Skocz do zawartości
djjaku

Oszukac Cd Player

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie male pytanko, nie wiedzialem za bardzo czy nie dac tego do elektroniki ale z drugiej strony moze to jakis program do tego jest :P wiec to pytanie jest takie czy da sie jakos nagrac plyte cd zeby player myslal ze to jest zwykla cd ? mam nadzieje ze mnie rozumiecie, niektore odtwarzacze nie odtwarzaja niby cd-r ale moze da sie jakos je oszukac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CD tłoczone?

[upd]

Jaytec CD-44

Preis: 199.00 EUR

Beschreibung/Details: DJ CD-Player / CD Wechsler: nein / MP3-fähig: nein / Digitalausgang optisch: k.A. / Digitalausgang koax. / CD-R/CD-RW Wiedergabe: k.A. / CD-Text: k.A. / Kopfhöreranschluss: k.A. / Gewicht: 4+2 kg / Abmessungen: 48,2x8,9x25,5+48,2x8,9x6 cm / Doppel-Frontloader mit seperatem Bedienungsmodul /Pitch-Bereich +/-12% /Loop-Funktion (Re-Loop Funktion) /2-teilige Jog-Wheels(Search/Scan) /Anti Shock Memory

[upd2]

Aż tak wielkim problemem byłoby po prostu wysłanie mejla do dystrybutora/sklepu i zapytanie?

Ruszcie głową czasem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie kwestia elektroniki playera. tylko lasera. Jak nie odtwarza nagrywanych plyt, to nic nie pomoze.

1663980[/snapback]

Nieprawda. Może to być zarówno kwestia elektroniki jak i lasera. Jeśli chodzi o stare odtwarzacze czytające CD-RW - świetne są stare philipsy, grundigi i marantze. Większość ma w sobie CDM-0, CDM-1, CDM-4 (CDM-2 czyta tylko CD-R, RW nie czyta) najlepsze napędy jakie do tej pory zrobiono (sczególnie CDM-0 (stal) i 1(aluminium). Czytają wszystko, nawet bardzo mocno porysowane płyty, których nie można odczytać na innych odtwarzaczach. Jeśli natrafią na fragment CD z rysami, nie kapitulują tak jak większość innych laserów, drążą temat do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam niespalna 20 letni sprzet i jedyne czego nie czyta to rw (a z cala reszta sobie radzi lepiej niz stary cd-rom lg w kompie)

1664349[/snapback]

ale niektórzy producenci chyba specjalnie stosują takie lasery np. moja siostra kupiła sobie bomboxa tohompsona i nie czyta a to całkiem nowy sprzęt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie generalnie mi nie chodzi o to, że MUSI czytać CD-R, bo to jest tak:

zamierzam przezucic sie na porzadne granie na sprzecie i mialem dylemat czy wziac vinyle czy decki cd, wzialem cd ze wzgledu na to ze wychodzi taniej nagranie plytki na cd z kawalkow ktore mam w domu (uczciwie przyznam, czesc orginalnych, czesc np. z mp3.wp.pl, ale znajdzie sie pare zkazaa'owanych ;)) bo jakby nie patrzec jeden winyl z singlem to wydatek ~40 pln, a cd to tylko 0,50 PLN, a plyty cd oryginalny kupuje po 20-30 pln na ktorych jest 20 kawałkow a nie 1 :| .Dlatego zapytalem Was Tweakowicze, bo myslalem po prostu, ze jak si nagra plytke np 2x predkoscia to na 100% sie odczyta, albo ze np. jest do tego jakis profil w clone czy cos. W kazdym razie dzieki za odpowiedzi sprzecicho juz sie zamowilo teraz tylko siedziec i robic skladanki :) Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi