SABUR Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Raczej będzie chodził i to na luzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 witam czy wystarczy mi ten fortron do udzwigniecia semprona 2800 ze wszystkimi podzespolami zintegrowanymi na plycie i jednym dyskiem sata? bedzie chodzil non-stop wiec wolalbym zeby mial mozliwie najmniejsza moc... bo cisze mam nadzieje ze mi zagwarantuje ten 120mm wiatrak :wink: Mnie mocniejszy konfig (dwa-trzy dyski, dwa napędy CD, dwie dźwiękówki i sieciówki + wszystko @) ciągnie fortronowskie 300W i wiem, że ma spory zapas. IMHO 250W styknie jak nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 siema. jak jest z glosnoscia fortronow 400 z wentylem 12cm? :) czy bedzie on cichszy od np colorsit 350 z 8cm? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Witam, posiadam fortrona z podpisu, i niestety niewyrabia mi na linii 12v przy htt powyżej 300 ciężko jest uruchomić kompa ale już jak się włączy jest stabilny jak skała. Co poradzicie? Zmieniać zasiłke? Czy może da się tego jakoś przerobić żeby dawał więcej amperów na linię 12v? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 zmienic na 350w mdn...kupiles zasilacz z mocna 5v słabą 12v! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Wiem o tym, ale nie koniecznie może to być wina zasilacza! W systemie jest full stable, jest tylko problem z włączeniem go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Podczas włączania komputer pobiera najwięcej mocy i dlatego. Przy padniętych kondensatorach też są problemy z odpaleniem, ewentualnie przy obciążeniu sie zwiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Cześć czy Zasilacz Fortron FSP400-60PFN 400W wytrzyma taką konfigurację: P4 2.66 Msi Motherboard 512 ram GeForce 6800 GS EXTREME 2x dysk twardy 2x napędy optyczne 1x FDD 1x karta muzyczna Czy ten zasilacz wytrzyma tą konfigurację. Bo teraz jest Qltek 350W i gry się wieszają i restart tylko daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 masz juz ten zasilacz czy planujesz kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 masz juz ten zasilacz czy planujesz kupic? Został zamówiony ;) Sprzęt nie będzie kręcony wogóle. Chodzi o to by utrzymał standard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 to odmów jak możesz i weź 350w MDN bo ten co wziales ma mocna 5v a TY potrzebujesz mocną 12v. Myśle ze da rade ale linia 12v juz bedzie lekko w tyłek dostawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 siema. jak jest z glosnoscia fortronow 400 z wentylem 12cm? czy bedzie on cichszy od np colorsit 350 z 8cm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Zasilacze krzak (Colorshit miedzy innymi) sa na ogol glosne, ja mialem dwa Fortrony FSP250-60MDN i byly bardzo ciche, nawet przy P4. Nowsze sa podobno glosniejsze (np. ModeComy na Fortronach). Ale i tak Fortron to luksus w porownaniu do Colorshita czy tez innego Codiego lub Megabajta ;) Nie ma kasy na inny 75zł było i tyle. Ale mówisz że może nie wytrzymać ? Chodzi o to żeby nie było zwiech.Malo jest plyt pod P4 z zasilaniem procka z 5v, ja mialem takiego ASRocka, ale jak plyta zasila procka z 12v bedziesz mial problem :| Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 to odmów jak możesz i weź 350w MDN bo ten co wziales ma mocna 5v a TY potrzebujesz mocną 12v. Myśle ze da rade ale linia 12v juz bedzie lekko w tyłek dostawać. Nie ma kasy na inny 75zł było i tyle. Ale mówisz że może nie wytrzymać ? Chodzi o to żeby nie było zwiech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 A ja mam pytanie, który Fortron będzie lepszy FSP350-60MDN czy FSP350-60THA-P??? Do kompa jak poniżej tylko proc to A64 3000+ a płyta ASRock 939 Dual&Sata II. Wydaje mi, się że ten drugi, bo ma dwie linie 12V, ale chce się upewnić czy tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Nie ma kasy na inny 75zł było i tyle. Ale mówisz że może nie wytrzymać ? Chodzi o to żeby nie było zwiech.to jest wielka niewiadoma. MDN kosztuje w granicach 70zł wiec dales ciala. Mnie 350gtf wytrzymuje ale ja mam mniej pradozerna karte i nie mam p4...moze byc ciezko ale kto wie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Sprawdzalem przelicznikiem i wychodzi ze do tego sprzetu potrzeba 272 W ! Więc powinno sobie poradzić. 350 W Qoltecka nie dawało rady, chociaż system się włączał itp. Więc 400W markowego zasilacza powinno sprawę załatwić. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Sluchajcie mam problem sprzet z podpisu. Mianowicie padlo mi mobo jedna z mosfet kolo tasm dyskow sie zjarala (niby sie rozlala i teraz jest taka biala po wlaczeniu pc rozpala sei do bialosci xD) teraz tak czego to moglo byc powidem?? Pisze w temacie o fortronie bo mam fortrona i pytanie czy to przez niego ?? w zasilce mialem wtyczke 20 pinowa a mobo ma 24 no i napiecia :angry: na lini 12 mialem 12,35 a na 5 5,20 czy to przez to sie stalo?? :blink: prosze o pomoc :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Sluchajcie mam problem sprzet z podpisu. Mianowicie padlo mi mobo jedna z mosfet kolo tasm dyskow sie zjarala (niby sie rozlala i teraz jest taka biala po wlaczeniu pc rozpala sei do bialosci xD) teraz tak czego to moglo byc powidem?? Pisze w temacie o fortronie bo mam fortrona i pytanie czy to przez niego ?? w zasilce mialem wtyczke 20 pinowa a mobo ma 24 no i napiecia :angry: na lini 12 mialem 12,35 a na 5 5,20 czy to przez to sie stalo?? :blink: prosze o pomoc :cry: Napięcia w normie - coś innego zawiniło. A napięcia miernikiem mierzone czy czujkami z płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ofkozzz miernikiem, Dzisiaj mobo idzie na gware cholera cos z napieciami nie tak ;C. Ej a mozliwe ze to przez elektrownie ?? Bo slyszalem ze u mnie robili przepiecia :blink: Aha i to sie stalo po tym jak pradu nie bylo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DooGy Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam. Mam taki sprzęt. Proc: Athlon 64 3000+ Venice s939 Płyta: Gigabyte GA-K8N51GMF-9 Ram: Patriot 2x 512 Dual C L2,5 Grafa: Club GF7800GT Nagrywarka DVD: LG GSA-H10L I jeszcze gdybym torche to podkrecił wszystko. To jaki zasilacz bedzie najlepszy do tego sprzętu. jaki FORTRON??? Podajcie linka do aukcji!!!! Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez DooGy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 GLN/HLN 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ktorego brac?? 350W 400W nastepny 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ktorego brac?? nastepny 350W ten bedzie najlepszy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Tak na marginesie to podajecie tutaj modele zasilek, ktorych w ogole nie ma na allegro. Gdzie niby widzieliscie MDN, GLN/HLN?? :blink: Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Gdzie niby widzieliscie MDN, GLN/HLN?? :blink: tu: http://allegro.pl/item122508822_rewelacja_..._gwarancji.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 tu: http://allegro.pl/item122508822_rewelacja_..._gwarancji.html No coz slepy jestem. Nie doczytalem nazwy do konca... Na poprzednich stronach polecaliscie wlasnie MDN, ale na tej poleciles mi tego Dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Bo "tha p" ma podwojna albo mocniejsza linie 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Ale jakis slabiutkie te linie... Zasilka pod Asrocza DualSata, jakies tam ramki, venice i w przyszlosci jaks grafa do 500zł. Aktualnie r9550 :D . Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Czy ja też mam kupić tego: http://allegro.pl/item121818432__fortron_3...tha_p_sata.html do mojego konfigu z podpisu (Chieftec zwalony)? Czy on ma łącznie 25A na lini 12V? Moja płyta chyba zasila procesor i kartę graficzną z 12V (jeszcze napiszę raz: MSI K8N NEO Socket 754), bo się na tym nie znam, a w internecie jak szukałem to nie piszą takich rzeczy przy opisach płyt? Z góry dzięki i proszę o szybką odpowiedź, bo chciałbym już zamówić zasiłkę na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...