.Kuba Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Ale czy będzie lepszy od tej DELTY ? Wliczajac okablowanie , gware, 24pinowe złacze , złacza sata to jest lepsza od DELTY Ale jesli nie patrzyc na "kosmetyke" tylko na naapiecia to jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Wliczajac okablowanie , gware, 24pinowe złacze , złacza sata to jest lepsza od DELTY Ale jesli nie patrzyc na "kosmetyke" tylko na naapiecia to jest to samo .Kuba dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 A mam jeszcze pytanko czy ta DELTA jest głośniejsza od Modecoma? Czy na odwrót? A moze podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 ja mam modecoma, i jest bardzo cichy (z 1 metra nie słyszalny) czyli mysle ze idento jak DELTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Delte ciezko uslyszec, trzeba sie mocno postarac :) Jestem wyczulony na tym punkcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Delty nie słychać z 20cm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Jeszcze takie pytanko.Czy jeśli do mojego konfiga Athlon 1700@2000 512 DDR PC400 Kingston Gigabyte Radeon 9550 250/400@420/500 Nec DVD-RW Gigabyte GA-7N400-l Zamiast procka 1700@2000 wrzuce Athlona-M 2800 i go troszku podkrece to czy ta delta nie bedzie juz miala problemów zeby wszystko to stabilnie uciągnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Według mnie bez problemu pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosambo Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Hmm czyżbym miał pecha, czy też ten Fortron jst lekko przereklamowany? Miałem problem ze zwiechami, więc po długim zastanowieniu i dziesiątkach porad forumowiczów wymieniłem swojego Modecoma Feel 350 na Fortrona 350-60MDN. I niestety nie rozwiązało to mojego problemu. Komp nadal mi się zwiesza, gry wyłączają a i BSOD' y bywają. Co prawda rzadziej się to zdarza i teraz komp mi wstaje po restarcie(na starym musiałem odczekać parę minut), ale się zdarza. A miało być tak pięknie :mur: . Chyba pozostaje mi dozbieranie i wymiana na Tagana 380. A i mój konfig: Barton 2500 mobile @2GHz 512 Kingston Epox 8RDA3I WD 80Gb Seagate 20Gb Ati 9800 pro Fortron 350-60mdn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 A według mnie to nie wina zasilacza... też mam 350W i starcza spokojnie, więc przy Twoim konfigu nie powinno być problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosambo Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Więc dlaczego po zmianie zasilacza rzadziej mi się wiesza i pozwala się uruchomić od razu? Bo wiem, ze jak po zwiechu chwilę nie można odpalić kompa to wina zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 moze wina biosu bo na mojej płytce jak miałem zwiechy to wystarczyło zmienic bios i grało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam, mój komp jest taki jak w podpisie, a karta graficzne to będzie jakiś Radeon 9800. Obecnie mam zasilacz firmy IMPET o mocy 300W :sad:, który już nie wytrzymuje. Moje napięcia są takie (pokazywane w Everescie i w biosie) +3,3V-2,88V, +5V-4,54V, +12V-12,22V <_<. Wyglądają na jakieś dziwne i nie wiem czy one są w ogóle dobrze pokazywane. I jeśli kupiłbym Fortrona lub Deltę 350 to razem z R9800, nagrywarką DVD i o/c grafy i proca będzie dobrze działał i trzymał napięcia??? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Moje napięcia są takie (pokazywane w Everescie i w biosie) +3,3V-2,88V, +5V-4,54V, +12V-12,22V dry.gif. Wyglądają na jakieś dziwne i nie wiem czy one są w ogóle dobrze pokazywane.Do znudzenia - MIERNIKIEM a nie programami. ja mam podobny problem niestety - bo standartowo kupowałem Modecoma [Fortrona] pod słabszy konfig - a teraz go MOCNO rozbudowałem i sie zastanawiam, czy pociągnie. Ale zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Mam pytanie czy ten Fortron z tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72191878 nada sie do mojego konfiga Athlon 1700@2000 512 DDR PC400 Kingston Gigabyte Radeon 9550 250/400@420/500 Nec DVD-RW Gigabyte GA-7N400-l Seagate 40GB 7200Obr. I czy po zmianie na Athlona-M 2800 da sobie stabilnie radę? Wiem, że ciągle pytam o to samo ale tojest troche inny model fortrona i waham się czy go kupić czy nie. Dzięki wszystkim. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Skoro pytania się powtarzają - zobaczcie na mój konfig i będziecie wiedzieć czy Fortron 350W starczy! Swoją drogą taki Fortron ma 100W zapasu mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Ale Ty masz Fortrona Fortron FSP FSP350-60THN-P, a to jest wersja Fortron FSP350-60MDN. Czyli nie THN-P tylko MDN :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Chciałem porównać oba modele, ale nie widzę tego MDN na stronie producenta... Jeśli chodzi o THN-P to masz okazję kupić - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71410003 __________ MDN nie ma wtyczek SATA i wtyczki 24pin i jest trochę starszym modelem. Jest jeszcze FSP350-60THA-P - ale to model, który nie ma dużego wiatraka. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70487677 Edytowane 13 Listopada 2005 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 No właśnie ma wtyczke 24 pin a ja potrzebuje 20 pin a nie chce sie w przejściówki bawić bo przez to troche sie chybą traci na stabilności i na mocy czy tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 No to nie ma problemu... ja mam gniazdo 20pin a wtyczke 24pin. Podłączyłem bez przejściówki - po prostu 4piny wtyczki są poza gniazdem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) A podałeś tam 2 modele tych zasilaczy z dużym i małym wiatrakiem czy to ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o moc stabilność itp. czy to tak poprostu nie ma znacznia? Bo ten z dużym wiatrakiem jest duuużoooo droższy. A Ty jaki masz model z dużym czy małym wiatrakiem? Edytowane 13 Listopada 2005 przez wizner5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Ja mam z dużym wolnoobrotowym wiatrakiem... 12cm. Jeśli chodzi o stabilność to nie ma żadnej różnicy - jednak duży wiatrak zapewnia cichą pracę. Jest praktycznie niesłyszalny, gdy zostawiam kompa w nocy na ściąganie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Dzięki. Właśnie zamówiłem tego Fortrona z małym wiatrakiem:) Mam nadzieje ze skutecznie zastąpi mojego Megabajta:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xray007 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Czy ten zasilacz Fortron FSP350-60MDN posiada jakies filtry? ;-) Bo nigdzie nie moglem znalesc info na ten temat... Zgory dzienki za odp. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Żebyś wiedział jak google ułatwiają życie ;] http://zenfist.pl/pID/202/fortron-fsp350-60mdn-rev.a.html Zapytaj Zenfist`a a na pewno otrzymasz odp. Edytowane 15 Listopada 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xray007 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Przestudiowalem juz ta recenzje ;-) Jednak o filtrach ani slowa :P Chodzilo mi o jakies "pewne zrodla" typu stronka producenta czy cos... a tam rowniez nic nie ma o tym zasilaczu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Poszukaj info na temat Madecomów to te same zasiłki. Chodzi mi o 350W. Ale z tego co wiem to posiadają filtry. Edytowane 15 Listopada 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 te modecomy na wejsciu maja 3 stopniowy filtr sieciowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xray007 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Test tego zasilacza nawet usuneli z http://zenfist.pl :P Wychodzi na to ze to zasilacz widmo ;-) Nic na stronie producenta i nigdzie zadnych informacji :P Co o tym myslicie? ;-) Producent sie go wstydzi czy jest az taki stary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 to ja sie podlacze do tematu :) jaki wybrac model fortrona (linki do allegro mile widziane) wybrac do konfigu ponizej. Jeden warunek: NAJCICHSZY jaki moze byc z fortoronow. obecny codegen 300 tak zasuwa, ze sie nie da przy kompie siedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...