gnz Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 mam literek spirytusu i chce przygotować coś egzotycznego ;] dajcie jakieś przepisy / proporcje / jak przygotowujecie różnego rodzaju pomarańczóweczki, cytrynówki, miodówki itd ;] będe wdzięczny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Jak masz literek to najlepiej z wodą i bedziesz mial 2 litry 50% wudki ! Dobrze zmroź i bedzie impreza na parę osób !! Nie studiowałeś czy jak ? !! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 a ty do podstawówki nie chodziłeś ? nie dość że masz problemy z ortografią to na dodatek z czytaniem... nie chce czystej wÓdki a coś egzotycznego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Chciałem ci poprostu przedstawić alternatywę. Sory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 połącz to z winem pobłogosławionym przez ojca rydzyka i 3 litrami coli z biedronki, a będzie egzotyczne i ohydne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Do spirytusu dobra jest ta Hop Cola ... prawie cała szklanka spirytusu troche coli ;) do tego cytrynka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Szklanka spirytusu dwie krople cytryny. Nie wiem czy to super egzotyczne ale klepie w baniak jak wulkan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 wiedziałem że moge na was liczyć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 bylo! szukaj! mwahahahaha! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 zrob sobie madd doga (czy jak to sie nazywa) do kieliszka troche tabasco, dolej do polowy syropem malinowym/wisniowym, na koniec wodka badz spiryt (wersja hard:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 zrób miodówke na prawde dobre mój pradziadek to robi i jest wyśmeinite :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 juz lepiej zrob jak chcesz cos egzotycznego - malibu. swietne :mhmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 a nie lepiej całą szklanke spirolu i cytrynke i słomke :] bardzoo egzotyczne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 nie da rady, ale 90% spiryt i 5% woda i 5% sok z cytryny to co innego...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 mam literek spirytusu i chce przygotować coś egzotycznego ;] dajcie jakieś przepisy / proporcje / jak przygotowujecie różnego rodzaju pomarańczóweczki, cytrynówki, miodówki itd ;] będe wdzięczny ;] 1579170[/snapback] dodaj piołunu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Na kardełko sobie strzel kielicha spirolu i pieprzu troche :] Też egzotic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 pełna szklanka z namalowaną palmą > egzotyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 z grejftrowym z Florydy exotyla ze hoho :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 poncz, krótko: dużo świeżych owoców (cytrusy, arbuzy, brzoskwinie...), część może być puszkowana, ale nie dużo - 4-5 puszek miska 6-8 litrów kroisz owoce (w ch... roboty) - walisz do miski, zalewasz spirytem dusisz z pięć godzin ;) parę razy trzeba przemieszać i impreza na kilka osób jest przednia :D plusem jest to że z racji dużej zawartości witaminy C w cytrusach kac jest minimalny następnego dnia pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bily_1 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 podstawa to dobrze z wodą wymieszać, ja mieszam tylko z przegotowaną jaszcze gorącą !!! czasami zaprawiam palonym cukrem (miodzio) wszystko musi być na gorąco robione, ale jak masz podstawe to możesz dowolnie z czym chcesz mieszać, najlepiej sok z cytryn , miód lub cukier , i jakiś soczek jak ktoś lubi. tak wogóle, topic do podwieszenia :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Jak masz literek to najlepiej z wodą i bedziesz mial 2 litry 50% wudki ! Dobrze zmroź i bedzie impreza na parę osób !! Nie studiowałeś czy jak ? !! :) 1579172[/snapback] Po pierwsze spirytus ma 95 % wiec nie dokonca 2 litry 50 %... i jeszcze nastepuje zmiejszenie objetosci cieczy wiec zeby dostac litr "mieszaniny wodno-spirytusowej" potrzeba 526ml spirytusu i 505 ml wody bo wlasnie objetosc zmniejsza sie o 31 ml. Zeby byc dokladnym :wink: P.S. Zeby wodka miala 40% potrzeba 421 ml spirytusu i 608 wody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Kropelka wody na wiadro spirytu i mozna pić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) dodaj piołunu B) 1582652[/snapback] wersja soft-fun... trochę przereklamowane ;] btw mam fabryczne 0,5 @ 80GHz w lodówce ;] no to masz przepis: kilka łyżek kawy rozpuszczalnej + dwie/trzy cukru na malutką filiżankę, gorące do butelki, potem - do połowy spirol, reszte zalewasz wodą o temp 70-80*C (bardzo gorąca ale żebu butelka nie pękła) i zakręcasz,, wstrząśnij kilka razy, owiń ręcznikem (czymś tam) i odstaw na pół godziny w bezwietrzne miejsce wolne od interferencji magnetycznych* po pól godziny - wanna i prysznic,, po woli ochłódź flachę i jedziesz do zamrażarki,, superfreez i za 30 minut masz egzotyczną kawówkę która nieźle kładzie i pobudza w jednym :-) dzięki ciepłej wodzie spiryt przeżera sie błyskawicznie :-) wszelkie prawa zastrzeżone :-) sposób wymyślony przeze mnie,, nie daje gwarancji i nie odpowiadam za jakieś głupoty które po nim zrobicie ;] Pozdro :-) *joke ;] wiatr może smagać ;] interferować można wg potrzeb ;] Edytowane 3 Września 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MondeyZ Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) Jak ja bym miał litr spirytusu.... to już bym go nie miał :D Aby w pełni cieszyć się posiadanym towarem polecam zakupić 750 ml Blue Curacao , wymieszać, dodać troszeczkę soku z cytryny i "chluśniem bo uśniem":). Przetestowane na wycieczce szkolnej.Zabija. Nie testowane na zwierzętach. ps. Przed spożyciem radzę zakupić Vanisha... Egzotyczny(denaturatowy) kolor trunku ciężko schodzi z białych koszulek:) Polecam jescze drink o dosyć orginalnej nazwie "Psychopata Mrzeżyński": Do spirytusu dolać litr Coli. Proste. Zapewnia egzotyczne wrażenia :D I pamietaj: :dontfeedtrolls: Edytowane 4 Września 2005 przez MondeyZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ja mam piękny przepis od teścia, mianowicie : Potrzbna jest wysoka szklanka - Lejemy do połowy spirytusu i drugą połowę (do tzw smaku) uzupełniamy szampanem (rosskoje szampanskoje :D) i już mamy pięknego, tradycyjnego drinka o budzącej szacunek nazwie : Ognie Moskwy :> Kopie jak jasna cholera (nie dość że procentowe to bąbelki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Jak ja bym miał litr spirytusu.... to już bym go nie miał :D 1632440[/snapback] a myślisz że ja mam ;P ?? dawno wypite ale temat jest dla potomnych ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 i co z niego wyszło ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 2l czystej + sok malinowy + tabasko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MondeyZ Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) Właśnie wracam z wyprawy z Czeskiego Cieszyna. Kocham to miasto, ten klimat, te alkohole, te ceny...:D. Z imprezy zebrałem dużo doswiadczenia którym chyba muszę podzielić się z potomnymi :D. Jeżeli masz możliwość odwiedzenia tego wspaniałego miasta to polecam zakupić likier marcepanowy, poprostu cudo! Aby zwiększyć moc(marne 17 GhZ) proponuję użyć spirytusu, którego juz niestety nie masz :sad: Lajtowo mozna kręcić bez artefaktów do 30GhZ, pożniej niestety czuć sam spyrol :sad: . Jeżeli będę w stanie, dodam jutro opis przyrządzenia cudnej cytrynówki. Edytowane 6 Września 2005 przez MondeyZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 2l czystej + sok malinowy + tabasko ;] 1635070[/snapback] jap maj fejwryt niegdyś :] ale - jak pojechałem nad jezioro i poszło 1L na całego tabaskacza miałem.. cóż.. problemy z systemem wylotowym,, dłuugo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...