Skocz do zawartości
ojejku

Liga Mistrzów 2005/2006

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny mecz w wykonaniu Barcelony, ten co dostał czerwoną-dobrze mu tak, lama jedna grać nie potrafi tylko fauluje, barca gra taktycznie a nie na siłe, a boisko wyglądało jak by ktoś uprawiał kartofle na nim.

Glupoty piszesz. Ten faul to maksimum zolta kartka. Wymuszony przez zawodnika Barcy. Chociaz fakt faktem, ze wczesniej byl faul na zolta takze wiec mozna powiedziec, ze sie zsumowalo (chociaz watpie, czy gdyby ta "lama" miala zolta kartke, to by do tego faula doszlo). Ogolnie sedzia popsul nieco widowisko - glownie przez jego bledy pierwsza polowa byla po prostu nudna.

Natomiast druga... Przy strzale Messiego az sie poderwalem z lozka ;) Szkoda, ze bramka nie wpadla... Gracz meczu to jednak Terry - mimo tego nieszczesnego samobuja. Ronahldinio jak zwykle - koles gra tak pieknie jak paskudna ma gebe ;) Brawa dla Chelsea za walke w 10. Poczatek drugiej polowy nalezal zdecydowanie do nich. Choc Barca wygrala jednak zasluzenie. Rewanz bedzie piekny - oby Barca nie grala zbyt defensywnie na 0:0...

Ogolnie sedzia jeszcze gorszy niz w PES5 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Glupoty piszesz. Ten faul to maksimum zolta kartka. Wymuszony przez zawodnika Barcy. Chociaz fakt faktem, ze wczesniej byl faul na zolta takze wiec mozna powiedziec, ze sie zsumowalo (chociaz watpie, czy gdyby ta "lama" miala zolta kartke, to by do tego faula doszlo).

Nie powiedział bym że wymuszony, najpierw wjechał mu w kolano, a przy tym co dostał czerowną kartke nie atakował na piłke tylko z premedytacją wjechał w zawodnika. Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie super mecz, ale tak jak pisałem wcześniej - będzie ciężko i było ciężko...

Messi wypas, Ronaldinho wypas, Eto wypas, ale szkoda, że nie wykorzystali reszty okazji.

Standardowo Cech w Chelsea wypas (no może drugą bramkę trochę zawalił) ale bardzo mało brakło, a wyciągnąłby w fantastyczny sposób ten wolny Ronaldinho.

Co do faulu i czerwonej kartki - jak dla mnie w 100% zasłużona, bardzo groźny faul z premedytacją, bez choć najmniejszego kontaktu z piłką.

Za to boisko Barca u siebie powinna im nakopać co najmniej dwa do zera...

Brawa dla Buffon-a, co gość robił to masakra :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż mi sie słabo robi jak widze że ktoś twierdzi że to nie było na czerwoną kartkę <_<

Polecam obejrzeć to jeszcze raz:

FAUL Del Horno

.. i najlepiej zatrzymać sobie na 52 sek lub 1:03

nie wiem co chciał tym wyskokiem zrobić hiszpan ale napewno nie zależało mu na piłce która była nieopodal

nie wiem także jak wy ale ja chciałbym jeszcze troche pooglądać takich zawodników jak Messi w akcji a takie brutalne zagrania Del Horno mogą to szybko uniemożliwić bo zwłaszcza jego pierwszy faul z tą nakładką na kolano mógł spowodować bardzo bolesną kontuzje

peace

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Rewanz bedzie piekny - oby Barca nie grala zbyt defensywnie na 0:0..."

az mi serce mocniej zabilo - widziales kiedys barce grajaca na remis? czy frank rijkaard chodz w jednym calu przypomina murinio albo anczelotiego lub jeszcze innego wlocha? kpina po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta przy tym faulu widac jak Del Horno specjalnie skierowal swoja noge w strone Messiego, mogl ja cofnac lecz tego nie zrobil. Messi ma 18 lat i jest jednym z najwiekszych talentow i szkoda by bylo gdyby doznal kontuzji, a taki Del Horno gdyby nie dostal czerwieni to kto wie do czego by sie posunal zachecony przez sedziego do gry faul.

Barca nigdy nie gra na remis bo doskonale wiedza, ze taka gra nie przynosi efektow.

Co do Terrego to nie zagral zle, mial udzial przy dwoch bramkach (nawet jedna strzelil dla Barcy :D ) i "wybronil" dwa razy Chelsea od wyzszej porazki lecz to nie znaczy, ze mozna go nazwac graczem meczu. Byl po prostu dobry, ale nie najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faul na czerwoną był ewidentny nie wiem jak można się spierać :| Kumpel który był za chelsea także powiedział, że ewidentnie czerwona kartka, bez dwóch zdań.

A Buffon rzeczywiście to co powyciągał to masakra ;], w końcu wrócił do gry i formy bo był całkiem niedawno bramkarzem nr. 1 na świecie.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż mi sie słabo robi jak widze że ktoś twierdzi że to nie było na czerwoną kartkę <_<

Polecam obejrzeć to jeszcze raz:

Widze, ze Messi tez nie biegl za pilka. Faul wymuszony. Messiemu nic sie nie stalo (popatrzcie na niego jak upadl na murawe i juz mial wstawac, ale jednak przekrecil sie o poltora metra albo i wiecej). Kartka na pewno sie nalezala. Ale nie czerwona. I tak jak pisalem wczesniej: za wczesniejszy faul powinna byc kartka bez dwoch zdan. Sedzia dal d^py w tym meczu i wszystko na ten temat.

Aha: kibicowalem Barcelonie (mimo, ze siedze w UK) - zeby nie bylo, ze jestem stronniczy i zwalam na sedziego wine, ze Chelsea przegrala.

Co do grania na remis - po prostu wyrazam swa obawe. To jest turniej - tu sie mysli o przyszlych meczach, szczegolnie gdy ma sie wypracowana na wyjezdzie przewage. Choc tak po cichu licze na 3:0 dla Barcy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka że jesli chelsea by grała w 11 by wygrała mecz.Barca ma bardzo dobrą sytuacje przed rewanżem a chelsea nie raz pokazała że nie potrafi odrabiać strat więc chyba sobie odpoczne od forum.Ale będzie adrenalina i nerwy w rewanżu pozdro:D mam jeszcze nadzieje że milan nie odpadnie :rolleyes:

pozdro dla kibiców The Blues i innych:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie powtorzy się, bo będzie grał marquez, a poza tym barca gra u siebie...

"Co do grania na remis - po prostu wyrazam swa obawe"

skad takie obawy? barca NIGDY tak nie grala, wiec czemu ma to zmienic teraz, gdy jest w mistrzowskiej formie i gra rewanż przed ponad 80 000 wlasnych kibicow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak najlepsze są internetowe opinie "wiernych kibiców chelsea" ofkors od przyjscia szanownego pana Romana. Jakiego to "Barca miała farta..." i, że "gdyby nie sędzia to..." Jak ja nie trawie tego typu kibiców. Większość z nich przeżuciła się z Realu bo ten już jest przecież słaby i nie wygrywa.Co do meczu to super. Przy samobóju Motty troche winy Valdesa powinien krzyknąć do Motty.Bramkarz nie może wyjść do piłki i jej nie złapać. Albo zostaje w bramce, albo wychodzi i łapie. Najważniejsze, że piękno futbolu znów wzyciężyło nad mechanizmem bez polotu.

Edytowane przez CarryOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mów mi o Valdesie, bo jak widzę piłkę przy jego nogach to mnie trzepie

widziałeś co zrobił w ostatnim meczu ligowym? jak ładnie podał do przeciwnika i strata bramki :blink:

ciekawe kiedy się Barca dorobi dobrego bramkarza :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mów mi o Valdesie, bo jak widzę piłkę przy jego nogach to mnie trzepie

widziałeś co zrobił w ostatnim meczu ligowym? jak ładnie podał do przeciwnika i strata bramki :blink:

ciekawe kiedy się Barca dorobi dobrego bramkarza :unsure:

Miala dobrego - Rustu, tylko on wszedzie dobrze bronil tylko nie w Barcy ;)

Jednak z jednej strony to dobrze, ze maja nie najlepszego bramkarza, przynajmniej sa zmuszeni do atakowania przez caly mecz, posiadania pilki najdluzej jak sie da i jak najrzadszej gry na wlasnej polowie.

A wracajac do wczorajszego meczu to niezly byl rajd Ronaldinho z prawej strony boiska przy lini bocznej. Kiedys tez tak umialem :lol2:

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mecz wczoraj był naprawdę niezły. Murawa, jak już ktoś wspomniał tragiczna. Byłem za Barcą i wygrałaa :). Rewanż zapowiada się niezwykle ciekawie. Zastanawiam się co ten Valdes robi w takim klubie ? Statystuje ?! Przecież to jest najsłabszy element tego wspaniałego zespołu. Wczoraj w ogóle jakoś odniosłem wrażenie, że Ronaldinho nie grał na full obrotach, podobnie jak Eto. Co prawda wykonał ładny rzut wolny i pięknie wrzucił, ale jakoś odnoszę wrażenie, że brakowało mu świeżości. Był jakiś taki inny, zmęczony może trochę...

Ja jednak chciałbym, żeby Liverpool zdobył Ligę Mistrzów, chciałbym, żeby Dudek dostał szansę i pokazał klasę po raz kolejny. A ten Benitez to jednak wazon. Dudek grzeje ławę, nie chciał się go Rafa pozbyć... Echhh trener hiszpan i faworyzuje swojego rodaka - Reinę. Wg mnie ten Reina nie jest taki wspaniały, puszcza szmaty, cienko gra na przedpolu. Ja nie rozumiem tego trenera, mieć tak wartościowego gracza jak Dudek, który wygrał Liverpoolowi ligę i nie dawać mu szansy. Jeszcze pewnie nie pojedzie Dudi na MŚ, bo Janas weźmie pewnie Boruca i Kowalewskiego i zamiast "Kiełbasy" - Mokujina z Tekkena czyli Rasiadlo ; /.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta bramka z Benfika, ktora Reina wpuscil nie nazwalbym szmata. Watpie by jakis bramkarz to wylapal. Do Reiny akurat nie mozna miec wiekszych pretensji bo to nie on uklada sklad Liverpoolu. Do Beniteza owszem, mogl zgodzic sie na wypozyczenie Dudka do konca sezonu (dla Jurka bylo by to optymalne rozwiazanie). Niestety jest tak jak napisal Kucyk, dopoki Reina sie nie polamie to Dudek nie zagra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mecz calkiem calkiem, tylko tv mi wysiadla akurat na te 3 bramki, na szczescie sa skroty. tez kibicuje barcelonie wygrała slusznie, tak samo jak chelsea w poprzedniej edycji. 'szalony murinio' to jednak kawal trenera, nie wazne jaki mamy do niego osobisty stosunek. nie zgodze sie jednak ze stwierdzeniem ze chelsea grajac w 11 wygrala by mecz. jak by babcia miala wasy to by byla dziadkiem.

co do liverpool'u dudka reiny i beniteza. ten ostatni dobrze wie jak grac potrafi dudek i ile mu zawdziecza. najpierw ludzie na niego psioczyli jak trzymal dudka na lawie. potem mowili jaki on genialny, ze go nie puscił gdzie indziej jak reina dostal czerwona kartke i musial wystawic dudka.

moje zdanie jest takie, ze benitez jest z tych co chca miec zabezpieczenie. w przypadku bramkarzy bezpieczenstwo zapewnia dudek. w przypadku kontuzji/kartki reiny polak wchodzi. benitez na treningach na pewno obserwuje bramkarzy i widzi w jakiej formie jest jurek, to ze wystawia swojego rodaka to raczej normalne. dudek traci troche tym ze na treningach ogladac go nie moze janas. byc moze benitez niedlugo pomysli tez o tym zeby pomoc dudkowi wejsc do reprezentacji, nie wierze ze nie chcialby zeby jego golkiper nie pojechal na mistrzostwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze odnosnie reiny - gdyby go zostawili w barcelonie a nie puszczali do villareal, moze teraz blaugrana mialaby 2 dobrych bramkarzy, ktorzy rywalizowaliby o miejsce w 11... tym drugim moglby byc (bonano ;)) valdes lub jorquera...

Co do samego pokemona - gdyby nie jego wpadki i niepewna gra na przedpolu bylby calkiem niezlym bramkarzem - jego swietny refleks i dobra zwinnosc nie raz uratowaly barce w trudnych momentach. mimo wszystko jednak brakuje mu troche do swiatowej czolowki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dla rozluźnienia macie, dałem w topicu śmiechu też ;]]]

http://www.metacafe.com/watch/76562/always...t_side_of_life/

1:34 minuta jest bardzo ciekawa ;]]]]]]] Ciekawe jakby tak Del Horno wszedł :D A ten z 2:28 przebija Valdesa ;]]]]]]]

pozdro.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kartki - w samej sytuacji czerwona kartka to troszke surowa kara, ale za caloksztalt wyczynow Del Horno- nalezala mu sie, chocby nawet za to ze bezposrednio po faulu symulowal...

Chelsea nawet w 11 nie wygralaby tego meczu - byla zespolem slabszym.

Co do Valdes'a - dla mnie on jest dobry bramkarzem, bledy zdarzaja sie kazdemu - Kahn'owi, Buffon'owi - kazdy je popelnia.

Ja za ta bramke winie Motte, przeszkodzil Valdesowi w interwencji.

Bynajmniej ja uwazam ze Barca jest juz w cwiercfinale ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

motta valdesowi nie przeszkodzil - nie widzial valdesa, kryl terrego i skupil sie na pilce, wiec duzego pola manewru nie mial. za to pokemon widzac co sie dzieje przed nim powinien wybiec przed motte a nie w niego :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi