jonathan Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 A mnie jedno zastanawia. Po co sie klucicie skoro koles nawet o grafice nie wspomnial. Moze potrzebna mu jest moc procesora i ilosc pamieci a nie mocna grafa. Czym Wy sie tak podniecacie?? Ja jak przesiadalem sie na A64 przesiadlem sie na NF3. Mialem wtedy 9700PRO i grafa mi calkowicie wystarczala. Wiec zanim zaczniecie radzic ludziom co maja kupowac, to moze pierw zapoznajcie sie z jego potrzebami. Coraz mniej osob jara sie 3Dsmarkami. Ale widze ze sa nadal dzieciuchy ktore uwazaja ze to wlasnie te smieszne programiki pod ktore sa optymalizowane co chwila nowe sterowniki stanowaia o wydajnosci komputera. Hmmmm w sumie niezly tok myslenia :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 jonathan ale dzieki nim rynek sie kreci ;) Co do tematu nie wiem jak plyta ktora podales Magic. ale ja teraz akurat testuje Venica 3000+ na gigabycie ( costam costam na nf4-4x ). Zeby nie bylo na codzien pracuje na P4 od 2,4Ghz do 2,8Ghz, w domu na tym co w podpisie, P4 2,8Ghz z Ht i czasami na Athlonie 2000+ i musze powiedziec ze A64 z nominalnym taktowaniem rozwala ( moze za duzo powiedziane ale niezle daje w skore ) 2,3Ghz Bartonowi :D , po wykreceniu laicikiem na ~2,7GHz praca to istna poezja, i nie mowie tu o Markach, smarkach tylko o pracy, odpalanie programow, muza , www, gg, and meny meny more :wink: Co prawda nie wszystkich zadowoli te marne 1,8Ghz lae nie spotkalem sie jeszcze z Venicem ktory by nie robil 2,2 Ghz. Teraz mam kilka sztuk z 20 tygodnia to zobacze ile ida ( jednak wszystkie z tej samej serii :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 leborg uwazaj zeby z ciebie nie zaczeli sie smiac ,bo to co napisalem wyzej w glownej mierze dotyczy ciebie 1577633[/snapback] nadal nie widze 16potokow za 700ziko na pcix[taaa, na pcix bo tak tez mowi sie na ten slot :blink: nei wierzysz? looknij w googla ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 sbchp250 dam ci dzisiaj/jutro znac co i jak z ta płyta bo za "marne" 600zł stąłem sie nabywca jej i winchestera boxa 0450 :lol: do tego 6800le/6800 i bedzie dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 nie wiem dlaczego wszyscy sie na mnie rzucili... Mozliwe ze sie niejasno (czyt. malo tresci za duzo skakania do oczu) wyraziles :rolleyes: @Mardok Tez dobrze gada, w sumie sie z tym zgadze ale z drugiej strony na sprzecie tak czy siak sie traci wiec jedno i drugie rozwiazanie bije nas po pularesie. Ja sobie poczekam i zobacze jak sytuacja sie rozwinie. Jak PCIE zaoferuje mi jakas przewage (zaznaczam ze SLI mnie nie interesuje juz predzej Crossfire) to moze wtedy sie skusze. Narazie cala sytuacja AGP kontra PCIE jest troszke komiczna dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 KGB ale chybionym pomyslem jest tez przesiadanie sie na karte tej samej klasy, za ktora i tak musze doplacic, 100 czy 200 zl ale zawsze to doplata do samej karty, nie liczac ze naprawde dobra plyta na nf4 kosztuje ( mowa o DFI LanParty UT NF4 Ultra-D ) s 4speedzie 562 a w komputroniku 600zl. Dobra plyta na nf3 z agp to wydatek ~450zl. Na samej plycie wydaje sie wiecej o ~100-150zl. podsomowujac: z agp -> tylko mobo = 450zl z pci-e -> mobo 550zl -> grafa ( opcja1 podobnej jakosci ) najtansza 6600Gt 614.14 - kasa za stara karte (~480zl) = 684zl z opcja 2 ( karta "odpowiedniej mocy" czyli x800XL ) 1180. = wymiana kompa = 1250zl z AGp= 450zl pci-e+ podobna grafa =684zl pcie=mocna grafa= 1250zl. ps ( bez procka) ja widze sens kupowania plyty z agp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Buu ale przesiadanie sie na grafe podobnej klasy to tylko przyklad zauwaz ze jak bedziesz chcial kiedys zmienic grafe na agp to zaplacisz drozej - tym drozej im bedzie teraz nabywcow mocnych procow z agp - przyklad juz dalem w USA -280$ do 150$ to olbrzymia roznica no i bierzesz pod uwage tylko plyty DFI na pci-e ,a to nieporozumienie porownujesz marnego MSI k8n neo2 do dfi nf4 LP ? moim skromnym zdaniem od msi k8n neo2 lepszy jest abit ax8 ktory teraz juz jest tanszy,wiec z pci-e -> mobo 400zl -> grafa ( opcja1 podobnej jakosci ) najtansza 6600Gt 614.14 - kasa za stara karte (~480zl) = 534zl no i zauwaz ze jakby nie patrzec to 6600GT jest mocniejszy od r9800pro (przed podkreceniem i po podkreceniu obu) i dochodzi jeszcze koszt zmiany plyty przy nastepnej zmianie grafy ,wiec wyjdzie na rowno ale ja ciagle nie o tym chcialem :D glownie chodzi mi o to ze majac w miare mocny procesor i srednia grafe nie oplaca sie migrowac miedzy podstawkami ,tylko zebrac sie i zmienic 3 elementy na raz jak przyjdzie taka potrzeba jezeli ktos ma pieniadze na zbyciu i jest ciekawy to jego sprawa ,ale to nie usprawiedliwia wciskania komus swojego wyboru (ktos przeciez pyta w dobrej wierze) leborg PCI-X to 64-bitowe 64MHz slot pci ,wiec skoncz juz ciagnac temat swojej niewiedzy co z tego ze ktos tak samo to nazywa jak ty ,to oznacza tylko tyle ze tak jak ty sie myli ,a google wyrzucaja takie odpowiedzi na forum ,pewnie naet twoja sie w nich znajdzie wiec bledne kolo sie zamyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 buu a co z twoim przykladem 9800pro-6600gt dalem ci praktycznie 6600gt za 499 zl sklepowe ....... a to karta jednak lepsza minimalnie niz 9800pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 leborg PCI-X to 64-bitowe 64MHz slot pci ,wiec skoncz juz ciagnac temat swojej niewiedzy co z tego ze ktos tak samo to nazywa jak ty ,to oznacza tylko tyle ze tak jak ty sie myli ,a google wyrzucaja takie odpowiedzi na forum ,pewnie naet twoja sie w nich znajdzie wiec bledne kolo sie zamyka 1578225[/snapback] pierwszy link http://www.gamestop.com/product.asp?product_id=880771 widze ze nawet google jest dla ciebie zbyt skomplikowane i nadal NIE WIDZE grafiki o którą sie upominam od 3 postów <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 pierwszy link 1578394[/snapback] o widzisz nawet blad w opisie karty graficznej znalazles :mur: i nie zobaczysz takiej grafy bo: primo - nic to nie wnosi do dyskusji secundo - nie wkleje ci linka do sklepu w NY ktory cenniki ma na kartce ty znalazles 6600GT za 229$ - przeplacasz ,bo w NY 6600GT AGP jest za 150$ ,a na PCI-E x800 tez za 150$ tydzien temu z kumplem gadalem ,wtedy dolar po 3.4pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 ty znalazles 6600GT za 229$ - przeplacasz ,bo w NY 6600GT AGP jest za 150$ ,a na PCI-E x800 tez za 150$ tydzien temu z kumplem gadalem ,wtedy dolar po 3.4pln 1578409[/snapback] Oo ty naprawde rżniesz takiego głupa?Oo podałem linka do karty pcix :lol: a to ze to akurat 6600gt to mi to lotto widze ze dalsza dyskusja z toba do niczego nie prowadzi bo sie plączesz i motasz nie wiedząc co napisac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 I co wasze kłótnie o nazwę gniazda wnoszą do tematu, że tak bezczelnie zapytam ?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 I co wasze kłótnie o nazwę gniazda wnoszą do tematu, że tak bezczelnie zapytam ?! 1578421[/snapback] nei wiem :( jest mi przykro ale wiem za to ze mam racje :lol: a kgb mi w zyciu nie znajdzie 6800le modowalnego na pcix... bo to zaleta agp.. wiec gadanie ze 939 z agp jest nieoplacalne jest rownie ciekawe jak nazywanie nieprzyszłociowym slotu 754 :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ale pierdzielicie Jakie przyszlosciowe?? O czym w ogole ta gadka?? Np za rok wejdzie nowa technologia i proce przeskocza na 10GB pamieci beda inne i wszystko o kant [gluteus maximus] potluc. W tej dziedzinie nic nie jest przyszlosciowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Ale pierdzielicie Jakie przyszlosciowe?? O czym w ogole ta gadka?? Np za rok wejdzie nowa technologia i proce przeskocza na 10GB pamieci beda inne i wszystko o kant [gluteus maximus] potluc. W tej dziedzinie nic nie jest przyszlosciowe 1578431[/snapback] własnie dokladnie o to chodzi... dlatego opłacalniejsze jest 939 z agp i modowalna karta niz ladowanie kupy kasy w drogą grafe na pci no chyba ze ktos sie bawi w sli.... ;] Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 leborg czy tak ci trudno zrozumiec ze skrot PCI-X istnialo juz jakis czas przed tym jak ty uslyszales nazwe PCI-Express ? nie mozna nazywac jednym skrotem dwoch skrajnie roznych slotow pci-express ma swoj skrot ,a mianowicie PCI-E czy to jest tak ciezkie do zrozumienia???? :mur: :mur: :mur: tak wogole to znajdz 6800LE na pci-e ,bo jakos w cennikach nie widze ,a przydaloby mi sie zrodlo dostepu ,zebym mogl je podac komus w potrzebie a te modowanie to o kant doopy potluc ,mowisz ze 6800le moduje sie tylko na agp ,inni mowia ze 6200 moduje sie tylko na pci-e ,a po tym calym modowaniu albo sie karta nie kreci ,albo ma nedzne wyniki - wiec o czym tu mowimy temat byl o plycie ,a ty ciagle szukasz 16 potokowca za 700pln i ciagle starasz sie udowodnic ze dobrze napisales skrot ,ktorego akurat napisales ZLE :mur: co do przyszlosci to duzo szybko sie zmienia ,ale przynajmniej standart polaczenia grafiki z plyta jest juz okreslony i nie jest nim jak do niedawna AGP tylko PCI-E 16x a pomijajac nawet ten fakt to najzwyczajniej w swiecie plyty na nf4 i k8t890 sa lepsze niz te na nf3 i k8t800pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 6800le na pci-e tez sie moduje ale maks do 12 potoczków, a popzatym jest cholernie drogie jezeli kupujemy nowego kompa i mamy "troszke"kasy to jak najbardziej pci-e, ale jezeli pwoiedmzy mamy nf2 i jakiegos x800pro, czy 6800 to po co maja zmieniac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 6800le na pci-e tez sie moduje ale maks do 12 potoczków, a popzatym jest cholernie drogie jezeli kupujemy nowego kompa i mamy "troszke"kasy to jak najbardziej pci-e, ale jezeli pwoiedmzy mamy nf2 i jakiegos x800pro, czy 6800 to po co maja zmieniac? 1578528[/snapback] podaj mi chociaz jeden link gdzie moge kupic karte pci-e 6800le bo albo jestem slepy albo niedoinformowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) sbchp250 dam ci dzisiaj/jutro znac co i jak z ta płyta bo za "marne" 600zł stąłem sie nabywca jej i winchestera boxa 0450 :lol: do tego 6800le/6800 i bedzie dobrze 1578033[/snapback] I jak sprawuje sie k8ns-939?? Ile wyciągnałes HT ?? Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 na Twoim miejscu sprzedałbym tego Asusa i kupił: - Venice 3000 - nieco ponad 500zł (tak myślę :wink: ) - DFI Lan Party nF4 UT Ultra-D - 559zł - GeForce 6600 Gigabyte GV-NX66128DP-2 za 561 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 masz dyslekcje? Ogolnie, to komentowac tego co wypisujesz nie trzeba- takich banialuk dawno tu nie czytalem :lol: Ale zwracajac leborgowi nieslusznie uwage i czepiajac sie pisowni wyskakujesz z dysLEKCJA... :lol: no panie, ty chcesz nam tu stand up comedy zafundowac? :lol: :blink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ogolnie, to komentowac tego co wypisujesz nie trzeba- takich banialuk dawno tu nie czytalem :lol: Ale zwracajac leborgowi nieslusznie uwage i czepiajac sie pisowni wyskakujesz z dysLEKCJA... :lol: no panie, ty chcesz nam tu stand up comedy zafundowac? :lol: :blink: :lol: 1584571[/snapback] a ty powinienes dostac ostrzezenie za odkopywanie starych offtopicowych watkow w starym temacie jakbys nie zauwazyl to ta kwestia byla juz zamknieta - przemilczalem ,czyli przyznalem sie do bledu co do zwracania uwagi NIEslusznie - czyli mam rozumiec ze jest nastepny ktos kto nie slyszal o pci-x i zaczyna kojazyc z nazwy tylko dlatego ze X rzuca sie w oczy bardziej niz E czy SS ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Jezy aby zamknac raz na zawsze sprawe z PCI-X Short for PCI extended, an enhanced PCI bus. PCI-X is backward-compatible with existing PCI cards. It improves upon the speed of PCI from 133 MBps to as much as 1 GBps. PCI-X was designed jointly by IBM, HP and Compaq to increase performance of high bandwidth devices, such as Gigabit Ethernet and Fibre Channel, and processors that are part of a cluster. PS: mobo z PCI-X ... to te dluzsze Starczy? KGB mial racje, wszyscy zadowoleni? Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Mysle ze dalsza dyskusja nie ma sensu. pytanie bylo o A64 a skonczylo sie na awanturze o roznicach miedzy PCI-E a PCI-X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...