Skocz do zawartości
LEONPG

Ps2 Kilka Pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

1. Czy można ją podłączyć do monitora(jakiś specjalny kabel czy starczy ten z opakowania).

1633765[/snapback]

Te kable w pudełku są do tv. Niezbyt będa pasowały do monitora :P . W dodatku na ps2 rozdziałka to nieco ponad 640/480 (jak dobrze pamiętam 720 na ileś), choć na tv LCD z wyjściem DVI niewidać pojedyńczych pikseli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to po kolei:

Ad.1 - mozna. ALe potrzeba do tego albo kompa z karta TV, albo VGA Boxa, kosztujacego bagatela 200zl.

Ad. 2 - Modbo Infinity to marna podroba calkiem niezlego (aczkolwiek malo u nas popularnego) chipa Matrix Infinity. Psuje sie przy byle okazji, a samo wejscie do setupu potrafi go zalatwic na amen. Zdecydowanie odradzam, w przeciwienstwie do Rippera (gdyby nie ta cena... :roll:).

Ad. 3 - koledzy wyzej juz odpowiedzieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warezy?? czyli??

Teraz dopiero się kapłem, że niektóre z tych gier są RIP. Myślałem, że sprzedawanie piratów jest karalne, a co dopiero sprzedawanie piratów w sklepach i aukcjach :?

PS, dzięki, choć nie licytowałem (bo niemam jak :P ) to dzięki za sprostowanie.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam do was pytanie. Sprawa ma sie tak : Jakis miesiac temu kupilem na allegro Dreamcasta ( 2 pady , wibra , pamiec plus 70 piratow ) za 400 pln (na swa obrone dodam ze sprzet byl w niemal idealnym stanie ) . Poniewaz nie tak sobie wyobrazalem gry segi, sprzet mi sie "odwidział " wiec postanowilem ponownie wystawic go na allegro . Po cichu myslelem ze ktos da za niego 300 peelenow . Po jakis 2 godzinach od wystawienia aukcji napisal jakis koles z prosba o moj numer, podalem go mu po czym kolo natychmiast zadzwonil . Pytal czy chce sie wymienic na psx2 ( org dual , pamiec 8 mb i 23 oryginalne gry,nieprzerabiana ) - lekko kopara mi opadla . Weszylem jakis podstep . Kolo nalegal a propozycja wydala sie kuszaca. Zawodnik byl tak napalony ze koniecznie chce sie wymienic juz nastepnego dnia ( mial 350 km do wawy ) . Ok nie ma sprawy . Nastepnego dnia o 9 rano koles juz byl u mnie . Wyjal psx2 ( no wszystko na pierwszy rzut oka cacy ) . Wymiana doszla do skutku . Powiem szczerze ze jestem skolowany troche. Mam plejstacje od 2 dni . Bez przerwy na niej pociskam i nie moge uwierzyc ze koles sie zamienil.NO PO PROSTU NIE MOGE!!! Grafa co najmniej 2 razy lepsza. Model scph-3004.Filmy czyta bez problemu ,zero jakis zacinek. Do czego zmierzam , ano do tego ze jestem totalnym laikiem w sprawach konsol (ale nie gier ma sie rozumiec ;) ) . Czy istnieje jakis sposob aby sprawdzic czy konsola byla przerabiana albo czy w niej grzebano??? Mam tez dylemat czy nie wystawic jej na allegro - ostatnio widzialem taki sprzet z 10 grami ze poszedl za ok 500 pln . Poniewaz czytalem gdzies tu na forum ze sony ma zamiar obnizyc ceny konsol w grudniu ( nie wiem na ile jest to sprawdzone info ) wiec czy nie lepiej ja "pchnąć " na allegro i zaczaic sie na fabrycznie nową konsole w grudniu ?? Czy na ps2 pogram sobie w gry z psx1 ? Btw - jestem pod wrazeniem gierki Devil may cry - co za klimat !!!!

Edytowane przez lao_che

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PS2 pograsz w gry z PS1.

IMHO nie warto sprzedawac "grubasa" (czyli starej wersji konsoli) - mozna do niej wsadzic twardy dysk, co rozwiazuje problem lasera (i dodaje kupe mozliwosci w postaci programow homebrew), pasuja tez do niej wszystkie przerobki.

Jesli chodzi o sprawdzenie czy jest przerobiona: najlepiej by bylo otworzyc konsole i zerknac na plyte glowna czy jest chip wlutowany i jaki. Trzeba to tylko robic ostroznie i z glowa, zeby nie urwac np. tasm od przyciskow power i eject z przodu - sa bardzo delikatne.

Niektore chipy (matrix infinity i chyba ripper) do ekranu startowego dodaja napis "infinity costam costam".

A najprostsza metoda to skopiowac jakas gre i zobaczyc jak konsola zareaguje na kopie - jesli zadziala, jest spora szansa ze jest przerobiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Jesli chodzi o sprawdzenie czy jest przerobiona: najlepiej by bylo otworzyc konsole i zerknac na plyte glowna czy jest chip wlutowany i jaki. Trzeba to tylko robic ostroznie i z glowa, zeby nie urwac np. tasm od przyciskow power i eject z przodu - sa bardzo delikatne.

(...)

Oj znam ten bol <ściana> zerwalem kiedys :/ ale z 30 min zabawy z tym i zrobielm ale ile ja dochodzilem do tego zeby rozkminic w co te tasmy byly wpiete ^^

WIEC UWAZAJ !! [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi