PITer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Shexbeer@ Powiem Ci tylko tyle widze uwazasz Pana Michala.D za boga. Szkoda ze nie znasz sklepu od potszewki i nie wiesz jak zaczynal. Reszty nie bede komentowal bo widze ze dyskusja z toba nie ma zadnego sensu. bandit85@ Odradzam montowanie silencerów, skutecznie blokuje przeplyw i powoduje nagrzewanie sie calej plytki PCB i innych ukladów na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Shexbeer wielce naiwnym jesteś człowiekiem wierząc, że w innych sklepach nie robi się selekcji :) :) To, że o tym nie mówią (pracownicy tychże sklepów) nie oznacza,że tak się nie dzieje. Sprzedawcy mają kolegów, którzy też mają kolegów i wszyscy dzięki temu mają dobry sprzęt. A PITer jako jedyny na razie robi to oficjalnie i dokładnie wytłumaczył jak to się dzieje (czyli jest fair wobec chętnych na mody). Nawet nie wiesz czasami co ludzie kupują, bądź poważny. Przykład: Proline, panowie super-mega-znawcy-sprzedawcy, którzy zachowują się jak na targowisku z ziemniakami. Stoję w kolejce, gość przedemną kupuje aparat cyfrowy. Pan pro-sprzedawca w koszulce z napisem "Pier..le nie robię" (świadczy to o jego podejściu do klienta i powadze sklepu) informuje z radością "Ma pan szczęście to ostatnia sztuka na stanie". Facet płaci i idze do drugiego stanowiska po odbiór. Wtem przybiega magazynier i mówi na ucho panu z "Chęciami do pracy": "co Ty mi robisz stary tam mam zdjęcia", on na to: "Skasuj", magazynier: "Nie mogę" :) Po czym facet od aparatu otrzymuje informację: "Przepraszam miałem błąd w komputerze, aparaty będą za tydzień". Z samego Proline-u mogę opowiedzieć kilka historii. Konkluzja: Nikt tak naprawdę nie wie co kupuje w sklepach. A Wam po prostu żal du.py ściska, że nie macie dostępu do większej ilości kart żeby sobie powybierać. I zadrość wali z postów, że może ktoś na tym jeszcze zarobić :) :) :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Shexbeer@ Powiem Ci tylko tyle widze uwazasz Pana Michala.D za boga. Szkoda ze nie znasz sklepu od potszewki i nie wiesz jak zaczynal. Reszty nie bede komentowal bo widze ze dyskusja z toba nie ma zadnego sensu. Nie uważam Michała za boga, powiem Ci że widziałem się z nim dobre pół roku jak nie lepiej, w sklepie dokonywałem zakupów od początku jego istnienia i chwalę sobie jak i inni znajomi. Wiesz... też mógł bym powiedzieć Ci o Panu "Donaldzie" - zapewne domyślasz się o kim mowa, ale po co? Chyba że masz ochotę normalnie pogadać to możemy umówić się i pogadać przy piwie (lub coli) w końcu mieszkamy w tym samym mieście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Shexbeer wielce naiwnym jesteś człowiekiem wierząc, że w innych sklepach nie robi się selekcji :) :) To, że o tym nie mówią (pracownicy tychże sklepów) nie oznacza,że tak się nie dzieje. Sprzedawcy mają kolegów, którzy też mają kolegów i wszyscy dzięki temu mają dobry sprzęt. A PITer jako jedyny na razie robi to oficjalnie i dokładnie wytłumaczył jak to się dzieje (czyli jest fair wobec chętnych na mody). Przeczytaj wszystko co napisałem w tym wątku od początku i zastanów się troche o co mi chodzi. To że żyjemy w Polsce to wiadomo, że chcą Ciebie/mnie wyruxxać z każdej strony i na czym się tylko da też wiadomo. "Pipidówka" w której kupiłem karte wyobraź sobie nie miała jej na stanie i ją zamówiła, ale jestem pewiem że nikt przy niej grzebał wcześniej. Modowalna loteria się do mnie uśmiechnęła. Szkoda mi ludzi którzy nie są np. z Tweaka, pójdą do GRALa kupić karte o której powiedzieli im koledzy kolegów że jest szansa na zmodowanie tak i tak (albo przeczytają o tym w przyszłych numerach "MALTIMEDIÓW") i każdy z nich się zawiedzie bo się nie zmoduje :( nie tylko dlatego że dobre serie być może się kończyły na dobre (w co osobiście nie wierze) tylko dlatego że mają do wyboru przebrane karty o czym nie są świadomi. Proline, GRAL - przykładów może być setki ale my tutaj poruszyliśmy tylko jeden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) o czym wy gadacie - chcecie [ciach!]lic o glupotach, to piszcie w stworzonym do tego topicu a nie tutaj. na tym forum zawsze jest taki syf - pojawia sie jakis temat , wypowie sie w nim kilka osob a pozniej zaczyna sie [ciach!]lenie od rzeczy. ot panuje - admini, moderzy itd maja to w [gluteus maximus] (podobnie jak posty, maile itd.) ktore sie do nich pisze... dajcie sobie spokoj - polowy ludzi to nie obchodzi a przez takie bezsensowne wypowiedzi topiki maja po 50 i wiecej stron. gdyby ten syf usunac zostalo by z 10 - 20 stron to jest bezsensu co do sklepow w ktorych sa selekcje - uwazam ze nie robia tego (tylko) w glownych siedzibach sieci sklepow komputerowych bandit85 - chyba chodzilo ci o radeona 9550... silencer rev 3 moze i pasuje, ale raczej nie bedzie wystarczajaco wydajny Edytowane 11 Września 2005 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Nie uważam Michała za boga, powiem Ci że widziałem się z nim dobre pół roku jak nie lepiej, w sklepie dokonywałem zakupów od początku jego istnienia i chwalę sobie jak i inni znajomi. Wiesz... też mógł bym powiedzieć Ci o Panu "Donaldzie" - zapewne domyślasz się o kim mowa, ale po co? Chyba że masz ochotę normalnie pogadać to możemy umówić się i pogadać przy piwie (lub coli) w końcu mieszkamy w tym samym mieście. 1644335[/snapback] Przy Piwie i Coli, ale to drugie stanowczo na kaca :) Widze masz pojecie jak wyglada sklep i serwis od strony klienta, szkoda ze nigdy nie stales za lada... A co do ESC to nie mam zadnych zastrzezen do tego sklepu, sam tam czesto robie zakupy... Mam wrazenie jak bys myslal ze proboje bronic grala, NIE poprostu chce Ci uswiadomic jak funkcjonuje firma komputerowa, sam mialem znajomych którzy mieli problemy z reklamacjami w ESC, ale mam i takich co sobie chwala, poprostu w kazdej firmie roznie bywa. Sa klienci co robia wielka afere jak reklamacja im sie dluzy. Serwis nic na to nie poradzi, wina lezy po stronie dystrybutora, oczywiscie mozna w takim momencie zakonczyc handel z takim dystrybutorem ale w tym momencie by trzeba bylo zakonczyc ze wszystkimi dystrybutorami sprzetu komputerowego. Oczywiscie serwis moze szybciej wydac nowy sprzet z magazynu, ale co bedzie jezeli odesle dystrybutor sprzet z adnotacja (reklamacja odrzucona z powodu uszkodzenia elementu "xxxxx" w wyniku ingerencji urzytkownika) to byla np osoba, która robila moda napiecia. w tym momencie firma jest stratna bo wczesniej wydala nowy sprzet z magazynu. Albo druga opcja wymienili klientowi plyte od reki na nowa, uszkodzona odeslali do dystrybutora a on ja naprawil, i co z taka plyta zrobic ? sprzedac jako nowa ? Spotkal ktos sie z Innymi producentami X800GT u nas w polsce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) dobra - proponuję chwilowy powrót do tematu zasadniczego ... Jak Wam idzie OC zmodowanych x800GT ?? u mnie @ 12 potoków temp wysokie (jak podawałem) ale było nie było 3DMarki na 530/530 przechodzi - daje to na razie 5,5k w 2005 ... 1643626[/snapback] 520 rdzen, przy 525 juz zachowuje sie niestabilnie. Nie jest to wina chlodzenia, przy 520 max ok 60C na pentagramie z podpisu. Pamieci tez 520, bez radiatorow, na 530 juz arty. Ale biorac pod uwage 12p. zbytnio sie nie przejmuje slabym oc :wink: @Shexbeer - jak chcecie zakopywac z PITerem wojenny topor przy piwie to ja tez sie chetnie dolacze, a i pewnie znalalzy by sie jeszcze jakies chetne osoby z 3miasta do opicia udanych 12p, hehe :D Edytowane 11 Września 2005 przez BiBeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 PITer - jeszcze nie, ale sa juz zapowiedzi (gecube) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) PITer - jeszcze nie, ale sa juz zapowiedzi (gecube) 1644380[/snapback] Ciekawe co pokaze, moze kolejna goraca, napalona szesnastka ? :D BiBeR@ JESTEM ZA :) Edytowane 11 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 PITer - jeszcze nie, ale sa juz zapowiedzi (gecube) 1644380[/snapback] W allegro widzialem ktos Powercolor'a sprzedawal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) co do chlodzenia - czy ktos mogl by mi wyjasnic jakim cudem FREEZONE XC-80 Al na łożysku ślizgowym jest cichszy od FREEZONE XC-80 AlCu na łożyskowaniu podwójnym kulkowym ?? i tak wogole jak go podlaczacie - bezposrednio do grafy, czy do mobo z kontrolerem obrotow na kablu? jak jest z glosnoscia tego pentagrama jak juz troszke pochodzi? - kiedys mialem freezona na procu, ale po jakims czasie (ok 3 - 4 miesiacach) zaczol robic sie coraz glosniejszy i go sprzedalem Edytowane 11 Września 2005 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Przy Piwie i Coli, ale to drugie stanowczo na kaca :) Widze masz pojecie jak wyglada sklep i serwis od strony klienta, szkoda ze nigdy nie stales za lada... Spotkal ktos sie z Innymi producentami X800GT u nas w polsce ? 1644366[/snapback] Może być zatem przy piwie, wtedy Ci opowiem jeszcze kilka interesujących rzeczy, które dalej ciągnąc ten temat mogłyby i Ci i sklepowi z którym współpracujesz zaszkodzić ;) Za ladą też stałem... Spotkałem się z PowerColorem ale na Allegro, kolo z USA chyba przywiózł o ile dobrze pamiętam. Dla mnie No.1 jest HIS, ciekawe kiedy pojawi się na półkach polskich hurtowni. BiBeR PITer: wstępnie proponuję wtorek późnym popołudniem jak Wam pasuje, lokal do ustalenia, możemy się zgadać na GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) To ja jeszcze OT zrobie. Np weseli panowie z PCSerwisu niemodowalne karty oddawali do dystrybutora. Modowane zostawiali sobie. Ot taka mieli umowe. Inna sprawa, ze znalem kiedys goscia, ktory siedzial sobie w hurtowni i tam juz na wstepie przebieral procki. Jak mawial Forest Gump: zycie jest jak pudelko czekoladek-nigdy nie wiesz na co trafisz :D Osobiscie wole wydac 50zl wiecej i miec sprzet pewny niz sprawdzac czy mam szczescie. Bede chcial loterii to ide gram w Totka. Edytowane 11 Września 2005 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) po Lancera slowach ja bym na waszym miejsu juz wogóle sprzetu nie kupowal w poskich sklepach, skoro nawet u dystrybutorów jest przebrany... Edytowane 11 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Spotkal ktos sie z Innymi producentami X800GT u nas w polsce ? Edit:GeCube powinien trafić do Polski pod koniec nadchodzącego lub w ostatnim tygodniu września. Zmiana (poprzednio, 12-16.09 lub kolejny po tych dniach tydzień) nastąpiła ze wględu na to, że w tym okresie powinna dotrzeć do PL dostawa. BTW. Ma ktoś może fotki (lub może pstryknąć) w sporej rozdzielczości (>2000px) rdzenia i pełnych kart na R423 i R480? Edytowane 12 Września 2005 przez Allen3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Osobiscie wole wydac 50zl wiecej i miec sprzet pewny niz sprawdzac czy mam szczescie. Bede chcial loterii to ide gram w Totka. 1644415[/snapback] popieram. w ogole wszystkie argumenty tych pieniaczy mozna by wrzucic do worka z dyskusja "podymalbym sobie, ale za zone chce tylko dziewice" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Moje to takie: Samsung 528 K4J55323QF-GC20 1644204[/snapback] Hm, moj blad. Zagogolowalem i jednak zdawalo mi sie co do tych 2ns. Moje pamieci to K4D26323QG GC2A , wiec juz sie nie dziwie ze za wysoko nie chca sie krecic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
differ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Wielkie thx cqa za odpowiedź, nareszcie coś sensownego z tego topica się dowiedziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A ja zamiast dywagować dećko testuję ... 29k w 2001 na X800GT @ 12 potoków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Powiedzcie mi czy owa karta ma wyjsc na AGP ? Z checia bym zamienil tego Geforce'a z podpisu na tego radka,ale na agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no no - yotomeczek - gratulacje i 1 pytanko - kreciles z diosa, czy tym progsem clockgen?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A ja zamiast dywagować dećko testuję ... 1646020[/snapback] A to moje 16 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no no - yotomeczek - gratulacje i 1 pytanko - kreciles z diosa, czy tym progsem clockgen?? 1646074[/snapback] 2,9GHz mam na co dzień a wyżej clockgenem PITer niezle ;) Masz szybsze pamięci :D no i 4 potoki więcej :D jak zmienie chlodzenie grafy to jeszcze cosik pociągnę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 No no tylko wam pogratulować takich sukcesów. Ja za 2 tygodnie jak dobry wałek nakręce to będę też miał X800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 a co myślicie o tym - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19591 zdatne to będzie na gt ? wystarczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 a co myślicie o tym - 1646293[/snapback]Starczyć starczy, ale czy na pewno spełni Twoje oczekiwania co do ewentualnego o/c. Ja już się czaję na wersję Cu (jeden taki kolega obiecał fotę z założonym Cu :P). Ewentualni jakbym nie mial kasy to chyba bym brał AlCu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Starczyć starczy, ale czy na pewno spełni Twoje oczekiwania co do ewentualnego o/c. Ja już się czaję na wersję Cu (jeden taki kolega obiecał fotę z założonym Cu :P). Ewentualni jakbym nie mial kasy to chyba bym brał AlCu. 1646324[/snapback] Fotka bedzie o ile Pent dojdzie :mur: Pewien inny kolega z forum chcial zaoszczedzic 1,45zl i wyslal przesylke zwyklym listem, narazie idzie juz 6-ty dzien roboczy - zobaczymy co z tego dalej wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Ponawiam pytanie,czy jest lub bedzie tytulowa karta na AGP ?? Z checia bym sie zamienil za swoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 wie ktos jak podpiąc ta karte do tv? dali duzo kabelkow ale zaden mi nie pasuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Ponawiam pytanie,czy jest lub bedzie tytulowa karta na AGP ?? Z checia bym sie zamienil za swoja 1646477[/snapback] niestety nie:( i z tego co wiem nie planują :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...