p3dzi0r Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Witam Zakupilem na allegro pamieci Kinstone HyperX 2x512 400 cl2 2-2-2-5. 25 Lipca. Kilka dni pozniej dotarly do mnie. Przelezaly sobie ponad 2 tygodnie, bo wizualnie wygladaly ok, wiec nie trzeba nic reklamowac(tak myslalem).Pozatym sprzedajacy sprzedawal a64, plyty pod nie, i mial komentarze swiadczace o tym ze wszystko jest w nalezytym porzadku. Kilka dni temu dostalem plyte, sprzet jak w podpisie. Poskladalem do kupy. Uruchamiam i zonk. Windows podczas instalki wywala BSOD'a. Hmm no to mamy problem. Uruchomilem memtesta dla plyt dfi (w biosie, pomyslalem ze moze to pamiec, wkoncu kupilem na allegro, warto sprawdzic). Ustawienia nominalne, nie zmienialem niczego bo po 1 jeszcze nic nie wiem o nowej platformie (w koncu a64 to nowosc dla mnie) a po 2 jaki jest sens dla instalacji windowsa. No to jedziemy, pamieci niby maja 2-2-2-5, ale memtest rusza na 2-3-2-5. Wiec OK. Lecimy , lecimy, i nagle kupa bledow. Wyjalem jedna kostke pamieci, memtest, ok, przelecial 1 cykl, wszystko ok. Wsadzilem samą drugą kostke 512. Dojezdza do 40%, zaczyna sie test 6. ponad 2500 bledow. Zmienilem memtesta na 2-2-2-5 i to samo. Ktos z forum poradzilmi abym dal 2,9V i wtedy sprawdzil, efekt ten sam. jedna kosc na nominalnych ustawieniach dziala, druga nie. Skontaktowalem sie z moim sprzedającym. Przedstawilem mu problem. Jednak on twierdzi ze pamieci memtesta u niego przeszly (mialem to zagwarantowane w opisie aukcji). Napisalem takze ze bede sie domagał zwrotu towaru, natomiast sprzedajacy napisal ze po okresie miesiaca nie moze mi zwrocic pieniedzy (fakt 3 tygodnie). Ale ze on moze mi pomoc w reklamacji bezposrednio u Kingstone'a bo wie jak to sie robi, wysylka do Anglii kosztuje 100zl, on pokryje 60zl i bede miec nowe pamieci. Jednak nie rozumiem faktu dlaczego ja mam reklamowac sprzet u kingstone'a. Przeciez on sam moze mi oddac pieniadze zareklamowac sprzet i pamieci na wartosci nei straca. A napewno znajdzie na nie kupca. Prosze o informacje co powinienem w takim wypadku zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Chce Cie naciagnac po prostu- te 100PLN za wysylke z czego on niby pokryje 60% to jakas kiepska sciema. Moim zdaniem musisz zareklamowac te pamieci zgodnie ze standardowa procedura reklamacji i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 tzn wymiana u kingstona na zasadzie on mi da 60zl, ja dokladam 40 i wysylam je bezposrednio do kingston'a. Fajnie byloby zeby wypowiedzial sie ktos kto probowal robic wymiane u producenta pamiatek. On testowal pamieci na memtescie w biosie dfi (czyli jakby nie patrzec u mnie warunki sa identyczne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 miesiąc ma 4 tygodnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 tu macie link do aukcji. Zeby nie bylo niescislosci. kingston hyperX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 17 punktow w tym jeden negatyw , jeden neutral :/ Ja bym od takiego bez odbioru osobistego nigdy nie kupil ;/ Podziwiam Cie za odwage... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 wiesz, zrobilem kolo 60 transakcji przz allegro, i ponad polowe tego poza nim. I nigdy sie nie naciolem i nikogo nie zrobilem w jajo. Ale napiszcie moze jakie prawa mi przysluguja itd. Jak reklamowac, czy to ze w opisie mam napisane ze 100% sprawne i to ze przeszly memtesta daje mi jakas gwarancje ?. Ktos mi powiedzial ze towar jest po prostu niezgodny z opisem i moge go reklamowac bez zadnych ale. Czemu licytowalem ? , bo sprzedal juz kilka rzeczy zwiazanych z a64, kilka procesorow i bodajze 2 plyty, i ludzie byli zadowoleni. Pozatym jest z tego forum. Dlatego prosze o pomoc, co mi po pamieciach ktore sa niesprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Pozatym jest z tego forum. 1602554[/snapback] to dawaj nicka i cisniemy niech sie wypowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Użytkownik Christie. Wysłałem mu linka do tematu. Wiec pewnie odpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Może byc ściema bo będzi tak: Ty mu podeślesz pamięci - od sobie je zareklamuje za free, a od Ciebie ma 40 zł za "nic"... IMO - cos tu śmierdzi... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Od kiedy w ramach gwarancji Ty pokrywasz wysyłke do producenta/dystrybutora itp... ? Ty wysyłasz do niego jeśli jest gwarantem (10 ziko pewnie wysyłka będzie kosztować), a dalej to niech on się martwi co z tym zrobić i ma 14 dni na to (ew trochę więcej w innych wypadkach). Dobrze prawie ? Jeśli nie, to poprosze o poprawienie mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Od kiedy w ramach gwarancji Ty pokrywasz wysyłke do producenta/dystrybutora itp... ? Ty wysyłasz do niego jeśli jest gwarantem (10 ziko pewnie wysyłka będzie kosztować), a dalej to niech on się martwi co z tym zrobić i ma 14 dni na to (ew trochę więcej w innych wypadkach). Dobrze prawie ? Jeśli nie, to poprosze o poprawienie mnie... 1602759[/snapback] Dobrze prawisz , na zlocie dostaniesz za kare browarem po szyji ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 nie wiem czy te 10dni ma sie do umow na odleglosc z osobami prywatnymi ale chyba tak. jesli cie o tym prawie nie poinformowal to masz 3 miesiace na zerwanie umowy bez zadnych konsekwencji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 nie poinformował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 przepraszam za zwloke, wrocilem po weekendzie. do Kingstona trzeba wyslac na wlasny koszt, odsylaja oni, zwykle przez UPS. 122 pln kosztuje wysylka do Anglii kurierem (najtanszy pocztex, DHL np kosztuje 300! wiec to juz bez sensu zupelnie). jesli na takiego oszusta wyszedlem pokryje calosc kosztow wysylki, nie widze problemu. czuje sie fatalnie, nikogo nigdy nie mialem zamiaru oszukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Gdzie te pamieci zostaly kupione, w jakim sklepie? Nie maja pisemnej gwarancji w Polsce?! Pomijam kwestie ceny, ostatnio takie pamieci sprzedalem za 500zl!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 prosto z Kingstona. mam jakies papiery od nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) no to wysylam do kingstona, zobaczymy co z tego bedzie ;] Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez p3dzi0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...