dem Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Mam pewiem problem z programami do odtwarzania muzy (Winampem i Foobare). Otóż podczas odtwarzania muzyki, mam za wysokie użycie procesora ~8%. Jeszcze gorzej wygląda sprawa z najnowszym Winampem 5.1, tutaj użycie procesora wynosi ~33 %. Ktos ma jakieś pomysły, by rozwiązać ten problem. Pamiętam, że kiedyś podczas odtwarzania muzy użycie procka wahało sie miedzy 0 - 2%. Help me. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Może masz już stary system :>? Może trzeba go zoptymalizować :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 System mam zadbany i nie bardzo mi się spieszy do formatu. Ale jak wszystkie metody zawiodą to chyba bede do tego kroku zmuszony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thocmaar Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) winamp5 ma wyzsze zuzycie procesora na skinach typu modern, i zwlaszcza z tym wlaczonym "beat" pokazywaczem, przelacz na skina standard i spadnie do 3% albo i mniej, mialem to samo mimo ze 512ramu i 3ghz procesor, umnie teraz na takim ustawieniu pokazuje 0% do 2% czasem Edytowane 4 Września 2005 przez thocmaar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Sęk w tym, że ja zawsze używam standardowej skórki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Jeśli tak to powiedzcie mi dlaczego mam zawsze 100% wykorzystania procesora mimo że sama winda chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Jeśli tak to powiedzcie mi dlaczego mam zawsze 100% wykorzystania procesora mimo że sama winda chodzi? 1632880[/snapback] A włączcie menedzer zadań i zobaczcie co tyle zajmuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 A włączcie menedzer zadań i zobaczcie co tyle zajmuje! 1632890[/snapback] Sorry, nie rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Menedzer zadań>procesy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekk Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) ctrl alt delete. I patrzysz co ci zajmuje procka najwięcej (zakładka Procesy>CPU) ja już z wa nie korzystam, ale z tego co pamiętam to użycie procka było spore (z modern) z classic'iem mniej. Fb2k aktualnie przerobiłem sobie na minimal, przez co zajmuje mało procka (4%-10%) może akurat to nie jest najmniej, ale zbyt się przyzwyczaiłem, żeby zmieniac na wa. [edit] sgj, wyprzedziłeś mnie :P Hm... dem, system zadbany mówisz, ale może przeskanuj go czymś dla pewności. Edytowane 4 Września 2005 przez Rekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) Spróbuj foobara w wersji lite. Mniej odpalochych wtyczek = mniej zajętej pamięci = mniejsze zajęcie procesora. Sprawdzałem u siebie i jest różnica (foobar full) Edytowane 4 Września 2005 przez fenriz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) Menedzer zadań>procesy 1632953[/snapback] He he. Nie oto pytałem ;] Tyle to wiem gdzie jest wskaźnik użycia procka, tylko martwię się tym, że zawsze wskazuje na 100% jego użycie! Czego to wina? Edytowane 4 Września 2005 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Na chyba jednak nie wiesz gdzie jest wskaznik uzycia procesora, bo jet on na zakładce "Wydajnośc", a własnie w zakladce 'Procesy" mozna zobaczyc czego to wina! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Tak to wyglada u mnie. Kto mi to wytłumaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 zauważcie, że te procenty skaczą. w tym momencie gra mi foobar i zużycie proca wskazuje mi 2% i czasem 5%. czym Wy sie przejmujecie. Przecież procesor cału czas liczy no i czasem więcej mu to zajmuje (czyt. 5%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Z tym , że w najnowszym Winampie użycie proca u mnie wynosi 33%, a to już raczej normalne nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 przekanuj winde jakims anty syfem bo to chyba nie winamp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 U mnie jest lipa tego typu, że winamp ciągnie 30-40% a do 100% dociąga Kaspersky i to mnie martwi... Co może być przyczyną, że kaspersky akurat kiedy w winampie leci jaka kolwiek muza zaczyna coś skanowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 może skanuje te mp3 odtwazane ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 System mam zadbany i nie bardzo mi się spieszy do formatu. Ale jak wszystkie metody zawiodą to chyba bede do tego kroku zmuszony. 1631836[/snapback] Czy to stanowi jaiś problem dla ciebie? czy przez te 8% komputer działa wolniej, mniej komfortowo, wszystko się muli, ect? Rada na dziś: nie szukajcie problemów tam gdzie ich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Problem juz dawno rozwiązany. A winne były sterowniki audio. Zainstalowane miałem te z paczki nVidii. Zmieniłem na oryginalne Realteka i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Ja dodam do swojego problemu: Przyczyną był DFX tylko wyłączyłem i zdziwienie 1-2% wykorzystania proca. DFX wyleciał pojawił sie Enhancer i jest maks 4% i kaspersky sie odczepił od winampa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...