 48

bic lewy -47,5

klatka -125

barki -133

sila nie zmieniona ,po kilku miechach robienia nog doszedlem do 500kg na skosnej suwnicy-ale bardzo ciezko ,srednio pracuje z ok 400kg,taki mialem zalozony plan i go wykonalem co cieszy ,ogolnie ide w kierunku robienia definicji przy zachowaniu w miare masy -nie lubie chudnac ;)

Ale niestety ciezka praca nie sprzyja kulturystyce a juz szczegolnie wysokie temperatury-tak wiec staram sie pogodzic to wszystko razem -jak juz wygram w totolotka to bede lezal do gory brzuchem i oddawal sie przyjemnoscia -sex,sex, sex,silownia ,sex ,sex ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem maruda jestem ;p ale oceńcie mi czy dobrze to rozpisałem :-P

DT:

mono: 5g rano i 5g po treningu

tauryna: 2caps rano i 2 po treningu

glukoza: 20g rano i 20g po treningu

cynk: 1 wieczorem

magnez: 3x1 (rano, południe wieczór)

omega 3: 2x1

vit C: 3x1 (rano, południe wieczór)

vit B: 3x1 (rano, południe wieczór)

multiwitamina centrum: 1 rano

DNT:

mono: 5g rano

tauryna: 2caps rano

glukoza: 20g rano

cynk: 1 wieczorem

magnez: 3x1 (rano, południe wieczór)

omega 3: 2x1

vit C: 3x1 (rano, południe wieczór)

vit B: 3x1 (rano, południe wieczór)

multiwitamina centrum: 1 rano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks, nie ździw się potem jak po tylu suplementach nie będzie ci stawał :lol:

To jest więcej niż prawdopodobne :lol:

Poza tym po takiej ilości "dopalaczy" po zaprzestaniu ćwiczenia "masa mięśniowa" ucieknie ci szybko. Mnie kumple zachęcali do brania tego typu środków, ale powiedziałem sobie: mam dopiero 16 lat i nie będę sobie niszczył organizmu i ... ograniczał potencji. Powiem Ci, na początku cięzko mi szło, ale trenuję już 1 rok i są tego efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie lepiej jest naturalnie ćwiczyć - rowerek, bieganie, basenik oraz trening domatora. Szkoda kasy na takie specyfiki, potem się okaże, że będą jakieś skutki uboczne w postaci m.in. ginekomastii i będziesz wtedy miał problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuzwa, znowu nie mam aparatku ;(

dzis na silowni mialem totalny zgon, po plecach chcialem sie zabrac za triceps, ale predzej bym sie zżygał niz go zrobil...niedobrze, caly roztrzęsiony, ciągle mi sie odbijalo ;o teraz juz ok..wiec nie wiem, obiad jadlem ~1,5h wczesniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks, nie ździw się potem jak po tylu suplementach nie będzie ci stawał :lol:

Według mnie lepiej jest naturalnie ćwiczyć - rowerek, bieganie, basenik oraz trening domatora. Szkoda kasy na takie specyfiki, potem się okaże, że będą jakieś skutki uboczne w postaci m.in. ginekomastii i będziesz wtedy miał problem.

po suplach brak erekcji i ginekomaskopia???? -po co dajesz wypowiedzi jesli nie masz jakiejkolwiek wiedzy na dany temat!! , radze oprocz zdobywania wiedzy w szkole rowniez co nieco poczytac w jakiejkolwiek sportowej gazecie lub na stronach internetowych podniesc wiedze co do supli -zeby nie trzeba bylo wiecej takich bzdur czytac!

powinnienes pozostac przy swoich domowych "naturalnych" cwiczeniach -na pewno nie bedziesz mial zadnych efektow "ubocznych" w postaci"wiekszych miesni"

ps.w taki sposob jak ty najczesciej pisza ludzie ktorzy zazdroszcza innych ze maja chociazby kase na suple -czyli wieksze szanse na szybki rozwoj-to taki moj wniosek co do ciebie

-emilooos-

ja obiad zjadam 30min przed treningiem bo nie mam jak innaczej ale nie mam takich problemow jakie podales-to nie bedzie z pewnoscia przez zbyt krotki odstep czasu , no chyba ze zjadles cos naprawde bardzo ciezko strawnego i powodujacego wzdecia (efekt odbijania)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-emilooos-

ja obiad zjadam 30min przed treningiem bo nie mam jak innaczej ale nie mam takich problemow jakie podales-to nie bedzie z pewnoscia przez zbyt krotki odstep czasu , no chyba ze zjadles cos naprawde bardzo ciezko strawnego i powodujacego wzdecia (efekt odbijania)

no wlasnie, tez czesto zjadam obiad 'w biegu' i nie mam tego typu problemow, ale glownei sie martwilem tą trzęsionką, narazie sobie odpuszczam cwiczenia w taką pogode...a moze juz nawet do konca wakacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie, tez czesto zjadam obiad 'w biegu' i nie mam tego typu problemow, ale glownei sie martwilem tą trzęsionką, narazie sobie odpuszczam cwiczenia w taką pogode...a moze juz nawet do konca wakacji.

nie ma co panikowac ,poprostu obserwu sie podczas treningu i reaguj w razie potrzeby,a przerywac cwiczenia szkoda bo zawsze to czas wykorzystany chociazby na poprawienie technik czy nauczenia sie nowych rzeczy

Ale zrobisz jak zechcesz -no i nie zapominaj ze silownia to tez silna wola ktora mozna dzieki niej wyksztalcic oprocz miesni -jak powiedzial Pazura : "trzeba byc twardym nie mietkim" ;) ;)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

mam pytanko czy warto teraz zacząc armagedona?, chodzi mi o to czy przez lato warto, zeby złapac odpowiednią mase miesni....

mógłbym go zastosowac od wrzesnia ale 3 klasa lo, klasa maturalna, 4 razy w tygodniu to za duzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi