Kosiarz_1987 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Czesc wszystkim ile tak srednio powinien wykrecic sie sempron 2800+ bez podnoszenia napiecia bo muj robi 2100 to chyba troszke mało <_< <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 no i wreszcie udało mi się ujarzmić płyte i zabrałem się za kręcenie, procek zatrzymał się na 2550 ale myśle że to i tak niezły wynik :) 280x9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 moj gigasyf uwaza, ze htt250 to i tak jest za duzo, ciesze sie, ze nie placilem za to mobo, bo ybm sobie plul w brode i czekam na DFI ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Temp koło 8*C mniej w iddle, stress nie mialem okazji sprawdzać...co do oc, to mnie mobo trzyma (Dfi nf4x...395htt to dla niej jest juz zadużo :/) przecie A64 jest wykonany w technologii 130nm a Semp 90nm :-P wiec to raczej nie dziwne BTW: jaką poprawe odczułeś po zdjęciu IHS? Tempy spadły? oc sie zwiększyło ? Napisałem post wczesniej. A że rózni te proce wymiar technologiczny to wiem, tylko no mówię, że jest róznica ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 hehe a mój sypie się przy 280 nie chce za nic ruszyć dalej... a czuje że ten procek ma możliwości jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 hehe a mój sypie się przy 280 nie chce za nic ruszyć dalej... a czuje że ten procek ma możliwości jeszcze :)widać juz sie skończył przy tym Vcore-podnieś woltaż czekam na odp do moich poprzednich pytań LukeXe- przyczepiasz się do moich uwag, a na pytania nawet nie odpowiesz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 majkel84 => to nie jest kwesta vcore tylko mobo. tez mam w chwili obecnej gigabyte k8n-sli i nawet jak dam dla procka 1,55V to sprzet sie wiesza na wykrywaniu dyskow przy htt250, nie pomaga ht*3 ani wiekszy woltarz dla nf4 i HT-Link. jakies dziwne te mobo jest. temp tez nie sa problemem, bo na CPU jest ninja a na nf4 wieje sobie fanderek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Niemiec, a próbowałeś z HT*1? Na wielu gigabajtach na nf4 to pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Mógłby mi ktos odpowiedziec jakie jest to srednie HTT na sempronach a szczególnie na 2800+ bez podnoszenia napiecia :mur: bo mój robi HTT ok 240 na standardowym a pózniej juz SPI błędy wywala <_< Edytowane 29 Listopada 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 O co chodzi, przecież odpowiedziałem na twoje pytanie :huh: BTW: jaką poprawe odczułeś po zdjęciu IHS? Tempy spadły? oc sie zwiększyło ? Moja odpowiedz zacytowana : Temp koło 8*C mniej w iddle, stress nie mialem okazji sprawdzać...co do oc, to mnie mobo trzyma (Dfi nf4x...395htt to dla niej jest juz zadużo :/) Podałem temperaturę, i oc (logiczne, ze jak mobo mnie trzyma to zdjęcie IHS`a mi niewiele da) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Niemiec, a próbowałeś z HT*1? Na wielu gigabajtach na nf4 to pomaga. az tak drastyczne kroki mi nie przyszly jeszcze do glowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 az tak drastyczne kroki mi nie przyszly jeszcze do glowy.czemu drastyczne? praktycznie to htt nic nie daje [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Czy Arctic Cooling Freezer 64 będzie dobry na Sempron s.939 ? Wogóle pasuje ? Chce kupić coś takiego: AMD Sempron 3000+ OEM no i szukam wentylatorka na niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Czy Arctic Cooling Freezer 64 będzie dobry na Sempron s.939 ? Wogóle pasuje ? Chce kupić coś takiego: AMD Sempron 3000+ OEM no i szukam wentylatorka na niego.Pasuje i będzie dobry, jak masz zamiar tyle kasy wydać. Edytowane 29 Listopada 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Pasuje i będzie dobry, jak masz zamiar tyle kasy wydać. haha uważasz że 50zł za bardzo wydajny cooler to dużo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 haha uważasz że 50zł za bardzo wydajny cooler to dużo :blink: Najtaniej widziałem za jakieś 75. Gdzie jest za 50, za tyle sam bym kupił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 czemu drastyczne? praktycznie to htt nic nie daje [; No akurat jesli htt jest ponizej 300mhz to przepustowosc szyny jest za mala i graficzka troche przycina ;} Natomiast powyzej 400mhz juz praktycznie nie ma zadnej roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Najtaniej widziałem za jakieś 75. Gdzie jest za 50, za tyle sam bym kupił? 50 zł to i tak nieokazyjnie jak za .. Arctic Cooling Freezer 64 ... A Freezer64 Pro kosztuje najmniej 73żł u dystrybutora pl (bo używek jeszcze nie ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 mój sempron 3000+ na s939 + dfi infinity 1800@2512MHz (9x278)i chodzi stabilnie temp max w stresie 34-35stopni. Chlodzenie auras 92. pamieci chodza na 456Mhz narazie full stabilnie... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) moj semp s754 2600+ 1600@2500 na 1,44v stabilnie pamieci na 440 2.2.2.5 2T na DFI LP UT 250GB tydzien proca 37, chlodzenie freezer, w obudowie wicher w sumie 8 wiatrakow, max temp na procku to 31*C (w pokoju cieplo) na mostku zalman nb47j - temp max 40*C Edytowane 29 Listopada 2005 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 mam pytanie czy sempa na s939 wykryja kazdap łyta, tylko poprostu bedzie jako unknown, czy sie nei uruchomi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 na gigabycie k8n-sli na biosie F2 i ostatnim F4 byl widziany jako sempron, wiec pewnie inne plyty tez sobie poradza, bo procek jest juz kawalek czasu na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 kurcze ale mam dupnego procka sempa 64 2600 tzn do okolo htt 315 mi dolazi na ponizej 1.5 v a potem zeby przeskoczyc te kilkadziesiat mhz musze walnac z 1.65 v-core szkoda ze taką czarną dziurę mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 kurcze ale mam dupnego procka sempa 64 2600 tzn do okolo htt 315 mi dolazi na ponizej 1.5 v a potem zeby przeskoczyc te kilkadziesiat mhz musze walnac z 1.65 v-core szkoda ze taką czarną dziurę mam to normalne dla sempow ze po pewnym przetaktowaniu nagle chca doozo volt dla niewielu wiecej mhz / w sumie to standard w podkrecaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Siema! No to pojechałem! Wyczekałtujcie tego S C R E E N A ziomy! :D Czekam na kogoś kto powalczy ze mną... :razz: BTW: Max proca do PI to narazie 2992MHz@1,768 przy nizszym dzielniku, na 3,0GHz zaliczal zwisa po kilkunastu pętlach. Poczekamy na jeszcze lepsiejsza zime to sie zobacz czy cos ponad 3,0 bedzie :D Edytowane 30 Listopada 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Siema! No to pojechałem! Wyczekałtujcie tego S C R E E N A ziomy! :D Czekam na kogoś kto powalczy ze mną... :razz: BTW: Max proca do PI to narazie 2992MHz@1,768 przy nizszym dzielniku, na 3,0GHz zaliczal zwisa po kilkunastu pętlach. Poczekamy na jeszcze lepsiejsza zime to sie zobacz czy cos ponad 3,0 bedzie :D wow :D gratulacje :) czym go chłodzisz i jaka to seria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 wow :D gratulacje :) czym go chłodzisz i jaka to seria?Serii nie pamietam w sumie, a chłodzenie to zalmek 7000A Cu + otwarte okno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 @hary86 Nie...no na s754 to jest absolutny nokaut :lol: :lol: :lol: ,ale memki też się ożywiły ostatni było coś koło 262MHz ,napisz coś więcej,to ten sam procek cały czas czy coś nowego?Brawo x3 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 GRATZZ co za pamiatki masz? samsungi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Kurcze no ładnie ... bym miał takie pamiątki to bym mojego też tak może pocisnął, jeżeli by płyta pozwoliła. Tylko blok na nb by sie przydał. Ale ładnie mu dałeś voltów .. kurcze spemron na 1.8 to już prawie zgon. To sie chyba tylko do benchowania nadaje, bo inaczej to by szybko nóżki wyciągnął! Gratutalcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...