Skocz do zawartości
Wolflang

Indel P4 630 Czy Amd A64 3ghz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No właśnie jak w temacie. Co kupić? Złożłem sobie 2 alternatywne zestawy - cena wychodzi podobna. Sprzet ma służyć w domu: filmy, internet, gierki, biuro.

Przepraszam za lamerskie pytanie ale nigdzie nie znalazłem porównania platform AMD i Intela a w sprzęcie już się dawno pogubiłem. A właśnie o takie mi chodzi. O plusy i minusy obu rozwiązań.

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

No właśnie jak w temacie. Co kupić? Złożłem sobie 2 alternatywne zestawy - cena wychodzi podobna. Sprzet ma służyć w domu: filmy, internet, gierki, biuro.

Przepraszam za lamerskie pytanie ale nigdzie nie znalazłem porównania platform AMD i Intela a w sprzęcie już się dawno pogubiłem. A właśnie o takie mi chodzi. O plusy i minusy obu rozwiązań.

Pozdrowionka

1560841[/snapback]

nawet iscie lamerskie

chyba chodziło ci o antka 3000+ uzyj SZUKAJki i poczytaj sobie o venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Poważnie pytam, i na poważnie - dużo już szukałem. Nie chodzi mi konkretnie o wybór procesora - bardziej chodzi mi o wybór całej platformy sprzętowej. Czyli AMD czy Intel. Wady i zalety obu rozwiązań.

Naprawdę proszę o wyrozumiałość - naprawdę nie znam się na obecnym sprzęcie. Dawno temu otknąłem na P3 i ciężko mi teraz załapać o co chodzi.

To pytanie raczej nie jest lamerskie - można mnie bardziej potraktować jako newbie (:

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Poważnie pytam, i na poważnie - dużo już szukałem. Nie chodzi mi konkretnie o wybór procesora - bardziej chodzi mi o wybór całej platformy sprzętowej. Czyli AMD czy Intel. Wady i zalety obu rozwiązań.

Naprawdę proszę o wyrozumiałość - naprawdę nie znam się na obecnym sprzęcie. Dawno temu otknąłem na P3 i ciężko mi teraz załapać o co chodzi.

To pytanie raczej nie jest lamerskie - można mnie bardziej potraktować jako newbie (:

Pozdrowionka

1561493[/snapback]

Takie pytanie jest najbardziej NIE na miejscu, znowu będzie wojna jak w dziale Intel. Nie zadawaj takich pytań tylko raczej staraj się poszukać odpowiedzi, a jest ich na forum pełno - różne testy, porównania itd.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dobrze wykalkulowałeś cenowo to bierz Intela, 1) pewność konstrukcji 2) stabilność 3) Hyper Threding = 2 procesory logiczne = wszystko hula szybciej :rolleyes: A tak BTW to najprościej weź szukarkę i popatrz co oferują poszczególne procesory i jakie są o nich komentarze bo tego jest multum na forum. Nie oczekuj, że na twoim wątku każdy od początku będzie się produkował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi